Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Shole

Citat: mivano  u Kolovoz 21, 2009, 13:09:15
Iako ne skrivaju gubitke koji će do kraja godine doseći i do 600 tisuća kuna u džep građana Autotrolej neće dirati.

Zar samo toliko ?  Pa opće poznato je da je Autotrolej milijunski gubitaš kao i sva poduzeća koja se bave javnim prijevozom.  Nema teoretske šanse da JGP bude isplativ bez subvencija, ali očito su ove godine i one premale.

ikar

mannas

mivano

ček,ček, jel ovaj smojver&co ima veze s pomoćnikom direktora ?

mivano

evo ga na web-stranicama Autotroleja i u svim autobusima:

POŠTOVANI KORISNICI USLUGA KD AUTOTROLEJ d.o.o. RIJEKA

Obavještavamo vas da sve vrste putnih karata možete kupiti na našim prodajnim mjestima:

Trgu bana Josipa Jelačića, Delti i Opatiji od 7,00 do 19,30 sati od ponedjeljka do subote.

Prodaja za sve vrste vrijednosnih kupona počinje od 21. datuma u tekućem mjesecu za slijedeći mjesec.

Zbog očekivanih gužvi, prodaja putnih karata za mjesece rujan i listopad, organizirana je na svim prodajnim mjestima, u nedjelju 30. kolovoza 2009 i nedjelju 4. listopada 2009. godine, u vremenu od 9,00 do 17,00 sati.

KD Autotrolej d.o.o. Rijeka

mivano

nema poskupljenja, rekli pa porekli >:( >:( >:( >:( >:(

sa http://www.rijekadanas.com/autotrolej-poskupljuje-cijene-karata/

Autotrolej poskupljuje cijene karata
Aug 27th, 2009 | Kategorija: Vijesti

Od 1. rujna poskupljuju cijene pokaznih karata. Istodobno, cijene takozvanih cvikalica ostaju iste, podaci su iz Autotroleja. Razlog poskupljenju karata je povećanje PDV-a na 23 posto. Mjesečna radnička karta za prvu zonu, primjerice, stoji 276 kuna, 2 kune više nego do sada. U drugoj zoni radnički pokaz je poskupio tri kune, trećoj i četvrtoj zoni – 4 kune, a petoj – 5 kuna. Učeničke, mirovinske i socijalne karte od 1. rujna bit će skuplje za jednu kunu u svim zonama. (r-1)

ikar

Sutra stiže u javnost novi zimski VR. U gradskom prometu će biti izmjena...

MAKI

Kakav ce to biti zimski vr
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

ikar

Linija 1/1a - u prometu 9 autobusa, od toga se 3 povlače oko 17h + 2 oko 22h.
Linija 1b - isti VR
Linija 2 - u prometu 7 autobusa, od toga jedan prekidni VR i jedan se povlači oko 22h
Linija 2a - isti VR
Linija 3 - isti VR
Linija 3a - isti VR
Linija 4 - isti raspored vozila samo povećana vozna vremena
Linija 4a - isti VR
Linija 5 - 7 vozila - jedan prekidni i dosta smanjeno iza 22h
Linija 5a - isti VR
Linija 5b - isti VR
Linija 6 - 8 vozila od toga dve prekidne i jedan iza 22h u garažu
Linija 7/7a - isti VR  ;D ;D ;D
Linija 8 - isti VR

kico101

Gledajući novi zimski vozni red, moram se zapitati da li ova "štednja" ima samo političko-pokazni karakter, jer smanjenjem broja polazaka, ma kako u troleju mislili da se to neće primijetiti, nastavlja se pad broja korisnika prijevoza, a samim time i prihod ( zaboravimo one koji ne plaćaju kartu po raznim osnovama ). Povećava se broj vozila na ulicama ( iako se može reći da oni koji su se do sada vozili autima, vozit će se i dalje  ), čime se još više povećavaju intervali polazaka itd, itd. Autobusima će se voziti samo penzići ( jer im je to još uvijek bolje od pješačenja ), školarci ( tko ih što pita ) i šverc-komerc. Gospodi iz Troleja preporučam da ukinu sve linije čime će postići popriličnu uštedu ( možda bi to i učinili da broj penzića kao glasača SDP-a nije zanemariv ( da me se krivo ne shvati nemam ništa protiv penzića, uostalom u užoj sam  rodbinskoj  vezi sa troje ), a školarci uglavnom nemaju pravo  glasa.
Secirajući po linijama vidi se da su najviše kresali upravo najvažnije linije 1,1A,2,5 i 6.
U prošlom zimskom vr-u linija 1 imala je 55 polazaka, sada 52, 1A 61 na 56; 2 - 117 na 107; 5 - 118 na 108 i 6 - 113 na 103. Strašna ušteda! >:(
Nasuprot tome bezvezne linije poput 1B i 4A koje zajedno dnevno koristi možda 50 putnika i dalje voze, 2A koja sa ovim voznim redom može se kompletno ukinuti da nitko ne primijeti, 5A i 8 također ( budimo realni, ali osim dvije vožnje dnevno ove linije su uglavnom prazne ). A posebna je priča sa političkom 3A koju ne možemo opravdati ni imaginarnim brojem i. Na 3A se proj polazaka nije smanjio ( čudi me da se nije i povećao ). Samo ukidanjem 3A, postavljanjem 2vr više na 2 postigli bi uštedu veću nego sve ove piz....
I konačno, dajte toj jadnoj četvorci barem jedan polazak poslije 23,10, jer je ovako svrstana u red linija za Mune, Klanu, Kraljevicu itd.
Samo naprijed, nastavite tako i broj putnika postat će optimalan NULA. ;D
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

shef

280 Kn koliko mi firma daje za prijevoz mi je dosta za ić na posao autom cijeli mjesec + 1 shopping do Trsta. Autotrolej prepuštam vjernim Obijevim glasačima penzićima i ciganiji (uz ispriku svim poštenim Ciganima ovog grada, zna se o kojoj kategoriji pričam).
Žao mi je samo svih onih koji pošteno zarađuju svoj kruh prelazeći stotine kilometara dnevno i imaju posla sa svakakvim budalama u autobusu i oko njega, a platna lista im svaki mjesec završava sve manjim brojkama.
Slijedeći korak: kresanje voznog parka.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Citat: shef  u Rujan 05, 2009, 17:20:58
Slijedeći korak: kresanje voznog parka.

