Povijest (stare fotografije, podatci itd.)

Autor markost, Ožujak 12, 2008, 18:19:12

netko

Citat: Shole  u Travanj 23, 2010, 11:09:29
O317 nisam uspio uhvatit, jedino O302 i legendu Sanosa S14
Vjerovatno se meni učinilo,a i kasna mi je ura bila već. ;)
Inače našao sam na internetu da je godina ovog spota 1994.

BTW
Ali čini mi se u 1:22 minuti da je oni autobus što prolazi izad pjevača zglobni Sanos,barem po staklima. ???
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

markost

mrki01

Citat: tamlover  u Travanj 06, 2010, 22:08:54
A K je valjda za karte kad je kod prvih vrata  ;D
A P pokaz - hmhm  ::|

ako se dobro sjecam, P je znacilo 'ponistivac' a K 'kupovina karata'

pozdrav

netko

G.b.153.
Slike preuzete sa: DVD Trogir
www.dvdtrogir.hr

maky

Spust iz Žednoga je za ovu ljepoticu bio koban...
Neću ništa govorit, ali ja bi osobno rekao da je za ovo što se dogodilo krivac TELMA. A neki su ovo čudo morali i šlepat nazad...   ;D

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

baco

Citat: maky  u Svibanj 07, 2010, 09:45:58
Neću ništa govorit, ali ja bi osobno rekao da je za ovo što se dogodilo krivac TELMA. A neki su ovo čudo morali i šlepat nazad...   ;D
Do neki dan sam se snjim bio vozio...  :( kada je radio zamjenu na l.68. U njemu kada se sjedi(o) nije se cuja ni vlastit glas. svaka mu cast, neki dan vozio i 28-smu jadan je ljedva izgura do Dubrave, uspuva se cijeli...

netko

Au kolko sam se ja navoza njima.Dobri su bili što se tiče unurašnjosti,ali ne i motora.
Ovome se valda prolijevalo gorivo po glavi motora,pa kad je vozač otvorio pokolopac od motora vatra se rasplamsala i progutala u 5 min autobus.
A i nije neka velika šteta bila.Oko 20-tak tisuća kuna.

maky

Citat: baco  u Svibanj 07, 2010, 21:55:39
Citat: maky  u Svibanj 07, 2010, 09:45:58
Do neki dan sam se snjim bio vozio...  :( kada je radio zamjenu na l.68. U njemu kada se sjedi(o) nije se cuja ni vlastit glas. svaka mu cast, neki dan vozio i 28-smu jadan je ljedva izgura do Dubrave, uspuva se cijeli...
Ej, nije ti ovo g.b. 154, ovo je g.b. 153, ovo se dogodilo ima dosta vremena...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Slike su lošije zbog snimke,ali S14 pred sam početak rata u Drnišu.

Paško

Jučer je u emisiji "Joško Martinović: Samo srca glas" bia stari prilog iz 1999. u kojem je bilo dosta naših autobusa, a jedan među njima je bia i DAF GB 37, a bia je i jedan O305 (82, 121, 122?) i ja mislin Avtomontaža, a bilo je i drugih DAFova. Ima li neko clip?
RIP Joško Martinović :'(
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

netko

1989,1990,1991 ???
By:STruka iSTok, www.forum.hr

By:stariplac, www.forum.hr

1969

Paško

Fala na popunjavavanju popisa, ali ima još stvari za napravit:
-izbacit ove koji su rashodovani iz sadašnjeg popisa
-dodat nove slike
-ispravit vozni park do g.b. 561:
Citat: STress
...tako su, recimo, brojeve 2xx, koje danas duže Citari i Lion City, nekad imali TAM-ovi 3500. Mercedesi linije O su imali uglavnom brojeve iznad 300, pa do cca. 480. Nakon toga je došla pošiljka MAN-ova za MIS, oni su imali GB do 517. Od 518 do 535 su bili označeni prigradski SANOS-i, 536-561 su imali MAN-ovi Avtomontaže (solo (SU 220) - zglobni su imali GB 572-576), a od 581-660 (na preskoke) Ikarusi. Posli su došli TAM260 i još nekolicina MAN-ovih zglobnih...

U pregled nisu uvršteni prigradski modeli.
-dodat g.b. 668 i 669 ako je moguće (ja mislin da su to isto bili Ikarusi)
-u rashodovane uvrstit g.b. 685 i 687

maky

Ovo je jučer nabrzinu rađeno,  nemam puno vremena.

- izbačeni su rashodovani iz sadašnjeg popisa, a 685 i 687 su ostali jer iako su odjavljeni još se nisu konkretno počeli nešto posebno "čerupati" pa to onda tehnički gledano nije rashod
- nove slike će bit dodane
- vozni park je sastavjen uz pomoć starijeg kolege, pa ću morat provjerit s njim što je točno, a što ne.  Pošiljka MAN-ova za MIS sigurno nije imala g.b samo do 517, jer smo se još do par godina unatrag vozili u legendarnom g.b. 542, koji je također dio pošiljke za MIS `79.
- g.b. 668 i 669 neznam šta su bili. Ne vjerujem da su Ikarusi jer je Ikarusa bilo 68, a ako sam dobro brojao i u našem ih je popisu točno 78. Prije mi izgleda da su to 2 Sanosa koja su mi sumnjiva, ali neću stavljat ako nisam siguran
- g.b. 685 i 687 sam već objasnio gore

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!