Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Shole

SUbvencija ovisi od općine do općine.  Neke plaćaju sve, neke samo dio.  Žali se svojoj općini/gradu, a ne troleju

Boki651

Priča s bahaćenjem vozača ide dalje. Večeras kod Indeksa, vozilo 664, stoji na stanici i zatvara vrata čekajući da na semaforu okrene na zeleno. Prije nego se pomaknuo na vrata mu kuca stariji gospodin, ovaj ga ne doživljava, ovaj malo jače zalupa, kad je dotični provincijalac zaurlao na njega: "Koju pm nabijaš na vrata, jbt te? Koji ti je k, imaš 100 godina a nemaš trun mozga u glavi?!
Sad me tu jebeš da ti otvorim da bi se vozio jednu stanicu... (vozio se do zadnje).

Ovo je riječnik jednog vozača? Bolje mu je da se vrati čuvat ovce u Vlejlend ili otkud je već došao, jer po naglasku sjevernom Jadranu ne pripada. Ovakav bezobrazluk sve više uzima maha. Krajnje je vrijeme da vozači svoje frustracije prestanu liječiti na putnicima, jer kad se dogodi da jednom zbog takvog bahaćenja prebroje rebra, bit će kasno. Najgore od svega je što se ne radi o mulcu za volanom već o čovjeku svojih 50 godina kojem bi uglađena komunikacija s putnicima trebala biti gentlemenska manira, a ne ovaj provincijalizam koji je pokazao vrijeđajući čovjeka. On je dužan otvoriti vrata ako se nije pomaknuo sa stanice, pa makar putnik išao i jednu stanicu. Da mu je bila neka gorila ili skupina Brazilaca otvorio bi mu i na semaforu. Lako se folirat pred jadnim starcem.

Neku večer kod Towera 10a, ulaze cura i dečko i cura ide poništit kartu i odbija je validator 3 puta. Gorila za volanom drekne: "Šta tu drkaš, vidiš da ne radi?" To što je uz ShityCard nastala cijela trakavica pa karte na pola validatora ne rade, ne bi trebao biti razlog da vozači treniraju strogoću na putnicima.

Mislim da bi bilo pametnije sazvati sastanak cijelog osoblja (team buildng), možda čak i sa stručnjacima za komunikaciju i međuljudske odnose izvana  i ozbiljno popričati o odnosu prema drugim kolegama, ali i putnicima, jer ovo više nema veze s uljuđenim ponašanjem, čast svima onima koji svoj posao časno i pošteno obavljaju. Ostalima poruka, nemojte raditi ono što ne volite ili ako niste za komunikaciju s ljudima. Uhvati se šlepera i deri, tamo te nitko ništa ne pita.
Pa taj kreten predstavlja firmu za koju vozi, znači baca ljagu na Trolej, kvari ugled, ruši reputaciju. Ili se smatra da je Trolej sam sebi dovoljan pa je svima sve svejedno.

Na liniju 32 staviti ljude koji bar govore još jedan jezik osim hrvatskog, danas neka turistkinja po busu pitala gdje treba izaći za bus za Pobre, jer jaran za volanom nije znao što ga je pitala. 

Nažalost, u zadnje vrijeme moji postovi sve više liče na pljuvanje po Troleju, a nisu, samo pokušavam istaknuti da neke stvari bi trebalo mijenjat, i tih ružnih stvari je sve više, što nije nikako dobro. Dok je bilo elemenata za pohvalu sam hvalio, ali treba jasno i glasno uputiti i kritiku ako nešto nije ni u minimumu ljudskg dostojanstva. Znam da ima katastrofa putnika i treba imati živce s njima, ali i broj vozača koji se počinju ponašati kao ti putnici sve više raste, što nije fer ni prema onim normalnim putnicima ni prema normalnim vozačima. Odmah se sve stavlja u isti koš, a niti su svi putnici loši, niti su to vozači. Stvari nisu ni crne ni bijele nego sive.