Pa prodaje vjerovatno neće bit, al nabavke novih isto tako neće tako da ćemo vjerovatno sljedećih godinu dvije ostat na ovome što imamo, ali će vjerovatno bit dosta redukcija a time se automatski dobiije povećanje voznog parka

ikar

Citat: ikar  u Rujan 04, 2009, 15:02:28
Linija 1/1a - u prometu 9 autobusa, od toga se 3 povlače oko 17h + 2 oko 22h.
Linija 1b - isti VR
Linija 2 - u prometu 7 autobusa, od toga jedan prekidni VR i jedan se povlači oko 22h
Linija 2a - isti VR
Linija 3 - isti VR
Linija 3a - isti VR
Linija 4 - isti raspored vozila samo povećana vozna vremena
Linija 4a - isti VR
Linija 5 - 7 vozila - jedan prekidni i dosta smanjeno iza 22h
Linija 5a - isti VR
Linija 5b - isti VR
Linija 6 - 8 vozila od toga dve prekidne i jedan iza 22h u garažu
Linija 7/7a - isti VR  ;D ;D ;D
Linija 8 - isti VR

Zanimljivo je da usprkos svim redukcijama ima samo 3 smjene manje u odnosu na prošlogodišnji zimski vozni red.

kico101

Gledajući ovo današnje šarenilo u označavanju autobusa/tabele ( no to je sasvim druga priča ) i stajališta, sjetio sam se nekih detalja o tome kako su se mijenjale tabele kojima su označavana stajališta. U prigradu, doista, nije se puno toga promijenilo. Bijele izdužene pravokutne tablice sa jednostavnim podacima o korisniku stajališta ( Autotrolej ), broju linije koja se zaustavlja, te skroz desno broj koji danas predstavlja oznaku zone, a nekada su ti brojevi desno značili nešto drugo ( ja se ne sjećam više što ). No, ono što sam više primijetio su promjene u označavanju gradskih stajališta ( moje sjećanje seže negdje do 1976/77 godine unatrag. Tada su ( barem na Trsatu ) stajališta bila označena bijelim tabelama ( oblika današnjih prigradskih ), ali sa jednostavnim natpisima; u gornjem redu Autotrolej, a ispod Stajalište, bez oznake linije. Nakon toga, počelo je postavljanje onih legendarnih žutih pravokutnih tabela, koje su u manje izmjenjenom obliku, djelomično prisutne i danas. U početku su na njih oznake nanošene frabanjem ili sprayem, a kasnije su na limene ploče lijepljene naljepnice. Uglavnom, na te žute tabele bile su upisane linije sa crvenim brojem, odredišta sa crnom, a ostali podaci plavom bojom. Zanimljivo je da su na isti način na te tabele upisivane i gradske i priradske linije, bez razlike ( sjećam se jedne koja je na Plumbumu stajala desetljećima; 2 Zamet; 10 Šoići; 27 Hreljin; 29 Križišće ). Kasnije su se prigradske počele izdvajati na zasebna bijela polja, a linije su upisivane plavom bojom. Nakon toga se netko sjetio da se na težute ploče počinju upisivati samo brojevi linija ( bez odredišta ) i to plavom bojom, tako da smo imali ogromnu žutu ploču i par sitnih brojeva koji su se jedva primjećivali. Zatim slijedi, po meni najveći promašaj-narančaste malene ploče sa tamno plavim rubom, na kojima su broj linije i odredišta bili upisivani sitnim crnim slovima. Bilo je potrebno imatupoprilično dobar vid za čitanje tih natpisa. nasreću, propust je relativno brzo ispravljen, povratkom na stare žute tabele sa crvenim brojevima. No, onda su se iznenada pojavile one velike metalno, plastificirane narančasto-plave tabele/panoi na jakim metalnim nosačima, dok bi se iza plaxiglasa nalazila shema linija sa voznim redom. Takve tabele postavljane su uglavnom na okretištima i na važnijim stajalištima. Nisu se predugo zadržale ( mislim najduže na okretištu na Zametu ). Nakon toga su počeli sa postavljanjem ovih modernih čekaonica na koje su odlučili iznutra ispod krova lijepiti broj linije i odredište ( osobno mi se ne sviđa takvo rješenje ). Zatim je krenuo eksperiment sa metalnim info pločama od kojih je jedina postavljena kod starog kraša ( nasuprot gradske biblioteke ). Prema pisanju Novog Lista takve tabele trebale su se postavljati na svim većim stajalištima. Do kuda se došlo-do Kraša. ;D ;)
Konačno, posljednji krik mode u postavljanju oznaka su ove nove metalne ploče sa naljepnicama, koje i nisu loše rješenje, ali nema sistematičnosti u postavljanju, tako da ima stajališta na kojima postoje i oznake na čekaonici i stup, pa stup i stara žuta tabela itd.  
Ako se netko sjeti još nečega...
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Berlingo

Zuta tabela? Evo je kod dvorane na Zametu.Ali ne na novom ugibalistu nego jos uvijek na privremenom stajalistu.U smjeru grada nema niceg a stajaliste je premjesteno.

Berlingo