Displeji na autobusima

Autor tomobrad, Prosinac 02, 2007, 20:38:00

conecto

Ovaj riječki sustav je odličan, da bar i kad nas jednom bude tako!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Da, ovo je totalna debilana sa prolaznim stajalištem ispod glavnog odredišta.  Mada moram priznat da bi ponekad bilo pametno i korisno da i mi imamo prolazno naprijed jer se zna dešavat kod više istovremenih polazaka na sličnim linijama da ljudi neznaju koji ide kroz njihovo mjesto.  Znači definitivno DA prolaznom, ali samo ako je bitno za putnike, i obavezno iznad i to manjim slovima

conecto

#137
Ma u smjeru B bi bilo najbolje da piše samo DUBEC jer svi koji uđu prije Sesveta ionako znaju da tuda prolazi, a ne bi zbunjivalo putnike u samim Sesvetama.
Kad piše ovako DUBEC-Sesvete mnogi to čak protumače da je to linija koja vozi na toj relaciji i ne gledaju broj linije, tj. zamijene ga s 212 koji stoji na svim stanicama između Sesveta i Dupca za razliku od ostalih linija i eto opet problema kad se netko između sjeti da bi sišao...

Pokraj svih tih čuda tehnike obavezno pitanje 99% putnika u Sesvetama je: "Jel ide za Dubec?"
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

sokre

Logično je da krajnje odredište bude dolje, a ostala prolazna iznad. Tako je na tramvajima.

Mislim da je na jednoj liniji iz Dubrave (206?) krajnje odredište bilo dolje (napisano velikim štampanim slovima), a više prolaznih se izmjenjivalo iznad njega. I to je po meni najbolje rješenje.

A `obrnuti` način pisanja, prikazan na slici linije 271 bi mogao proći ukoliko bi uz `Sesvete` dodali `via` ili `preko`.. (kao na liniji za Čehe - 133)

marin

Ne znam zasto se na Citaru G GB 210 ne popravi vise taj display. Vec dugo ne radi, a danas je na liniji 136 i vidio sam mu tablu

buSHunter795

Da znam, i ja otišao par puta tako za Dubec...
Ugl. trebali su to sa dodatnim slovima napravit..
Dakle npr.:
261A Dubec-Goranec
261B Goranec-Dubec
261C Dubec-Goranec-Planina Donja-Dubec (zadnji bus u 23:00, a nedjeljom u 22:20)
262A Dubec-Planina Donja
262B Planina Donja-Dubec
263A Dubec-Planina Gornja
263B Planina Gornja-Dubec
263C Dubec-Kašina
263D Kašina-Dubec
280A Dubec-Šimunčevec
280B Šimunčevec-Dubec

Shole

Ovo ti baš i nema nekog smisla.  Dodao si slova A i B na jednu te istu liniju samo je razlika u smjeru vožnje.  Slovo kao dodatak broju linije ima smisla ako trasa odstupa od uobičajene.  Jedino može proć 261C pošto ide za Planinu Donju za razliku od standardne trase

marin

Imam jedno pitanje:zašto je jučer na zagrebačkoj aveniji oko 23:30 na semaforu kod stanice slavenskog stajao NG313 (BIO DIESEL), a na displeyu mu pise ovako: 31 SAVSKI MOST. Je li stvar u kvaru displeya  ili je to nesto drugo?
Zahvaljujem!

421

Redovno održavanje tramvajske infrastrukture ( tramvaj, tračnice, napajanje) podrazumijeva da oni ne voze.
Tada na scenu ( noćnu liniju ) stupaju autobusi.
Internom podjelom  garaža APP vozi NL ( noćnu liniju ) 31 i 32, a garaža  APD NL 33 i 34.
Imao si jedinstveni  privilegij svjedočiti prolasku autobusa iz garaže APP prema početnom stajalištu NL 31-Savskom mostu, a obzirom da smo ekološki svjesni, tada je izašao bio dizel.
Jednostavnije Ti je okrenuti web stranicu ZETa na kojoj piše kad umjesto tramvaja voze autobusi  pa više nećeš postaviti ovakvo pitanje.
Iako niti kvar displeja nije nemoguć.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

Citat: marin  u Lipanj 13, 2010, 11:04:15
Imam jedno pitanje:zašto je jučer na zagrebačkoj aveniji oko 23:30 na semaforu kod stanice slavenskog stajao NG313 (BIO DIESEL), a na displeyu mu pise ovako: 31 SAVSKI MOST. Je li stvar u kvaru displeya  ili je to nesto drugo?
Zahvaljujem!

Vjerojatno išao iz garaže na liniju, a čim se prijavio preko Atrona na displeju je ispisana linija.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

sokre

Samo 15 godina nakon uvođenja elektronskih displeja, konačno je došlo na red ukucavanje tramvajskih noćnih linija u autobusne sustave.

Nisam navikao na dvoznamenkasti broj linije na autobusnim displejima, ali izgleda vrlo dobro i neobično, kao da nismo u ZG..

Tomek

Nije to ništa novo, to je tako već godinu dana.

conecto

#147
Na Citaru gb 650 na stražnjem displeju ostala linija 203 (što god da vozi drugo)

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Isto se vrlo često dešava i kod nas, al nikad ne izađe van tako, nego zalijepe nešto izvana preko stakla ili iznutra uguraju komad kartona između displeja i stakla.  U svakom slučaju bolje nikakva informacija nego kriva

conecto

A kod nas tako uredno vozi dok se ne popravi. A to zna potrajati - prije par godina tadašnji gb 416 (sadašnji 816 u APVG - Mercedes O-405 N) je barem godinu dana vozio s natpisom 273 na stražnjem displeju.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...