Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

dean25

Evo MOJE mišljenje:

Citat:REAGIRANJE: Zašto sam protiv modela Zagrebačkog holdinga u Rijeci?

Prateći situaciju u Rijeci, primjetio sam da gradonačelnik Vojko Obersnel planira uvesti RI holding. Nisam protiv holdinga. U Beču i Ljubljani holding funkcionira već desetljećima besprijekorno. Ali sam protiv modela Zagrebačkog holdinga. PROTIV sam da RI holding prihvati programska načela, koncepciju radu i političko vođenje u tvrtkama, a koje je u ZG holdingu.

Izuzetno je veliko pitanje što će građani grada Rijeke od ovoga svega dobiti.
Nema jasnih garancija o tome da će objedinjavanjem tih tvrtki doći do kvalitetnije usluge koje te tvrtke pružaju građanima.
Nema signala da će doći do pojeftinjenja usluge odvoza komunalnog otpada, vode, voznih karata javnog prijevoza...
Nema niti apsolutno nikakvih činjenica vezano za proces javne nabave, rezervnih djelova.
Ciljevi su da se vrijednost koju te tvrtke imaju u svojim nekretninama prebace na novonastali holding, a koji će se nakon toga moći zaduživati u enormnim iznosima.
Svi građani grada Rijeke – kroz prirez kojeg uplaćuju u gradski proračun ne bi trebali financirati komunalni div koji će služiti političarima za njihove manipulacije i kupovinu potencijalnih glasova birača i uhljebljenje politički podobnih.
Također,problem su postojeći radnici – zaposlenici tih tvrtki – koliko vidim nema govora da im se poboljšaju uvjeti rada, povećaju osobni dohotci, donese novi kolektivni ugovor i dr, piše Dean Švaljek iz Zagreba.

http://www.rijekadanas.com/reagiranje-zasto-sam-protiv-modela-zagrebackog-holdinga-u-rijeci/

NP-549

Pa barem nek nam bude slična plaća za slična radna mjesta s obzirom da imamo istog gazdu.

Kako može jedan vozač kamiona u Čistoći koji radi 40 sati tjedno  (6 dana po 7 sati)  imat veću plaću od vozača autobusa koji radi u smjenama 48 sati tjedno.  S tim da ovaj drugi mora uvijek mora bit u minutu točan,  u urednoj ispeglanoj uniformi..... a onaj prvi može bit neobrijan, neuredan, prljav i stat na kavi gdje god oće, kad god oće.  Ne omalovažavam ničiji rad,  i kupit smeće kamiono u Čistoći po uskim ulicama je odgovoran posao, al nemoš to uspoređivat s autobusom !!!

kico101

Moram priznati da mi nije jasno zašto stajališta OŠ Podvežica imaju btabele Privremeno stajalište? Za onu u smjeru istoka još mogu razumjeti, jer je nova, dok je na ovoj prema zapadu i ranije stalala 1B.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Po odluci gradskog komunalnog .... bla bla bla  tamo je predviđen metalni info stup.  Iz istog razloga nije montiran stup sa klasičnom tabelom.

kico101

Nisam mislio da je odgovor tako jednostavan, ali thnx svejedno.
Mislim da je krajnje vrijeme da se svi stupovi/tabele u gradu ( osim stajališta gdje su čekaonice ) unificiraju, tako da se ili svugdje postave žute tabelice ili kromirani stupovi. Ovako je ni vrit ni mimo.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

mivano

631 redovito kasni na Lokvu. Polazak s Delte u 7:20. Danas je došao u 8:00. A s Lokve treba krenuti u 7:45.

zvone16

Sorry na offtopic : šta nije 631 rezervni bus a smjena 631 je dobila 675 ?
ZvoneXp

NP-549

631 je sad umjesto 633 koji je rashodovan

mivano

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Slijedi-smanjenje-placa-u-rijeckim-gradskim-tvrtkama-za-5-posto

Masa plaća bit će smanjena za pet posto u svim društvima, bez obzira na to imaju li subvenciju Grada ili ne, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel

RIJEKA   Nakon što je prijedlog gradskog proračuna za 2015. godinu s ukalkuliranim smanjenjem plaća gradskoj upravi i proračunskim korisnicima, u prosjeku za pet posto, te povećanjem prireza s 12 na 15 posto, poslan na Gradsko vijeće, s kresanjem se neće stati jer će uslijediti udar i na radnike gradskih poduzeća. Potvrdio je to gradonačelnik Vojko Obersnel.

– Masa plaća bit će smanjena za pet posto u svim društvima, bez obzira imaju li subvenciju Grada ili ne. O modelu po kojem će biti smanjene plaće još nema konačnih stavova.  Naime, to će ovisiti o dogovoru Uprave sa sindikatima. Treba reći i da Grad ne subvencionira sva društva već samo Autotrolej i tvrtku Eko plus, pojasnio je Obersnel.

Crni oblak kresanja nadvio se i nad gradske političke institucije, a ne samo radnike koji rade u gradskoj upravi, gradskim institucijama i poduzećima.

zvone16

Sramota a već su dosta smanjene.

A koliku odgovornost ima taj jedan mali vozač !
ZvoneXp

mivano

Vožnje za Saršone večeras u 18:20 nije bilo. 638 je poslan iz garaže. Došao na Fiumaru u 18:52 s displejem Saršoni. U vožnji je vozač dobio nalog da idem samo do Lokve, pa je ostavio putnike i rekao im da čekaju onaj koji inače ide za Lokvu i da će ih taj odvesti do Saršona. 638 se prazan vratio u grad. Nije kupio putnike u povratku i oni su najviše ispaštali jer su čekali od 19 sati.

mivano

Zbog čega se kontrolori više ne kreću sami u prigradu? Vidim da imaju svog vozača koji vozi za busom i ostavlja ih po stanicama, ili ih čeka.

mivano

Od 1.7. nema više cvikalica kod vozača...

MB Citaro

Tko kaže, za sada koliko ja znam samo dio vozača prodaje te nove karte

amalok.95

Da, još se normalno prodaju cvikalice u jednom smjeru.