Linije - razno 2007.-09.

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:50:46

tamlover

Kakve veze 131 i 120 imaju, osim što imaju zajednički dio trase - baš kao i 119, 122, 123 i prigradski?? Oni puno više popunjavaju rupe od 120 nego 131. Nije bio potreban drugi, samo je prvog trebalo stavit cijelo prijepodne (osim jutarnje špice) na 50-55 min krug (kao 124), nikako više od toga. Mislim da je potrebniji popodne i navečer nego prijepodne.
------------------------------------------------------------
Kaj se noćnih tiče naravno da si pristran  :P i ja sam, al evo probal budem argumentirat

127 i 128 imaju zadnje dnevne polaske kasnije od 130, 137 i 124, pa bi ja eto vidiš prvo dao noćni tom cijelom kvartu u koji bus nakon 23.10 ne vozi (u slučaju 128 to se odnosi na polaske petkom i subotom, jer ostalim radnim danima on isto ide zadnji u 23.10).

01:00 - Č->Bolnička, Gospodska, Orešje, Borčec 01:17->G.Stenjevec 01:25->Črnomerec 01:40
01:45 - Č->Mikulići->Lukšići 02:02->Črnomerec 02:17
02:20 - Č->G.Kustošija-kružni tok Dvojkovićev put 02:30->Ilica, Vrapčanska->G.Vrapče 02:47->Ilica,Bolnička,Dubravica,Bologna, Prigornica->Bizek 03:08->Prigornica, Pod.Dolje 03:16->Podsused, Črnomerec 03:34
03:40 - Č->G.Vrapče 03:55->Ilica,Bolnička,G.Stenjevec 04:13 -> garaža

*prvo treba zamisliti da je neko u ZET-u procjenio da Orešjem do Borčeca autobus može i mora jer je to nadaleko najlošije pokriveno područje. Orešje je zlatna sredina između Perjavice i Zelene. Pretpostavka noćnog prijevoza je olakšati putniku i dovesti ga što bliže odredištu, ne nužno pred vrata. Dakle tko ide na Perjavicu (poput mene, hodat će od križanja Orešja i Borčeca (ne više od 10min ma gdje stanovali)
*zašto se na 126 okreće na kružnom toku. Čisto moja procjena da je time putnicima dovoljno olakšano, a tko želi na Graberje ili Krvarić ima noge - procjena se odnosi i na broj potencijalnih putnika). Do Krvarića i krajnje Gornje Kustošije se može u 10-ak minuta doći i sa 127 - dakle putnicima se omogućuju dva polaska tijekom noći u blizinu njihovog naselja.
*polazak u 02:20 je osjetljiv i u to doba noći treba omogućiti što većem broju putnika do dođu doma, zato sam stavio toliko odredišta. S napomenom da umjesto Bolonjom bus ide Bolničkom koja je najopterećenija u cijeloj noćnoj priči i ima najviše potreba (računajte da je od Boličke do Bolonje 7-8 min hoda, ali od Bolničke je puno bliže-brže stići u naselja sjevernije od nje)
*od Bizeka se bus Prigornicom može spustiti direktno u Pod.Dolje i vratiti u Podsused Sutinskim vrelima.
*zadnji polazak sam stavio za 125 i 124, jer 127 i 128 koji su jedina konkurencija za taj zadnji noćni polazak imaju prvi dnevni dosta ranije (od 28-50 min) od 121,124,130,137. Mislim da je to korektno.

Sve skupa je naravno moja/naša igra i zanimacija tako da ne uzimate previše k srcu moja razmišljanja  ;)
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Tomek

Što se tiče noćnih linija one su radnim danom većinom prazne. Vikendom pak nastaju gužve i što se tiče zapadnog djela grada znam iz iskustva da noćna linija 116 nikada nejde po voznom redu nego vozač zna i do 15 minuta krenuti ranije sa Ljubljanice. Puno noći sam se napješaćio s Jaruna do Gajnica gledajući 116 kod Super Konzuma u Španskom kad je trebala tek kretati sa remize.

