Novi vozni redovi

Autor dean25, Rujan 05, 2008, 17:52:07

conecto

Mislim da je linija za Sesvete samo rješenje u prvoj fazi. Kad se svi nasele trebat će tamo hrpa autobusa i gotovo sigurno bit će i više linija, ali naseljavanje će sigurno potrajati izvjesno vrijeme. Kako nije riješena prometna infrastruktura u svim varijantama tih linija bit će kaos definitivno. U nekim planovima LJ.Posavskog po riječima Bandića treba ići na 4 trake i produžiti se kraj Lesnine sve do obilaznice, Slavonska na 3 trake kao i Zagrebačka av. (ex. Ljubljanska), a križanje tih dviju ulica trebalo bi biti denivelirano. No kad će to biti kad još nije zaboden ni jedan kramp... Još će mnogo vode proći Savom, a do tada (i dok se to bude radilo) Bože sačuvaj...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Ma, to sa širenjem Ljudevita Posavskog i Slavonske mi se čini samo kao vatrogasno polurješenje, trebalo je i Vukovarsku produžiti do tog naselja (barem jedan trak kako je poslije Donjih Svetica), a trebalo je napraviti i sjevernu sesvetsku obilaznicu koja bi se nastavljala na Branimirovu, sigurno je barem nešto od ovoga što smo naveli trebalo napraviti, ali baš njih briga što su Sesvete već sad u totalnom prometnom kaosu, samo neka se doseli još 10.000 ljudi, sve će se polako riješiti u hodu u sljedećih 10-15 godina... ::|

Tomek

Koliko sam čuo linija 107 će biti produžena do Jelkovca.

Ivan

http://www.zet.hr/vijesti/novosti/linija-107---novi-vozni-red.aspx

Citat:Novi vozni red autobusne linije 107 (Jankomir – Žitnjak) bit će u primjeni od srijede, 1. travnja.

Mole se cijenjeni korisnici da obrate pozornost na  promjene termina polazaka.

STIB

Citat: Ivan  u Ožujak 27, 2009, 11:03:27
http://www.zet.hr/vijesti/novosti/linija-107---novi-vozni-red.aspx
Novi vozni red autobusne linije 107 (Jankomir – Žitnjak) bit će u primjeni od srijede, 1. travnja.
Mole se cijenjeni korisnici da obrate pozornost na  promjene termina polazaka.
Sve je to lijepo, ali novog voznog reda još uvijek nema na web stranici ZET-a  ::|
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

kekobus

Bit će linija iz Sesveta za Jelkovec, iz Jelkovca do Žitnjaka , a vjerojatno i 222 ide tamo! Zadnje vijesti, ali još nisu odobrene

Daniel

Vidio sam vozni red za 107 zakeljen na prozor busa , al nije pisalo ništa o produženju.

igor 409

Citat: Ivan  u Ožujak 27, 2009, 09:51:37
A linija za Sesvete bi mogla doći do kolodvora kod Sljemena koje je sada apsolutno prazno i izbjeći sve gužve, i mislim da je to sasvim razumno i jednostavno rješenje, ovo što sada rade sa 275 i 277 koje moraju ići kroz gužvu na Ljudevita Posavskog samo zato jer je terminal kakti na Ninskoj je idiotarija...

Ovo ti je zbilja dobra ideja samo mislim da bi se tu odma potegnulo pitanje sigurnosti prijelaza preko pruge (makar je osiguran svjetlosnim signalima) a i ipak je "puuuuno" hodanja 200m do Zagrebačke ili 300m do vlaka tako da mi je vjerojatnije ispunjenje želja o liniji do centra (Kvatrić ili Glavni) ili stajanje u gužvi na Lj Posavskog odnosno Zagrebačkoj) jer ipak je predizborno vrijeme.

Kaj se tiče produženja/proširenja Lj Posavskog i Slavonske nekakvi radovi po Slavonskoj su počeli ali mislim da je to samo zbog deniveliranja tog križanja. Ja Lj. Posavskog nebi produžavao do obilaznice  kaj bi značilo još jedan most nego bi napravio spoj na Radničku odnosno produženu Vatikansku ako ikad bude išta od toga jer ako netko već hoće na obilaznicu ( na kojoj su isto gužve) to je jedan semafor dalje a i opet s obilaznice dolaziš u gužvu a ovako bi se bar pokrila veza s N Zagrebom i donekle rasteretila Slavonska.

conecto

Ovo produženje LJ.Posavskog do obilaznice nije moja ideja već je to izašlo iz Bandićevih usta prije barem godinu-dvije na Radiju 101. Isto tako, kao što je rekao tom prilikom Slavonska se trebala početi širiti na 3 trake odmah idućeg proljeća iz Zagrebačke av. (ex. Ljubljanske)...

Što je od toga učinjeno znamo, a sad će poslužiti kao dobro predizborno obećanje. A oni nisu sposobni ni završiti Čulinečku da ide normalnom trasom umjesto onog krivudanja ili povezati Branimirovu ("staru" i Novu) u jednom komadu. U oba slučaja radi se o sitnom ficleku, ali presudnom...

U svakom slučaju i u bilo kojem obliku ova rješenja su trebala biti realizirana usporedno s novim naseljem i spremna po useljenju novih stanara. Do toga, a osobito tokom radova čekaju nas burna vremena u prometu tog dijela grada...

Ali pogodite tko će pobijediti na izborima...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tamlover

Kad će novi vr od 107 na net?? Jel ima ko info kakve su promjene?
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

kekobus

107 ostaje po starom zbog velikog broja pritužbi putnika!

Portos

Citat: kekobus  u Ožujak 31, 2009, 09:47:11
107 ostaje po starom zbog velikog broja pritužbi putnika!
"po starom" ju i dalje voze vozači i autobusi iz APD ili ju voze APP-ovci ali po starom voznom redu?
Ako je APP tko vozi onaj polazak kojeg je vozio bus sa neke linije sa Glavnog oko 21h?

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

kekobus

Vozi Dubrava kao i dosad!

tamlover

Pritužbe putnika?
Može netko napisat što je bilo predviđeno izmjenom??

Očekivao sam da bi linija mogla postati cjelodnevna jer pokriva veliku prazninu u JGP-u od Ulice HBZ do Remize. A ako je bilo pritužaba pretpostavljam da se ništa značajno nije htjelo promijeniti nego eventualno promijeniti vremena postojećih polazaka.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

brunok

??? ??? ??? ???ma treba napravit da dva vozna reda vozi APP i dva vozna reda APD,koliko sam ja čuo problem je nastao jer bi oko 23:00 služba završavala na Jankomiru,a dosta putnika ide prema Žitnjaku(možda je ovo suluda idea da tako voze 2+2 ali bilo bi ok dva završavaju na Jankomiru i idu u APP,a dva komada na žitnjaku i idu u APD,te da linija prometuje cjeli dan jer bi vjerojatno bilo više putnika koji su naučeni  ili okolnim putevima)