ZET-ov izvanredni prijevoz - COVID-19 - rasprava

Autor 421, Travanj 13, 2020, 10:54:06

sniff

Trebao je tu gore između semafora i ograde skrenuti lijevo, malo zajašiti na pločnik al bože moj ionako bus ima već preko deset godina pa nije nešto vrijedan,  uploviti na legalno tramvajsko stajalište te na kraju ponoviti isti postupak kad izlazi sa pruge

smogovci.bbb2

Lako je tebi u Dubravi gdje je sve lege artis. Pitao bi te ja da si koristio linije 32 i 33 na Horvaćanskoj i Zvonimirovoj,  Ulici grada Vukovara i Gospića kava
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Dreamwalker

Pitanja su sasvim na mjestu jer ovo nije problem od jučer. Noćne tramvajske linije već godinama se supstituiraju autobusima i nitko ne reagira. Srećom, još nitko nije stradao, što ne znači da neće.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

jakov5

Citat: smogovci.bbb2  u Svibanj 10, 2020, 13:39:43
Pitanje za 421 a i ostale vozače autobusa... ...Zanima me jel imam osnovu za tužbom protiv Vas...
Ne razumijem iz kojih pobuda bi ti išao tužiti Vozače, a ne firmu iz razloga što stoje na tim lokacijama na kojima im je iz FIRME naređeno???

Citat: Dreamwalker  u Svibanj 10, 2020, 16:19:42
Pitanja su sasvim na mjestu jer ovo nije problem od jučer. Noćne tramvajske linije već godinama se supstituiraju autobusima i nitko ne reagira. Srećom, još nitko nije stradao, što ne znači da neće.
U djelu posta gdje je napisan upit o tužbama protiv vozača meni nikako nije na mjestu niti mi ima logike.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

smogovci.bbb2

Pitanje je retoričko, koga bi putnici morali tužiti, vozača ili prijevoznika

tramvajac 92

Stajalište Autobusni kolodvor bi trebalo biti zadnje ionako. S tim da bi 31 ulazio kroz Držićevu, a izlazio kroz Strojarsku. Tamo sigurno ne bi bilo problema sa stajanjem  ;)

Inače, ako nekom treba, 31 čeka vrijeme u Zapruđu kod HG Spota, na Črnomercu stoji na peronu 15 (109), dok 109 stoji ispred ovalnog ureda.

sniff

Eventualno rješenje bi bilo nasipati malo asfalta na mjestima s travnatom površinom nasuprot pruge, gdje putnici imaju loš pristup paralelnom stajalištu. Table nema smisla postavljati za par noćnih sati, a ni u ovo vrijeme izvanredih linija jer bus staje paralelno sa stanicom. Za prijelaz preko ceste koristi se prvi pješački prijelaz...u ovom slučaju čak niti nije uprava toliko u krivu. Ima i potrebnijih ulaganja od desetina stanica koje se većinu vremena ne bi koristile.

421

Citat: smogovci.bbb2  u Svibanj 10, 2020, 13:39:43
Pitanje za 421 a i ostale vozače autobusa. Kojim je zakonom definirano da putnike primate ili puštate iz vozila na mjestima koja nisu stajalište autobusa, dakle nsp. stajališta tramvaja a koje nije uređeno i označeno kao stajalište autobusa? Zanima me jel imam osnovu za tužbom protiv Vas ili prijevoznika. Radi se o trasama noćnih linija tramvaja ZET-a kojima voze autobusi-supstitucija, primjer fotografija (izvor: holdingcentar.zgh.hr)
Dobro pitanje na koje bismo i mi voljeli dobiti odgovor! Tuži navedene, imaš na to potpuno pravo.
Adresiraj ga na: javnost@zet.hr, redarstvo@zagreb.hr, holding.centar@zgh.hr i "Imaju novog šefa pa mu 421 napiši da se prometni redari prime posla i podebljaju nadzor i kažnjavanje prekršitelja na stajalištu autobusa MSU pored Av. Mall-a kao i na terminalu Kvaternikov trg. A komunalni redari neka nagaze ZET sukladno ovlastima iz Odluke o prijevozu putnika u JP. Mail adr. zeljko.renic@zagreb.hr"
@sniff
Ekologija ti je jača strana. Kud baš asfalt na travu!? Poslije toga više nema trave!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Westin

Citat: tramvajac 92  u Svibanj 10, 2020, 17:09:12
Stajalište Autobusni kolodvor bi trebalo biti zadnje ionako. S tim da bi 31 ulazio kroz Držićevu, a izlazio kroz Strojarsku. Tamo sigurno ne bi bilo problema sa stajanjem  ;)

Inače, ako nekom treba, 31 čeka vrijeme u Zapruđu kod HG Spota, na Črnomercu stoji na peronu 15 (109), dok 109 stoji ispred ovalnog ureda.

