Povijest (stare fotografije, podatci itd.)

Autor markost, Ožujak 12, 2008, 18:19:12

buSHunter795

Našao sam i Neoplane kako su izgledali u Njemačkoj...
Zanimljivo da piše model 'N416 MK' SVIMA, i 127 i 160, dakle nisu N316.
preuzeto sa: http://www.db-regionalbus.de/regionalbus/bahnbus.htm

127:

132:

133:

134:

160:

162:

163:

buSHunter795

164:

165:

166:

173:

Ali to nije sve:
preuzeto sa: http://bahnbus-bildarchiv.de/bildarchiv.htm

100:

102:

103:

104:

a 138 je čak imao reklamu :D

Paško

Lijepo je vidjeti sve u tako dobrom stanju (i s displejima koji su završili u O345G i Sanosima), pogotovo g.b. 100. ::|

Ne znam koliko je ta stranica pouzdana, ali sumnjam da nisu N 316 M (tako piše i u prometnoj), iako izgleda da  uopće nema neke veće razlike osim malo prepravki u dizajnu i prednje maske, a to se podrazumijeva jer su 416 mlađi. Čudno mi je što sam negdje naišao da su 128-134 N 416 M, a ostali N 416 MK. Ima li tu nekakve razlike, ne znam.

Bijeli dio reklame je zauvijek ostao na 138...
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

COVIK

Pitanje za buSHuntera795: Kako znaš,ili po čemu zaključuješ koji je koji bus?U moru buseva koji su s "zapada"stgli u ljepu našu ti točno znaš kako je koji gb izgledao prije? (možda je glupo pitanje) ali meni nije jasan način prepoznavanja ???
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

Paško

Citat: COVIK  u Siječanj 16, 2012, 17:13:52
U moru buseva koji su s "zapada"stgli u ljepu našu ti točno znaš kako je koji gb izgledao prije?
Za svaki bus čija je registracija poznata može se naći koji je g.b. imao odakle god je došao. Piše ti sve u popisu voznog parka

buSHunter795

Citat: COVIK  u Siječanj 16, 2012, 17:13:52
Pitanje za buSHuntera795: Kako znaš,ili po čemu zaključuješ koji je koji bus?U moru buseva koji su s "zapada"stgli u ljepu našu ti točno znaš kako je koji gb izgledao prije? (možda je glupo pitanje) ali meni nije jasan način prepoznavanja ???

Da, kako je kolega napisao, sve piše u voznom parku, tražim ovih dana puno toga... ;)

STress

Izgradnja Prime i nešto u prednjem planu. Okvirno razdoblje 1965-70.

jure

U temi Autokaroserija Split u prednjem planu je prepoznat TAM.

maky

Evo jedan prekrasni primjerak TAM A3000 ex Promet Split. Skroz dobro izgleda za svoje godine i sve što je prošao u životu...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

STress

Popis autobusnih linija Promet Split 1984. godine

Linija 1  Starine - Solin - Split - Starine
Magistrala - Žrtava fašizma - Prima. Povratak istom trasom.

Linija 1a  Ninčevići (Rupotine) - Solin - Split - Ninčevići
Srednja strana (Rupotine) - Solin - Žrtava fašizma - Prima. Povratak istom trasom.

Linija 2  K. Sućurac - Obala - K. Sućurac
Sućurac - Solin - Solinska cesta - Put udarnika - Žrtava fašizma - Zagrebačka - Traj. luka
Povratak istom trasom.

Linija 3  Brda - Lovrinac
Put udarnika - Žrtava fašizma - Zagrebačka - R. Končara - Lovrinac.
Povratak istom trasom.

Linija 3a  Brda - Mertojak
Put udarnika - Žrtava fašizma - Zagrebačka - R. Končara - 2. Dalm. Prolet. brigade - Mertojak.
Povratak istom trasom.

Linija 5  Dragovode - Obala - Dragovode

Narodnih heroja - Žrtava fašizma - Livanjska - Zagrebačka - R. Končara - Narodnih heroja

Linija 6  Plokite - Prima - Plokite
Balkanska - Mažuranićevo šet. - Žrtava fašizma - Livanjska - Prima. Povratak istom trasom.

Linija 7  Trstenik - Meje
Put Trstenika - R. Končara - Proleterskih brigada - Balkanska - Oslobođenja - Mažuranićevo
šetalište - Žrtava fašizma - Marmontova - Saveznička o. - Obala JNA - Rose Luxemburg.
Povratak Put Meja i dalje istom trasom.

