Libertas - razno (3)

Autor dulib, Prosinac 01, 2007, 19:46:56

atlasovac

Žalosno ako bude realizirano. Ko će tu ubrati kajmak? Mali čovjek sigurno neće. Samo će neki ostati bez posla. Valljda do toga neće doći.

medo

Citat: atlasovac  u Prosinac 03, 2010, 16:18:29
Žalosno ako bude realizirano. Ko će tu ubrati kajmak? Mali čovjek sigurno neće. Samo će neki ostati bez posla. Valljda do toga neće doći.

već realizirano do pola, 147 sa linije 30 i neki od sl222 1-5 koji je zadnjih dana vozio 31 su od jutros u garaži, jutros sam sreo g.b.148 uz dubac, što je on volzio i gdje je bio nemam pojma, osim ako ga jučer popodne nisu vratili da svečano završi karijeru na 31.

medo

Budući da navedeni lokalni moćnik kojeg u zadnje vrijeme često spominjem ne odustaje od svojih nauma, da se zaključiti samo da je u interesu neka čudna igra, poznato je da je od nedavno ( kolovoz ili rujan) uvedena linija 1D koja prometuje na relaciji kantafig lozica, za to liniju je namjenjen kombi, libertas ima dva fordova kombija, jedan vozi liniju 17 pile-bosanka a drugi većinu svog vremena provodi u garaži, ali.. za liniju 1D je iznajmljen kombi od rent a car-a čiji je vlasnik rođak gospodina vićana (ako se uopće može nazvati gospodinim) i za taj kombi libertas plaća 15000 kuna najma mjesečno, naravno vozač i gorivo su libertasovi čime se troškovi dodatno povećavaju, linija je uvedena na silu i iako nema dovoljno putnika (ako ih ima uopće jer ja ih ne vidim) da bi bila uopće na nuli a kamoli isplativa.. ali budući da je u nečijem  interesu  (a zna se čijemu) da linija vozi...

potrebno je naglasiti (tek toliko da se zna o kome i o kakvoj osobi se radi) da je gospodin Vićan glavni akter prošlotjednog događaja u Dubrovniku kada je suspendirana odluka županijskog nogometnog saveza o davanju podrške Vlatku Markoviću koju je navedeni sam održao (sjednicu) i potpisao.

takva osoba kao on odlučuje o sudbini poduzeća koje ove godine slavi 100 godina postojanja (pitam se zna li on to uopće), a i njegov dolazak u nadzorni (ili upravni) odbor je zanimljiv..

libertas je ionako već beskućnik, i da se naslutiti da se sve svodi na to da ju treba potpuno ugasiti, vozni park rasprodati, radnike rastjerati a lovu strpati u džep!

Gospodo iz Libertasa, znam da ovo čitate, o vašim odlukama ovisi sudbina 250 radnika i njihovih obitelji, oni nisu pero vićan, i svi trebate stupiti u ŠTRAJK sve dok se gospodin ne makne iz firme kojoj nikada nije ni pripadao niti ima pojma o prometu (osim što vozi passata od 1oo ooo eura kojeg ne propisno parkira na ulazu u reimizu).

Garage

Ljudi, otkada je Libertas u ovakvo teškome stanju?
Pratim ovaj forum dosta dugo, par godina, i uvijek su ovdje bile vedre teme, nove linije, nabavke novih buseva...
Je li moguće da su svi problemi bili pod tapitom i da su u posljednjih mjesec dana isplivali na površinu?

Ovo što se događa na rubu je SF filmova! Niti u doba kada su granate s okolnih susjednih brda padale po Konavlima i Župi promet nije bio duže prekidan, a sada, 2010. godine, par godina pred ulazak u EU, Libertasu je neisplativo držati sve linije i on ih jednostavno ukida.
Doduše, slične stvari su se dogodile na još par mjesta u Hrvatskoj, gdje su autoprijevoznici reducirali linije, pa ako nemaš auto, čekaš i po par sati na sljedeću liniju, ali ovo što se dogodilo je na rubu skandala!
Libertas je stara firma, Libertas je tu zbog ljudi (ne obratno)!

