Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

mivano

https://www.facebook.com/groups/VGKT.Rijeka/?notif_t=group_r2j_approved&notif_id=1461164241192993

"VIDEO: Bus Autotroleja u centru prošao kroz "debelo" crveno
Autor Fiuman.hr - 20.04.2016.   

Javni gradski prijevoz često je na meti kritika brojnih njihovih korisnika. No, po tom pitanju Rijeka nije iznimka, slična je situacija u većini gradova u Hrvatskoj i regiji. Vrlo često su korisnici nezadovoljni uslugom koja im je na tom području ponuđena.

Bez obzira na to, slučaj koji se dogodiio u utorak, 19. travnja 2016. godine, u samom centru Rijeke, mnoge je zaprepastio.

Na Facebook stranici Volim grad koji teče objavljena je video snimka autobusa Autotroleja koji prolazi kroz "debelo" crveno."

mivano

http://www.rijekadanas.com/obersnel-prihvatio-zahtjeve-vozaca-autotroleja/

"Obersnel prihvatio zahtjeve vozača Autotroleja?

Udruga Sindikata Vozača i Prometnih Radnika Hrvatske objavila je na svojoj facebook stranici kako je u petak održan sastanak predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika Autotroleja s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom. Ispred Sindikat su bili nazocni Alen Civic, Gordan Candrl i Danijel Bistrovic, predsjednik USVPRH Anto Jelic i predsjednik HURS-a Ozren Matijašević. Na sastanku su izneseni problemi vozača ali i drugih radnika u Autotroleju, te se gradonačelnika upozorilo na neodrživost stanja u poduzeću. Male plaće, prekovremeni sati, rad sa dva tri slododna dana i duljina radnog vremena su gorući problemi koji se moraju žurno rjesavati. Gradonačelnik se složio sa iznesenim i prihvatio prijedlog Sindikata vozača i prometnih radnika da se otvore Kolektivni pregovori kako bi se dio problema što prije riješio. Obećano je povećanje plaća i poboljšanje uvjeta koji se trebaju regulirati Novim kolektivnim ugovorom. Prošla su vremena kad su se ispod "žita" prodavali interesi radnika Autotroleja, zaključuje se u izjavi za javnost objavljenoj na facebooku."

kico101

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Bocko

Web je izradila tvrtka "Molekula" Vidikovac 2, Rijeka. Samo izmijenjen dizajn, wordpress tema, ukrali/posudili sliku autobusa za logo s weba tvrtke iz Teksasa.
U 21 stoljeću a i dalje nisu mogli napraviti Google maps svake linije i stanice da turisti imaju pregled kojom trasom ide već su ostavili pdf mreža linija.

Shole

i to neki prastari PDF sa linijama 20A i 20B

Boki651

Puno je bolje sada i preglednije, u usporedbi s onim prije. Slažem se da je moglo još kvalitetnije, ali i ovo je napredak.

Bocko

I ne znam da li glasnogovornica ne želi ili ne zna mijenjati pozadinsku sliku na fejsu, umjesto da stranica na nešto liči

Pa se postavi pozadinska (autobusi u pozadini ili nešto slično) a promijeni i logo u ovo;

(cropano sa službene), evo ako čita, neka desni klik na ovoj slici-> Spremi
Otvori fejs stranicu, mišem preko logo slike, dolje klikne Uredite sliku profila->Učitaj sliku. Odaberi ovu gore->Spremi, i to je to.

Ja sam joj prije 2 godine to predložio pa nije.

Filemona

Ajme je li to moguće. Hvala Bogu više yahoo. Što se tiče onog .pdfa, mislim da je taj i prije stajao, a nije problem što je Wordpress template, i tako se sve to može i odvojeno napraviti.
Izgled je ok, iako bi bilo dobro da je pretežno narančast, a ne plav.
A zamjerke da nema realne karte linija sa svim stanicama stoje. Ovo je više napredak što se tiče izgleda, još bi trebalo tako unaprijediti i sadržaj :)

Što se tiče fb-a mislim da bi za profilnu trebalo staviti sliku nekog autobusa, a logo ako već mora, na cover, jer je takvih dimenzija da jedino tamo paše. Ili izrezati kao što je na ikoni taba u browseru (tzv. faviconu), pa staviti za profilnu.

