Sanos

Autor Tomek, Prosinac 01, 2007, 16:40:02

medo

arsenal

Hvala medo na preciznosti. Jeste, ovaj je prije bio crveni pa su ga prefarbali.

stipe protega

Evo ja sam malo izčitao ovu temu o Sanosima pa bi mogao i ja da nešto nadodam.Naime kroz čitavu temu nitko nije spomenuo proizvodnju Mercedesa 302 70 - ih godina u Skoplju.Sječam se da je dosta tih vozila bilo u Autotransportu Zadar i Autotransport Šibenik.
Da rezimiramo:

Mercedes 302 - ravna bočna stakla
                     - vrata na kvake - ručno otvaranje
                     - Ručna kočnica - vitlo - sajla - kad bi stao na kolodvor uŠibenik,onda je vozač ručkom                           
                        sa lijeve strane nekoliko puta na krik povlačio ručnu.
                     - godina proizvodnje 1969 - 1971
Mercedes 302 - od 1971g imaju samo dvostruka vrata na otvaranje zrakom

Mercedes 302 - zaobljena bočna stakla pri vrhu
                     - zračna ručna kočnica
                     - dvostruka vrata - zračno otvaranje
                     - god proizvodnje 1976
                     - ovjes na zračnim jastucima

Autotransport Šibenik je imao mislim 5 kom
Jadrantours - Šibenik 1 kom

Mercedes 303 , ali kratki 10,5 m imao je Šibenik - kupljen 1977. godine
                       jedan jedini i mislim da je on isto sklapan u Skoplju 

Što se tiče orginalnih Sanosa,bio sam u vojsci u Beogradu 1987. godine i vozio sam se sa 115 lokalcem i mogu vam reči strašan bus i vozio sam se sa 315 - 21 Jugoslavenski aerotransporti,kad bi išao kući avionom iz Bg u St - Šibenik i isto tako strašan autobus.

Moram dodati još ,a vidim da malo ljudi po forumu zna ovu informaciju:Slušaj sad:

Za vrijeme Jugoslavije autobusna industrija bivše Juge je bila 3. izvoznik autobusa u Evropi - prvi Njemci , drugi Švedi i onda Juga.

Ovu informaciju mi je dao gospodin Aleksej Aleksandrov moj kolega koji mi je puno pomogao kad sam se uputio u biznis autobusne industrije od 2009. g , pa ne treba sumnjati da je izmišljena.

Nešić

Citat: stipe protega  u Veljača 22, 2012, 19:24:32
Moram dodati još ,a vidim da malo ljudi po forumu zna ovu informaciju:Slušaj sad:

Za vrijeme Jugoslavije autobusna industrija bivše Juge je bila 3. izvoznik autobusa u Evropi - prvi Njemci , drugi Švedi i onda Juga.

Ovu informaciju mi je dao gospodin Aleksej Aleksandrov moj kolega koji mi je puno pomogao kad sam se uputio u biznis autobusne industrije od 2009. g , pa ne treba sumnjati da je izmišljena.

Moram takođe da dodam ja kad sam bio klinac 80-tih i 90-tih u Skoplju se proizvodio S 315 i 315.11/21 (visoki), Sanos je dobio licencu da sme da korsiti Mercedesove oblike i napravio model autobusa koji je tad u stvari bio Skopski O 303 samo se drugačije zvao (315) i koristio je Mercedesov Agregat ili je u fabrici autobusa Priboj skraćeno "FAP" proizvođen agregat po MB licenci.

drogar427

Evo par slika od Sanosa 415,1990.godina
Prvi vlasnik bio mu je "Auto prevoz Dvor",a 1996. ga je kupio "Rogar autoprijevoz Kutina"(dobio reg KT 122-AL)
U Kutini se zadržao do 2009. godine kada je izrezan!!
Ove slike su nastale 1996. godine,nedugo nakon šta je sređen i registritan.
A među njima se nalazi i dio servisne knjižice.

Roggy

arsenal

Sanos S 314 gbr 122 "Blue Line" Herceg Novi. Bus je u odličnom stanju i u svakodnevnoj je upotrebi.

Uploaded with ImageShack.us

stipe protega

Prije neki dan izašao na prodaju MAN - Noge ,proizveden u Sanosa u Skopju.Oglas je izašao na web stranici www.mobile.de.
Volo bih da neko tko je iz Makedonije,se javi na forum, jer ne znam da li oni danas rade.Cijena mu je samo 106 000 €,a dobro izgleda.

Shole

Jesi li siguran da to ima veze sa Sanosom.  Nemogu povećat slike, al ovako gledajući nisam ništa našao da se spominje Sanos :-\

Majstor

Mislim da nema veze sa Sanos-om tamo neki privatnim povratnik
Od nekuda proizvodi Autobuse
Već neko vrijeme se spekuliralo s kime u kompi i mislim da je to
Noge taj Midi 40+1 sjedalo
Inače taj privatnik već 10 god proizvodi u Makedoniji prvenstveno za
izvoz a prvi proizvod mu je vozilo koje ima Vardar / sad preradeno u Tourisma /
imam negdje sliku kako je prije izgledao
Samo mi sudite pošteno !

stipe protega

Daj postavite neku sliku.Zanima me da li netko ima par slika gdje je prikazana proizvodnja u Sanosu i što se danas tamo dešava?

arsenal

Sanos S 314 koji vozi radnike brodogradlišta u Bijeloj.

tamlover

Evo jedan krasan S14 u videu na koji sam slučajno naletio (pritom naravno pomislivši "mogao bi unutra biti koji bus" :) ) Ima natpis Integral sa strane, ali primijetit ćete u videu da ima naljepnice na kojima piše 'DRIVER'. E sad, to je 91. godina, da se neki privatnik tada tako zvao ne bi baš rekao, no sve je moguće...

A evo i cijeli video, super se vidi dolazak busa, okretanje i odlazak, zvuk motora... :) Uglavnom, jako dobro:
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

shef

Znao sam da je postojao Sanos S311 i konačno nakon puno godina nađena fotografija...

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

COVIK

Dvi legende

izvor internet autor nepoznat
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

Shole

Dalmacijacement je 70-ih i 80-ih znao imat po stotinjak autobusa i stalno su ih obnavljali novima. Dal netko zna gdje su završavali oni koje su otpisali ?