Čazmatrans Vukovar – fotografije

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 01:01:04

tramvajac 92

Nego, što je sa Eurobus MAN ovima? Piše u VP da ih nema više..

Citat: NP-549  u Studeni 17, 2014, 15:21:10
Pa koje su godište da im je bilo potrebno sređivanje ?

2006, prema VP.

NP-549

Čudno da su toliko propali. 

Koliko su KM otprilike prešli ?

M.A.N. boy

Autobusi su 2006 godine došli,  kupljeni su novi znam po tome jer u to vrijeme tj malo ranije 2005 je stigla Autotrolejeve prva serija Classica s tim da su ovi imali treće stop svjetlo.
Inače od kad su stigli voze redovito svaki dan gradske linije tako da su non stop u pogonu pa vjerujem da imaju podosta kilometara ali probat cu saznat detaljno. Načuo sam da znaju imat malo problema s kvačilom i mjenjačem malo su izrađeni pa treba kvačilo stiskat jače, bolje da su uzeli automatik za grad. Ko zna mozda drugi put i uzmu.
A sad što se tiče sređivanja opet kažem ne znam jesu li i limariju mijenjali ali generalno autobusi vizualno nisu bili jako propali. Više mislim da je sređen iz estetskih razloga. Naime kako je čzt prije koristio one velike all over naljepnice s vremenom bi one  dobile pukotine di bi zaostajala vlaga i prašine (žuta) koje kod nas ne fali i moguće je da se ispod toga lagano načeo lak, drugo ako bi nastale kakve manje ogrebotine i oštećenja ovdje se i nisu mogle bas prelakirati s obzirom na tu naljepnicu tj ili  skidaj sve ili bi falili komadi naljepnice  a treće što mislim da je nekako i najveći razlog je što im je ovo treća naljepnica  od kad su stigli a prve dvije su bile all over a obično ispod takvih naljepnica kad se skinu zaostane ljepila koje u kombinaciji sa žutom prašinom ostavlja ne baš lijep prizor tj kao da se dijete igralo u pješčaniku pa obrisalo ruke o bus ( inače to se moze vidit na nekim busevima koji su ostali bez zadnje reklame i sad su packavi)
i da dovršim s obzirom da  se ovaj novi logo sastoji od natpisa čazmatrans, golubice, vodotornja i 3 crte znači nije all over pa je puno ljepše da je naljepljeno ovako na čist i bijel bus nego na ostatke prijašnje naljepnice.
Što se tiče stolica oni nisu stradale zbog vandalizma (neke jesu) nego su bile jako jako slabe kvalitete i znalo ih je biti dosta polomljenih po cijelom busu,  fainsa-ine su ipak čvršće i bolje makar i polovne.

M.A.N. boy

Citat: tramvajac 92  u Studeni 17, 2014, 20:10:03
Nego, što je sa Eurobus MAN ovima? Piše u VP da ih nema više..
2006, prema VP.
Što se tiče Eurobuseva obadva su rashodovani pisano je već na forumu u vezi toga. Ukratko VU-600-L je ima kvar na mjenjaču koji su probali sami popraviti i nisu uspjeli pa je otišao u rashod (kolega "Majstor" je to spomenuo u temi čzt razno) a drugi  MAN VU-934-AI je vozio još godinu i možda više poslije njega  dok vjerojatno i on nije izdahnuo (siječanj/veljača 2014) od nekog kvara kojeg se nije isplatilo popravljat.

Citat: sibencan  u Studeni 17, 2014, 16:11:53
Jedan vozi za (ex.) Krka Promet, registracija BJ-304FT
Moram te pitat jesi li siguran da je to baš jedan od ova 2 centrolinera iz čzt vu?  Jer čzt vu je nekad imala 4 takva od kojih su 2 završila u čzt Novi, možda se radi o njihovima?
Inače ovi naši su bili reg VU-774 i 776-BA i prestali su vozit nekako tijekom ljeta.

tramvajac 92

Hvala ti.

Ja sam pred negdje 2-3 tjedna u zg videl Centrolinera ČZT Vukovar (imal je vodotoranj na sebi pa), uletio je na liniju za Zelinu mislim.

M.A.N. boy

Molim :)

moguće je onda da je to jedan od ova 2 centrolinera tj VU-774-BA jer je njemu mislim ostao jedan vodotoranj na drugome busu se odlijepilo. Vjerojatno su završili u čzt Nova.

elvis

Slikan prije par mjeseci u okolini Konjica,ispred Citylinera je 3-osovinski Travego

ROAD

Je li ovo možda put za Boračko Jezero ?
NEOPLAN VIP CLASS

elvis

Jest,a slikani su u povratku...muke zive su ici za ovim Travegom  russian_roulette

ROAD

Ma gore je muka sa običnim autobusom ići a kamoli sa pratećom.
NEOPLAN VIP CLASS

mate

mate

Danas na Vukovar - Sl.Brod - Zagreb

mate

Cityliner na Vukovar - Zagreb (bis, uz njega je redovno isao Cityliner VU-600-L)

te nesto kasnije navecer Euroliner na Sl.Brod - Osijek (bis redovnoj liniji ZG - SB - OS - Knezevo)

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

mate

Skyliner danas na Vukovar - Zagreb

pozdrav odlicno raspolozenoj posadi :)