ZET razno (5)

Autor MAN truck bus, Veljača 25, 2023, 13:20:40

pehar_11

Citat: tonkovicmk1  u Studeni 18, 2024, 19:31:36Neki klinci odlučili zapalit petardu i baciti je u bus kod drugih vrata unutra kod sjedala.
Ako su maloljetni neće im niš bit, sustav je jadan i neefikasan kod kažnjavanja takvih frajera, iako je zakon po tom pitanju dosta rigorozan i jasan.

Citat:Tko požarom, poplavom, eksplozivom, otrovom ili otrovnim plinom (bla bla) izazove opasnost za život ili tijelo ljudi ili za imovinu većeg opsega, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Tko kaznena djela iz stavka 1. i 2. ovog članka počini iz nehaja, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

tonkovicmk1

Citat: pehar_11  u Studeni 19, 2024, 17:54:10Ako su maloljetni neće im niš bit, sustav je jadan i neefikasan kod kažnjavanja takvih frajera.
Pa ono, 8. razred osnovne ili 1. srednje, taman najslađe godine za radit cirkus po gradu kao ovo npr..

pehar_11

Zaboravi na to, šanse su premale. Da je pozvana policija odmah, druga priča. Jedino ako ZET ne traži postupak protiv klinaca, a i to u većini slučajeva nikako ne završi. Danas su klinci nedodirljivi, pogotovo ovi koji razbijaju jer im je dosadno sa 16 godina.

Citaro218ZG

Citat: zag  u Studeni 19, 2024, 16:16:51Isto tako je rečeno da radovi na L 162 završavaju danas, a radovi su završeni u subotu, te busevi voze normalno kava

Isto i za Novoselec, pa se ljudi čude ko pura onoj stvari xD
To ne shvaćam, zašto se putnici ne obavještavaju kad su neki radovi gotovi, ili ako su odgođeni ili promjenjeni datumi?
Inače eto, vidio sam gbr 202 , prošao je po Lastovskoj, ali drugog nema i nema i nema, čak sam gledao na ZETko, onaj program ne kužim, neki busevi su označeni sa XXX, neki imaju gbr, nekaj stisnem pa se pojavi cijeli algoritam brojeva, pa neki trokuti, kvadrati, prije skužim formulu sastava zvjezda nego to :)
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

pehar_11

Koji link od karte koristiš?

421

Niti izvođači radova najavljuju radove, sukladno tomu niti ne obavještavaju završetak radova.
A vozač vozi prema postavljenoj privremenoj ili stalnoj prometnoj signalizaciji uz obavještavanje nadređenih o tomu.
Putnici bi mogli biti obaviješteni da su dali svoje brojeve mobitela kako bi im ZET poslao SMS poruku ili da su ažurirali svoje osobne podatke. 
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Stilben426

Citat: Citaro218ZG  u Studeni 19, 2024, 18:48:23Rečeno je da su radovi na Savici te da 218 ide trasom preko Lastovske, no još nisam vidio da stvarno tako ide, ima neko informaciju o tome? Vidio sam gbr 202 , prošao je po Lastovskoj, ali drugog nema i nema i nema
Ako prolazi pored tržnice i Atlasa, onda vozi preusmjereno. A drugog možda nije bilo jer nije ni izašao, 218/02 se uvijek skida kad fali autobusa.

Citaro218ZG

Citat: Stilben426  u Studeni 19, 2024, 19:43:38Ako prolazi pored tržnice i Atlasa, onda vozi preusmjereno. A drugog možda nije bilo jer nije ni izašao, 218/02 se uvijek skida kad fali autobusa.

Nez kaj je Atlas ali da vidio sam ga pored tržnice i to samo jedan
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

Stilben426

Citat: Citaro218ZG  u Studeni 19, 2024, 20:24:44Nez kaj je Atlas
Crvena zgrada u kojoj je banka. Ne znam zašto ju tako zovu, al nebitno.

tramvajac 92

Citat: pehar_11  u Studeni 19, 2024, 19:08:24Koji link od karte koristiš?
https://zet.prometko.cyou/
I za aktivne:
https://zet.prometko.cyou/active.html

Tramvaji su označeni sa 10xxx do 22100, tako da su svi sa tri broja autobusi.

pehar_11

Ma znam nego mi nije jasno gdje se pogubio

zagrebackapekara

Citat: tramvajac 92  u Jučer u 12:22:54https://zet.prometko.cyou/
fora stvar, al gledo sam npr. linija 221, na mapi pise da je prosao (bio je sive boje), nisu mi jasne skroz boje...
a nisam ga vidio uzivo?

DWProski

Siva boja znači da nema dinamičkih podataka za taj polazak. Plavom su označeni tramvaji, zelenom autobusi. Lokacije su interpolirane na osnovu kašnjenja i čini mi se da je to dovoljno tačno, budući da ATRON tj. ZET šalje lokaciju vozila svega svake dvije minute.

Tramvaji imaju prefiks 10, osim 22xxx, koji su tako i upisani, zato da se (u ATRON-u) ne dupliciraju sa autobusima.

Imate još čitav meni stvari ovdje: https://zet.prometko.cyou/main.html

DWProski

Citat: 421  u Studeni 19, 2024, 19:18:37Putnici bi mogli biti obaviješteni da su dali svoje brojeve mobitela kako bi im ZET poslao SMS poruku ili da su ažurirali svoje osobne podatke. 
LPP na primjer ima mailing listu na koju ti pošalju ako neka linija ima obilazak (kratki ili dugi), na svim RTPI displejima se isto vrti poruka o obilascima, na displejima za reklame u autobusima se isto vrte informacije o obilascima, tako da postoji dovoljno medija u kontroli prijevoznika za obavještavanje putnika u stvarnom vremenu.

tramvajac 92

Citat: DWProski  u Jučer u 14:32:52Imate još čitav meni stvari ovdje: https://zet.prometko.cyou/main.html
Baš sam išao gledati pa sam našao zanimljive polaske:
25:04:20, 26:48:08, 27:42:20, 28:37:10  rofl  Meni je jasno zašto ih tako piše, samo mi je smješno.