TAM - Tovarna Avtomobilov in Motorjev

Autor Tomek, Prosinac 01, 2007, 16:38:14

goranxxx

čemu ovo ismijavanje TAM-a? Pa po tome niti MAN istog godišta nije moderan
SETRA 417 HDH

Shole

E dečko moj, da si se vozio u Tamovima, a pogotovo da si ih vozio drugačije bi zborio.  Novosadski 260a116, e da je još jedanput sjest u njega i provozat ga i zguštirat se.

mansg313

vozio sam se u gorickim 260A116 i stvarno to je i nakon 20 godina stroj a jucer u 260A116 od cazmatransa bus je stvarno pila dobro ide fino salta jucer je vozi Zagreb-Trebovec ne znam jel danas vozi ali stvarno bus je legenda,evo dokaz da je tam isao i van bivse yu nasao sam na netu slike ovih autobusa na nekom ceskoj stranici makar je vecna tamova zavrsila u slovackoj:272A180 gb 207

Kasnije cu stavit jos slika ali vidi se po slici otraga da zbog loseg odrzavanja propada

maky

Ovaj je u jako dobrom stanju, ali MAN SG313 iz kojeg je slikan je itekako uspio držati korak s njim na magistrali  8) . Nažalost nisam uspio vidjeti na vratima piše li ime vlasnika.

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

mate

2 TAM-a 122A70...
prvi je od IPK Cepin...a drugi ne znam vlasnika posto nista na njemu nije pisalo...a vozio je Panturistovu liniju Osijek - Antin...

kriticar

Kako vozilo sa probnim tablicama može voziti liniju(putnike)?
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

goranxxx

Citat: kriticar  u Listopad 07, 2008, 17:14:07
Kako vozilo sa probnim tablicama može voziti liniju(putnike)?
Zašto ne bi moglo???
Ako ima uplaćeno osiguranje i tehnički ispravno slobodno prometuje, vjerojatno se radilo o dan dva pod probom dok se ne srede papiri
SETRA 417 HDH

zlikowszky

Znao sam da su dilali onaj žuti školski bus u USA, ali nisam znal da su zgurali i 260-tku.
Da, upravo wow....
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

NP-549

Bogami, prvi glas mi je ovo.   Svaka čast na linku.
Naravno, nema zadnja vrata,   i šajba je u dva dijela, a po onoj shemi izgleda da su stavljali unutra neki drugi motor.  Ili je ono slika šasije i motora samo tako bezveze,  ili nisu stavljali unutra svoj zračni V8, jer ono na skici nije V8 motor.

zlikowszky

Citat: NP-549  u Listopad 24, 2008, 17:38:47
a po onoj shemi izgleda da su stavljali unutra neki drugi motor.  Ili je ono slika šasije i motora samo tako bezveze,  ili nisu stavljali unutra svoj zračni V8, jer ono na skici nije V8 motor.

Američki Cummins od 275 konja...
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

Shole

Hmmm?  Da mi je znat kakav je taj bus bio sa tim motorom.  Sve u svemu, interesantna priča, nažalost neznamo kako je završila (vjerovatno ko i Yugo).

mb0404

mozel mi neko objasnit sta znace brojevi npr 122A70,jel zadnji broj oznaka KS ili nesto drugo i sta znaci ovo slovo

Shole

260 A 119,   260 konja,  A (autobus)  (kamioni imaju T),  119 - dužina autobusa = 11.90 metara
260 A 180,   260 konja, autobus, 18 metara

122 A 70,  120 konja, autobus,  7 metara  (midi bus)

80 A 60,  80 konja,  autobus,  6 metara  (mini bus)

331 A 119,  330 konja,  autobus,  11.90 metara

......................

jel jasnije ?

mb0404

E sad jest,al malo mi taj od 330 konja kratak :D