MB Citaro

Kad vidim tvoje postove i pljuvanje po vozačima odmah moram posjetit wc, ja ne znam kako uvijek ti imaš problema i vidiš probleme.
Ja sam od 1. osnovne išao busom u školu i iz nje i sada u grad uvijek idem busom jer mi se ne da tražit parking i vozit kroz gužvu i nikad nisam imao problema, i nije mi se desilo da sam morao trčati na bus već sam uvijek bio 10-ak min prije na stanici.
Kako baš uvijek vidiš vozače koji se kako ti kažeš "bahate", pogledaj malo putnike kakvih sve ima.

A što se tiče lin. 32 slažem se da bi trebali biti vozači koji znaju strani jezik.

Boki651

Možda zato što ostali vide i ne žele ništa reći, poput tebe i sličnih. A za moje postove, ne moraš ih čitati, ako te vrijeđaju. Ne pišem ovo sigurno jer mi je dosadno, nego zato jer sam to doživio, iako ne osobno. Da je bilo osobno, taj koji je imao dug jezik smjenu ne bi završio.
Sve što pišem ovdje ili doživim osobno ili vidim da se radi drugima, zadnje slučaje sam vidio da se događaju drugima. A vi koji ste slijepi i vjerujete da su svi vozači božje ovčice, ne shvaćate da nešto postoji dok se ne dogodi vama.

Imam dosta prijatelja i poznanika u Troleju, i znaju moj stav i ne vrijeđaju se jer znaju da se to na njih ne odnosi. Nađu se prozzvani samo oni koji zagovaraju takav odnos ili se i sami tako ponašaju.

Boki651

Još ću se samo referirati na tvoj komentar o tome kako je nebitno krenuo bus 5 ili 10 minuta ranije, odgovori mi čemu onda služi vozni red? Našao sam citat namjerodavnije osobe, kolege Sholeta koji radi u Troleju, koji je sam napisao sljedeće:

Citat: Shole - Prosinac 23, 2010, 21:32:19
Ja stvarno neznam koji su ti idioti koji kreću 3 minute ranije sa Sv.Križa.  Imaš dispečersku službu pa slobodno takve stvari prijavi.  To se NESMIJE tolerirati. Ako je čovjek kasnio pa je odmorio malo i krenuo 2 minute kasnije to OK, ali RANIJE SE NESMIJE KRETATI NI MINUTU !!!!!   Slobodno svi prijavljujte to, lijepo se vidi na GPS sustavu kad je bus stvarno krenuo.

Tako da ja zapravo ne pišem sve ovo samo da bih pisao, nego jer se dogodilo, da se bar ne događa i da pišem samo pohvale, ali nije tako. Također  mi nije problem uputiti ni pohvalu kad vidim da je netko zaslužio, ali činjenica je što mnogi ne žele priznati (ili se prave), da neke stvari ne štimaju ili to jednostavno nisu doživjeli. Ja sam u busu svaki dan najmanje 2 puta, vozim se od zadnje stanice do grada i obratno i imam više od 20 minuta za snimiti situaciju, od polazaka ranije, otvaranja, neotvaranja vrata, ponašanja vozača, putnika i slično. Neki se ovdje voze dvije stanice svake prijestupne i misle da su mjerodavni, čim nisu nešto doživjeli, reći da i ne postoji ili pljuvati po tuđim stajalištima, bez argumentiranosti.
Ako ćemo tako nema ni ISIL-a, jer se još ni jedan teroristički napad nije dogodio u Hrvatskoj.