Što se tiče 172, Stenjevec se može malo bolje spojiti tako da 172 noćni kod crkve Stenjevec skrene u Gospodsku, pa na Bolničku, tamo odradi dvije stanice, Medpotoki pa nazad dalje Bolognom. Time nebi izgubio nijednu dosadašnju stanicu. No, iskreno, to nije tako veliki komad za hodati tako da je ok ovako, jedino je sramotan zadnji polazak linija 121,124 i 130 koji bi stvarno trebao biti kasnije.

Još jedan problem je u noći sa subote na nedjelju jer nakon pola4 nema do 5.10 nijednog autobusa za Gajnice, zbog čega mi ranojutarnje šetnje Frankopanska - Črnomerec(mahanje 172 u pola 4 koji bi mi pobjegao pred nosom) - Gajnice.

Kasnije se čovjek fino naspava ;)

tamlover

prije par godina jedna kolegica s faxa mi je pričala kak je znala po šofera na 116 noćnoj ić u garažu APP-a jer bi on nakon dolaska s Ljubljanice otišao do garaže (dosadno čovjeku, naravno, a i nije ugodno vjerojatno tamo na okretištu po noći - tad je još čini m ise bilo neuređeno). To mi je pričala više puta jer je stalno koristila noćni 116.

tram4

Pozdrav svima na forumu, ovaj avatar mi je sa jednog drugog foruma , pa sam si ga ostavio, tako da ne buni. ;D
Inače se slabo razumijem u autobuse, ali sam došao na forum jer me zanimaju, a i da podjelim razne informacje s vama.

Inače imam vikendicu od dede i bake u Lijevim Štefankima, i svako tolko se poljetu vozim tom linijom, pa mi je baš drago da su je vratili na prijašnju relaciju, tako da od mene će bit slika iz  Štefanaka. ;)

Ivan

No, dobro, daj, sad pričamo o noćnima, nemoj opet forsirati Orešje. Jasno da Orešje treba liniju, ali to je priča za sebe, strpi se malo. :)

Kažeš, Graberje ne treba treba noćnu, slažem se, ali ne trebaju ju ni Borčec i Bizek, pogledaj kartu pa ćeš vidjeti da je jednako daleko od Al. Bologne i G. Stenjevca kao i Graberje od Ilice i G. Kustošije. Ne može svako malo naselje dobiti noćnu, time bi projekt bio još više neefikasan, bus bi ionako gubio novce da vozi i samo najopterećenije linije...

Ne znam kojom logikom tvrdiš da 124 ne spaja Gajnice, nisam rekao 120, nego GAJNICE, a većini ljudi koji koriste linije uz Al. Bologne bi dobro došlo da im rupu na 172 popuni neki bus preko Bolničke, zar ne bi?

NHF (ipak se samo igramo :) ), ali spajanje 126-125-131-123 je pretjerano, pogotovo zato jer se bus sa 126 može za minutu-dvije duže lijepo vratiti na Črnomerec i pokupiti i one ljude koji dođu sljedećim tramom. Ali ovo 125 pa 131-123 ti i nije loša ideja za završiti službu, kad ionako mora do Podsuseda. :)

...........
Što se tiče Orešja i Borčeca, mislim da bi najpametnije rješenje bilo produžiti 137 ulicom Borčec do okretišta 130 (jer ulica Borčec je prije i poslije okretišta 130 jednako široka, tako da neprohodnost nije isprika), a onda ju spustiti niz Orešje ili Jamine, jer na Zelenoj magistrali ionako nikome ne koristi. Time ni na jednom dijelu linije ljudi zbog kruženja ne bi imali neke posebne nedostatke i gubljenje vremena u odnosu na sadašnje linije, a, možda još bitnije, sada prazni 130 i 137 bi bili racionalniji, umjesto sadašnja 3 busa bi mogla voziti 2, odnosno 1 vikendom umjesto 2 sa stalnim prekidima u voznom redu (pogotovo nedjeljom).

Ili možda i da spoji Teškovec, mogao bi kad ide sa Perjavice jednim od putova sa ul. Borčec (tu bi trebalo malo i poraditi na infrastrukturi) doći do Zelene magistrale, a onda se vratiti na Borčec i onda na Orešje... Uglavnom, moglo bi se dosta toga iskombinirati, nadam se samo da neće uvesti kroz Orešje još jednu liniju za Borčec koja će biti poluprazna kao 130 i 137 i na kraju staviti 4 ili 5 autobusa kada se sa ovih 2 ili 3 u upotrebi sve može i srediti (jer ako se sve "okrupni" u jednu liniju takt će sigurno biti bolji nego da svaka vozi za sebe). Uostalom, može se jednostavno i 130 preusmjeriti kroz Orešje, kao što smo već puno puta konstatirali, na Zelenoj magistrali ionako nikome ne služi.

Tomek

Još jednom da ponovim da ukidanje 130 krzo Bolničku i samo produživanje 137 dalje ne dolazi u obzir zbog da razloga. Prvo 121 više ne vozi redovito i 130 je pun, a drugo 130 kupi djecu iz OŠ Stenjevec i to dosta njih tako da oni trebaju prijevoz.
Ovo ostalo djeluje Ok. I da, spuštanje Jaminama je isto nemoguće jer ta ulica je zbog nizbrdice kad snijeg padne za aute jedva prohodna, a i kiša vrlo često predstavlja probleme. Jedina malo manje strma ulica sa Borčeca u ovaj dio je Orešje gdje je i novi stambeni blok sagrađen te gdje je i smješten starački dom.

tamlover

Citat: Ivan  u Siječanj 17, 2008, 18:48:46
10-ak minuta hodanja (doduše brdovitog, ali penzići ionako ne rade ništa u to vrijeme), uostalom ionako 125 pokriva 137, 124 pokriva 130 i 131.
Čitaj dalje, osvrnut ću se na ovo.

Citat: Ivan  u Siječanj 18, 2008, 09:36:53
nemoj opet forsirati Orešje. Jasno da Orešje treba liniju, ali to je priča za sebe, strpi se malo. :)
Pa predložio sam i prolazak preko Prigornice do Pod.Dolja što isto trenutno nije trasa i tu si se složio. Zašto ne bih forsirao nekaj kaj je logično a trenutno nije trasa??

Kažeš, Graberje ne treba treba noćnu, slažem se, ali ne trebaju ju ni Borčec i Bizek, pogledaj kartu pa ćeš vidjeti da je jednako daleko od Al. Bologne i G. Stenjevca kao i Graberje od Ilice i G. Kustošije.
Tu si nerealan sasvim, baš kao i s pokrivanjem 125-137. Ja nisam bus poslao na 137 jer je to sljepo crijevo (tj mora se vraćati natrag istim putem), nego Orešjem koje je najkorisniji prilaz Borčecu i nije potrebno okretanje. Okretište 131 je relativno blizu ali izrazito povišeno u odnosu na 124 a to je tek manji, krajnji dio Bizeka (glavni je zapadnije i sjevernije od okretišta, predaleko od 124). Graberje? Znam da je i tamo strmo u završnom dijelu ali i dalje smatram da je nepotrebno.

Ne znam kojom logikom tvrdiš da 124 ne spaja Gajnice, nisam rekao 120, nego GAJNICE, a većini ljudi koji koriste linije uz Al. Bologne bi dobro došlo da im rupu na 172 popuni neki bus preko Bolničke, zar ne bi?
Ja ne znam di sam ja nekaj takvo napisal. Možda se ne odnosi na mene? Ja sam komentirao pojačanje na 131 i odnos sa 120.

spajanje 126-125-131-123 je pretjerano, pogotovo zato jer se bus sa 126 može za minutu-dvije duže lijepo vratiti na Črnomerec i pokupiti i one ljude koji dođu sljedećim tramom. Ali ovo 125 pa 131-123 ti i nije loša ideja za završiti službu, kad ionako mora do Podsuseda. :)
Po ovoj logici ne bi ništa spojili osim eventualno 130 i 124, te 131 i 123. I sa 125 kad se vraća je od Vrapčanske samo 5 minuta od Črnomerca. Al okey u ovom dijelu se igramo  ;D

Što se tiče Orešja i Borčeca, mislim da bi najpametnije rješenje bilo produžiti 137 ulicom Borčec do okretišta 130 (jer ulica Borčec je prije i poslije okretišta 130 jednako široka, tako da neprohodnost nije isprika)
137 do okretišta Borčec?? Smiješno, samo to ću ti reči a tu sam doma pa onda...

