Niš-ekspres – fotografije

Autor negas, Prosinac 06, 2007, 15:10:28

shef

Mene zanima konkretan odgovor.
Ne bih sada o onim cirkuskim preradama Sanosa i Ikar(b)usa za gradski promet, već o ovim turističkim.
Tko proizvodi šasije za ove autobuse?
Pogonske grupe me ne zanimaju, već da li sami rade šasije ili su to ipak stari autobusi presvučeni u novo ruho. Znam da su prvi turistički Nibusi bili malo izmjenjeni Sanosi S315, kakva je sada situacija?
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

svicar

Zasto su sasije bitne, one su na trzistu i mozes kombinirati sto zelis, sto Setra ima od svoje proizvodnje( recete resetku), zapitajmo se sto je uopce cini jedan bus. VW radi modularne sasije za turisticke buseve i u latinskom svijetu su popularni a micemo se smijati kada se spomeni.

Pogledajte VW bus, nadjite vijak od VW-a

http://www.flickr.com/photos/novaneiabus/4532323149/#

http://www.flickr.com/photos/novaneiabus/4600741924/#in/photostream/

VW Kamioni.

http://www.redstore24.de/vwlkw/Die-schwere-Klasse-von-Volkswagen---Der-VW-Constellation.html

http://www.google.ch/search?q=vw%20constellation&rls=com.microsoft:de-ch:IE-SearchBox&oe=UTF-8&rlz=1I7GGIE_de&redir_esc=&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=de&tab=wi&biw=1003&bih=600

Sto ovdje ima od VW-a,vjerujte nista.

STEFI- GRAF

Pa ti autobusi su teški demode orginali su ružni ik-160 i sanos s-200 a kamoli ti plagijati ovo su se ugledali na kineze od jednog šajba od drugog svijetla trećeg vrata itd bože sačuvaj.

conecto

VW u Brazilu i Južnoj Americi općenito je posve nešto drugo nego VW u Europi. Čisto brandiranje zbog boljeg nastupa na tržištu na zadovoljstvo svih proizvođača i dobavljača. Tako je i Daewoo nestao i postao Chevrolet, a prodaja je znatno porasla otkad više nije šija nego vrat.

Ne vidim ništa loše ako u Nišu kod remonta buseva promijene dizajn na svoj način, ali ove tvrdnje s njihove web-stranice su stvarno malo čudne. Mislim da taj Nibus ne vozi nigdje drugdje već samo u Ekspres Niš.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

aaaaa

Citat: conecto  u Svibanj 01, 2011, 07:57:48
Mislim da taj Nibus ne vozi nigdje drugdje već samo u Ekspres Niš.

e ova tvoja zadnja rečenica koja je naravno 100% tačna obara sve njihove tvrdnje o NIBUS-u kao fabrici autobusa pa ako hoce i kao brendu..

ivances

boze boze sto ste se uzrujali...opusteno....  ;D ima ovih buseva i kod drugih prevoznika.... imas na prvoj stranici ove teme primerak nibusa u becej prevozu...... mnogi busevi nastaju na tudjim sasijama i tu ne vidim nista cudno, o dizajnu vec mozemo govoriti, moze to i mnogo bolje  ;D ali Nislije bar prave svoje autobuse ....  ;)

Shole

Citat: Shole  u Travanj 29, 2011, 20:51:14
I neznam zašto oni to uopće zovu NIBUS, jer ne da je šasija od drugog autobusa (najčešće Ikarus IK160 ili Sanos S200) nego je i kompletna karoserija još uvijek na mjestu, a ovi kvazi majstori su samo nabili naprijed i otraga drugu stijenu.  I sad je to druga marka busa.  Moš mislit.  Nek pokaže netko prometnu dozvolu jednog takvog busa da vidimo šta piše unutra pod TIP VOZILA i MARKA

Ja sam ovim postom mislio isključivo na prerade koje se koriste u gradskom prijevozu jer oni i to zovu NIBUS, a nisu ni stakla skinuli dole, a kamoli izvršili kompletno preuređenje autobusa.  Daljnjom raspravom o turističkim autobusima samo ste me povukli za jezik.  Naravno da postoji X proizvođača (karoserista) koji rade na tuđim šasijama i to je sasvim normalno u današnjem svijetu,  ali SHEF je postavio pitanje na pravom tragu:  Ako rade na tuđim šasijama (što nigdje ne navode), koje su to šasije, i da li su to nove šasije isporučene od strane nekog proizvođača, ili pak još uvijek proizvode te svoje turističke autobuse na starim šasijama O303-ke, 404-ke ili raznih sanosa koji su bili ili razbijeni ili rashodovani.  Molim da mi netko da konkretan odgovor:  NA KOJIM ŠASIJAMA SE RADE NOVI TURISTIČKI NIBUS-i !?

