Centrotrans - Eurolines - razno

Autor lerotai, Prosinac 06, 2007, 22:21:20

The_Dubster

danas novi kvar u centrotransu. nakon što se prije 2-3 dana jedan steyr zapalio, danas je jedan zglobni koji vozi kakanj-sarajevo na AS Ilijaš morao da odustane od vožnje a putnici su prešli u drugi bus. razlog nije poznat, vozač je samo rekao da autobus je u kvaru i da putnici pređu u drugi bus. nakon toga je bus odvežen u servis AS Ilijaš.

troosovinac

bela lađa

PROFA

Citat: troosovinac  u Prosinac 07, 2009, 19:12:50
Citat: The_Dubster  u Studeni 30, 2009, 21:25:42
Citat: Tlimfocit  u Studeni 30, 2009, 21:10:15
očito je gazda firme država.....:P

firma je privatizovana, ja mislim ;)
gazda je SEJARI!

Ima vise vlasnika,a Fahir SEJARI je vecinski !
Samo ne znam zasto oni ne nabave nove buseve pa non stop su puni na svim linijama!
A ona dva katna jim je on dao i postajao vlasnik jer ta dva katna imaju par brace po Hrvatskoj isto to su bili od jedne firme 12 komada pa ji je on dalje utrapio kome je trebalo da kuka kad ji kupi!

elvis

Ta dva skylinera su oni kupili sredinom 90-ih godina zajedno sa Citylinerima,tad nije bilo ni u planu da se nesto privatizuje,Profa zamolio bih te da se drzis cinjenica za koje si siguran da su istinite

PROFA

Citat: elvis  u Prosinac 07, 2009, 21:13:30
Ta dva skylinera su oni kupili sredinom 90-ih godina zajedno sa Citylinerima,tad nije bilo ni u planu da se nesto privatizuje,Profa zamolio bih te da se drzis cinjenica za koje si siguran da su istinite
Sad me ispravljas i nemoj nikad vise ako neznas!
" NEOPLANA katna su dosla prije  i bili su polovni,a tada su SEJARI firmi u Sarajevu pripadali koja se zvala EUROTOURS i imali su kamaru kilometara sa starim maskaama  i u njima su tahografi mehanicki,a ne digitalni kao u CITILINERIMA,jer u to vrijeme su kupovali samo 0303 mercedese polovne imalisu ji jako puno!
Pa su mislim ali nisam siguran za godiste 1995 kupili 5 citilinera normalni i svi su imali kofer nazad,pa za dva mijeseca jos 5 poviseni ali ni jedan nije imao istu boju sijedista platna unutra!

A sa njihovim g.direktorom sam sijedio par puta i pitao je da ji uzmem da budem jim prestavnik,ali ja sam odbio ga jer nisam htio ni za koga radit ko je vozio sa busom starijim od 4 godine,jer meni je bilo vaznije ime da se kaze da su busevi moji naj naj nego pare!

elvis

Jest sigurno,samo ne pise tako u monografiji CTS-a,knjizi od nekih 400 stranica u kojoj je navedeno sve o toj firmi,imena svih ljudi koji su radili,svi busevi koji su kupljeni,kad i od koga,gdje je koji u ratu stradao i sl. Tamo pise da su ti busevi kupljeni u Njemackoj pred kraj rata,a 94. godine je kupljeno nekoliko 0303-ca i MB 0305 tzv. Bosanko,poslije su ovi otisli u Njemacku da traze kredit za Neoplane i tada su u novinama vidjeli da je Bosanka raznijela granata,dobili su taj kredit i kupili katne i jos neke buseve,i dobili na poklon drugi MB 0305

PROFA

Citat: elvis  u Prosinac 07, 2009, 21:36:40
Jest sigurno,samo ne pise tako u monografiji CTS-a,knjizi od nekih 400 stranica u kojoj je navedeno sve o toj firmi,imena svih ljudi koji su radili,svi busevi koji su kupljeni,kad i od koga,gdje je koji u ratu stradao i sl. Tamo pise da su ti busevi kupljeni u Njemackoj pred kraj rata,a 94. godine je kupljeno nekoliko 0303-ca i MB 0305 tzv. Bosanko,poslije su ovi otisli u Njemacku da traze kredit za Neoplane i tada su u novinama vidjeli da je Bosanka raznijela granata,dobili su taj kredit i kupili katne i jos neke buseve,i dobili na poklon drugi MB 0305

Oni su vozili dugo pod SEJARI firmom iznajmljeni od njega ,ali to me nbe interesuje jer je bilo takvi 12 autobusa pripadali su firmi HOLIDAY REISEN neznam jesam li tacno naziv napisao,jedan je bio i u APP-pozegi sad je kod nekog drugog i dosta ji ima po slovackoj!
A pitaj jim generalnog zove se  C....c to mu je prezime ali je jako prijatan!

aaaaa

Ne znam najbolje ali znam da je 1997. kupljeno nekoliko  novih Neoplana kasnije se do 2000. taj broj mijenjao. Mislim da su sa citylinerima dosla i ta dva polovna skylinera na kojima je bio logotip "FS". Bili su u plavo zelenoj šemi da bi prije par godina bili prelakirani u danasnju bijelu boju. Jedan isti takav skyliner sa istom šemom završio je i u turističkoj agenciji koja pripada GRAS-u . Mislim da su 1992. godiste i da danas sigurno imaju par miliona predjenih kilometara...

