Nedostatak vozača autobusa po pogonima

Autor MAN19464, Veljača 11, 2023, 10:47:55

421

@Citaro G Facelift gbr.185
Metodologija izračuna plaće, evidentno, nije ista, ali me zanima na koji način bi ti izračunao plaću?
U Kolektivnom ugovoru koji je javno objavljen sve lijepo i čitko piše, prouči malo.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tatratram

Citat: tramvajac 92  u Ožujak 11, 2023, 17:28:21Recimo, tamo te plate 15,60 po satu i isto imaš 160 sati u mjesecu, ispadne 2496 -> Zaokružimo na 2500 bruto. Od toga kad odbiješ sve poreze, pretpostavljam da ti ostane možda 1800. Onda platiš stan i režije i dođeš na koliko? 1000? 800?

U ZG za osnovi rad dobiješ (bruto?) 1362 eur, ajmo zaokružit na 1360. Neto je to skoro 960 eura u Zagrebu. Recimo da ne plaćaš najam, jer već imaš nešto svoje, nego režije 200. Ostane ti 760, i onda si na istom ko i tamo.  ;)

Jedino ako ti tamo nude NETO 15,60 po satu, idi.

Ovo je do mojeg osobnog ukusa/želja, ali ja bih i dalje odabrao Njemačku.

Čak i da tvoja dva izračuna odgovaraju jednakom broju šnjita kruha mjesečno u Njemačkoj je dostupan puno veći raspon usluga na koje možeš potrošiti svoju plaću. Npr. u Düsseldorfu (koji je veličinom sličan ZG-u) ima dućana i restorana koji prodaju stvari iz valjda svake države na svijetu. A ako nema, ima Köln do kojeg je par minuta vlakom ili neki drugi grad u Ruhru.

Tako da, za razliku od ZG, u Njemačkoj si bar možeš npr. jednom-dvaput mjesečno otići i pojest/kupit nešto stranjsko.

Već sam više puta tražio stvari po Zagrebu da bih saznao da je najbliži dućan koji to prodaje u Beču. Pogotovo se sad tijekom korone smanjilo.

A, ako već imaš kuću u ZG, njoj ništa neće bit. Čekat će te kad ti dojadi Njemačka i poželiš se vratit nazad.

Putnik79

Pa u kakvoj vukoje.....mi živimo ti smatraš.Pa nismo mi baš takva seljacija za kakvu nas smatras.Tebi bi bilo najbolje prodati tu kuću i više nikad ne vratiti se u našu lijepu i zemlju u kojoj sve imamo Hrvatsku.Ostani ti samo u toj Njemačkoj evo ja te molim.

Citaro G Facelift gbr.185

Citat: 421  u Ožujak 14, 2023, 22:19:25@Citaro G Facelift gbr.185
Metodologija izračuna plaće, evidentno, nije ista, ali me zanima na koji način bi ti izračunao plaću?
U Kolektivnom ugovoru koji je javno objavljen sve lijepo i čitko piše, prouči malo.

Pa ako se osnovna plaća vozača u ZETu računa na način da se izračuna osnovica puta koeficijent plus stalni dodatak, kakve veze ima neka tamo satnica od 2.44 eura s bilo čime uopće?

A što se tiče Kolektivnog ugovora, neke stvari su isto nerazumno napisane i nisam našao ništa o tome.

421

Sve piše u člancima 66-103.
Čitati s razumijevanjem. Što je nejasno, pitati onoga tko zna.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Citaro G Facelift gbr.185

Citat: 421  u Ožujak 15, 2023, 07:21:17Sve piše u člancima 66-103.
Čitati s razumijevanjem. Što je nejasno, pitati onoga tko zna.

Nejasno je samo to da, što uopće ima pisati tako mala satnica na papiru kad se ionako dobra plaća dobije (7000 - 8000 kuna npr.). Na taj način ispada da je vozač zeta po satu plaćen 2.44 eura (što je za izračun osnovice), a zapravo bi bio plaćen više kad bi se realno gledalo da nema osnov.×koef.nego kad bi se gledalo samo po satu.

NP-549

Osnovica je vjerovatno oko 5000 kn pa onda ide staž, noćni sati, karte, nedjelja, prekovremeni .....

MAN truck bus

Osnovica je minimalac koji se množi sa koeficjentom (2,20/2,40) i na dobiveni iznos se računa dodatak za noćni rad, u drugoj smjeni, prekovremeni rad, dodatak za prodane karte, za zglobni autobus i tako dalje.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

ChRiStIaN

I stalni dodatak...i prehranina...i nagrada ak si dobar  good_boy
@ Autobusi Hrvatska @

Putnik79

Zaboravio si i dodatak na vjernost firmi u iznosu od 0,15 % po godini...... pivkan

tatratram

Citat: Putnik79  u Ožujak 15, 2023, 02:53:22Pa u kakvoj vukoje.....mi živimo ti smatraš.Pa nismo mi baš takva seljacija za kakvu nas smatras.

