Kvarovi autobusa (2)

Autor MB FAN, Veljača 06, 2018, 22:17:24

Majstor

Prokrvario
Lokva ispod njega
Samo mi sudite pošteno !

421

Ne mogu vjerovati da se prilikom ugradnje reparirane getribe ne promijeni silikonsko crijevo rashladne tekućine od cca 15ak cm dužine već se ostavi staro.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Zanimljivo kako je na 3. i 4. vratima jedno krilo otvoreno.

421

Motor ne radi, aktiviran sigurnosni ventil ili ostao bez zraka u sistemu, no big deal.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN19464

Conecto 432 kvar motora i pucanje zadnjeg stakla.
Conecto 435 stalno pregrijavanje motora i vracanje s linija.
Zbog kvarova jucer nije ostvaren prvi polazak linije 315, a liniju 313  skrenuli bus sa linije 311, sa kasnjenjem.
Linija 308 nije napravljen polazak u 11:40 iz zapruđa kao ni polazak u 12:15 iz sasa za zapruđe.
Jučer se dogodio presedan, skinut je gb 344 sa brze i poslan na liniju 315 iako ima strogu zabranu voziti bilo koju liniju osim 330 sa obavezznom vikend pauzom, razlog je reklama Hrvatskog zavoda za javno zdrastvo, o čemu smo već pisali na forumu.

MAN truck bus

344 sam čak prošli tjedan vidio na 304.  :o
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

822DoDo

Citat: MAN19464  u Lipanj 09, 2022, 19:38:37
Conecto 432 kvar motora i pucanje zadnjeg stakla.
Conecto 435 stalno pregrijavanje motora i vracanje s linija.

Treba sankcionirati prebrze vozače, voze se po lošim cestama kao da je sudnji dan pa pucaju stakla (a i motori se pregrijavaju forsiranjem). 435 je bio u Dubravi jedan od boljih.
Isto tako ne sjećam se da je na kojem prije pucalo staklo, čak ni na staroj cesti na 213 (jer se po njoj vozilo 40, a ne 65+).
432 u Dubravi čeka novo staklo. Zbog čega ih VG ne popravlja kad ih uništava? Sve pada na teret Dubrave koja se jedva krpa.
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

MAN19464

Apsolutno netočno.  Staklo je puklo na najboljoj cesti, gdje brzina nema nikakve veze, staklo je bilo napuknuto iz jednog drugog slučaja.

Mercedes bus

Citat: 822DoDo  u Lipanj 12, 2022, 07:51:04
Treba sankcionirati prebrze vozače, voze se po lošim cestama kao da je sudnji dan pa pucaju stakla (a i motori se pregrijavaju forsiranjem). 435 je bio u Dubravi jedan od boljih.
Isto tako ne sjećam se da je na kojem prije pucalo staklo, čak ni na staroj cesti na 213 (jer se po njoj vozilo 40, a ne 65+).
432 u Dubravi čeka novo staklo. Zbog čega ih VG ne popravlja kad ih uništava? Sve pada na teret Dubrave koja se jedva krpa.

Nemoj pogađati ako ne znaš.

822DoDo

Znam bolje nego ti, svaki drugi autobus vrate sa razbijenim staklom

Mercedes bus

Citat: 822DoDo  u Lipanj 12, 2022, 11:02:55
Znam bolje nego ti

Zato ti je predhodni komentar bio točan th-down

tramvajac 92

Evo konkretno primjer kako se moraš voziti u Velikoj Gorici.
10:35 Velika Gorica - Strmec Bukevski
10:55 Strmec Bukevski - Sasi
11:10 Sasi - Zapruđe
U Zapruđe je predviđen dolazak u 11:35, da bi krenuo natrag u 11:40 kao 308 Sasi. Na papiru to stoji divno i divno izgleda. Realnost je sasvim druga. Da ne kasniš već u Strmec, moraš ga stisnuti koliko god možeš, tamo gdje možeš, jer imaš ulazak i izlazak u svakom selu.
Po navigaciji bi ti trebalo 20 min konstatne vožnje da stigneš onuda kuda se ide, ako ti kasniš u Strmec, kasniš i dalje. Do okretišta Sasi, navigacija kaže 13 min vožnje. E ali navigacija ne zna da te od Črnkovca čeka šoder, po kojem nemreš ni 30, ne zna za semafor/radnike koji reguliraju protok u Šćitarjevu, ne zna koliko da imaš križanje sa školskim busom, i izbjegavanje svega i svačega kod škole u Šćitarjevu.

E onda, kad si se uspješno, na guzicu, okrenuo i tamo, ideš istim putem natrag. Nema šanse da na vrijeme stigneš u Zapruđe, ni da se postaviš na trepavice. Moglo bi se eventualno to ispraviti, ako bi se pomaknuo polazak Sasi - Zapruđe na 11:15, povratak 11:45, no to onda dira u ostale polaske tog autobusa. A to posredno znači da bi se moralo vjerojatno preroštati pola linija.

MAN truck bus

Ne moraš se voziti koliko ide i slične fore. Pola Krapinsko - zagorske županije je raskopano, pa mi baš ne bi prošlo opravdanje kod šefa da skršim vozilp jer sam se lovio tamo neko vrijeme napisano na papiru.
Papir sve trpi, a dok se god vozači ne ujedine (bar je to moguće kad nije ogroman pogon) vozno vrijeme im povećati neće.

Sve linije pogona VG se trebaju proroštati jer nisu korigirane od prošle države i sistema.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

822DoDo

Citat: tramvajac 92  u Lipanj 13, 2022, 13:48:57
Evo konkretno primjer kako se moraš voziti u Velikoj Gorici.

Moraš? Ja sam mislio da na ovome forumu ima bistrih ljudi.
Samo je umiranje pod "moraš".

Tomek

158 ostao danas u kvaru u Gornjoj Bistri