Boki651

Trolej puca po šavu, a očito s njim i njegovi vozači koji su toliko ozlojeđeni da više ne poštuju ništa pa tako ni vozni red ni prometne propise.

Polazak 7a u 19.56 sa Sv. Križa već u 20:01 bio u gradu. Jači dečko kojim su rani polasci i ležanje na gasu postali navika. Postavlja se pitanje kako je taj vozio kad je u 5 minuta stigao do grada, a kao neka je špica jer tada završava škola. Ili je išao ranije što i ne bi bila neka novost za njega, očito se ravna po nekom svom satu jer uvijek ide ranije.
Isti dan 23:55 polazak s Hosti, zadnji za Garažu, krenuo u 23:54 već u 00:03 bio na Fiumari. Nema dileme, čovjek je nekad vozio formulu 1, samo sad je u pogrešnom tipu prijevoznog sredstva.
U ponedjeljak zadnji s Križa u 23:20 uopće nije prošao pored HKD-a. Vjerojatno se radilo o kvaru pa je prošao s natpisom Garaža, a od Fiumare prema Hostima je nešto novo poslano, tko šljivi putnike kod HKD-a. Slično se dogodilo već jednom.

Najgore je od svega što se sad i u prometnom brane da ne mogu provjeriti ništa, što prije nije bio slučaj. Prije su sve uredno provjeravali i mogli odmah vidjeti sve, sad kažu da treba doći drugi dan do 10:30h. I tako iznova, ujeo vuk magare...

mivano

"Porazne ocjene Autotroleju
Autor Matea Lacmanović - 07.07.2016.

http://www.fiuman.hr/porazne-ocjene-autotroleju/

Jedan od načina ocjenjivanja uslužnih radnji i servisa jest i putem Facebook stranica. KD Autotrolej ima svoju Facebook stranicu, a kritiku je napisalo 210 korisnika Facebooka i ,,Troleja". Riječki je konj tako dobio 20 petica, jednu četvorku, pet trojki, devet dvojki i čak 175 jedinica (zaključno s 5. srpnjom 2016.). Da je riječ o školskom sustavu, rezultat bi svakako bio pad razreda! Za vas smo izdvojili neke od najmaštovitijih, ali i ozbiljnih komentara Facebook korisnika na stranici Autotroleja na Facebooku! Komentari su doslovno preuzeti sa stranice, bez ikakve intervencije u tekst (pa čak ni pravopisne).

,,Mislim da nitko ne moze zasluziti ovo mucenje kroz koje nas Autotrolej stalno provodi... Pa kad ljudi vec moraju putovat sat vremena u jednom smjeru da bi dosli do fakulteta ili skole, onda barem neka busevi voze, makar 5 min prije ili kasnije od onog sto pise u voznom redu... Upravo cekam bus na Trznici u Opatiji koji jednostavno nije dosao, ne da kasni nego se taj polazak kompletno preskocio... Sto znaci da, ako zelis bit siguran da ces busom doc na vrijeme, moras ciljati na 2 busa prije vremena kada moras sici, sto znaci da 4 sata dnevno gubis na voznju busom i cekanje busa... katastrofa..."

,,1. Šole je pijan

2. Lijepo piše da autobus linija 21 koji ide u 15:15 da ide kroz Kudeji, međutim šofer je rekao da on ide za Kastav. I ja ko budala moram čekati 40 minuta drugi bus u Brnčićima.
3. Ne plaćam vam više pokaznu
4. Ako me kontrolor proba izbaciti neće me moć izbaciti van, pa zovite policiju."

,,Zašto ja veoma često moram kasnit na posao i slušat predavanja o odgovornosti i prijetnje otkazom ako piše da bus za čavle ide u 14.45 a on krene u 10min kasnije?! Pun mi vas je kufer! ako napišete neki šugavi raspored onda ga se i držite!"