atlasovac

Meni ti miriše na namještanje posla nekom. Ništo novo na Hrvatskim prostorima. a ljudima kako bude. Ionako se svi računi za poličke promašaje ispostavljaju njima.
A Libertas je zadužio HDZ i bivši direktor kupujući na kredit i leasing autobuse koji možda i nisu trebali, zatim mjenjajući nešto vrijedno za skoro ništa. A neki iz sadašnje vlasti su izgleda nanjušili priliku i pokušavaju je iskoristiti vjerovatno u dogovoru sa političarima iz susjednih lokalnih zajednica bez obzira na stranačku pripadnost.
Mislim da uopće nije bitno ko će voziti Konavljane, već je bitno koliko će ih to koštati.
A veći sustav je sigurno jeftiniji, nego manji. Jer Libertas na primjer može iskoristi u pauzama autobuse sa linije 11,25 i 27 za još neke polaske u samom gradu ili prigradu, dok neki prevozilac koji bi imao samo Konavoske linije to nebi mogao.
Da je političarima stalo do svojih biraća nebi dozvolili da se narušava postojeći standard linija, ali njih baš briga. Do izbora je daleko kad su ljudi ovce koje dozvoljavaju da takvi odlučuju za njih.
A medo tebi svaka čast što si digao glas protiv toga što se događa. Danas su izgleda na redu linije u Konavlima i vozaći iz Konavala kao tehnološki višak, a ko je sutra na redu? Jer ovi političari su ko termiti. Ne staju dok nečeg ima kad jednom krenu. Tako ako im se dopusti da se linje za Konavle prepuste nekom drugom ode cijeli Libertas vrlo brzo u povijest, a ko će sve ljude s tih prostora voziti i po kojoj cijeni vidjet ćemo. A koliko će ljudi morati tražiti novi posao? Za godinu -dvije, možda i prije vjerovatno skoro svi iz Libertasa.
Mislim da bi ljudi trebali odlučivati, a ne pojedinci da im kroje sudbinu ma kako politički moćni bili.

nidi

Citat: Garage  u Prosinac 05, 2010, 13:17:46
Ljudi, otkada je Libertas u ovakvo teškome stanju?
Pratim ovaj forum dosta dugo, par godina, i uvijek su ovdje bile vedre teme, nove linije, nabavke novih buseva...
Je li moguće da su svi problemi bili pod tapitom i da su u posljednjih mjesec dana isplivali na površinu?

Ovo što se događa na rubu je SF filmova! Niti u doba kada su granate s okolnih susjednih brda padale po Konavlima i Župi promet nije bio duže prekidan, a sada, 2010. godine, par godina pred ulazak u EU, Libertasu je neisplativo držati sve linije i on ih jednostavno ukida.
Doduše, slične stvari su se dogodile na još par mjesta u Hrvatskoj, gdje su autoprijevoznici reducirali linije, pa ako nemaš auto, čekaš i po par sati na sljedeću liniju, ali ovo što se dogodilo je na rubu skandala!
Libertas je stara firma, Libertas je tu zbog ljudi (ne obratno)!
Sramota je da jedan "čovjek" uništava 100 godišnje poduzeće i da mu nitko ništa ne može. Općina Konavle ne bježi od toga da treba plaćati subvenciju samo traže to napismeno i navedene troškove, ali oni to ne žele prikazati jer još puno toga ima što bi trebali pojasniti. Općina konavle je subvencirala linije i vozače koji voze na tim linijama ali uvidom gospodina koji je zadužen za financije općine konavle u "troškovnik" koji je libertas izdao otkriveno je da su im "prikačili" 8 kontrolora da ih plaćaju konavle!! >rigoleto< Što bi prošlo neopaženo da se nije digla ovolika hajka, jer, ipak 570.000kn i 3 milijuna su velika razlika. Općina konavle je dosta jaka općina ali to im ne daje na pravo da je iskorištavaju i reketare za svoje interese! Pa te linije postoje već dugi niz godina i opstadale su iako je i težih vremena bilo, kada su se vozili i stari autobusi koji su daleko više trošili i imali rashoda i manje putnika, prema tome nije stvar u linijama nego u lokalnim mafijašima koji hoće rasturit i ovu još jedinu firmu koja je pružala sigurnost za radnika i davala posao tolikim ljudima samo da bi napunili svoje džepove!!! Takve treba iskorijeniti i podržati radnike libertasa ako se dignu u štrajk!!!! >:( bus123
*****  V     O      L       V       O   *****

Garage

APSOLUTNO SE SLAŽEM! ČITAV GRAD NA ULICE!

medo

SVI NA ULICE!!! SVI KONAVLJANI U GRAD SA AUTIMA!!! SVI VOZAČI LIBERTASA U ŠTRAJK!!!

manoplan

Nažalost medo, ljudi kod nas imaju visok prag tolerancije i ne reagiraju dok problemi ne pokucaju na njihova vrata.
Preventivno djelovanje im je nepoznat pojam.
Naravno da smo svi (ili večina) na forumu uz vas u Libertasu, ali kakva korist od toga dok narod šuti i trpi?

conecto

Pa Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske ima podružnicu u Libertasu, što oni rade !?

Postoji forum na njihovoj stranici www.usvprh.hr gdje se potrebno registrirati da bi se cijeli vidio, postavi tamo vaše probleme jer je tema Libertas tamo potpuno mrtva duže vrijeme!

Podrška Libertasu i primite se hitno neke akcije jer je očito voda došla do grla, ne dajte 4-godišnjim lokalnim moćnicima da unište firmu sa 100-godišnjom tradicijom koja je neophodna građanima Dubrovnika i okruženja! Očito oni od svega imaju itekakvu korist, ne može biti točno da novaca nema jer Dubrovnk je zlatni rudnik na koji oni žele staviti svoje šape, grad je preko ljeta (a i prije i poslije ljeta) tako krcat da jedva prođeš Stradunom, a isto vrijedi i za Libertasove autobuse. Cijene u gradu su visoke, kako za manje-više bogate turiste, tako i za same građane, negdje im se to mora vratiti, ali sigurno ne na ovaj način!

