Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (1)

Autor Ivan, Kolovoz 18, 2008, 21:33:51

421

Još je ostao 505, sutra i on završava svoje služenje građanima Zagreba.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Vjerojatno je već gotov, oko 1230 je bio u rezanju.

221

Prvi u kojem sam se vozio, vozač predstavljao novi bus preko mikrofona kad je krenuo s GK-a.

MAN19464

Eto vidiš kako vrijeme brzo
leti, sigurno se toga sječaš
kao da je jučer bilo, a on već na rezanju.

smogovci.bbb2

Citat: 221  u Studeni 26, 2015, 19:14:41
Prvi u kojem sam se vozio, vozač predstavljao novi bus preko mikrofona kad je krenuo s GK-a.
Da li je to onaj vozač sa 221 koji je pozdravljao putnike na svakoj stanici?!
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

221

Citat: MAN19464  u Studeni 26, 2015, 19:21:33
Eto vidiš kako vrijeme brzo leti, sigurno se toga sječaš kao da je jučer bilo, a on već na rezanju.
Da, zaprepasti čovjeka da je prošlo 20 godina....

Citat: smogovci.bbb2  u Studeni 26, 2015, 19:22:43
Da li je to onaj vozač sa 221 koji je pozdravljao putnike na svakoj stanici?!
Iskreno, ne znam. U sjećanju mi je ostao takav gospon vozač sa 136.

smogovci.bbb2

I tih prvih 5 zglobnih MB kockica imale su mi ljepšu unutrašnjost od onih što su naknadno kupljeni. Bili su smeđi a ovi od 506-525 sivi. I pod im je bio smeđi. I nasloni stolaca. Baš su mi bili če-če.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN19464

Jučer počelo rezanje autobusa u PAVG-u.
Režu se gb. 422 i 653.
810 u tjeku je čerupanje,
nakon toga ide i on na rezanje.
Gb. 850 vratio se, danas prošao tehnički i dobit če
nove tablice, uskoro u promet.

atr-zgb

652 dana 26.01.2016 došlepan u APVG, motor napravljen jos se samo čeka neki dio elektronike i nove tablice pa će u promet kroz 10 dana!

822DoDo

oh ajde bar neka lijepa vijest o tom nesretnom (meni osobno jako dragom) gbr 652  :)
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Tomek

Rashodovanom 147 se pridružio i godinu dana stariji NG 140

Čini mi se da i 144 koji još nije parkiran do ograde neće dugo

atr-zgb

GB 819 isto broji svoje zadnje dane 30.4 mu je zadnji dan nije prošao preventivni i ne moze na registraciju.

Portos

Citat: Tomek  u Travanj 20, 2016, 14:07:18
Rashodovanom 147 se pridružio i godinu dana stariji NG 140
Čini mi se da i 144 koji još nije parkiran do ograde neće dugo
Šteta ih je. Imaju dosta godina i nikada nisu bili temeljito popravljani ali od 2009 do danas su ih dosta dobro održavali i povremeno ih koristili. Uspoređujući ih sa 0405GN iz APD u znatno su boljem stanju i znatno pouzdaniji, ali očito je stanje karoserije i šasije takvo da se više ne izdvajaju sredstva za veće popravke nego jedan po jedan odlaze. Definitivno su obilježili posljednjih 20+ godina i vjerno služili te se pokazali kao izdržljivi autobusi.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

atr-zgb

GB 883 danas bio na probnoj vožnji sa vozačima iz Autotransporta Šibenik, otisao je u ARZ izgleda da stare stotke iz VG idu za Šibenik!! GB 9 dolazi u APVG.

Ivan

Ajme, koje bi to samoubojstvo bilo...
Ma kakva prodaja NL263 dok se ne nazire kupnja novih? Pa ZET jedva sklapa kraj s krajem, Dubrava i VG su već preko ruba kad Podsused uskače svakih par dana s nečim novim, sad kad sve dalje idu rashodi kockica i otkad nema solo O405N, svi preostali autobusi su jednostavno neophodni da postoji minimalna rezerva ako ne želimo opet kaos 2008!
Nadam se da je posjet iz Šibenika samo informativan, što bi bilo kad bi bilo nakon nabavke novih i to samo ako novih bude preko 30-ak jer i to je na knap kad ispadne još kocki.

Što se tiče g.b.9, bilo je i vrijeme... Treba i 430 što prije jer ta dva busa skupljaju prašinu kad ih APP i APD nemaju gdje koristiti dok APVG ima 325, kad su svi gradski smetnja na D30 s 50 km/h, a polako i ostatak slabo korištenih turaka umjesto da se petlja s Citarima i 23-36.