Ili možda i da spoji Teškovec, mogao bi kad ide sa Perjavice jednim od putova sa ul. Borčec (tu bi trebalo malo i poraditi na infrastrukturi) doći do Zelene magistrale, a onda se vratiti na Borčec i onda na Orešje...
Teškovec prolazi ispod Zelene magistrale i završava na lijepoj livadi. Ako hoćeš možemo iduću jesen zajedno onuda pobirat kestene. Prilagodba infrastrukture u ovom slučaju bi bila bacanje novaca a i radi se o PP Medvednica. Petlja s Teškovca na Zelenu - no way!

nadam se samo da neće uvesti kroz Orešje još jednu liniju za Borčec koja će biti poluprazna kao 130 i 137
Još jednu za Borčec?? Znao sam da će glupi ZET-ovci omogućit svojom glupošću ovakve komentare. 137 je linija za Perjavicu i čitav potez smješten između Jačkovine i Perjavice. Ne, 125 nije veza za Perjavicu niti je itko hodao od 125 na Perjavicu! Hodali su nekad od 130, a oni u jačkovinskom dijelu od Bolnice Vrapče poprek Rašljicama pa putićem gore, a danas hvala Bogu imaju svoju liniju. Danas sa Horvatnice (gornjeg dijela) idu na 137 - mislim da to dovoljno govori. Ona se ne bi smjela zvati Perjavica-Borčec i time su naši vječnici gradski pokazali nepoznavanje vlastite četvrti. Perjavica - Bolfani ili jednostavno kao i prije Perjavica (bez obzira što je u blizini ulica Borčec! Pa i Ilica je od Trga do Vrap.Aleje pa nije to sve Centar) su dva jedina odgovarajuća naziva.

Uostalom, može se jednostavno i 130 preusmjeriti kroz Orešje, kao što smo već puno puta konstatirali, na Zelenoj magistrali ionako nikome ne služi.
Da, naravno. Čemu komplicirati nešto savršeno jednostavo. Ne treba nam nova linija nego 130 treba pokriti Gospodsku u gornjem dijelu, Medpotoke u gornjem dijelu i cijelo Orešje. Nažalost ne znam što se čeka i što se mora dogoditi u glavi gđe Kralj da napokon riješi ovaj problem. Kaj se tiče škole u Gajnicama to je problem, ali sad imamo puuuno školskih autobusa pa osim na Bizek može bus i do Borčeca. Ako ne - onda u vrijeme kad školarci idu u/iz škole ostaviti polaske kao do sada na 130 Zelenom. Al ja bi tu pitao što je s djecom na Orešju koja idu u školu Stenjevec? Ona idu pješke istu udaljenost kao što bi trebalo djeci iz Domjanića da Rušinščakom dođu na Borčec, a ne vidim ni problem koristiti 124 do Medpotoka pa presjesti za Borčec ili jednostavno malo hodati do Medpotoka i "nečije" zgrade gdje bi stajao taj novi 130  :P
U svakom slučaju zbog ogromnoe stanogradnej i stalnog doseljavanja ovom će kvartu trebati pojačanja na svim linijama. Prije svega na 121, ali i na 124-130, pa bi u skladu s tim moglo se realizirati polaske za školarce po "staroj" trasi 130 par puta dnevno a da Orešje pritom ne trpi.

Ivan

Citat: tamlover  u Siječanj 18, 2008, 20:00:53
Ja ne znam di sam ja nekaj takvo napisal. Možda se ne odnosi na mene? Ja sam komentirao pojačanje na 131 i odnos sa 120.
Ah, to, ja sam mislio da komentiraš onaj noćni... :) OK, slažem se, samo očito 120 ne funkcionira i treba to nekako srediti, tako da sam si na kratko mislio bolje i 131 nego ništa, ali to ipak nije nikakvo rješenje, samo sam valjda odustao od pisanja ičega pametnog o 120 i o usklađivanju ostalih linija sa njom, jer rješenja su očita i jednostavna, ali nema smisla išta prigovarati ako to nikoga u ZETu ne zanima i ako se ništa ne mijenja već preko 10 godina...  :(

