Okretišta i terminali

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:34:23

421

Citat: 221  u Srpanj 05, 2012, 18:29:55
Ako sam dobro shvatio, 220 ide tamo gdje je sad 219 i ostatak perona ostaje prazan?
Dosta starijih i nemoćnih putnika jadalo se zbog problematičnog izlaza iz niskopodnih autobusa pa im je sada udovoljeno želji.   U principu, terminal GK  dosad je imao  samo JEDNO izlazno stajalište i to za liniju 221.
Bivše stajalište linije 220 sada će moći koristiti kao  IZLAZNO STAJALIŠTE sve linije na zapadnom dijelu terminala (219,268,330,295,218 i 234) ili kao dosad  paralelno s otokom -219/220 i novo -220/izlaz!
Ako se ovaj raspored ne pokaže dobrim, slijedeća ideja je da izlazno stajalište bude na mjestu linije 221, koja bi se u tom slučaju  preselila iza sadašnjeg novog  stajališta linije 220,dok bi stajalište 219 ostalo kod "PAN"-a.
Citat: 221  u Srpanj 05, 2012, 18:29:55
Inače, uvijek je bilo problematično provlačenje i ulazak na stajalište busa 219 kada 220 već stoji na svom stajalištu.
Da, ako su vozili krkani koji nisu imali /nemaju osjećaj kolegijalnosti i pogled na situaciju iza sebe u prometu.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

221

Nažalost, problem za starije i nemoćne će i dalje biti busevi koji će stati paralelno s otokom jer tamo nema pločnika i putnici skaču ravno na kolnik.

t4

A 220 i dalje uredno dođe na ulazno stajalište tako da taj "izlazni peron" nema smisla. Potračen peron na ništa, bolje je bilo po starom, linija 219 nikad nije imala problema s ulazom u svoje stajalište, niti je 220 imala problema sa izlazom van. Sad na taj "izlazni peron" dolaze i 268 koji ostaju tamo i blokiraju 220.
Po meni jako loša rošada.. ali što u zadnjih niz godina dobro u ZET-u di na pozicijama rade ljudi koji ne razmišljaju.

MAN19464

oprez nova reegulacija prometa na kružnom toku u zapruđu tj. vraćanje na staro, samo šteta šta nisu vratili izlazno stajalište na staro mjesto u kružnom toku gdje je i bilo dok kružni tok nije dobio prednost prolaska pa se više autobus nije smio zadržavati u kružnom toku kako nebi zaklanjao vidik vozilima koji ulaze u kružni tok, sad opet nakon 6 godina kružni tok nema prednost nego oni koji u njega ulaze sada bi mogli vratiti izlazno stajaližte linije 307 i 308 na staro mjesto u blizini tramvajske stanice.
Sokre se sigurno sjeća kako je prije bilo bolje i bliže izlazno stajalište linije 307 i 308 tramvaju nego sad.

tramvajac 92

Di je uopće izlazno stajalište? Prije ulaznog ili?

sokre

Stalno petljaju oko tog rotora .. Kako se ne bih sjećao starog stajališta.

Sadašnje izlazno stajalište je odmah ispred ulaznog - kao od 220 na Glavnom.

Kada bih maštao o tome, bilo bi dobro da recimo autobus iz Sarajevske skrene u Ukrajinsku i stane ispred Renaultovog salona na postojeću stanicu (da ekipa koja želi ode na 221 - stanica je 20 metara iza semafora), potom skrene u Šišićevu i da se napravi izlazna stanica preko puta HG spota.

Bus bi izbjegao rotor, a ljudima bi se olakšao put.

Recimo, kada je žešća kiša, nema šanse da se od sadašnje stanice stigne suh do tramvaja.

Tko zna, da li nekada vozač bude milostiv, pa ipak stane na rotoru?

221

Citat: MAN19464  u Rujan 05, 2012, 00:43:51
oprez nova reegulacija prometa na kružnom toku u zapruđu tj. vraćanje na staro, ... sad opet nakon 6 godina kružni tok nema prednost nego oni koji u njega ulaze ....

Samo ulaz u rotor iz Av. Dubrovnik prema istoku je dobio prednost pred vozilima u kružnom toku. Na ostalim ulazima/izlazima, prednost i dalje imaju vozila u kružnom toku.