Stojim iza svake svoje napisane riječi i uvijek ću pisati ako nešto ne štima, a to vidim. Isto tako ću i hvaliti kad vidim da treba, a vi koji ne žellite čitati, niti nemojte, živite u svom pralelnom svijetu sve dok vam se slično ne dogodi. Tada ćete (valjda) priznati da sam bio u pravu. Samo se nadam da će se u međuvremenu stvari popraviti pa neće biti ni potrebe za ovakvim kritičnim postovima. Toliko od mene (za sada).

shef

Ne volim baš pisati ovdje, ali ono što mene užasno smeta:
1. autobusi su strašno prljavi izvana (iznutra je ok)
2. displeji i okretanje (uključivo i tabele) - za majku milu, jel baš toliko teško to napraviti na okretištu?
3. neoprostivo je da nije bilo nikakvog dodatnog upoznavanja sa Citelisima/Urbanwayima. Možda bi netko trebao vozače upoznati da kod njih treba lakše po kočnici (i po gasu). I čemu služe sve one tipke po tabli. I da dnevna led svjetla nisu dosta za vožnju po noći.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

NP-549

Pošto o Shefu imam izrazitu visoko mišljenje i poštujem ga ko čovika i ko stručnjaka, njemu ću odgovorit:

1.  Genijalci su namjestili  četke tako da ne ukapčaju odmah jer su lomile retrovizore,  ali sad ukapčaju negdje iza prednje osovine.  Čisto sumnjam da se nemože finije podesiti pa da se ukopčaju recimo na polovici prednjih vratiju.  Busevi koji se duže su još kako/tako jer lvizači sami peru ručno, ali rezervni i nezaduženi (grad) su KATASTROFA.  Neki dan sam vozio 602 i autobus izgleda po suncu kao da ga je more polilo u Bakarcu pa su sva stakla bijela.  Mimo prostora gdje taru brisači se uopće ni nevidi van.  Lijeva strana do prednje osovine potpuno bijela.

2.  Displeji su u zadnjih pola godine propali totalno.  Očito nema tko to održavati iako se hvalimo kako je Rijeka Plus završio 2015. u pozitivi 3 milijona kuna.   Pa dajte zaposlite čovjeka (po mogućnosti invalida),  koji će se baviti samo time, a nećete ga šetati na sve strane po garaži.  Ima autobusa koji su došli novi 2013. sa krivo postavljenim displejem i to je i dandanas tako iako će bit još malo 3 godine.  Pa dajte to više riješite dok je bus u garantnom roku.  Radi se o 202,  807 i 811.   O starima da ne pričam.  675 3 godine bez upravljačke jedinice,  114 ju ima al se nemogu unosit nove šifre,   701 crko,  719 crko,  702 odavno crko,  656 nema bočno,  695 nema bočni, naprijed svijetli samo pola..............   KATASTROFA sve u svemu

3.  Obuke su bile obavljene kad su autobusi bili novi,  ali od onda je iz firme otišlo 100 vozača,  a došlo 50,  pa vozi tko šta stigne,  znao il neznao.   Posebno je iritantan Urbanway jer je naručeno automatsko uključivanje stanične (kao na Conectu) nakon što kočnicu držiš par sekundi,  al su stručnjaci iz Iveca to tako podesili da ona ukapča i pri brzini većoj od 0 km/h.   Voziš u koloni, ili se uključuješ u promet, a ono bus se svako malo napikava.  Reklamirali smo to još dok nisu ni počeli vozit,  ali velike inžinjere u garaži to ne zabrinjava.  Još je veći problem što dok se ta stanična uključi (a stalno se uključuje),  NE RADI ZVONO !!!!!!!!!!   Stojim na semaforu, ljudi nemogu pozvonit da žele van na sljedećoj, jer je meni uključena stanična.   Onda ja prođem stanicu jer nitko nije zvonio, i onda svađa, vika galama..........

Boki651

Shefe, ja i još neki smo dali primjedbu za displaye pa smo dočekani na nož kao da je bitno dal je display okrenut ili nije. A vidim ni ti nisi dobio odgovor pod točkom 2. već sasvim odgovor u drugom smjeru. Koliko sam shvatio nije predmet pitanja (komentara) stanje displayeva već da ih je teško okrenuti pojedincima.

Bocko

Slažem se sa Bokijem oko vozača i ostalog ali stvarno velik broj displeja uopće ne radi. Lako za sprijeda, stave tabelu ali odiza se ne zna koji autobus je u pitanju, dolaziš na stranicu ispred tebe na ugibalištu dva autobusa i moraš trčati ispred svakog da vidiš koji broj jer su displeji svugdje u kvaru.