--------
Što se tiče noćnih, tu smo iznijeli nekoliko prijedloga koji su valjda zanimljivi, ali ne znam više ni sam što bi bilo najbolje, tako da nemam nekih novih prijedloga niti mogu pošteno demantirati tvoje argumente... Jedino ovo bih mogao ovo prokomentirati:
Kažeš, Graberje ne treba treba noćnu, slažem se, ali ne trebaju ju ni Borčec i Bizek, pogledaj kartu pa ćeš vidjeti da je jednako daleko od Al. Bologne i G. Stenjevca kao i Graberje od Ilice i G. Kustošije.
Tu si nerealan sasvim, baš kao i s pokrivanjem 125-137. Ja nisam bus poslao na 137 jer je to sljepo crijevo (tj mora se vraćati natrag istim putem), nego Orešjem koje je najkorisniji prilaz Borčecu i nije potrebno okretanje. Okretište 131 je relativno blizu ali izrazito povišeno u odnosu na 124 a to je tek manji, krajnji dio Bizeka (glavni je zapadnije i sjevernije od okretišta, predaleko od 124). Graberje? Znam da je i tamo strmo u završnom dijelu ali i dalje smatram da je nepotrebno.
Ovo sa Graberjem ti je potpuno krivo :), pa uspon na Graberje je upravo najstrmiji prije nego samo naselje počinje, i po tome se baš i ne razlikuje od Bizeka i Borčeca... Ali ne kažem da su tvoji prijedlozi loši (iako možda mrvicu vuku što više prema zapadu, :) ali možda i to ima više smisla), jer Graberje je ipak samo na 15-20 minuta hoda od Črnomerca, tako da i nije strašno doći pješice sa tramvaja, možda nije nužno staviti ni 126 jer je velika većina naselja isto blizu i još ravna, no mislim da, ako eventualno bude tih noćnih, 127 i 128 ipak trebaju dobiti polaske jer su i na brdu i najgušće naseljeni tek na pola sata hoda uzbrdo od Črnomerca...

Uostalom, može se jednostavno i 130 preusmjeriti kroz Orešje, kao što smo već puno puta konstatirali, na Zelenoj magistrali ionako nikome ne služi.
Da, naravno. Čemu komplicirati nešto savršeno jednostavo. Ne treba nam nova linija nego 130 treba pokriti Gospodsku u gornjem dijelu, Medpotoke u gornjem dijelu i cijelo Orešje. Nažalost ne znam što se čeka i što se mora dogoditi u glavi gđe Kralj da napokon riješi ovaj problem. Kaj se tiče škole u Gajnicama to je problem, ali sad imamo puuuno školskih autobusa pa osim na Bizek može bus i do Borčeca. Ako ne - onda u vrijeme kad školarci idu u/iz škole ostaviti polaske kao do sada na 130 Zelenom. Al ja bi tu pitao što je s djecom na Orešju koja idu u školu Stenjevec? Ona idu pješke istu udaljenost kao što bi trebalo djeci iz Domjanića da Rušinščakom dođu na Borčec, a ne vidim ni problem koristiti 124 do Medpotoka pa presjesti za Borčec ili jednostavno malo hodati do Medpotoka i "nečije" zgrade gdje bi stajao taj novi 130  :P
U svakom slučaju zbog ogromnoe stanogradnej i stalnog doseljavanja ovom će kvartu trebati pojačanja na svim linijama. Prije svega na 121, ali i na 124-130, pa bi u skladu s tim moglo se realizirati polaske za školarce po "staroj" trasi 130 par puta dnevno a da Orešje pritom ne trpi.
Hm, da, malo sam previše zakomplicirao i ovi moji prijedlozi u i oko Borčeca nisu možda najspretniji, no, kao što se uglavnom slažemo, 130 treba ići preko Orešja i to je to, a Teškovec ili spajanje na Perjavicu ako već bude moguće, o tom potom, ali nije ionako trenutno baš ni bitno jer je situaciju lako riješiti sa 130...