Prošlu jesen mi je pukao film kad sam tri dana tražio nove cipele po gradu sve dok nisam odustao i naručio s amazon de.

Prošli sam mjesec isto tako dva dana tražio slušalice za mobitel s fizičkim gumbom za kontrolu glasnoće. Takve sam kupovao već godinama ali izgleda da su taj jedan model koji je bio kod nas prestali proizvodit. Nakon što sam prošao skoro sve dućane s tehnikom u gradu na kraju sam na jedne slučajno nabasao u knjižari u koju sam otišao usput.

Sredinom 2020. se zatvorio jedini Imbiss u Zagrebu. Od tada je currywurst postao egzotična delicija za koju moram planirati višednevnu ekskurziju.

Nije da smo seljačija, nego živim u ZG preko 25 godina i osjećam se kao da se u Zagrebu više ne otvara ništa novo, a ono što je već bilo se zatvara i propada.

Tako bih ja tebe mogao pitati da u kakvom megalopolisu ti mi živimo.

Putnik79

Svi smo mi postali fine guzicu sve se meni čini.Do odlaska u vojsku mobitel nisam ni vidio, najviše smo se veselili igrati u parku koje kakve gluposti.Kakvi televizora, slusalice, igrice itd.....nogomet, košarka, lopova i pandura, trule kobile.Nebi se za ništa mijenjao sa današnjim klincima i ovim vremenom koje nemilosrdno gazi.pod hitno vratiti služenje vojnog roka, pa će se manje plakati za koje kakvi glupostima.A što se tiče tvojega nenalazenja cipela tri dana, možda je u tebi problem i tvojim željama....

jakov5

Citat: Putnik79  u Ožujak 15, 2023, 16:42:16Svi smo mi postali fine guzicu sve se meni čini.Do odlaska u vojsku mobitel nisam ni vidio, najviše smo se veselili igrati u parku koje kakve gluposti.Kakvi televizora, slusalice, igrice itd.....nogomet, košarka, lopova i pandura, trule kobile.Nebi se za ništa mijenjao sa današnjim klincima i ovim vremenom koje nemilosrdno gazi.pod hitno vratiti služenje vojnog roka, pa će se manje plakati za koje kakvi glupostima.A što se tiče tvojega nenalazenja cipela tri dana, možda je u tebi problem i tvojim željama....
Kakve veze fine guzice imaju s lošijom ponudom u gradu?

I ja isto ne nalazim cipele u gradu, zato što mi idu na jetra jedni te isti modeli koje svi nose i koji se guraju pred nos kao nešto in. @tatratram se upravo i veže na ta vremena kada je ponuda svega bila bolja, a sad sve ide na isti kalup. U "brendiranim" trgovinama obućom mogu naći cipele koje izdrže maks 2 godine. Na isti način se proizvode i razne druge stvari, od kućanskih aparata nadalje.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Putnik79

Kod šanera ima svega za svakoga,pa ti svog prijatelja pod ruku, pa si nađite model koji je in.

jakov5

Citat: Putnik79  u Ožujak 15, 2023, 17:14:35Kod šanera ima svega za svakoga,pa ti svog prijatelja pod ruku, pa si nađite model koji je in.
Ne čitaš. Neću in hoću kvalitetno, kad se već paćamo u ovu raspravu.

Btw. Rijeka mi daleko;
https://www.jutarnji.hr/vijesti/na-stolu-kava-novine-i-upaljac-od-nekoliko-stotina-eura.-pokazuje-mi-prostoriju-gdje-mogu-isprobati-novo-odijelo.-ovako-danas-izgledaju-posljednji-pravi-saneri-1890030

"Riječki su šaneri bili referentna točka biznisa. Po Zagrebu se šaputala legenda o stanovima u centru Rijeke u kojima su tone najboljeg tekstila, hrpe najnovijih parfema koji drže i nakon tuširanja, i cipele kakve nosi Papa osobno. Je li itko ikada bio u takvom stanu, nisam siguran.

Na pojam "šaner" naselili su se paraziti koji su lošu robu iz Turske i Kine prodavali deklariranu kao ukradenu. Kupci su često bili razočarani spoznajom da je roba legalno kupljena i samo prošvercana. Šaner je devalvirao, a došlo je nešto novo i to postoji dandanas.

Zato su se pojavili "pravi šaneri", prodavači zaista ukradene robe, a evolucija kokošara s lažnjacima proteklih pet-šest godina obilježava tek blagi porast kvalitete, jer kineski su ilegalni pogoni počeli proizvoditi robu identičnu europskom originalu.

Do Pravog se šanera ne može doći samo tako. On je debelo situiran, vozi odličan auto, robu drži u unajmljenom stanu i jako pažljivo ispituje odakle vam njegov broj mobitela. Posluje u finim kafićima, gdje u dealu s gazdom koristi skladišni prostor kao garderobu. U poslovanju s Pravim šanerom vrijede pravila: Ako vas je preporučila kriva osoba - ništa od posla. Ako ne znate točno što tražite - ništa od posla. Ako ste nakon probe i dalje neodlučni - ništa od posla."
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru