Niš-ekspres – fotografije

Autor negas, Prosinac 06, 2007, 15:10:28

Majstor

Nisam mislio sudjelovati u ovome al vise si naporan 
Stalno o lovi ; ajde biseri stavite troškove tog Vaseg Zombija na papir  motor / kazes E4 ili E5 / kosta toliko , mjenjač / moderan / toliko sva limarija koju skupljate po Turskoj od koje kakvih vozila , pogonska osovina ZF vjerojatno prednja osovina , elektronike razne , lampe koje stavljate , stakla , sjedala i sve ostalo / traktorsku armaturu posebno cijenim /
pa onda ateste / ako ih radite / i sve sto treba za autobus + troskovi izrade od nekoliko tisuca radnih sati i podvuci pa napisi koliko to kosta
A onda me razuvjeri da nije bolje kupiti gotov AUTOBUS koji se onda smije i u Europi pokvariti jer to onda netko moze i popraviti / a da ne spominjemo jamstvene uvjete proizvođaca sklopova /

Tu nema racuna osim onoga Socijalističkog / Svi cemo raditi / pa makar i Zombije
Samo mi sudite pošteno !

busfan

U pravu si Majstore potpuno, to je samo komunjarska retorika, cuj samo ovo zapadno smece, pa ako je Setra, Neoplan, MB, Volvo smece, sta je onda taj Nibus?
Sva ta prica ne pije vodu nikako, jer po ovome sto on pise oni na tom Salzburgu imaju preko 500 000eur godisnje prihoda, pa otkud onda to kukanje. Nije vise komunizam i niko ih ne tjera da voze neprofitabilne linije

Al najjaca je izjava zapadno smece, a hvali se na sav glas turskim galerijama, sjedistima, kineskim motorima  ;D

Nešić

Kao prvo da sam u rukovodstvu to sa kineskim motorima bih prvi menjao i vratio MAN na koji smo svi navikli jer se i Cummins jako loše pokazao. E sad da kažem koju reč za šoferku.. Da li se vama više isplati da date 300 € za desnu i isto toliko za levu stranu ili pak da date 1300 € za jednodelnu šoferku i tako za malo jače od 100 ekspresnih autobusa? I nije problem šasija tj. čvrstina i Jedinstvu i drugim prevoznicima sa juga su na Skanijama odlazile šajbne zbog loših puteva. Alo bre najsiromašnija smo zemlja u regionu a vama u Hrvatskoj je lako da pričate kako mora da se kupe Setre, mercedesi, Neoplani, Manovi i nzm šta sve. odakle? Galerije turske su iste kao i u Temsi i MAN-u, a za visoke su rađene u Nišu samo kupovane lampe i table za putnika i ceo onaj kao rebrasti deo koji se proteže dužć cele galerije.. Što se Salzburga i Bregenza tiče pričam u vreme kada su išle legendarne posade koje su sad manje više u zasluženoj penziji, danas je manje putnika jer nemaju ljudi para puno je samo kad su odmori a ovako do 20-tak putnika ima na tim turnusima. Skoplje nam je vadilo prosek ali sad nam i to dozvoljavaju samo 3 polaska jer kao drugih 3 mora da vozi kooperant i nema veze što ima dogovor između kooperanta i nas.

busfan

OK, sve to stoji, ja cijenim sto se borite, ali morate biti i malo samokriticni. Ti autobusi koji voze prema Beogradu, Zagrebu, Sloveniji, Austriji, Njemackoj,... 90% voze po autoputu... Znaci nije problem u losim putevima nego u skrtosti ili neko "krade" kao i u svim drzavnim firmama.
Druga stvar, sa takvim razmisljanjem cete uvjek i ostati medju siromasnijim prevozicima, koliko god da je jug siromasan, ima dosta gastarbajtera i to je velika prednost Nis Ekspresu.
Pogledaj da u Srbiji ima puno vise Setri 417HDH i 431DT nego u HR, bas zbog tih jakih medjunarodnih linija, gdje je i najvecda zarada...
Jos nesto otkako su ukinute vize svim prevoznicima prema zapadu je povecan broj putnika, samo je to trebalo iskoristiti na vrijeme.
Da bi se napravio dobar posao, nekad treba malo vise i uloziti

Nešić

Druže ne moj molim te da mešaš babe i žabe.. Niš ekspres odavno nije državna firma već sam svoj gazda, pre par godina su akcionari tj. radnici Niš ekspresa odkupili firmu i tako koliko se para zaradi od karata toliko je raspoloživo i za nabavku delova za buseve i za proizvodnju, za poreze, registraciju vozila i svega ostalog navedenog u jednom od predhodnih postova.  E sad možda ako bi država dala subvencije pa da se stimuliše i serijska proizvodnja autobusa i za kupca ali to se neće desiti, vidi se da su Ikarbus i Neobus pukli i da država ništa nije uradila povodom toga da podigne iz pepela fabrike sa tradicijom.
Moram da ti kažem da sva vozila koja idu za Nemačku i Austriju u međuvremenu između tih turnusa rade i Skoplje i Kuršumliju, i taj kraj gde su putevi crna rupa na karti Srbije, znači vozila nisu samo na ino turnusima!

Majstor

Ok rade u među turnusima neke druge linije pa onda i zarade nešto
A imate malo putnika pa napravite ozbiljan mini ili midi bus i evo rješenje
Malo troši a isto vozi 20 putnika
To sa staklima rjesite sa kasko osiguranjem pa nek pucaju ali barem imate
pristojne aute
Dobro kolega govori za količinu Europskih vozila u Srbiji i svi rade
Setri vise nego u Hr ipak nešto ne stima u Nisu
Samo mi sudite pošteno !

Shole

Citat: Majstor  u Kolovoz 02, 2012, 15:43:59
To sa staklima rjesite sa kasko osiguranjem pa nek pucaju ali barem imate
pristojne aute

TO !!!!!!

A druga stvar,  ko šta su njih dvojica već rekla, u Srbiji ima više TOP autobusa sa ***** nego u HR, znači da posla ima, i znači da I TA VOZILA VOZE PO CIJELOJ SRBIJI, a ne samo Beograd-Dortmund (ili šta već) autoputem.  Da li na Setrama 417HDH  ispadaju šajbe ?  Da li na Lastinim Berkofima ispadaju šajbe ?  A kad sam ju već spomenuo jučer, mogu i danas: da li na starim Dubravama koje još privatnici teraju po Srbiji  ispadaju šajbe ?

Nešić

Blago vama kad sve tako bukvalno shvatate!!!
Sve što ode od sitnijih stvari (npr. retrovizor) a ne plaća osiguranje ide iz našeg džepa.

Majstor

Nije mi jasno
Ode retrovizor ( razbijen u sudaru - osiguranje plaća , kriv vozač plaća on
otpao zbog sumljive kvalitete - plaća proizvođač Turska, Kina i Sl. )
Opet nebuloze
Samo mi sudite pošteno !

Nešić

E pa ako ga svojom krivicom razbiješ (zakačiš za neki stub na autobuskoj ili zakačiš nešto u garaži pa se slomi) naravno da ćeš kod bilo koga iz svog džepa da platiš pa drugi put da paziš. A u udesima kad se polomi, ili ako propadne pa ogledalo otpadne sa tzv. ruke retrovizora  naravno da sve pokriva osiguranje, sad se malo isprsili pa plaćaju one kao što ima stariji Tourismo sa nemačkim sertifikatom, a ranije su davali pare samo za kineske setrovizore koji su skoro u pola cene..

actros

a jadan nešić šta ste ga iznapadali... ;) pa nije valjda on kriv za sve probleme u nišu  good_boy ...i ja san jedan od ovih šta bi (kada bi moga birat) između novog nibusa i 20 god starog nijemca, uvijek izabra ovo drugo  :) al nišanima svaka čast! prije dvi godine prolazija san tamo kad san vozija u sofiju, i mogu vam sa sigurnošću reć da je to (nažalost) najzabačeniji i najsiromašniji dio balkana  :( neka se ljudi trude, pa možda kroz koju godinu i naprave šta  ;) ...istina, po meni im je bilo pametnije da su za početak "kopirali" nekog poznatijeg proizvođača radeći po njihovoj licenci, al to je njihov izbor ...itako imaju "radničko samoupravljanje"   ...a ti neša, nedaj se  ;D

Shole

Ma nismo njega napadali, nedaj bože, nego čisto komentiramo samo te šajbe, ništa drugo. Naravno da svaka čast ekipi iz Niša jer nije mala stvar napravit autobus (i sami znamo kolko se Zubak vrti u mjestu oko Crobusa a radi na gotovoj šasiji)

Shole

Da nebi kolega mislio da imam nešto protiv njega ili njegove firme, evo nas jednih pored drugih, u nekim puno boljim vremenima

Nešić

To behu mnogo mnogo srećnija vremena, zlatna ekipa na čelu ekspresa koja je i osmislila proizvodnju Nibusa, na žalost od te ekipe ostao je samo generalni a ljudi koji su sve osmislili i sprovodili u delo su prešli u Lastu zašto detalji su nebitni za forum ali od njih dvojice jedan je osmislio proizvodnju, a drugi je bio šef u Kamenicu, i prvi Nibusi koji su izbačeni 96/97/98-me bili su možda malo dizajnom zastareli ali ono vreme avioni za tada državne firme i što se enterijera i vožnje tiče kako bi rekli za*ebalo vek. Pamtim još uvek prvi ekspresni Sanos 315.21 remontovan u Nibus fazonu koji sam oko 2004-te terao auto vredan pomena samo politika firme je taka da je 11 god. šljakanja posle remonta otišao pod nož kad ga kolega terao na sečenje došlo mi da plačem :(
Kad bi se vratili u firmu ovi novi busevi sad što su izašli bili bi mnogo bolji i verovatno sa MAN-ovima i boljim enterijerom jer ljudi su i kad je budžet bio truba umeli od jednog dinara da naprave 10.

Tomek

Dva Nibusa danas u Zagrebu