Livno bus - rasprava i novosti

Autor ist, Prosinac 21, 2007, 11:03:03

lerotai

znam da nemaju autobusa ni para

ali zaista moraju slati vako nesta u nemacku ili svicarsku?

ako ili kad budem iso dole nece biti tih para da sidem u tako cudo
no sikiriki

busfan

Nije mi jasno zasto ne ukinu linije na kojima nema putnika, a imaju dobre linije za DE i CH i mogu dobro poslovati

ist

Za Švicarsku u principu ne idu marbusi. Išao je sada, jer su trebala dodatna kola zbog blagdanskih gužvi. Za Švicarsku idu scanije i Lion's Coach, a za Dortmund samo scanije.
Za Berlin nema puno putnika, pa marbus nije nešto problematičan za vožnju. A uskoro bi trebalo biti prinova u voznom parku

erobuss

Citat: ist  u Siječanj 07, 2008, 20:17:11
A uskoro bi trebalo biti prinova u voznom parku

Kupovat će autobuse, a nisu u stanju tri pokvarena vratiti u sustav  ???

ist

A zajebano je vraćat nešto što pređe nekoliko milijuna kilometara. Istina, bilo je i prije najava kupovine, kad su došli marbusi pričalo se da će doći i dva volva, pa ništa od toga. Al sad navodno stižu 100 posto

Tomek

Kako je to tužno. Npr. riječki Autotrans koji ima podosta ovih Marbusa B4 ih ne šalje ni na linije za Zagreb od koji 200-400km, tu i tamo pošalju neki luksuzniji Marbus B3, dok ova tri koji su završili u Livno busu obilaze Europu.

ist

Marbusi su novi, a kad nema putnika ne moraju biti neki veliki problem. Bolje da šalju njih nego, npr., skylinera koji jedva dogura do Mostara...
Većinu inozemnih linija ipak drže scanije

ist

Citat: lerotai  u Siječanj 07, 2008, 15:24:53
znam da nemaju autobusa ni para

ali zaista moraju slati vako nesta u nemacku ili svicarsku?

ako ili kad budem iso dole nece biti tih para da sidem u tako cudo

Ako ne ideš iz Berlina, nema šanse da te dopadne. A dok ti kreneš, valjda će i novi busevi biti u prometu.
Inače, izuzmeš li Berlin, za koji ide marbus, iz Livna za Njemačku i Švicarsku tjedno ima šest polazaka. Jedna, onaj subotom za Švicarsku, obično drži Lion's Coach, što znači da tri scanije pokrivaju pet polazaka.
Mimo ove priče: lokalne linije od Livna do okolnih sela, prometuju dok traje školska godina, a održavaju ih četiri autobusa (polasci u 6, 12, 14.15 i 19.10, jedan polazi i u 13.30). Autobusi su onaj mali TAM, koji imamo na slikama - nema grijanje, pa ga ne šalju na međugradske - TAM 331 A 119, jedini "preživjeli" od pet takvih koji su kupili 1989. godine, AV 120 i onaj mali iveco, a kad on ide za Split ili dalje, onda uskače neki od buseva koji voze na međugradskim linijama

lerotai

taman sam cuo da tourin vise neprodaje karte za livno bus

sada valjda placaju ljude na stanici da im prodaju karte ili direkt u vozaca kupe 
no sikiriki

ist

Citat: lerotai  u Siječanj 09, 2008, 15:52:09
taman sam cuo da tourin vise neprodaje karte za livno bus

sada valjda placaju ljude na stanici da im prodaju karte ili direkt u vozaca kupe 

Da, ili u Livnu prodaju povratne. Sada Livnobus radi preko neke agencije iz Nürnberga, ne znam joj ime. Na fotkama gore su dvije od tri scanije, treću je snimio Maky u pozadini jučerašnje fotke autobusa AP Imotski. Treća je prepoznatljiva po tome što nema ratkape, a ove dvije se dovoljno razlikuju

ist

Citat: Touringovac  u Prosinac 05, 2007, 23:33:33
MARBUS http://i241.photobucket.com/albums/ff281/touringovac/Picture012.jpg

Počelo je s marbusima. Baš ovaj sa slike (085), bio je zvijezda jučerašnjeg show programa na livanjskom kolodvoru. Primio je putnike (27), znači bio je skoro pun. Kad je trebao krenuti, ispostavilo se da mu nešto nije u redu sa strujom (stalno se palila jedna signalna lampica. Šoferi su pokušali otkloniti kvar, no do izlaska s kolodvora lampica se nije ugasila, pa su se vratili na peron i putnike prekrcali u scaniju koja je upravo došla iz Splita. Mislim da je scanija nakon cjelonoćne vožnje do Zagreba i natrag jutros otišla za Dortmund...
Inače, ovaj marbus je jučer ujutro išao za Split i natrag, pa je nekoliko sati prije "polaska" za Zagreb proveo na kanalu. Koliko znam, kvar je otklonjen

tamlover

Meni je u cijeloj toj priči drago što ti ljudi ne odustaju.
Krepavaju, prekrcavaju, putnici izlaze na vozačeva vrata  ;D al se ne predaju.  I to treba znat!
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

ist

Dužan im je desetak plaća, a dnevnice im redovito isplaćuje tek zadnjih pet-šest mjeseci. Problemi su počeli od početka 2000. godine kada je sve zaposlene stavio na 250 KM plaće. Ranije je samo čistačica primala 800 KM mjesečno, a ljudi u BiH znaju koliko je to u odnosu na prosječne plaće.
Tvrtka je prije rata bila jedna od boljih u Jugoslaviji, nešto od toga je ostalo u ljudima. Osim toga dosta su i uplašeni, prije godinu dana gazda je dao otkaz šoferu zato jer mu je crko autobus koji je prevalio tri milijuna kilometara!? A vozači su im uglavnom odlični, nema ih po crnim kronikama (da kucnem u drvo). Nisam vidio nove buseve, navodno uskoro stižu

tamlover

Citat: ist  u Siječanj 13, 2008, 17:26:15
Dužan im je desetak plaća, a dnevnice im redovito isplaćuje tek zadnjih pet-šest mjeseci. Problemi su počeli od početka 2000. godine kada je sve zaposlene stavio na 250 KM plaće. Ranije je samo čistačica primala 800 KM mjesečno, a ljudi u BiH znaju koliko je to u odnosu na prosječne plaće.
Tvrtka je prije rata bila jedna od boljih u Jugoslaviji, nešto od toga je ostalo u ljudima. Osim toga dosta su i uplašeni, prije godinu dana gazda je dao otkaz šoferu zato jer mu je crko autobus koji je prevalio tri milijuna kilometara!? A vozači su im uglavnom odlični, nema ih po crnim kronikama (da kucnem u drvo). Nisam vidio nove buseve, navodno uskoro stižu
Ja to sve znam. Zato sam i napisao da im se divim.
To je livanjski duh! Nisu badava u bivšoj Jugi bili pojam među prijevoznicima.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

ist

Izgleda da su vijesti puno crnje od ovih najava koje je gazda širio po firmi - čuo sam da su im jučer zaplijenili dva autobusa zbog neplaćanja leasinga, javim kad provjerim i nešto više saznam. Više o tome trebalo bi sutra pisati na portalu livnoonline