tamlover

Naravno da 127 i 128, ali i 126 (jer je i kružni tok kojeg sam napisal daleko od Ilice, bliže je 127 al nisam pristalica hodanja s brda na brdo ;D) trebaju noćni polazak. Al žao mi je kaj nisi prokomnetirao to kaj sam predložio polazak u 01.45 za 127 i 128 jer čini mi se da je to prikladno - nekih sat i pol od zadnjeg dnevnog polaska subotom (i petkom na 128) i dva sata nakon zadnjeg dnevnog radnim danom na 127. Opet to je sako 2h35min od prvog jutarnjeg pa je noć okey prepolovljena i sa samo jednim polaskom. Nadam se da se slažemo da se noćni tramvaji i busevi u Zagrebu planirano "gađaju" kad se ide doma a ovo je po meni i idealno vrijeme za ić doma ako se već ne lumpa do jutra  ;) Dakle 127 i 128 s polaskom prolaze i najbolje iak oslužbeno imaj usamo jedan noćni. 124 recimo ima dva ali je razmak između polazaka isto oko 2-2 i pol sata.
Al spominjali smo Gajnice. Da vidimo kako bi moj prijedlog funkcionirao zajedno sa 172 za Stenjevčane i Gajničane
krenut ću od:
00:30 172
01:00 172 *samo pon-pet
01:00 124, 130
01:35 172
02:20 126, 125, 121 (99%trase), 131, 123, 122 - na stanici Donje Vrapče oko 02:55, dakle nakon sljedećeg 172
02:45 172
03:40 125, 124
03:45 172

Nisam zadovoljan, mora se to bolje uskladit. Iako je teško uskladiti brda i doline, što mi svaki dan gledamo na 130-124-121 iako ZET to pretjerano neuslađeno vozi al treba shvatiti da je interval na krajnjim stajalištima u redu i često ciljan s obzirom na potrebe tamošnjih putnika. Ostatak je samo trasa koja se eto slučajno poklapa.

tamlover

Modificirano izgleda ovako:

00:30   172      
01:00   130, 124      
01:00   172   *ubrzani do stajališta HŽ Vrapče   
01:35   172   *preko 125 (povratak iz Zap. u 02:25)   
02:05   126, 121, 131, 123, 122      
02:50   172      
03:25   125, 121, 124      *na Vrapčanskoj čeka 172, ako dođe prije njega   **sa 124 u garažu
03:45   172   

E sad, tu nema mjesta za 127/128 (ivane ne planuti,  ;D). Zašto?
Opet sam se zaigrao pa se sjetio mogućnosti:

00:55   Č->Mikulići->Lukšići '01:12->Sv.Duh, Kuniščak , Mandalićina 01:33 (i ovdje spoj na noćni tramvaj!)
   Vrhovec, Šestine 01:48->Dedići, Šestinski Dol, Kuniščak '02:03 ---->Črnomerec (Domobranskom i Ilicom)
02:45   Č->Mikulići->Lukšići 03:02->Sv.Duh, Kuniščak , Mandalićina 03:23 (i ovdje spoj na noćni tramvaj!)
   Vrhovec, Šestine 03:37->Dedići, Šestinski Dol, Kuniščak 03:52 ---->Črnomerec->stoji na stajalištu 109 i vozi Ilicom i Bolognom do stajališta Samoborska APP ->garaža

To bi dakle bio drugi gradski noćni bus APP-a. A tu je i treći s tramvajskom vezom na Britancu i na Mihaljevcu:

00:50   Britanski trg, Nazorova, Tuškanac, Cmrok 01:00->Šestine, Mlinovi, Mihaljevac 01:20
01:25   Mihaljevac->Mlinovi, Šestine 01:35->Pantovčak, B.trg 01:50
02:00   Britanski trg, Nazorova, Tuškanac, Cmrok 02:10->Šestine, Mlinovi, Mihaljevac 02:30
02:45   Mihaljevac->Mlinovi, Šestine 02:55->Pantovčak, B.trg 03:10
03:12   Britanski trg, Nazorova, Tuškanac, Cmrok 03:20->Šestine, Mlinovi, Mihaljevac 03:40
04:00   Mihaljevac->Mlinovi, Šestine 04:10->Pantovčak, B.trg 04:25

Ovo je sve moguće i u civiliziranom gradu ne bi bilo neobično, ali kod nas to se sve gleda kroz troškove 3 busa i 3 vozača APP-a (ne petljam se s APD-om ali i tamo ima ovakvih potencijala sigurno). A kad mi gledamo račune za komunalije ili plaćamo 2 kune skuplju kartu onda smo mi neobični i neshvatljivi. Dakle treba tražiti ono što Zagreb zaslužuje, a to je i noćni nediskriminirajući javni prijevoz.

