Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

pehar_11

Citat: Citaro218ZG  u Prosinac 02, 2024, 07:15:36Ko ti je rekao da nisam iz ZG? ahahaha, inače ne koristim bus kad ne radim, samo tramvaj ako ga ima, ako ne evo zahvalan sam Bogu pa imam 2 zdrave noge  a i volim hodati, tak da ja osobno sa JGP nemam problema, a ko je kriv krivi su putnici jer nisu dovoljno educirani, a s druge strane po meni evo ak hoćeš moje mišljenje ministarstvo prometa bi trebalo staviti naljepnice na bus koje glase AUTOBUS NE MOŽE KRENUTI DOK VRATA NISU ZATVORENA, a druga naljepnica bi glasila NE ZADRŽAVAJTE SE NA VRATIMA- AUTOBUS NE MOŽE KRENUTI DOK PUTNICI STOJE ISPOD VRATA           i ako to ne upali e onda rasporediti na takve punktove 2 redara iz ZET-a, kao što je to normalno za 1.11. ili kad je neka manifestacija s većim brojem ljudi, dovoljno je 1 il 2 čovjeka u 2 smjene po 8 sati, ujutro i popodne, da pomažu vozačima i priča bi se brzo rješila, samo treba imati ideju i proizvesti ideju u djelo, ako shvaćaš moju poantu?
Kakvo ministarstvo i naljepnice, kakvi redari? O čemu ti pričaš? Stavit žandre na svaki kutak grada? Pogledaj samo natječaj ZET-a koliko im ljudi fali pa mi onda reci ako ti se tvoja ideja čini izvediva.

Evo, ja prvi nisam vidio te naljepnice niti znam u kojim autobusima mogu očekivat senzor, a u kojima ne.

Ljudi nemaju pojma ili na to ne obraćaju pozornost. Jedna odljepljena i pokidana naljepnica ne može ništa previše po pitanju senzora i vratiju. Desi se jednom, dva puta, ali nekon što tri puta cijeli bus zuri u tebe jer stojiš na vratima koja se ne mogu zatvorit, onda četvrti put sigurno nećeš. Nisu problem bezobrazni ljudi, već nepažnja ili potpuno neznanje da cijeli bus ovisi o tebi koji stojiš na vratima zbog jednog senzora.

MAN truck bus

@Pehar

Nekako mi se čini iz postova da si ti bio taj "problematični putnik". ;D

Putnici iz ZG bi trebali već znat za senzore jer su u autobusima od '95. godine. Vanjski putnici bi mogli skužiti žuti dio poda, pa probat povezat da tu nije predviđeno stajanje s obzirom da se ističe od ostatka poda autobusa.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

pehar_11

Nisam taj putnik jer znam za senzore, samo nemam pojma u kojim autobusima se pojavljuju. Što se poda tiče, to nitko ne gleda u uvjetima kaosa koji svakodnevno vlada na svim ZET-ovim linija, posebice na onima prema Borongaju, iz mojeg iskustva. Ovi uđu, stanu centimetar od vratiju i pričaju i nemaju pojma. Ostali šute, vozač se ne nervira i tako u krug, kašnjenje je samo veće i veće. Na Borongajska-Kampus smo u petak stajali dobrih 5 minuta zbog senzora, vozač je samo sjedio i ni riječi, isto tako i svi ostali. A ko sam ja da se derem da se netko makne?

Stilben426

Citat: pehar_11  u Prosinac 02, 2024, 13:18:55A ko sam ja da se derem da se netko makne?
Oho, ja to bez pardona. Dodouše ja imam jako prodoran glas kojeg nisam ni svjestan dok mi drugi ne kažu (jer ja sebi zvučim normalno) pa kad "viknem" s prvog sjedala, netko otraga čuje kao da stojim pored njega. Nemoj se ni ti ustručavati, zašto da autobus stoji bezveze?

A senzore imaju:
IVECO Urbani (i dizelski i CNG)
Mercedes Citari '06 (zadnja vrata), '09 i '22 (predzadnja i zadnja vrata), i ovi bečki, ali ne znam gdje sve.

