Kvarovi autobusa (3)

Autor Tomek, Ožujak 23, 2023, 19:52:09

Portos

Citat: kocka151  u Danas u 00:40:54Oh da pošto je brnjas objavio to je 100% provjerena informacija  russian_roulette

Gdje se točno na snimci vidi da je prednji dio busa "odvojen" od prikolice?

Zato sam i napisao "navodnog"

Nikakvog puknuća niti odvajanja nije bilo, a kako se i zašto bus našao u tom položaju, u kojem ga je senzor za krajnji položaj zablokirao, zna samo vozač.
Bus je OK, nikakve štete niti kvara nije bilo.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Transspotter

Da razriješimo dilemu oko famozne lamele:

Prema mojem tehničkom znanju, gradski autobusi sa automatskim mjenjačem nemaju klasičnu debelu lamelu, već skup tankih prstenova koji plivaju u ulju, duboko u mjenjaču. Kad mjenjač "šalta", pušta ulje i stišće te prstenove o zupčanik koji će onda prebaciti. Kad su opušteni, zupčanik se slobodno vrti.

Gledao sam presjeke Voith Diwa i ZF Ecomata i to bi trebalo izgledati nekako ovako.

Zaključak: nemam pojma o kojoj je lameli vozač govorio. Tuna je prenio bez razmišljanja/propitivanja i nema potrebe da ga se sprda. Bolje je objasniti.
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

NP-549

Da razrješimo dilemu oko lamele (part II):

Nije bitno što je rečeno, nego tko je rekao. Bus spotterima čija prva brojka godine rođenja počinje sa 2, vozači ZET-a su idoli i dali bi sve da mogu bit na njihovom mjestu. Problem se pojavi onog trenutka kad se počne slijepo vjerovat svemu šta ti vozači kažu, a ne kuži se da je ZET (ili bilo koji drugi prijevoznik) pun vozača neznalica, filozofa, pametnjakovića, debila ...

Ako ima tu neki mladi vozač ZET-a nek se pokuša prisjetiti kakvo mišljenje je imao o vozačima kad je imao 15 godina i pratio buseve, a kakvo mišljenje ima sada o identičnim tim ljudima kad su mu radne kolege i kad ih je zaprave upoznao.

Dakle; manite se komentiranja koje ste čuli od vozača. Da, ima tamo divnih ljudi koji jako puno znaju o svom poslu i općenito o autobusnoj tematici, ali ti ljudi najčešće to drže za sebe, a ne laju o tome sa klincem koji stoji na prvim vratima. Laju oni koji znaju jako malo.