Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Shole

Citat: kico101  u Prosinac 03, 2009, 09:21:12
....Kada podvučem crtu, mogu reći da ostavljam Autotrolej u dobrom stanju, a poduzeće bih ocijenio solidnom četvorkom jer imamo trenutno jedan od najmlađih voznih parkova u srednjoj i jugoistočnoj Europi, izjavio je Jurišić.....

Gospodine Jurišić prestanite već jednom Vi, Obersnel i ostale glavešine pisat neistine i laži u vezi voznog parka i time obmanjivat riječku javnost koja nije toliko upoznata sa ovom problematikom za razliku od nas.  Uspoređivat sa ostalim firmama sad neću jer bi predugo trajalo, samo ću podsjetit da ste od 2005-2009 kupili oko 70 novih autobusa, od toga ih samo zadnjih 10 ima klimu, onih 6 "turističkih" neću ni računat jer više leže nego što voze (40 000 km/godinu  :P) i mogu ih vozit samo izabrani, a preostalih 50 i nešto autobusa je najveće smeće koje je bilo u tom trenutku na tržištu, a po cjeni spadaju u samo dno dna.  Čitaj: kupljeno je najjeftinije moguće bez ikakve opreme.  Klimu nema niti jedan od tih 50 i nešto buseva, motori su im već tada bili zastarjeli  (hvalili ste se sa zadnjim Citarima da su Euro4, a već odavno ima i Euro 5, a pred samo dvije godine ste kupili Euro 3 Manove). U Autotroleju se ide samo na količinu koja bi trebala zadiviti mase, a to što su autobusi nula to ionako nije bitno.  Nadam se da će dolaskom novog direktora i te stvari konačno krenuti na bolje

Berlingo

Lako je otici u mirovinu kad si uzivao cijeli zivot. Bas me zanima kolika bi mu trebala biti. S onima sta popijem ponekad pivu cujem svasta. Niko nema preko 2700 kn. Ciro, prepoznajes li sebe mozda tu?

Berlingo

Danas mi bila radna subota. Dodjem u firmu a tamo vozac Troleja. Moj prijatelj. Neki ljudi na ovom forumu znaju gdje ja radim, a tko je taj vozac, to vec samo dvojica mogu znati. Ciro ce biti savjetnik do kraja 6.mjeseca. Naravno, nece volontirati. Bozicnicu cete dobiti ali po njemu ne vecu od 400 kn. Ipak ide Ciro u mirovinu. Nije to mala otpremnina. I cuo sam nesto za Pelozu ali gubim se. Navodno skuplja potpise jer bi isao na bolje. U Zagreb. No navodno da se zna njegova nasljednica koja prjeti otkazima tko potpise u njegovo ime. To je ono sta ja znam.

Ciro legendo! Nemoj otici.Zaradi jos malo.Znas i sam da ce ti mirovina biti mala.Sta ces tamo? Pa neces valjda piti pivu pred butigom s pijancima? Budi jos malo u fotelji.

Berlingo

Meni stvarno nije jasno zasto Ciro ide u mirovinu. Zar mu nije bolje u fotelji? Ovako ce siromah piti pivu pred butigom i skupljati boce po bajama.

Shole

j... ga godina proizvodnje

Berlingo

Berlingo

Danas oko 18.05 zatekao sam sam se na Trampovom bregu. 604 ide u grad. Pretpostavljam da je trebao odraditi onaj polazak u 17.50. Brzo sam stigao. svijetla kocnice mu stalno gore. Ne gase se! Jako nezgodno kad naglo stane radi nekog auta koji doleti na onoj uskoj cesti. A posto se u Troleju prati ovaj forum valjda ce neko i reagirati na ovo!

Shole

To je retarder, šoferu jedan.  Drži čovjek lagano prvi stupanj non-stop pa onda kad ukopča drugi i kočnicu ti nevidiš razliku a bus je stao.  Ti busevi orginal nisu imali tako, nego je samo na kočnicu svjetlilo, al navodno nije po hrvatskom zakonu, odnosno svaki "usporivač" mora aktivirat štop svjetla

Berlingo

Boki651

Evo konacno bilo je i vrijeme!