Neka netko slobodno dopuni/ispravi.

Kocka 146

Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

MAN truck bus

City G 3. i 4. vrata
City solo na 3. vratima
Bečki C2 2., 3., 4. vrata
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Citaro218ZG

Citat: pehar_11  u Prosinac 02, 2024, 12:06:57Kakvo ministarstvo i naljepnice, kakvi redari? O čemu ti pričaš? Stavit žandre na svaki kutak grada? Pogledaj samo natječaj ZET-a koliko im ljudi fali pa mi onda reci ako ti se tvoja ideja čini izvediva.

Evo, ja prvi nisam vidio te naljepnice niti znam u kojim autobusima mogu očekivat senzor, a u kojima ne.

Ljudi nemaju pojma ili na to ne obraćaju pozornost. Jedna odljepljena i pokidana naljepnica ne može ništa previše po pitanju senzora i vratiju. Desi se jednom, dva puta, ali nekon što tri puta cijeli bus zuri u tebe jer stojiš na vratima koja se ne mogu zatvorit, onda četvrti put sigurno nećeš. Nisu problem bezobrazni ljudi, već nepažnja ili potpuno neznanje da cijeli bus ovisi o tebi koji stojiš na vratima zbog jednog senzora.

Pa nisam ni ja vidio naljepnice, to sam već napisao, prvi glas mi je za to da to postoji, i ne komunalni redari već ZET-ovi redari, isti oni koji stoje kad je neka posebna organizacija prometa, ne kažem da trebaju nove zaposliti već da ih imaju, ali ih samo rasporede na punktove. Čitaj s razumjevanjem, otvori oči i čitaj. Da, čini se izvediva, naravno, jer postoje takvi ljudi, ali ne znam zašto nisu na terenu, nit me nije pretjerano briga, ja isto kao putnik shvaćam da drugi stoje na senzorima ali mi ne pada na pamet se derat kroz bus da se maknu s vrata, zašto da trošim svoje živce i svoj glas na bezobraznike i provokatore? Nit sam se ikad derao tako nit neću , pa makar stajali i 10 min i više, nema smisa :)  Ubuduće ću i ja pratit te naljepnice, ali da ću ja radit reda u busu nema tih para , dovoljno sam ja problema imao, više se ne sekiram ni za Putinove prjetnje a kamoli ga za ovo  byeg  byeg
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

pehar_11

Što se "Otvori oči i čitaj" i "Čitaj s razumjevanjem" (btw fali ti jedno slovo) tiče — o tome se ti ne brini. Bolje skrati svoje poruke i forumske dnevnike, možda ispadneš malo ozbiljniji. Komentar ti je suvišan i nepotreban. Ajmo dalje, da ne bude neka svađa.

Broj jedan, nije mi jasno tko su to bezobrazni provokatori? Ako su to putnici koji stoje na vratima, onda to definitivno nisu bezobrazni provokatori, već ljudi koji ne znaju ili nisu svjesni da postoji senzor ili da ga u određenom trenutku nemamjerno ometaju u radu. Zvučnog signala nema, tako da je to dosta veliki minus. Da ima signala pa vrata ostaju otvorena i nakon toga, garantiram da bi se ljudi makli sa prostora vratiju jer bi shvatili da nešto ne štima i da se vrata ne zatvaraju, barem je tako u starijim Mečkama.

Drugo, na koji način bi funkcionirali punktovi i gdje bi točno bili ZET-ovi žandri koji održavaju red zbog nepostojećih naljepnica i senzora? Koju svrhu i zadaću imaju, gdje bi bili?

Citaro218ZG

Citat: pehar_11  u Prosinac 02, 2024, 22:41:25Što se "Otvori oči i čitaj" i "Čitaj s razumjevanjem" (btw fali ti jedno slovo) tiče — o tome se ti ne brini. Bolje skrati svoje poruke i forumske dnevnike, možda ispadneš malo ozbiljniji. Komentar ti je suvišan i nepotreban. Ajmo dalje, da ne bude neka svađa.

