Libertas - razno (3)

Autor dulib, Prosinac 01, 2007, 19:46:56

narancasti

Osumljičen 31-godišnjak za kamenovanje autobusa u Novoj Mokošici

http://dulist.hr/content/view/3513/71/

man134

evo kruzu price da ce se remiza rusit i "bjela kuca",vec je razradjen projekt buduce remize u komolcu bit ce na katove....

ali zamislite starina se rusi ?

man750

Citat: man134  u Veljača 17, 2009, 20:54:08
evo kruzu price da ce se remiza rusit i "bjela kuca",vec je razradjen projekt buduce remize u komolcu bit ce na katove....

a dogodine ce biti 100 godina od uvodjenja tramvaja; nece ostati bas nista od njegove infrastrukture.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

miky

Citat: man750  u Veljača 18, 2009, 00:12:00
Citat: man134  u Veljača 17, 2009, 20:54:08

a dogodine ce biti 100 godina od uvodjenja tramvaja; nece ostati bas nista od njegove infrastrukture.

Treba sve srušit i napraviti kao što je Vučurević svojevremeno rekao BOLJE I STARIJE. Sve ide u prilog GRAĐEVINSKOJ MAFIJI na čelu sa gradonačelnicom...

medo

133 danas oko 13.20h uočen u dućama na putu za split, izletio mi je iza bogena pa ga nisam uspio slikat, tabela slobodan prijevoz.

medo

ova kiša me je malo omela inače sam imao plan obić sve školske autobuse na području konavala,.

man750

Ako zelis vidjeti sve ono najlosije što Libertas ima, obidji skolske buseve po Konavlima
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

medo

očekivao sam te  ;) kažem ti imao sam u planu obić ih sve danas pa me kiša omela ali slikat ću ih čim mi vrijeme dopusti, a ima i par onih olupina pa cu i njih slikat, jeli znas jeli onaj prastari fap još gore na putu iza gromače??

medo

opet kiša a 58 se vratio a 28 sad mjenja 56

kriticar

priča mi kolega o još jednom biseru u režiji Libertasovih vozača
Tip koji je u petak vozio niskopodni (kolega nije ljubitelj buseva pa ne zna gbr.) na liniji 1B sa polaskom u 1340 iz Mokošice imao je uključen razglas.
Negdje oko Sustjepana zazvonio mu je mobitel i sve do semafora na izlazu iz luke zabavljao je putnike svojim razgovorom na mobitel. Na stanici kod autobusnog kolodvora mlađi putnik je morao da na silu otvara srednja vrata da bi izašao jer ovaj vozač zaokupljen razgovorom to nije napravio, a ni reagirao na devastaciju autobusa izazvanu njegovim nesavjesnim radom.
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

medo

čuo sam za to a pazi odgovora na pitanje o neispravnim svijetlima, u libertasu su radi mjera štednje ukinuli neka noćna dežurstva između ostalog i autoelektričara, koji je inače mjenjao žarulje na busevima koji su cijeli dan u prometu, zadnji buevi se vraćaju u garažu oko 1.30 a prvi ujutro kreću prije 5, mehaničari rade od 7 do 22, vozači većinom šute kad im pregori neka od žarulja da im preko dana ne povuku autobus u garažu i ne uvale nekog od starijh buseva, zanimljivo zar ne?

kriticar

Da jako zanimljivo . Dobro su neki forumaši pisali da u Libertasu škripi organizacija posla,a zna se ko je za to kriv.
Svakom može pregorjeti sijalica ,ali da busevi izlaze iz garaže neispravni to je već teški nemar.
Gdje su organi države koji su zaduženi za kontrolu provođenja propisa?
Ja da vozim sa neispravnom sijalicom odma bi me zaustavili i naplatili.

1970 i na Dubrovačke

miky

ZNA SE je i ovdje kriv, jer se ne zapošljavaju ljudi koji znaju ili vole posao (kad voli brzo će naučit), nego po ključu, odn. po stranačkoj pripadnosti. To je jedina firma što sam ja čuo da od nekoliko kandidata za zapošljavanje nisu uzeli onoga najboljega (Viša prometna škola), zato što su se bojali da će poć na bolovanje i vratit se na "lakši" posao u garažu i nekome pomutiti račune sa punim pravom jer je kvalificiran, odn. kvalificiraniji od onih tamo ZNA SE.........

kriticar

Jučer sam vidio gbr. 3 sa znakom prijevoz djece. Nažalost u Libertasu ni taj znak ne znaju staviti po propisu jer pravilnik kaže naprijed lijevo ,a oni ga stavljaju gdje i table linije, dakle desno iza šoferšajbe. Sve sami "stručnjaci" .Dobro ti kažeš miky, nestručnjaci se boje za svoja mjesta i zato Libertas nikako da krene naprijed.

1970 i na Dubrovačke

narancasti

Od sutra(16.03.2009.)novi vozni red na gradskim linijma