221

Citat: sokre  u Rujan 05, 2012, 11:22:34
... potom skrene u Šišićevu i da se napravi izlazna stanica preko puta HG spota.

S time da moraš očistiti početak Šišićeve do ulaza u STP od automobila jer se u tom dijelu ne mogu mimoići bus i auto.

MAN19464

Tko zna, da li nekada vozač bude milostiv, pa ipak stane na rotoru?
[/quote]

al ovi iz centra neče biti milostivi kada budu pisali prijavu vozaču.
još je dodatni problem kada je bus pun nemože vozač vidjeti dali može priječi tri trake i još kada je zamagljen mora vjerovati putnicima pa šta bude, zato hitno treba premjestiti izlazno stajalište,zbog siurnosti u prometu, dobro kaže 221 da je šišičeva problematična za bus a da nije tako prijedlog bi bio odličan što je sokre predložio.

sokre

Sve to stoji, ali (moje mišljenje) da be se trebalo nešto preduzeti po tom pitanju. Koliko je samo napredak po pitanju kvalitete buseva na tim linijama. Da mi je netko rekao prije par godina da će tamo voziti klimatizirani novi niskopodnjaci, ne znam što bih mu rekao.

Možda uputiti molbu u gradsku četvrt pa vidjeti - tko zna, možda uopće o takvom prometnom rješenju nisu nikad ni razmišljali i ovo im se toliko svidi da za mjesec dana sve proradi.   :D

A to za Šišićevu - jednom sam vidio da iz nje u Ukrajinsku skreće zglobni Citelis. Dobro, lakše je izaći van nego ući unutra, ali tko zna kako je Citelis uopće ušao u tu ulicu ..

Uostalom, kada bi se i krenulo sa uređenjem te trase, veći zahvat bi bio na izgradnji krajnjeg - početnog stajališta kod HG spota nego ta dva parkirna mjesta na početku ulice kod semafora. Puno prometnih rješenja su se zadnjih godina po Zagrebu pokazala mogućima iako su godinama bila zapostavljana.

hrvoje.skoc

Ivan

;D lol, ispušni plinovi suše zelenilo...

Kako god bilo, 114 i 134 više nemaju "kružne" vozne redove da odmah krenu iz Prečkog, mislim da onda nema razloga zašto ne premjestiti na tramvajsko okretište odmah, ovaj odgovor od Grada da im trebaju "financijske mogućnosti" je idiotarija jednako kao sušenje zelenila, tamo se noćni 32 okreće bez problema a cijela zona od 200 m ceste je rezervirana za ZET, jedino treba staviti znakove za stajalište koji do daljnjeg mogu biti i privremeni bez ukopavanja...

Ivan

No mislim da bi također bilo dobro vratiti kružne vozne redove bez obzira na početno-krajnje stajalište, dubravske linije ih imaju još dosta i dobro su pogođeni, na zapadu su valjda zaboravili što je uopće kružna linija. ::|

Ivan

Kad smo već kod kružnih linija, oni koji su uvodili Atron također su zaboravili dobru praksu koji su vozači prije provodili - čim bi se odvojili od dvosmjerne trase i ušli recimo u Prečko ili Travno, a ne na početno-krajnjem stajalištu, promijenili bi smjer na prema centru, ne samo da je bilo informativnije (na tada novijim autobusima s displejem) nego su i putnici dobivali B smjer na karti tako da ne bi bi imali problema s kontrolom ili drugim vozačem busa ako presjedaju, no kako je sve u ZET-u sve više u kaosu tako se ni na ovo nije pazilo.

tramvajac 92

Ne skroz kružno, da se ne zna kad bus ide dalje, nego kao na 221, napravi se krug po naselju, dođe se na zadnju stanicu, napiše se nalog, i ostane minuta-dvije vremena ako malo kasni. Iako ni 114 u Prečkom nema nešto dugu pauzu, 3-5 min (i to 5 minuta ako ga vozač dobro stisne), tako da je očito problem na liniji 134 gdje završavaju NG312 koji su i bučniji. 168 isto ima dugačke pauze u Prečkom (i čini mi se puno manje na Savskom mostu), što bi po meni trebalo okrenuti, jer je u Prečkom na knap s mjestom (ako je na 114 još zglobni, "rep" mu zna viriti na cestu).