Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

nukleusri

Pokušaj razbojništva
22. rujan 2009 -

Jučer, oko 19,50 sati na autobusnom stajalištu u Sv. Križu u Rijeci dogodio se pokušaj razbojništva. Nepoznati, djelomično maskirani muškarac prišao je 29-godišnjem vozaču autobusa te zaprijetivši nožem zatražio novac. Kada je vozač autobusa, inače gradskog prijevoznika ustao sa sjedišta muškarac je pobjegao iz autobusa.

Izvor:PU PGŽ
Mi smo sami protiv svih, a oni nikog se ne boje

mivano

danas u 10:45 u 648, povratak s Lokve u 11:30, prometnik sjedio na prvom sjedalu i pomno prebrojavao putnike - detaljno je zapisivao koliko ljudi ulazi, a koliko izlazi na pojedinoj stanici
bilo je 20 ljudi u busu

ikar

Skoro cijela kontrola + glavni gradski i prigradski prometnici su na zadatku brojanja putnika u prigradu.

Berlingo

Kico da me ubijes boje ti se necu sjetiti.Neznam, mozda bijela.Sjecam se da je kod skole na Pecinama pisalo Linija 10 a ispod toga samo za djake.A na Zametu u ul. I.C.Belog iznad moje zametske skole ista, ali Linija 18.I jedna slika iz davne proslosti ali gubim se.Bio sam klinac i tek doselio na Zamet.Na zametskom raskrscu u smjeru zapad je bila tabelica s 3 linije.2 Zamet,18 Kastav i linija koja mi fali, a pisalo je Kosi.

Jean

Kico, samo da malo nadopunim tvoj post o tabelama i označavanju stajališta:

Moja najranija sjećanja dopiru do ranih osamdesetih i vezana su za stajalište kod kazališta i na Mrtvom kanalu u smjeru istoka grada. Tamo su postojale nekakve table od dvostrukog pleksiglasa, sa tamnocrvenim gumeno-plastičnim obrubom. Bile su visoke otprilike pola metra, široke 30 centimetara i debele 7-8cm. E, sad, kako su bile ispisane linije i smjerovi, to se više ne sjećam... Znam da se takva tabla dosta dugo zadržala na već spomenutom stajalištu na Mrtvom kanalu.

kico101

Citat: Jean  u Rujan 28, 2009, 02:42:03
Tamo su postojale nekakve table od dvostrukog pleksiglasa, sa tamnocrvenim gumeno-plastičnim obrubom. Bile su visoke otprilike pola metra, široke 30 centimetara i debele 7-8cm. E, sad, kako su bile ispisane linije i smjerovi, to se više ne sjećam... Znam da se takva tabla dosta dugo zadržala na već spomenutom stajalištu na Mrtvom kanalu.
To su te tabele na koje sam mislio kad sam spomenuo da su se najduže zadržale na okretištima Zamet i Pećina ( zaboravio sam i na Mrtvom  :-[).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Berlingo

Postavio sam pitanje na jednu drugu temu ali sam je mozda i falio. Ocito je da niko ne pozna moj Zamet.Prije kokosinjca i otoka stajaliste je bilo ovdje na samoj cesti.U to doba su zglobni Mercedesi stajali s nosom tocno ispred pjesackog prijelaza.Neznam kad tocno koje godine tu je izbjegnuta tragedija.Slovenski sleper se spustao i ostao bez kocnica.A na stajalistu bus pun putnika.Vozac je bio priseban i smotao desno.Ovaj je zid prije kuce popravljan.

I za one koji neznaju.Predzadnja stanica dvojke bila je 100-tinjak m. vise gore nego sad. Pocetak blagog lijevog zavoja.Prva prema gradu je bila 50 m.nize od sadasnje lokacije,tocno kod one male ceste prema skoli.Kico tamo je bila tabelica 2Pecine i 18(samo za djake).Ako tko trazi mogu i to poslikati jer Zamet znam.

mivano

jutors primijećeni kontrolori kako stoje na gradskim stanicama i nešto zapisuju

dragec52

"broje" putnike radi korekcije reda vožnje / eventualnog/.

Shole

nadam se da će konačno nešto poduzet po pitanju prekrcanosti  ;)  linija 2a, 3 i 5a

ikar

Čudi me da su se sjetili olakšat im posao tako da imaju popis broja sjedećih mjesta po tipu autobusa... Ali im se nisu sjetili dati neke stolice ili tako nešto, jadni ljudi moraju stajat pol dana i pisat.

Boki651

Citat: Shole  u Listopad 02, 2009, 13:00:34
nadam se da će konačno nešto poduzet po pitanju prekrcanosti  ;)  linija 2a, 3 i 5a

misliš "prekrcanosti"?  ;)

A prekrcanost se definitivno može povezati sa 7a, taj bus nikad nije prazan, i u ponoc za garažu uvijek ima nekog.

ikar

Sve vrvi od putnika navečer na 7a...

mivano

na web stranicama Autotroleja "sređena" kategorija noćne linije :
"GRADSKE NOĆNE VOŽNJE

Gradske noćni prijevoz obavlja se sa 3 linija. Linije obuhvaćaju gradsko područje, a mreža je uređena prema osnovnim pravcima protezanja gradskih prometnica."
Jesu li ovog što to piše naučili padeže? Ili je bio bolestan kad su se učili padeži u osnovnoj.

Boki651

Pitanje: Koja je zadnja stanica na kojoj se putnici iskrcavaju u pravcu grada na liniji 5?

Boki651