Broj jedan, nije mi jasno tko su to bezobrazni provokatori? Ako su to putnici koji stoje na vratima, onda to definitivno nisu bezobrazni provokatori, već ljudi koji ne znaju ili nisu svjesni da postoji senzor ili da ga u određenom trenutku nemamjerno ometaju u radu. Zvučnog signala nema, tako da je to dosta veliki minus. Da ima signala pa vrata ostaju otvorena i nakon toga, garantiram da bi se ljudi makli sa prostora vratiju jer bi shvatili da nešto ne štima i da se vrata ne zatvaraju, barem je tako u starijim Mečkama.

Drugo, na koji način bi funkcionirali punktovi i gdje bi točno bili ZET-ovi žandri koji održavaju red zbog nepostojećih naljepnica i senzora? Koju svrhu i zadaću imaju, gdje bi bili?

Nemam ja potrebe ništa skraćivat i živim u zemlji ( istina usranoj već s obzirom gdje sam sve bio ali dobro to nije tema tu ), i imam pravo i slobodu govora. Provokatori su ti onaj tip ljudi koji vrlo dobro zna za te senzore ali eto žele ispast face i baje pa zajebavaju namjerno ljude i vozača ( vjerojatno su im zetovci krivi pa to rade iz neke osvete, znam osobno neke takve likove koji su se zakačili s nekim vozačima pa kad je gužva a vozač ih ne vidi ovi uskoče u bus i namjerno to rade - kao iz osvete i provokacije ), tako da nisi skroz u pravu, znam kao što rekoh iz osobnog iskustva.
A ovo što si rekao za žandre, ne shvaćaj to da su oni žandri nego su prometno osoblje, i postavio bih ih na Gl.kolodvor- peron od 268 i 221, Draškovićeva ulaz smjer Gračani, Borongaj i Čavićeva ,dovoljno je da bude 1 u smjeni od 8 h, dakle 2 čovjeka po liniji, a zadaća bi im bila da kad je bus pun da zabrane daljni ulazak do dolaska idućeg busa, slično se radilo na Sisvete i Sniježnu kraljicu, pa može i dalje, ionako postoje pričuvni vozači, pa ne mora bit ne znam ni ja koliko pričuve u garaži, neka se to vrijeme iskoristi u korisne svrhe onda, a ne da ubijaju dosadu u garaži , brže im prođe vrijeme, naprave korisnu stvar, na zraku su a ne u zadimljenim prostorijama ( ovo govorim laički jer nisam baš upoznat s radom pričuve ali pretpostavljam da je tako ), i eto samim tim bi se olakšao ulaz u buseve, rad vozača u frekventnom periodu, i samim time bi se nervoza svela na minimum, to je moja ideja i to govorim samo za APD, ali znam da to neće zaživiti nikako, do tada će vozači morati trpjeti taj teror psihijatrijskih linija i eto, nek im je sa srećom    byeg  byeg
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

hrvoje21

Btw pričuva upravo često završi na tim "psihijatrijskim"  linijama
Ako nisi upoznat sa radom iste, ne znam čemu pisanje o istoj....

tonkovicmk1

Gbr 510 upravo prošao Zagrebačkom Avenijom pored Hotela Antunović prema istoku, s natpisom linije 109.

Citaro218ZG

Citat: hrvoje21  u Prosinac 03, 2024, 10:12:41Btw pričuva upravo često završi na tim "psihijatrijskim"  linijama
Ako nisi upoznat sa radom iste, ne znam čemu pisanje o istoj....

Pozdravljen budi i svako  dobro!
A jeste se dotakli teme i moje ideje ko da sam rekao da ću lansirat satelit na Mars
Pa pišem jer smijem i imam tu slobodu, a mislio sam  da se pričuva digne ne u smislu vožnje već u smislu ispomoći za koordinaciju putnika, eto :)
Ja još uvijek smijem pisat i govorit što me volja pod pravilom da to bude pristojno i bez psovki te se trudim da tako i ostane, prema tome ...
Oni koji su dali krv za slobodu su mi omogućili to pravo govora, i to niko neće nikad zabraniti ;)  osim ako se striček Tito digne iz groba, ali da vidi šta se sve dešava brzo bi se on vratio nutra na spavanje  rofl     kad smo već kod 617 čuo sam da je jučer neki busić gore ostao u kvaru, ima ko kakvih info o tome?  Također jučer kod Avenue Malla neki bus je poprilično dugo bio na sva 4, vozača nigdje, ali bus je bio spušten, sva 4 i to dobrih sat i pol, ako ne i duže.