*tu su naravno i još dva postojeća busa APP u noćnoj smjeni (116 i 172), dakle ukupno 5!

Ivan

Citat: tamlover  u Siječanj 19, 2008, 15:54:33
00:55   Č->Mikulići->Lukšići '01:12->Sv.Duh, Kuniščak , Mandalićina 01:33 (i ovdje spoj na noćni tramvaj!)
   Vrhovec, Šestine 01:48->Dedići, Šestinski Dol, Kuniščak '02:03 ---->Črnomerec (Domobranskom i Ilicom)
02:45   Č->Mikulići->Lukšići 03:02->Sv.Duh, Kuniščak , Mandalićina 03:23 (i ovdje spoj na noćni tramvaj!)
   Vrhovec, Šestine 03:37->Dedići, Šestinski Dol, Kuniščak 03:52 ---->Črnomerec->stoji na stajalištu 109 i vozi Ilicom i Bolognom do stajališta Samoborska APP ->garaža
Ne bi ti to išlo, ulica Vrhovec je donekle prohodna do Šestinskog vrha, ali dalje taško...

Citat: tamlover  u Siječanj 19, 2008, 15:54:33
00:50   Britanski trg, Nazorova, Tuškanac, Cmrok 01:00->Šestine, Mlinovi, Mihaljevac 01:20
01:25   Mihaljevac->Mlinovi, Šestine 01:35->Pantovčak, B.trg 01:50
02:00   Britanski trg, Nazorova, Tuškanac, Cmrok 02:10->Šestine, Mlinovi, Mihaljevac 02:30
02:45   Mihaljevac->Mlinovi, Šestine 02:55->Pantovčak, B.trg 03:10
03:12   Britanski trg, Nazorova, Tuškanac, Cmrok 03:20->Šestine, Mlinovi, Mihaljevac 03:40
04:00   Mihaljevac->Mlinovi, Šestine 04:10->Pantovčak, B.trg 04:25
Ne znam, ma mislim da nema uopće potrebe da 101-102 vozi cijelu noć, nisu to baš tako opterećene linije... Ako bi, kako predlažeš, dali još dva busa, mislim da bi jedan trebao voziti linije sa Črnomerca i jednu turu sa Britanca (za 5 minuta on dođe od Črn do BT...), a drugi naizmjence npr. 110, 112, 234 (i možda i 165 ako Stupnik i KS subvencioniraju). a kad već tako idemo, istok bi mogao onda dobiti još jednoga koji bi odvozio npr. 217, 215, 201, 226, 227.

---------
Još nešto mi se čini dosta bitno, mogli bi 116 uskladiti sa noćnim 34 i poslati kroz Malešnicu, Špansko i Stenjevec, jer sada sa divljim polascima (ponekima i 2 minuta prije nego 34 dolazi, npr. 2:10) i sa trasom kroz noću prazne Ljubljansku i Škorpikovu je malo kome od neke koristi...

tamlover

Ovo za 116 se slažem milijun posto

tamlover

Danas sam vidio gdje je vozač koji je valjda par godina bio stalno na 130 - mali grintavi  ;D - na 172! Tako mi je bilo neobično da mu je već postalo neugodno kolko ga gledam.

DJ_ZG

evo upravo gledam ZETovu stranicu...
uveli su novu liniju 238.... Kaptol - Kozjak...
jel se vozio tko vec... jel ide starom rutom 201 i 202 ili se ne spusta uopce dole na Petrovu?
Kolko sam shvatio nije losa ideja, brze se stigne do centra u svakom slucaju... ali sad se pitam da li je potrebno liniju 201 drzati do Kaptola... najbolje bi bilo pojacati 238 sa cescim polascima (sad idu svakih 50 minuta) i 201 skratiti kao prije do Srebrnjaka...
komentari? :D

konkordsky

Linija 238 krenula je od ponedjeljka i ne prometuje vikendom i praznicima!
Svakako za svaku pohvalu sad kad 228 ne vozi više tamo.
Odakle samo toliki autobusi za nove linije?
NEMA PROBLEMA,POSTOJE SAMO RJEŠENJA!