Linije – razno 2025.

Autor BestOne, Siječanj 19, 2025, 12:37:39

hrvoje21

Znali se možda koji je VR vozio te polaske subotom?

tonkovicmk1

Uvedena neka nova linija, 152 Vrhovec - Vidovčica, a linija 149 preimenovana u Kuniščak - Vidovčica..

Stilben426

Citat: tonkovicmk1  u Travanj 22, 2025, 10:12:52Uvedena neka nova linija, 152 Vrhovec - Vidovčica, a linija 149 preimenovana u Kuniščak - Vidovčica..
Ima već preko mjesec dana, zbog radova. Zna li netko što vozi tamo?

tonkovicmk1

Stilben426

201/202 imaju novi vozni red.
Službeno su još uvijek tri autobusa, ali 202/1 i dalje ne vozi (od sredine veljače negdje).

tramvajac 92

Pomaknuti su neki polasci po 5 minuta kasnije... imam popis.
201 - pomaknuti su polasci od 13:50 do 16:20 za 5 min kasnije sa obje strane.
202 - isto od 14:35 do 15:50, 16:15-> 16:25, 16:40 -> 16:45

Još uvijek fali autobusa, pa me ni ne čudi da misteriozno nestaju polasci. Nažalost.

Stilben426

Citat: tramvajac 92  u Travanj 23, 2025, 09:51:53Još uvijek fali autobusa, pa me ni ne čudi da misteriozno nestaju polasci. Nažalost.
Sve je to u redu, ali onda su komotno mogli prebaciti na ljetni kad su ionako samo dva. Ja sam se još i ponadao da su stavili tako, kad ono samo lakiranje. Ovo je samo sramoćenje. Nitko se neće žaliti na rjeđi raspored ako će svaki onda doista doći.

STIB

https://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/do-bidrovca-linijom-205a-uz-novi-vozni-red/9677
Ako dobro vidim, na 205 će pokraj KB Dubrava voziti samo jedan autobus.
Ako se, barem prije podne, ne poveća broj polazaka na 232 ili ne uvede skraćena 232 do Policijske akademije, bit će nemoguće ući u bus za doći do bolnice ili se iz nje vratiti!
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

STIB

Jutros u ZETInfo pišu polasci kao da je sve redovno, a u pdfu na ZET stranici je izmijenjeno. Što je točno?
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

zag

Nisu "apdejtani" GTFS podaci. Naravno, normalno za ZET.

tatratram

Jedna random ideja za liniju:
Črnomerec - Selska - Zagorska - Vukovarska - Marohnićeva okretište pred FFZG (opcija nekako okolo na okolo kroz Vrbik do Prisavlja)
Motivacija: povezat Črnomerec s Vukovarskom
Mišljenje?

zag

1. Koliko buseva bi bilo na toj liniji?
2. Tko bi to vozio ako i ovako fali vozača  kava

tatratram

1. Vjerojatno minimalno dva. Inače bi bio dosta bezveze.
2. Ma vozit će se oni sami... good_boy

jakov5

Citat: tatratram  u Svibanj 19, 2025, 20:22:31Jedna random ideja za liniju:
Črnomerec - Selska - Zagorska - Vukovarska - Marohnićeva okretište pred FFZG (opcija nekako okolo na okolo kroz Vrbik do Prisavlja)
Motivacija: povezat Črnomerec s Vukovarskom
Mišljenje?
Imam neki osjećaj da bi svejedno brže bilo dvojkom do Držićeve i presjedanje nego autobus u špici koji prolazi najmanje kroz 3 kritične točke, od kojih je najgori potez od Črnomerca do Selske i nazad i onaj Trešnjevački plac zbog kojeg ujutro tramvaji s Remize kasne jer se ekipa nemre pokrcat na početak Vukovarske kolko ih ima.

Al svakako bi trebalo nekako ovaj vakuum od Ozaljske do Zagorske povezati JGPom.
Samo što je taj dio Krapinska/Nova cesta kritičan jer je tranzitan prema centru, uvijek čep.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

tatratram

Citat: jakov5  u Svibanj 19, 2025, 21:46:33Imam neki osjećaj da bi svejedno brže bilo dvojkom do Držićeve i presjedanje nego autobus u špici koji prolazi najmanje kroz 3 kritične točke, od kojih je najgori potez od Črnomerca do Selske i nazad i onaj Trešnjevački plac zbog kojeg ujutro tramvaji s Remize kasne jer se ekipa nemre pokrcat na početak Vukovarske kolko ih ima.

Al svakako bi trebalo nekako ovaj vakuum od Ozaljske do Zagorske povezati JGPom.
Samo što je taj dio Krapinska/Nova cesta kritičan jer je tranzitan prema centru, uvijek čep.

I Selska je isto krkljanac do Ozaljske/Zagrebačke pa i dalje vozi bus. A nije samo taj dio nego Vrbik i Prisavlje gdje ima fakseva i poslovnih nebodera, a na Črnomerec dolazi puno putnika. Kaj bi trebao netko ko radi u onoj zgradurini na Marohnićevoj? Van na Botaničkom pa pješice?

P.S ispravak netočnpg navoda: ulica u Vrbiku je Lučićeva, Marohnićeva je u Prisavlju.