Tomek

Tomek

Danas jedan novi u Zagrebu

Berlingo

Evo jos jednog u akciji.

Tomek

Tomek

jure

Preduzeće za putnički saobraćaj Niš je bilo preteča Niš-ekspresa.
Na ovoj slici iz 1956. se vidi pretpostavljam tadašnji logo PPS Niš na autobusu izrađenom u Autokaroseriji Split. Je li tko zna nešto više o tom vremenu i narudžbama iz Niša? Za koji dan ću postati neke slike ovih autobusa na autobusi.org > Autobusna tematika > Proizvođači > Autokaroserija Split, pa ako netko zna nešto o njima neka se na navedenu temu javi.

(negas javi se i ti!)

sashco

Citat: Shole  u Svibanj 01, 2011, 13:41:52
I neznam zašto oni to uopće zovu NIBUS, jer ne da je šasija od drugog autobusa (najčešće Ikarus IK160 ili Sanos S200) nego je i kompletna karoserija još uvijek na mjestu, a ovi kvazi majstori su samo nabili naprijed i otraga drugu stijenu.  I sad je to druga marka busa.  Moš mislit.  Nek pokaže netko prometnu dozvolu jednog takvog busa da vidimo šta piše unutra pod TIP VOZILA i MARKA

Ja sam ovim postom mislio isključivo na prerade koje se koriste u gradskom prijevozu jer oni i to zovu NIBUS, a nisu ni stakla skinuli dole, a kamoli izvršili kompletno preuređenje autobusa.  Daljnjom raspravom o turističkim autobusima samo ste me povukli za jezik.  Naravno da postoji X proizvođača (karoserista) koji rade na tuđim šasijama i to je sasvim normalno u današnjem svijetu,  ali SHEF je postavio pitanje na pravom tragu:  Ako rade na tuđim šasijama (što nigdje ne navode), koje su to šasije, i da li su to nove šasije isporučene od strane nekog proizvođača, ili pak još uvijek proizvode te svoje turističke autobuse na starim šasijama O303-ke, 404-ke ili raznih sanosa koji su bili ili razbijeni ili rashodovani.  Molim da mi netko da konkretan odgovor:  NA KOJIM ŠASIJAMA SE RADE NOVI TURISTIČKI NIBUS-i !?
Turisticki nibusi iliti serija 400 se rade na nibus sasijama.

[/quote]

Nešić

I neznam zašto oni to uopće zovu NIBUS, jer ne da je šasija od drugog autobusa (najčešće Ikarus IK160 ili Sanos S200) nego je i kompletna karoserija još uvijek na mjestu, a ovi kvazi majstori su samo nabili naprijed i otraga drugu stijenu.  I sad je to druga marka busa.  Moš mislit.  Nek pokaže netko prometnu dozvolu jednog takvog busa da vidimo šta piše unutra pod TIP VOZILA i MARKA
Ovako stoje stvari sa tim vozilima. Ta vozila koja pominjete a voze za gradski saobracaj se i u dozvoli vode kao ono sto su nekad bili samo su remontovani, ubacena maska od lokalca i jos neki detalj, prednja vrata nova i slicno, ali ima i nekoliko bas koje je Nis ekspres pravio, ti se vode kao Nibus u dozvoli. E a sto se tice Nibusa 400.22, 400.31, 400.41, 400.51(niski troosovinac) i 400.61(visoki vangabaritni troosovinac) kod njih je sasija radjena u Nis ekspresovom pogonu koji je za to zaduzen, naravno i novi malisa N 95. Sve novo, mozda se samo sedista iskoriste od starog busa, zasto bi ih bacali kad mogu da se presvuku i kao nova budu.. A ta stara Sanos sedista su baba roga udobna naspram npr Vogel-a.