Inače, Praise the Lord!

Proradila je online nadoplata/obnova na ECC koja nije radila mjesecima.
Čak sam ovaj put dobio i račun u Inboxu. Prošli put je bila greška u dodjeli prava ali mi je skinuo novac i zeleno je bilo u busu. Sada sam dobio račun a prvog aprila će mi biti crveno :D
Doduše i dalje pod Pregled kupnje prava je prazno.

mivano

Ja ne znam što je ovom vozaču večeras u 724.
1. Vozio je kao da nikad nije čuo za kvačilo.
2. Promašio je dio privremene trase L11. Naime, nije skrenuo u ulicu Stanka Frankovića kraj krčme Romano već je nastavio ravno Drenovskim putem, stao na Cvetkovom trgu i onda nastavio dalje do znaka zabrane prometa gdje se onda jedva provukao kroz Žminjsku ulicu i onda skrenuo desno pa cestom kraj groblja.
To zapravo znači da su putnici koji su čekali na privremenom stajalištu kod marketa u ul. Stanka Frankovića izvisili.
3. Osim toga je cijelo vrijeme zatvarao vrata putnicima prije nego što bi svi izašli.

MB Citaro

Citat: mivano  u Ožujak 30, 2016, 21:09:14
Ja ne znam što je ovom vozaču večeras u 724.
1. Vozio je kao da nikad nije čuo za kvačilo.
2. Promašio je dio privremene trase L11. Naime, nije skrenuo u ulicu Stanka Frankovića kraj krčme Romano već je nastavio ravno Drenovskim putem, stao na Cvetkovom trgu i onda nastavio dalje do znaka zabrane prometa gdje se onda jedva provukao kroz Žminjsku ulicu i onda skrenuo desno pa cestom kraj groblja.
To zapravo znači da su putnici koji su čekali na privremenom stajalištu kod marketa u ul. Stanka Frankovića izvisili.
3. Osim toga je cijelo vrijeme zatvarao vrata putnicima prije nego što bi svi izašli.

za 1. i 3. nema nekog opravdanja,
a 2. možda nije vozač iz prigrada, zna se desiti da nekog iz grada (najčešće pričuvu pošalje na vožnju u prigrad) ili je možda netko tko vozi opatijsko područje pa ne zna gdje i kako.
Prije par god osobno sam bio svjedok kad je vozač rekao na lin. 20 da ne zna koje su njegove stanice i gdje treba ići jer je inače na opatijskom području.

Shole

I tamo nema apsolutno nikakvog znaka da treba skrenut lijevo.  Ako je čovjek tu bačen na brzinu i nije vidio obavijest mogli su mu ljudi barem reć - "de ćeš majstore, moraš da ideš levo"

mivano

To je svakako greška izvođača radova.
Neki dan je jedan šole umjesto da skrene u ul. Braće Hlača na trasu 5-ice nastavio se ravno provlačiti se kroz Stanka Frankovića, i jedva ispetljao iz Cvjetne ul. kroz jednosmjernu Žminjsku. U povratku angažirao putnicu da mu asistira.
Ovako izgleda taj dio Cvjetna - Žminjska + parkirana auta stanara na pločniku. Dakle, prošao je između ove kuće i zgrade i onda na lijevo.
https://www.google.hr/maps/@45.3552785,14.4276226,3a,75y,273.67h,67.51t/data=!3m6!1e1!3m4!1sHCL2UOCx0KbYp8N6IP3hUA!2e0!7i13312!8i6656
I to s turističkim Ivecom.
Jednom prije 10-ak godina je ista stvar bila također s opatijskim šoletom. Angažirao putnika na Jelačiću da mu asistira za Gariće. Bio 468 nenadano ubačen umjesto 579 koji je imao neku turističku vožnju.

MB Citaro

MB Citaro