Centrotrans - Eurolines - razno

Autor lerotai, Prosinac 06, 2007, 22:21:20

aaaaa

#285
ma hajde u pravu si sve mi je to jasno ali mi nije jasno gdje su ih ocuvali ovako dobro...nevjerovatno

Shole

Zato sam i pitao ako može neko škicnut kolko su prešli kilometara.  U Zagreb su 90-ih dolazili polovni Mercedesi O305G stari 10-15 godina koji su imali oko 500 tisuća, neki i manje.  Lako moguće da ovi vaši troosovinci imaju 200 i nešto, eventualno 300. Naravno, osim šta će se totalno devastirat unutrašnjost za nekoliko mjeseci, gazit će ih nonstop i nabrat će milijon za par godina.

aaaaa

Citat: Shole  u Rujan 18, 2010, 12:06:10
Zato sam i pitao ako može neko škicnut kolko su prešli kilometara.  U Zagreb su 90-ih dolazili polovni Mercedesi O305G stari 10-15 godina koji su imali oko 500 tisuća, neki i manje.  Lako moguće da ovi vaši troosovinci imaju 200 i nešto, eventualno 300. Naravno, osim šta će se totalno devastirat unutrašnjost za nekoliko mjeseci, gazit će ih nonstop i nabrat će milijon za par godina.

od toga na kojim linijama budu radili zavisi da li ce im biti unisten enterijer a kilometražu će "nabiti" bez problema jer nema toliko vozila da bi ova mogla raditi samo dvije smjene a da odmaraju u trecoj...

conecto

Citat: Shole  u Rujan 18, 2010, 12:06:10
Zato sam i pitao ako može neko škicnut kolko su prešli kilometara.  U Zagreb su 90-ih dolazili polovni Mercedesi O305G stari 10-15 godina koji su imali oko 500 tisuća, neki i manje.  Lako moguće da ovi vaši troosovinci imaju 200 i nešto, eventualno 300.

Mala ( o-0) nadopuna - u ZG su 1996. došli O-305 G godište 1981. (dakle tada stari 15 godina) s prijeđenih cca 350 tkm, navodno su vozili neki školski prijevoz tamo.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

elvis

Jedan od  novopristiglih MAN-ova danas je bio na relaciji
Sarajevo-Ilijas,ima registarsku oznaku A41-T-502 , njegov gb je 0513,a na tahografu ima 305 000 km ;)

I ostali MAN-ovi koliko sam mogao upratiti voze slicne linije,jos jednog sam vidio na relaciji Sarajevo-Breza

MILCHO

Neki rade na liniji Sarajevo-Kakanj. Mislim da ovi gradski niskopodni autobusi nebi trebali raditi tu liniju. Ali to od CTS-a ništa ne čudi, jer su na liniju Vijećnica-Dobrinja stavljali Citylinere, a mislim da ima negdje na forumu da je Steyr viđen na liniji Sarajevo-Brčko.

Mislim da bi se ovi autobusi trebali držati linija za Ilijaš, Visoko, Brezu, Pale, Raštelicu... Mislim da je kakanj ipak malo predaleko za ove autobuse.

elvis

Njihovi vozaci pricaju da su narucena 4 nova MAN Lions Coacha,i da bi uskoro trebali stici u BiH

mate

Dvije novosti u CTSu:

- MAN Lions Coach (738-J-978) je dobio svoj Gbr. - 0451
- Jedan od troosovinskih MAN Lions Coach je dobio novu registraciju - O80-J-253, pretpostavljam usporedivanjem ranijih slika da se radio o 245-M-979

mate

Centrotrans Eurolines je nabavio 10 autobusa za međunarodni, međugradski i prigradski prevoz

   U svojoj poslovnoj strategiji diferenciranja na tržištu Centrotrans Eurolines već duži niz godina provodi strategiju diferenciranja na bazi kvaliteta usluge. Jedan od osnovnih nosilaca ove strategije jeste kvalitet voznog parka po čemu je Centrotrans Eurolines prepoznatljiv na tržištu. U skladu sa strateškim opredjeljenjem kontinuiranog unapređenja i podizanja kvaliteta usluga prevoza putnika na veći nivo, kao i u skladu sa Planom investicija, Centrotrans Eurolines je ugovorio nabavku 10 autobusa. Vrijednost navedene investicije iznosi oko 4.000.000,00 KM. Planiranu nabavu čine:

• Pet autobusa visoke turističke klase, marke MAN Lions Coach, sa najsavremenijom opremom
• Jedan autobus visoke turističke klase – double decker (katni) marke MAN, kapaciteta 75 sjedišta za putnike
• Četiri autobusa za prigradski prijevoz, marke Neoplan Euroliner, opremljeni klima uređajima

Ova vozila posjeduju motore Euro 3 do Euro 5 generacije, kojima će se obavljati međunarodni, međugradski i gradsko-prigradski prevoz. Vozila bi u potpunosti trebala ispuniti očekivanja i zahtjeve putnika. Ovu nabavku treba posebno posmatrati sa aspekta bezviznog režima čime će biti povećan interes putnika za putovanjima i kvalitetnim prevozom.


izvor: http://centrotrans.com/loc/novostisat.wbsp?WBF_ID=75

elvis

Sve mi je jasno osim DD MAN-a,ili valjda misle na Neoplana ???

manoplan

Citat: elvis  u Prosinac 05, 2010, 22:12:45
Sve mi je jasno osim DD MAN-a,ili valjda misle na Neoplana ???
Vjerojatno, jer dok tekst prođe put od uprave do tipkača/tipkačice, lako Neoplan postane MAN.

elvis

A nije im prvi put da zabunom naprave gresku,i oni MAN-ovi su bili novi,a ustvari svi redom preko 300 hiljada na satu :-\

mate

Onda bi se lagano mogao ocekivati N1122, sto ce biti zaista fino za vidjet ;)

busfan

#298
Bilo bi lijepo da je 1122, ali bi mogao biti i neki spanski karoserista na Manu, a znate da "ljepse" zvuci kada napisu Man, nego Ayats ili sl...

Inace kad vec pominjete ove zadnje Manove, dr Richard je prodavao i neke N122, pa mozda ne treba iskljuciti ni tu mogucnost  ;D Samo nisam siguran da li su bili noviji od 2000god.

Tomek

Da, tih 1122 ima prilično malo i stvarno bi bilo super da se pojavi koji na ovim prostorima.
Inače lijepo je vidjeti da Centrotrans ulaže u vozni park, ali mislim da bi prvenstveno trebali poraditi na održavanju lokalnog voznog parka koji kako vidim ovdje na forumu je prilično neodržavan.