Povijest (stare fotografije, podatci itd.)

Autor markost, Ožujak 12, 2008, 18:19:12

markost

Citat: Shole  u Veljača 22, 2011, 19:04:42
Dal se netko sjeća tog 629 ?  U Rijeci je nosio broj 448 što bi bilo negdje '84. godište. Navodno je bio komplet bijeli sa crvenom crtom po dnu. BIo je samo taj jedan, štetao je grad <-----> prigrad jedno 2 godine i onda su ga se rješili jer se non-stop kvario i nitko ga nije htio vozit. A osim toga bila je to jedina RABA pa je valjda bilo komplicirano i djelove naručivat za samo 1 bus
je sičan ga se ,bijeli sa crvenom crtom doli i šta je u to vrime bila premija ima je udobne tapecirane siceve.

netko

Možda bi malo stariji mogli prepoznati g.b. po reklami.  ;)
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

STress

393 i 458. Jedini koji su u to vrime još vozili.
Nego, je li neko skužija žutog MAN-a na 1:50? On mi je puno zagonetniji.

jure

Iz ovog priloga se vidi kako je to bilo 9.09.1989! Onda žuti MAN s logom i crtama u dnu možda i može?

Na 1:48 se vidi jedan 0317 g. broja 487  i još jedan bus oker boje jednodijelnog vjetrobrana (TAM 260 A ?), vjerojatno od nekog poduzeća.

maky

Citat: jure  u Veljača 26, 2011, 09:55:35Na 1:48 se vidi jedan 0317 g. broja 487
Promotri malo bolje, čini mi se da je g.b. 437!

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

jure

medo

A tam je 260A119 i to je ja mislim onaj prototip što je pripadao dubrovačkom DTS-u prodan negdje u srbiju, što bi značilo da su s njim došle delije.

jure

Shole

Nebih rekao da je prototip je su dole u braniku maglenke, a žmigavci su u kompletu gore sa farom, dok su prototipovi i par prvih serija imali gore veliki far, a žmigavce dole u braniku

medo

shole je u pravu, činilo mi se da mu je ono dolje žmigavac.

2062 036

Jeli možda netko zna koje je boje bija S200 (ja mislin gbr. 6)?

maky

g.b. 5 je bio crveni, a g.b. 6 je bio bijeli

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

2062 036

Jeli bilo možda još nešto po njemu jer nekako mi je osta u sjećanju da je bija nešto tipa onaj sinjski.

tamlover

Malo o žutilu još, sjećam se da je na Šolti vozio SU220 u toj boji još krajem 90-ih. A prije njega vozili su DAF u standardnoj nizozemskoj farbi i SU220 u svjetlo plavom bojanju.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

maky

Citat: 2062 036  u Veljača 27, 2011, 23:29:13
Jeli bilo možda još nešto po njemu jer nekako mi je osta u sjećanju da je bija nešto tipa onaj sinjski.
Koliko znam nije ništa posebno. Bio je bijele boje, a plavim slovima su bile ispisane reklame (možda čak one iste kao na Vetteru g.b. 141)...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!