BUDITE GOSPARI I NE DAJTE DRUGIMA DA VAS VOZE, OSIM VOZAČIMA LIBERTASA!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

atlasovac

Ja sam izvan đirova u prijevozu sada pa nemam pojma koliko košta održavanje linija za Konavle. Može li tko barem približno to izračunati. Mislim da je u pitanju oko 400 -  450 Km dnevno jer radi se o udaljenostima od maksimalno 60 do 70 Km u jednom pravcu koji se prelazi 6 puta. Za vrijeme škole četiri polaska su popunjena skoro 100%, a dva i ne baš tako. Ljeti je situacija malo drugačija jer na svim polascima ima manje putnika ali to bi se moglo riješiti stavljanjem isuzua na te linije koji u to vrijeme stoje parkirani po raznim dvorištima.Zašto?
A koliko bi takvu pojedinačnu relaciju naplatio neki privatnik? U stvari koliko je sad cijena po Km? Mislim da bi nam miky i travego 580 koji su izgleda u tim krugovima to mogli reći.

Pjerovod

Sami smo krivi, a i krivi nismo.Većina nas pamti socijalizam kakav je sad Libertas,a ujedno smo i u kapitalizmu u kojemu ne pale emocije nego samo brojke.Krivi smo zato što smo izabrali taj sustav vrijednovanja,a opet nismo krivi jer izbora nije bilo. Svakako nam je zapad nametnuo taj sistem jer smo premali da bi se odvajali od ostatka svijeta.Mogli smo samo izabrat od dva zla bolje,al to u suštini nebi ništa promijenilo.
Taj Vićan je samo krajni izvršni organ onog što smo sami (morali) izabrati.
Da je on jedna obična gamad ljudska i smrdljivi iscjedak novonastale politike to je neupitno.
Kao ljubitelj autobusa i svega što je vezano uz njih mogu samo tu glas puštit i negodovat.
Strašno mi je da takvi likovi koji su već dokazani negativci sada upravljaju sudbinom jedne firme
koje su generacije jedno stoljeće gradile.
Gledajući i veće firme od Libertasa, koje su isto tako propale da se nikom ništa od nadležnih nije dogodilo,
stvarno ne vidim način da se sam oduprem toj pošasti koja nas je zahvatila.
Mislim da bi ti Medo svoj glas,a i svi vi ostali (skupa samnom) trebali više puštat po lokalnim medijima, nego tu.
Ipak se tu okupljaju samo istinski ljubitelji autobusa,a to malo tko čita.
Eto,nadam se da sam samo malo uspio podići tenzije koje bi eventualno uspijele podići neki globalniji interes oko
spašavanja Libertasa kao jednog stoljetnog brenda.

nidi

Jutros sam primjetio da ni jedan autobus libertasa nema nalijepnice na šajbi "Sretan Božić i Čestita Nova godina" što je bila praksa dugi niz godina bez obzira na digitalne displaye. A i ovi što imaju mogućnost ispisa na displayu nisu napisani, možda od svih koji su u pogonu samo par ih je napisalo... ovo bi se moglo nazvati po onom filmu kako je grinch ukrao Božić, u ovom slučaju grinch je gosp. Pero V. Čak i božićno drvce u remizi je uvijek bilo veliko (6-7m) ove godine je tako malo da treba paziti da ga se ne nagazi... Da li to pokazuje koliko su ljudi nezadovoljni, upravo su navršili 100 god. i umjesto da se slavi ljudi su zabrinuti za svoju budućnost... TUŽNO, kolege i prijatelji nedajte da vas jedan lokalni moćnik uništava, drž te se i usput SRETNI I BLAGOSLOVLJENI NADOLAZEĆI BLAGDANI OD SRCA a lokalnim moćnicima  mad057!!
*****  V     O      L       V       O   *****

sabrija

evo javljam se nakon dugo vremena da vas obavjestim da je naš sindikat danas imao sastanak sa županom Dobroslavićem, budući da je uprava poduzeća ignorirala naše zahtjeve da kao sindikat budemo prisutni na sastancima morali smo poduzeti nešto jer se radi o svima nama, odavno smo već tvrdili da uprava prenapuhuje stvarne gubite i svaljuje ih na okolne općine, a prava istina se zna, pa svi mi koji radimo u libertasu znamo gdje su pravi gubitci, a oni su u gradu dubrovniku i samo u gradu, da ne duljim evo linka sa dubrovniknet-a pa pročitajte : http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=11574

medo

čitao... a čitaj ti ovo ironičan naslov 'oj drugovi jel vam žao.....http://dubrovacki.hr/clanak/25454/oj-drugovi-je-l-vam-zao