Linija 8 i 9  Kman - Obala - Kman
Sutjeskina - AVNOJ-eva - Žrtava fašizma - Zagrebačka - I. L. Ribara - Prvoboraca - Končareva - Sutjeskina
Linija br. 9 vozi obrnutim redom.

Linija 10  Bilankuša - Prima - Bilankuša
Bilankuša - Solin - Bilice - Žrtava fašizma - Livanjska - Prima.
Povratak istom trasom.

Linija 12  Mertojak - Institut
Mertojak - R. Končara - Zagrebačka - Marmontova - Saveznička o. - Obala JNA - Šetalište M. Pijade - Institut.
Povratak istom trasom.

Linija 14  Brda - Poljud - Zvončac - Brda
Neškovčinova - Put udarnika - Žrtava fašizma - Radničko šetalište - Zrinsko-frankopanska - Podujino
šetalište - tunel - Meje - Saveznička obala - Marmontova - Žrtava fašizma - Put udarnika

Linija 15  Duilovo - Poljud - Duilovo
Duilovo - R. Končara - Maslešina - Prvoboraca - Zagrebačka - Žrtava fašizma - Radničko šetalište
- Podujina - M. Gorkog. Povratak istom trasom.

Linija 17  Trstenik - Lora
Put Trstenika - R. Končara - Prvoboraca - Zagrebačka - Žrtava fašizma - Radničko šetalište -
M. Gorkog - Podujina - Lora. Povratak istom trasom.

Linija 18  Maslešina - Prima - Maslešina
Sutjeska - Maslešina - Oslobođenja - Prvoboraca - Zagrebačka - Sinjskih žrtava - Marmontova.
Povratak istom trasom.

Linija 19  Sućidar - Meje - Poljud - Sućidar
Sutjeska -  Oslobođenja - Žrtava fašizma - Marmontova - Obala JNA - Podujina - Splitskog
odreda - Sutjeska.

Tumač ulica:
Žrtava fašizma - Domovinskog rata
Put udarnika - Hercegovačka
Rade Končara - Poljička
2. Dalm. Proleterske brigade - Velebitska (od križanja s Poljičkom prema jugu)
Narodnih heroja - ZNG
Prvoboraca - Kralja Zvonimira
Balkanska - Vukovarska
Proleterskih brigada - Bruna Bušića
Oslobođenja - Ul. slobode
Saveznička obala - Trumbićeva obala
Obala JNA - Branimirova obala
Rose Luxemburg - Mihanovićeva
Sutjeska - Velebitska
AVNOJ-a - Dubrovačka
Ive Lole Ribara - Zagrebačka (od Realke do Biskupove palače).
Šetalište Moše Pijade - Šetalište Ivana Meštrovića
Neškovčinova - Mostarska
Radničko šetalište - Gundulićeva
Podujina - VIII Mediteranskih igara
Maslešina - Matice Hrvatske
M. Gorkog - Matoševa
Sinjskih žrtava - Sinjska

jure

Ipak se spisak nije izgubia kod preseljenja ;)

STress

I Bogu fala na tome,taj plan grada mi je jedna od dražih uspomena...  8-8

Josip-Split

oke,pokušavam otkrit koji je ovo gb. ali mi neide...slika san sliku u lipnju 2009 na liniji 60,zasad san skonta da od tapeticiranih mb o 305 G sigurno nije 65,89,91,91 jer su oni iznutra crveni(65 je žuti  ;D ) i tako nikako otkrit...pa sam se obratija vama...možda čete vi znat  ;) ;)

maky

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Paško

Postoje stare slike njegove unutrašnjosti ovdje:
Citat: maky  u Svibanj 11, 2008, 09:58:39
g.b. 113 ima jako dobru unutrašnjost i udobna tapecirana sjedala.
[img]http://i32.tinypic.com/dxjy9w.jpg[/img
(...)

Ovaj 113 je stvarno neslavno završio. Sudario se u garaži s g.b. 91. Naravno, tromome 91 nije bilo ništa (dobio udarac sa strane), ali ovaj je udaren naprijed. Davno je imao veći sudar tako da mu više nije bilo spasa. Cijeli je naprijed bio izrazbijan. Stvarno šteta. Ne samo da je imao tapecirana sjedala, nego i nije bio trom kao 91 ili 92. Bio je jedan od najboljih O305G, ali eto, 13 mu nije bio sretan broj.

I jedna mala ispravka; 89-92 nisu crveni, nego narančasti (iste boje kakve im je krov) iznutra