Reorganizacija

ikar

Radni dan - Subota - Nedjelja
Linija 1 - 6 buseva, 1 prekidni - 4 buseva, 1 do 14 - 3 buseva
Linija 1a - 3 buseva - 3 buseva, 1 do 17 - 3 buseva, 1 do 16

O usklađivanju se naravno neću ni pričat... Tolko sam se nanervirao sad da neću dalje ni gledat...

kico101

Dakle, jedan cijenjeni forumaš je bio jako u pravu. Od 11.01.2010. građani grada Rijeke imati će lokalne linije kojima će postići povećani standard smanjivanjem broja polazaka. BRAVO!
Linija 1 za Pećine sa 87 polazaka ( 20 manje nego sada ), taman za potrebe Tower centra. BRAVO!
Linije 1B,3A,4A,5B, 13A se prikazuju kao povećanje standarda kombizacijom linija. BRAVO.
7A preko Pomeria -BRAVO.
Ali je zato ista ostala 2A ( koju ili treba ukinuti ili povećati broj polazaka ). Naš Berlingo i građani Zameta biti će jako zadovoljni što će sada moći direktno u Bezjake. BRAVO!
Linija 4 je ostala ista. BRAVO!
Ma, ne da mi se više pisati, jer ovo što je danas predstavljeno zaslužuje BOJKOTIRANJE JAVNOG GRADSKOG PRIJEVOZA!
Iz svega ovoga , dragi moji, proizaći će rashodovanje starih monotrala, bez potrebe kupnje novih, čime će prosječna starost voznog parka postati još manja. BRAVO! To se zove viša matematika. >:( >:( >:( >:( >:( >:(...........
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Boki651

Cudi me da nisu dirali polaske na 7a, identican vozni red ovom sad, a bas me zanima kako ce se sada uskladiti 7 i 7a, odgovor je nikako...

ikar

To je to, sad će se događat da ćeš na 7a dolazit za 15 minuta preko grada i onda čekat 30 minuta zajedno sa još jednim kolegom na okretištu.

mivano

evo ga:
http://www.r-1.hr/autotrolej_predstavio_nove_linije_gradskog_prijevoza/33136_3

objavljeno: 23.12.2009 14:15:00 
Autotrolej predstavio nove linije gradskog prijevoza

Od ponedjeljka, 11. siječnja 2010. godine započinje prometovanje javnog gradskog prijevoza prema reorganiziranoj mreži linija.

Nove linije:

Linija 1B Tower centar – Vežica - Strmica
Linija 3A Bezjaki – Zamet – Ivana Zavidića
Linija 4A Pulac– Brašćine - Rastočine
Linija 13A Vežica – Grohovo – Lopača

Izmijenjene linije:

Linija 1 Pećine – centar - Bivio
Linija 1A Šet. A.K.Miošića – centar – Marčeljeva Draga
Linija 2 Trsat – centar - Srdoči
Linija 5A Drežnička - Tibljaši
Linija 7A Sv. Križ – Pomerio - Hosti
Linija 13 Delta – Grohovo (– Lopača)

Linije na kojima nisu vršene promjene:

Linija 2A Šet. A.K.Miošića – Pomerio – Ivana Zavidića
Linija 3 Šet. A.K.Miošića – Pomerio – Grbci
Linija 4 Fiumara – centar - Brašćine
Linija 5 Jelačićev trg – centar - Drenova
Linija 5B (OŠ F.Franković -) Drenova - Kablari
Linija 6 Podvežica – centar – Krnjevo NN
Linija 7 Gornja Vežica – centar – Pehlin
Linija 8 Trsat – Pomerio - Torpedo

Prema riječima pomoćnika direktora KD Autotroleja Željka Smojvera, nove linije temeljene su na sustavnom praćenju potreba građana i zahtjevima mjesnih odbora. Naime, u rujnu i listopadu ove godine Autotrolej je proveo generalno brojanje putnika po svakom polasku i povratku za svaku pojedinu liniju.

- Prikupljeni podaci su analizirani i obrađeni, kao i zahtjevi građana i Mjesnih odbora za promjenama gradskih linija. Nove linije pokrit će područje Grada Rijeke koje do sada nije bilo pokriveno, povećan je ukupan broj kilometara na ukupnoj mreži gradskih linija, zaključio je Smojver dodajući kako županijske linije još uvijek čekaju "zeleno svjetlo" lokalne samouprave. Izrađene su i predložene im dvije varijante prijevoza o kojima se čeka odgovor.

R-1.hr