,,Malo za promjenu- imam pohvalu! Zelim pohvaliti vaseg vozaca, gospodina Lipovca (nisam zapamtila ime) koji je pred par tjedana pronasao vrecicu u busu broj 7, koju je moja mama zaboravila kad je izasla van na stanicu. Sadrzaj u vrecici je ostao nedirnut i odmah su nas kontaktirali cim smo prijavili nestanak. Pa eto, mozda je ovo sitnica, ali bude jako drago covjeku kad mu netko pomogne. Hvala!"

,,Bolje da ne kažem što mislim o Autotroleju. Svaki put kad ste premjestili stanicu, promijenili raspored, ukinuli bus, stavili obavijest isti dan ili eventualno dan ranije(jednom na fejs, drugi put na web stranicu, treću put plakati na stanicama; pa ti nađi di je a ni ne očekuješ ju), svaki put kada je bus prošao 10min ranije ili kasnio pol sata, svaki put kada sam zakasnila u srednju, zakasnila na faks, zakasnila na ZAVRŠNI, svaki put kada mi vozač nije stao a vidio me na (prigradskoj) stanici, svaki put sam imala tako sočan izbor riječi za vas ali sam nasreću prepristojna da ih pišem ovako. Samo ću reć, o vama imam užasno nisko mišljenje(čast iznimkama, ima nekolicina divnih vozača; ali su iznimke)."

,,Uz dužno poštovanje, zabijte si nekamo te vozne redove kad vam ničemu ne služe. Svakodnevno više puta dnevno putujem prigradskim linijama i nerijetko busevi kreću i nekoliko minuta ranije! A kad morate hodati 15min do stanice i po mogućnosti žurite na ispit ili je nedjelja pa do sljedećeg busa Hrvatska dobije novog predsjednika, stvarno nema mjesta toleranciji. Bahatost dobrog dijela vozača koji krenu ranije i ignoriraju zbunjene putnike koji su zapravo stigli na vrijeme, kašnjenje jer se bus okreće i ponekad vraća pokupiti ostavljene putnike...sve samo stavlja točku na i. Pozdrav"

,,Je li normalno da se vozac autobusa dere na putnicu koja je pristojno pozdravila i htjela kupiti jednu kartu, jer ima novcanicu od 200 kn i nista sitno, govoreci da on nije banka i da je ne bi ni trebao pustiti u autobus? Mozda bi osim vozackog ispita vozaci trebali poloziti osnove bontona."

,,Svaka pohvala soferu koji je jutros u 8.30 vozio 7a br.busa 655.Otvara vrata i pozdravlja s Dobar dan ...mislite da ga je netko pozdravio :(
Bravo za njega,a za putnike nula bodova"

,,Jos jedan dan kasnjenja na posao zbog pokvarenog autobusa. Extra bonus: pokvareni autobus i za povratak kuci!""

kico101

Ako ove dvije priložene fotografije opisuju autobuse sa kojima se cijenjena putnica vozila, tada je jasno da je ujutro bila u klimatiziranom Citaru, a vraćala se u Avtomontažinoj legendi ( naravno s klimom penđer vulgaris ) I što je sada tu čudno i posebno. Valjda bi Autotrolej trebao ujutro na linije stavljati buseve bez klime, a u podne ih zamjenjivati sa onima sa klimom.

Zamolio bih cijenjene kolege forumaše da ne "lijepe" ovakve komentare dokonih fejsbukovaca, jer su neozbiljni. Hvala. glavauzid ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Na liniji 2 su najrazmaženiji putnici. Po zimi ide svakih 7,8 minuta oni i na to kukaju da je premalo.  Gospođa pročelnica ih je tako lijepo naučila da tamo idu samo najnoviji autobusi da sad rade prave drame nama vozačima,  a mogu mislit koliko su već mailova poslali,  jer su zbog raskopanih ulica stavljeni stari autobusi koji inače najnormalnije voze na linijama  5,6 i 7 bez ikakvih žalopojki putnika.

zvone16

Nije više to samo na liniji 2, svugdje je to počelo. Ljudi su u zadnjih par godina počeli bit govna kakvih nema, samo jedni drugima rade spačke i prijavljuju itd.. tako nam se i vraća
ZvoneXp

Bocko

Već tjedan dana imam jedan problem oko kartice i prava, zna netko, je li mail glasnogovornice i dalje kristina.prijic@autotrolej.hr i u kojem roku ona odgovara?

Bocko