Samoborček - novosti i rasprava

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 01:09:41

zlikowszky

Kratki off-topic.
Novi design mije uopće tako loš. malo osvježenja i lagana stilska promjena - čist solidno. ALI...sve je to rad istog čovjeka koji oslikava većinu buseva u HR i čini mi se da je upao u šablonu s tim polukrugovima. Ima ih na sve strane...Atlas nove Setre, Samoborček, Mandi tours Travego...Pogledajte malo...
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

erobuss

Vipdriver-ova 411-ka večeras u Međugorju

Ivan1983

vipdriver

Ivan1983

goranxxx

danas na janjču viđena nova temsa opalin
SETRA 417 HDH

Tomek

Citat: goranxxx  u Rujan 02, 2008, 14:04:53
Stvarno super izgleda, jedino mi nejde u glavu zašto su prešpricali i Temsine oznake i sprijeda i straga, ili oznake u neku drugu boju

Vjerojatno ih je sram što su kupili turski proizvod  ;D

goranxxx

I Isuzu je turski pa nisu prešpricali oznake, mislim da bi još bolje izgledao sa oznakama, nadam se da će na ostatku ekipe kad dodju ostaviti oznake, pa kaj kaj su turske, i ZET kupuje turske proizvode
SETRA 417 HDH

kriticar

Jučer sam imao priliku da se vozim u opalinu 9. Nije bio Samoborčekov ali mi nije jasno zašto je jedna firma poput Samoborčeka to uopće kupila? Isuzu mi se čini za klasu bolji, ali i to je daleko od pravog busa. Zašto loš bus mjenjati još lošijim, pa makar bio i novi. Što se događa sa Samoborčekom? Bolje da su kupili polovne setre S309HD.
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

goranxxx

Zbog toga što je njihova osnovna namjena školski prijevoz dijece a ti busevi su idealni, setra trenutno ne proizvodi ništa manje od 411 a na školske linije bi ih bilo šteta slati, a i nije tako loše svakih 5 godina zamjeniti buseve, po meni su radje trebali uzeti nove Isuzue, al Temsa ima dosta jače MAN motore, i za tu namjenu im ništa ne fali
SETRA 417 HDH

vipdriver

za ove linije po bregima bude dobar.nije bus za sminku,ali par ce godina izdrzat....

busi

Citat: kriticar  u Rujan 02, 2008, 23:27:23
Jučer sam imao priliku da se vozim u opalinu 9. Nije bio Samoborčekov ali mi nije jasno zašto je jedna firma poput Samoborčeka to uopće kupila? Isuzu mi se čini za klasu bolji, ali i to je daleko od pravog busa. Zašto loš bus mjenjati još lošijim, pa makar bio i novi. Što se događa sa Samoborčekom? Bolje da su kupili polovne setre S309HD.

mislim da je bezpredmetno usporedjivat temsu sa iszuzuima koje su imali. kreni samo od sjedala

slaviša

Pozdrav svima !

Konačno sam i ja upao u društvo sa kojim se ima toliko toga zanimljivoga razmjeniti i ispričati. U busevima sam 15'ak godina, što zbog hobija što zbog posla. Bavim se designom i oslikavanjem autobusa pa se i osjećam prozvan da objasnim sistem mog rada za neke koje to zanima.
Svaki naručitelj designa dobija prijedloge na osnovu kojih se usmjerava daljnji razvoj ideje. Niko se nije od prve odlučio niti je dobio samo jedan prijedlog za odabrati. Svi oslikani busevi odnosno design su plod razvoja i razrade ideja a na kraju odabira naručitelja.
Na moju žalost veliki broj dobrih prijedloga za oslikavanje i dalje je u mom kompjuteru. No moje želje i vizije su jedno a na kraju je sve to ipak samo biznis. Kod nas je izgleda sada trend tih polukrugova. Radim na tome da se to malo promjeni ali sve u svoje vrijeme. Kad se ljudi naviknu na jedno i kad im je to OK teško se to mjenja. Pa i busevi se ne oslikavaju svaki dan niti se identitet firme mjenja preko noći. Ukusi su različiti i ja stalno slušami primjedbe i pohvale ali sve je to dio posla. Sa tim sam se pomirio od prvog dana rada.
Da ne bi ovovbilobsamo nekakvo pravdanje pisat ću u buduće o drugim nadam se zanimljivim stvarima ( npr o suradnji sa Neoplanm i njihovim bivšim šefom Bob Lee-em, o skicama za katni neoplan, Eurobusu, Taz-u itd.

Pozdrav svima

dialogos

Pošalji nam koji svoj uradak u s vezi designa oslikavanja buseva, a i designa samog busa. Znam da imas radova ;)
Pozdrav!

slaviša

Spremam se preko vikenda poslati nešto zanimljivost al' ne znam točno sistem kako funkcionira to slanje slika na ovim stranicama. Savjeti i upute poželjni !!!