Lp!

pehar_11

Samo da imaš dojam koliko vremena i prostora trošiš na komentare, podebljat ću ti sve informacije u tvojoj poruci koje su krajnje nepotrebne (od 10 redova boldano je njih - osam). Niko ti ne brani da pišeš, samo pišeš gluposti.

Citat: Citaro218ZG  u Prosinac 03, 2024, 14:45:37Pozdravljen budi i svako  dobro!
A jeste se dotakli teme i moje ideje ko da sam rekao da ću lansirat satelit na Mars
Pa pišem jer smijem i imam tu slobodu, a mislio sam  da se pričuva digne ne u smislu vožnje već u smislu ispomoći za koordinaciju putnika, eto :)
Ja još uvijek smijem pisat i govorit što me volja pod pravilom da to bude pristojno i bez psovki te se trudim da tako i ostane, prema tome ...
Oni koji su dali krv za slobodu su mi omogućili to pravo govora, i to niko neće nikad zabraniti ;)  osim ako se striček Tito digne iz groba, ali da vidi šta se sve dešava brzo bi se on vratio nutra na spavanje
  rofl     kad smo već kod 617 čuo sam da je jučer neki busić gore ostao u kvaru, ima ko kakvih info o tome?  Također jučer kod Avenue Malla neki bus je poprilično dugo bio na sva 4, vozača nigdje, ali bus je bio spušten, sva 4 i to dobrih sat i pol, ako ne i duže.
Piši šta hoćeš i kako god hoćeš, samo očekuj da svaka objava na ovom forumu dobije i odgovor, a sam krojiš u kojem smjeru diskusija ide.

Nepotrebno je trošit ljudsku snagu (koju potom moraš i platit) na stvari kao što su ove koje si spomenuo. Ako govorimo o koordinaciji putnika, nju imaš samo u npr. Pragu u metrou, u javnom prijevozu takve koordinacije ne treba biti. Zna se što gdje i kada ide, gdje se smije i ne smije. Vrlo jednostavno. Senzori na vratima su najmanji problem.

Citat: Citaro218ZG  u Prosinac 03, 2024, 14:45:37Također jučer kod Avenue Malla neki bus je poprilično dugo bio na sva 4, vozača nigdje, ali bus je bio spušten, sva 4 i to dobrih sat i pol, ako ne i duže.
A ovo ide u kvarove, ako se ja ne varam.

Stilben426

@ pehar_11

Nemoj, pusti. Bezveze je trošit riječi.
A kad god vidiš da se vrata ne zatvaraju je netko stoji ispod senzora, ne zaziri od toga da se obratiš ili vikneš dotičnom ili dotičnima da se maknu. Nitko ti neće uzeti za zlo što si spriječio nepotrebno zadržavanje autobusa na stanici, naročito ako vozač ne reagira.

kocka151

Meni se znalo dogoditi u nekoliko situacija da su putnici znali vikati na one koji su stajali na senzorima. Dva puta sam ih znao upozorit i objasnit im da ukoliko se ne maknu sa senzora da ne možemo krenuti, međutim oni su se znali i dalje praviti grbavi. Nakon toga sam znao stajat na stanici dok se sami nisu sjetili maknut ili dok nisu ostali putnici vikali. Jer ako nakon dva upozorenja ne skužiš da se moraš maknut onda nek ide k vragu sve, stajat ćemo cijeli dan na stanici. A najveći problem su slušalice i mobiteli jer su u tom virtualnom svijetu i ne kuže šta se događa oko njih. Isto tako ima i onih koji uđu na druga vrata, bus poluprazan i onda se dođe meni naslonit na prednja vrata i tipkat po mobitelu, naravno da takve šaljem iza u bus.

kocka151