PROFA

Citat: aaaaa  u Prosinac 07, 2009, 22:02:36
Ne znam najbolje ali znam da je 1997. kupljeno nekoliko  novih Neoplana kasnije se do 2000. taj broj mijenjao. Mislim da su sa citylinerima dosla i ta dva polovna skylinera na kojima je bio logotip "FS". Bili su u plavo zelenoj šemi da bi prije par godina bili prelakirani u danasnju bijelu boju. Jedan isti takav skyliner sa istom šemom završio je i u turističkoj agenciji koja pripada GRAS-u . Mislim da su 1992. godiste i da danas sigurno imaju par miliona predjenih kilometara...
Jeste svaka ti cast imao je i GRAS jednog sreli smo se u Istambulu vozio je svercere 1996 nislim,a doslo je 10 citilinera 5  klasicni sa rusakom,a 5 poviseni!
A ovi skilineri su imali tu semu jer je to logo od HOLIDAYREISEN i jedan je dosao i u APP ali tada su vec imali oko milion samo na pocetku u CT je na njima pisalo EUROTURIST FS to je bila mu firma u BiH pa ji je iznajmio njima !

The_Dubster

danas zaledio ili se pokvario lokalac sarajevo-breza, koji je trebao biti u pola tri iz sarajeva. radi se o sanosu sa turizmovom maskom, imali smo ga u slikama već. uglavnom nije vozio tu liniju ostao na peronu sa mehaničarima i vozačem

The_Dubster

nakon što je prekjučer ostao na peronu, danas novi problem sa sanosom. na relaciju breza-sarajevo jednostavno stao u malešićima. čuo sam da ima problema sa mjenjačem, pa sad... ::|

puuuuuno kikseva u zadnje vrijeme u centri, pogotovo u ilijaškoj garaži... bogme, ugled mu je narušen pravo :o

AiN_forever

Citat: Tlimfocit  u Studeni 30, 2009, 20:34:13
zanima me jedna informacija:
čua san od 3 ljudi (međusobno se ne poznaju) da su iz Spliza išli za Sarajevo ili iz Sarajeva za Split sa Centrotransom i da se dogodilo da je bilo prodano više karata nego što bus ima sjedećih mjesta....u jednom od ta tri slučaja se dogodilo da je prodano 10ak karata više nego bus ima mista (kretalo se iz Sarajeva) pa su putnici koji su išli na relacije unutar BiH (njih 4) morali stat na nogama kao i nekoliko putnika za Split dok je jedna starija gospođa sjela na skalu kraj vozaća.....napominjem da ovo nisam ja doživia (jer se nisam vozia s CE) ali san od troje dobrih prijatelja koji su iz Sarajeva ali žive i studiraju u Splitu da ovakvi događaji nisu rijetkost.....tako da ovo nije informacija rekla kazala....
zanima me kako je moguće da se firmi koja se voli nazivati "vodećim prijevoznikom u BiH" može ovo dogoditi? Ipak linija Sarajevo-Split nije lokalna linija i nemogu se događati takve neprofesionalnosti i neozbiljnosti.....a možda ipak "vodeći prijevoznik u BiH" je titula iz nekih davnih dana kada su to stvarno i bili.....

Evo ja cu biti cetvrti... Meni se to isto desilo kada sam prije 2 godine iz Drvenika isao za Sarajevo.Naime... dosao je katni bus iz Splita i prosto nisam imao gdje sjesti,pa sam napravio frku. Cekirana karta,sve obavljeno i trebao sam  stajati ???. Omogucili su mi sjediste nakon nekih 5 minuta ali su zato 3 momka sjedila na stepenicama! Totalna su katastrofa i vise puta sam putovo na relaciji Sa- Split i obrnuto i vise mi se puta desilo da se bus pokvari. Jednom smo cak 3 sata stajali u pustari i cekali da gospoda otklone kvar!
Naprosto uzasno!

elvis

Nije njemu motor vrisnuo,nego su stavili MB motor od 280 KS,to je njegov zvuk,primjetio sam ga i ja u Sarajevu,mislim da upravo taj ima zakrpe i na prednjim desnim vratima na mjestima gdje treba biti rucka i brava,stavljene su plave naljepnice da se ne vide rupe

The_Dubster

Citat: elvis  u Siječanj 08, 2010, 19:59:10
Nije njemu motor vrisnuo,nego su stavili MB motor od 280 KS,to je njegov zvuk,primjetio sam ga i ja u Sarajevu,mislim da upravo taj ima zakrpe i na prednjim desnim vratima na mjestima gdje treba biti rucka i brava,stavljene su plave naljepnice da se ne vide rupe

obratim pažnju na to pa slikam, a vidim da mu motor je čudan