U Zapruđu postoji problem dio vozača čeka kod HG Spota a dio na stanici prije. Nigdje nema obavijesti.
Danas sam vidio nezgodu došla je 14-stica  bus stoji već kod HG Spota međutim žena ode tamo busa. I onda poludi kada je prošao. Oni koji čekaju na stanici kod HG spota ne prolaze.
Ista situacija je s tramvajskom stanicom Središće dio stoji dio ne.

smogovci.bbb2

Gdje prestaje logika tu počinje ZET. Službeno je polazno stajalište linije 31 kod HG Spota. Međutim kako je to stajalište zapravo traka za desno skretanje u Šišićevu, logično je da poneki vozač polazak čeka na stajalištu ispred, kod SPARA-a pa si tamo može i kupiti nešto za pojesti/popiti. Al to nije briga onog koji je odlučio da je polazno stajalište HG Spot. Što je njemu vozač autobusa :'(

MAN truck bus

Citat:
10. SVIBNJA 2020.
OD PONEDJELJKA U PROMETU JOŠ SEDAM TRAMVAJSKIH LINIJA
Od ponedjeljka u prometu još sedam tramvajskih linija
U sklopu treće i četvrte faze postupne uspostave tramvajskog prometa, od ponedjeljka, 11. svibnja u promet će biti puštene tramvajske linije 1, 2, 4, 6, 9, 11 i 17, dok će tramvajska linija 14 povezivati Zapruđe i Park Maksimir.

Linija 1 prometovat će trasom: Zapadni kolodvor – Jukićeva – Glavni kolodvor – Trg žrtava fašizma – Borongaj.

Linija 2  prometovat će redovnom trasom:  Črnomerec – Jukićeva – Glavni kolodvor – Savišće.

Linija 4  prometovat će trasom: Savski most – Glavni kolodvor – Trg žrtava fašizma – Šubićeva – Dubrava – Dubec.

Linija 6  prometovat će trasom: Črnomerec – Jukićeva – Glavni kolodvor – Autobusni kolodvor – Sopot.

Linija 9 prometovat će trasom: Ljubljanica  – Glavni kolodvor – Tg žrtava fašizma – Borongaj.

Linija 11 prometovat će trasom: Črnomerec – Jukićeva – Glavni kolodvor – Trg žrtava fašizma – Šubićeva – Dubrava -  Dubec.

Linija 14 prometovat će trasom: Park Maksimir – Šubićeva – Trg žrtava fašizma – Glavni kolodvor – Savska – Zapruđe.

Linija 17 prometovat će trasom: Prečko – Savska cesta – Glavni kolodvor – Trg žrtava fašizma - Borongaj.

Sukladno navedenome, od ponedjeljka, 11. svibnja,  neće više prometovati linije 31, 32 i 34 koje su služile kao supstitucija tramvajskog prometa, dok u prometu ostaje linija 33 koja će prema prilagođenom rasporedu voziti od Gračanskog Dolja preko Ksaverske ceste, Ulice Medveščak, Draškovićeve i Ulice Franje Račkog do Trga žrtava fašizma.

Tramvajske linije prometovat će prema prilagođenom rasporedu vožnje koji možete provjeriti OVDJE.

Izvor: https://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/od-ponedjeljka-u-prometu-jos-sedam-tramvajskih-linija/7251
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Westin

Citat: smogovci.bbb2  u Svibanj 10, 2020, 21:30:55
Gdje prestaje logika tu počinje ZET. Službeno je polazno stajalište linije 31 kod HG Spota. Međutim kako je to stajalište zapravo traka za desno skretanje u Šišićevu, logično je da poneki vozač polazak čeka na stajalištu ispred, kod SPARA-a pa si tamo može i kupiti nešto za pojesti/popiti. Al to nije briga onog koji je odlučio da je polazno stajalište HG Spot. Što je njemu vozač autobusa :'(

Čeka u Sarajevskoj nakon spusta s mosta Mladosti između centra ZET-a i Plodina i ide u centar na WC. Tako da do HG Spota ni ne ode.

smogovci.bbb2

Ja sam vidio da se polukružno okrene na Av. Dubrovnik kod SPAR-a. Dobro da od sutra ne vozi perfeto

Westin

Citat: smogovci.bbb2  u Svibanj 10, 2020, 22:26:44
Ja sam vidio da se polukružno okrene na Av. Dubrovnik kod SPAR-a. Dobro da od sutra ne vozi perfeto
Problem je što svaki vozač vozi kako hoće.

421

Citat: Westin  u Svibanj 10, 2020, 22:57:55
Problem je što svaki vozač vozi kako hoće.
Ne, nego pokušava proniknuti u precizne upute napisane u xy sobi u zdanju preko puta stajališta kod HG spota.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln