Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Berlingo

Ja sam dobar jako s gazdom kafica na Trampovom bregu koga sam uputio na forum i ovaj ga puta pozdravljam! Prica mi za jednu osobu koja tamo stanuje a ide u skolu u Opatiju. Sad zamislite ovo. 3A do zametskog raskrsca. Idemo onda pjeske do kokosinjca. Pa cemo do Krnjeva i onda nazad preko semafora na 32. Druga verzija, pjeske na trojku pa jedno presjedanje manje. Kad je on isao u skolu znao je doci u Opatiju s Trampovog brega za 25 min. Cekali su na Krnjevu na semaforu i uvijek otvorili vrata (ja vidio). Za cas je dosla 32- ojka.
Svaka cast majstori koji spadate pod rukovodstvoi! Pozdrav gazdi s Trampovog brega!

mivano

pa dobro šta je njima ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
isječak iz nl:
Jedinicama lokalne samouprave predložili smo dvije varijante novih autobusa linija, pa sad čekamo da nam odgovore. Očekujemo da bismo i s tim izmjenama mogli započeti 11. siječnja, dodao je Smojver, što bi značilo da će prigradsko stanovništvo imati još manje vremena za usvajanje novina.

mislim da ću doživjet šok u ponedjeljak  >:( >:( >:( >:( >:(

Lion

Citat: Berlingo  u Prosinac 24, 2009, 19:25:43
Ja sam dobar jako s gazdom kafica na Trampovom bregu koga sam uputio na forum i ovaj ga puta pozdravljam! Prica mi za jednu osobu koja tamo stanuje a ide u skolu u Opatiju. Sad zamislite ovo. 3A do zametskog raskrsca. Idemo onda pjeske do kokosinjca. Pa cemo do Krnjeva i onda nazad preko semafora na 32. Druga verzija, pjeske na trojku pa jedno presjedanje manje. Kad je on isao u skolu znao je doci u Opatiju s Trampovog brega za 25 min. Cekali su na Krnjevu na semaforu na Krnjevu i uvijek otvorili vrata (ja vidio). Za cas je dosla 32- ojka.
Svaka cast majstori! Pozdrav gazdi s Trampovog brega!

Da, vecina vozaca bi otvorila vrata na raskrscu na Krnjevu kad bi bio u 17-ci. I moze se doci sada za 30 min do Opatije. Bar toliko treba mome prijatelju koji ide u Ugostiteljsku. Kad bude vozila 3a, bojim se da ce morati krenuti ranije od kuce, a morat cu i ja, jer nema proklete direktne veze do grada.  >:(

3A - NAJVECI PROMASAJ AUTOTROLEJA.  :-X
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

MAKI

Da hmmm i koliko bi trebalo 2 ki od Srdoča do Trsata.Najmanje sat vremena kad bude kolaps.Jao meni kad se vratim iz skole pevi dan morat cu sa 2 kom.Trebat ce mi vremena da se malo priviknem
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

mivano

Na zadnjim stranicama reorganizacijske prezentacije stoje dvije verzije za prigrad: jedna o kojoj se ne govori i druga terminalska - čitaj PRESJEDANJE o kojem se govorilo još od onog famoznog Elaborata iz '99-e
btw: baš me zanima kome su poslali na analizu liniju 11 Lokva? Ne bih se čudio da o tome odluče općinari u Viškovu :o
i još da dodam:  DRENOVČANI NE ŽELE PRESJEDATI NA BRAŠĆINAMA NITI NA KOZALI, s obzirom da se i o tome govorilo, a možda kako NL reče neće ni bit linije 11, a umjesto nje će bit ništa tj. kako neko jednom na ovom forumu reče -  pješkobus ;D

kico101

Citat: Berlingo  u Prosinac 24, 2009, 18:33:56
NOVA REORGANIZACIJA NA TROLEJOV NACIN

http://
Iako su jasna pravila da se ne smije citirati fotke, ovaj puta ću ih zaobići zbog jedne od dviju meni najdražih fotki na forumu ( prva je fotka od 272 ), a to je ova iznad. Po meni, radi se o možda ponajboljoj satiričnoj fotografiji na forumu koja jako puno govori o mišljenju većine nas o temi zvanoj Reorganizacija JGP na Autotrolejev način. Da sam na mjestu odgovornih u troleju, ja bih se na primjeru navedene fotografije ozbiljno zamislio. Kamo ide riječki javni gradski prijevoz? Prema potpunom napuštanju tzv. prigradskih linija i reduciranju gradskih, smanjenju broja vozila i vozača? Pitam se kome je u interesu uništavanje riječkog javnog gradskog prijevoznika? Ima li odgovora?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Boki651

Evo nesto sto sam davno obecao Ikaru, a sad me ova reorganizacija ponukala da se prisjetim dobrih starih vremena, kad sam bus imao svakih 9 minuta na Hostima

Berlingo

Kao sta sam pisao, 3A bi imao svoju svrhu. Kad bi se spustio na Novu cestu postoje dvije stanice za kvalitetno presjedanje. Na ovoj drugoj postoji preko semafora i linija 6. Idemo dalje. Na Baredicama se moze dalje prema Srdocima. I onda kad bi skrenuo u ul. P.Jurcica bilo bi i djece koja idu u skolu a i nekog tko bi dosao iz grada do Baredica, isto presjedao i ovoj bi ulici izasao. Tu vidim 3 stajalista. Za nazad ista stvar. A spustiti je kroz Br. Monjac na raskrsce je cisti debilizam. Tako nesto u ovom gradu nisam jos vidio. Mozda prjedlog za novu liniju 104? U Troleju je ocito to moguce.

mivano

Citat: echo  u Prosinac 24, 2009, 16:52:55
Stječe se dojam da jedini cilj ove sheme nije poboljšanje usluge, već samo smanjenje troškova, možda i voznog parka. Nešto između štih probe i početka polaganog propadanja, s laganim feelingom depre. Neki kolege ovdje pozivaju na bojkot Autotroleja. Mislim da tamo ništa drugo ni ne žele.

Čini se da je došlo vrijeme definitivnog prelaska na auto. Želim vam ugodnu vožnju na novim linijama
nek se troši, nek bude nemoguća gužva, nek ina zaradi, echo, tvojom logikom trenutno razmišlja 200 000  stanovnika ovog grada i okolice, bit će prekrasno kad svi navalimo u centar :( :( :(
sto posto će sad ukinuti smjene 646, 648 a možda i 639, da, neće se kvarit
moram reć da sam jako tužan  :(

kico101

Božićna analiza ( čisto da vam ne bude dosadno ): ;D

Linija 1 - Pećine-Bivio
Broj polazaka r. danom: 85 ( bivša jedinica - 52 )
Pretp. broj buseva: 5 do 6 ( špica ) - zglobni
Osvrt:  Imao bih hrabrosti reći da su Pećine najveći gubitnik ove reorganizacije. Naime sa dosadašnjih 107 polazaka pali su na 85 ( 22 manje ). Čime su to Pećine zaslužile? Dobile su Tower i reducirani vozni red. Ponovno ću reći Pećine su među prvima imale gradsku liniju i redovito jedan od najjačih vr rubnih gradskih naselja. Pitam se zašto se nije moglo iskombinirati 1/1A Pećine-Bivio*M.Draga? Zar je doista tih 15-ak minuta koliko se izgubi ( ako nisu ekstremne gužve, ali tada ionako nigdje ništa ne štima ) za krug od Fiumare do Pećina i natrag toliki problem da se linija morala toliko kresati. S druge strane Bivio je sa 52 narastao na 85 polazaka. Zbog Bazena? Uvjeren sam da je pritisak na Tower daleko veći od bazena. Imao sam prilike čuti od kolega forumaša da se čak razmišljalo o ukidanju 1-ce za Bivio, a područje bi pokrivala 32-ka sa nešto većim brojem polazaka prema Opatiji. Jesu li u Troleju dalekovidni pa razmišljaju o budućem produženju Pećine-Opatija? Smiješno? meni nije.

Linija 1A Šet.A.K.Miošića-M.Draga
Broj polazaka r. danom: 57 ( bivša 1A - 56 )
Pretp. broj buseva: 3 - solo
Osvrt: Umjesto da se napuštaju okretišta u centru u Troleju se povećava broj polazaka sa šet a.k.miošića. Marčeljeva Draga je zadržala postojeći broj polazaka, dobila je solo autobuse i izgubila vezu s Trsatom. Dakle, linija 1A postala je pomoćna linija južnog koridora, slično kao 2A na sjevernom. Predviđam i sličnu popunjenost.

Linija 1B Trsat -Tower
Broj polazaka r. danom: 17 ( bivša 1B - 29 )
Pretp. broj buseva: 1 - minibus
Osvrt: Iako u načelu podržavam jednu liniju koja bi povezivala dijelove Sušaka, ipak moram reći da je vr katastrofa. Kao prvo, broj polazaka za Strmicu je sa 29 smanjen na 17. Drugo, polasci svakih 60 minuta-zar je zaista za puni krug potrebno toliko. Uvjeren sam da je moguće ustanoviti polaske svakih 45 minuta. Subotom samo do 15, a nedjeljom nikako. Pa svako dijete zna da je najveći pritisak ljudi na Tower upravo subotu popodne i nedjelju kada linija ne prometuje. Pitam se za koga je uopće ustanovljena? Trasa ok, vozni red-nula bodova.

Linija 2 Trsat-Srdoči
Broj polazaka r. danom: 102 ( bivša 2 - 107 )
Pretp. broj buseva: 7 do 9 - zglobni
Osvrt: Recimo da trasa može proći, ali vr je toliko nategnud da je to nemoguće. Ukupni broj polazaka za Zamet ( uključujući sadašnju 3A ) je bitno smanjen, a nešto malo smanjen je i za Trsat. Jedino su profitirali Srdoči. Bez obzira na rastuće Srdoče ipak mislim da je to previše za to naselje. Drugo 7 autobusa izvan špice ( osim ako krug nije sat i 45 min, pa je više autobusa) je daleko premalo. Gomilanje zagarantirano. Ipak, ako vidimo što je sve drugo uvedeno, za ovu liniju ima nade.

Linija 2a Šet.A.K.Miošića-Zap.-Zamet
Broj polazaka r. danom: 23 ( bivša 2A - 23 )
Pretp. broj buseva: 1 do 2 - solo
Osvrt: Linija koja je po svim kriterijima trebala biti promijenjena ostala je potpuno ista i po trasi i po vr. Ovako nešto može napraviti samo netko tko želi liniju ukinuti. Ovo ocrtava svu bijedu novog sustava.

Linija 3  Šet.A.K.Miošića-Grpci
Broj polazaka r. danom: 40 ( bivša 3 - 40 )
Pretp. broj buseva: 2 do 3 - solo
Osvrt: I ova linija nije niti taknuta. Mogla bi proć kada bi se vratila na koridor kroz Centar. Ovako-i dalje niš.

Linija 3A Zap.Zamet-Bezjaki
Broj polazaka r. danom: 20 ( bivša 3 - 69 )
Pretp. broj buseva: 1 - minibus
Osvrt: Ha, ha, ha, ha, ha, ha,......... Definitivno najbezveznija linija u novoj ponudi. Za koga? To znaju samo oni koji su vr radili. Bezjaki su se očito nekome dobrano zamjerili. Kolega Berlingo možeš slobodno preuzeti liniju sa svojim vozilom i nećeš biti pun.

Nastavak navečer. Sada moram ići. ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Poruka za sve vozače Autotroleja koji čitaju ovaj forum bez obzira dal su članovi ili ne !

Nadam se da ste shvatili što nam je činiti i kako se ponašati, a ako niste onda ponavljam:

Od 11.01.2010.  na novoj liniji 2  Srdoči-Trsat na kojoj nemamo vremena ni mjesta za 2 minute bit sami u autobusu jer su ju debili napravili kružnu na obdavije strane, vozni red je takav kakav je. 

Obavezno svi da ste vozili čim sporije možete tako da se još više kasni i da stižemo jedan drugog, a po mogućnosti i trećeg pa da se lijepo u kolonama vozimo da nam ne bude dosadno. [/b]  Ovakav vozni red sa 9 autobusa je kriminal. Da smo imalo složni trebali bi štrajkat.  I uzmite sa sobom pelene jer možete slobodno zaboravit na pišanje

Di si bio Veljko Peloza kad se krojila ova linija mamicu ti je.......  700 kuna ti daje svako od nas u godini dana, a nisi sposoban apsolutno ništa napravit za vozače.  Smradu jedan

Berlingo

Zamet je definitivno najveci gubitnik u ovom gradu. Na glavnoj je ulici dobio manje polazaka i sad mora djeliti sa Srdocima. O donjem djelu je vec sve napisano. Dobio je jos jednu debilnu liniju koja nece voziti nikoga. Kako kolega Kico pise i ja bi je mogao svojim autom preuzeti. Ne   hvala, radje bi na minimalac nego na platnu listu Troleja ili da kao privatnik poslujem s njima.  A glede Peloze, kako sam vec pisao, cuo sam da se grebe za Zagreb. Ma boli njega k...c za vas! Inace ovo za sporu voznju i u konvojima mi se cini jako dobro i nadam se da cete svi poslusati.

ikar

Citat: kico101  u Prosinac 25, 2009, 14:13:53
Linija 1 - Pećine-Bivio
Broj polazaka r. danom: 85 ( bivša jedinica - 52 )
Pretp. broj buseva: 5 do 6 ( špica ) - zglobni
Osvrt:  Imao bih hrabrosti reći da su Pećine najveći gubitnik ove reorganizacije. Naime sa dosadašnjih 107 polazaka pali su na 85 ( 22 manje ). Čime su to Pećine zaslužile? Dobile su Tower i reducirani vozni red. Ponovno ću reći Pećine su među prvima imale gradsku liniju i redovito jedan od najjačih vr rubnih gradskih naselja. Pitam se zašto se nije moglo iskombinirati 1/1A Pećine-Bivio*M.Draga? Zar je doista tih 15-ak minuta koliko se izgubi ( ako nisu ekstremne gužve, ali tada ionako nigdje ništa ne štima ) za krug od Fiumare do Pećina i natrag toliki problem da se linija morala toliko kresati. S druge strane Bivio je sa 52 narastao na 85 polazaka. Zbog Bazena? Uvjeren sam da je pritisak na Tower daleko veći od bazena. Imao sam prilike čuti od kolega forumaša da se čak razmišljalo o ukidanju 1-ce za Bivio, a područje bi pokrivala 32-ka sa nešto većim brojem polazaka prema Opatiji. Jesu li u Troleju dalekovidni pa razmišljaju o budućem produženju Pećine-Opatija? Smiješno? meni nije.

Čemu polazak nedjeljom u 23.42 sa Pećina za Bivio i onda odtamo u 00.14 za Garažu??? To je trebalo sa Pećina odmah u Garažu a ne da svi vozači koji idu kući službenim kombijem moraju čekat pola sata nakon završetaka svojih smjena da stigne taj zadnji...

dragec52

;D ;D ;D Ma nečemo se mi morati truditi  sporo voziti već ćemo stvarno sporo voziti jer samo prvih 1-2 jutarnja i zadnja 2 kruga mogu ući u red vožnje SREDNJA crni humor. A za pocurat se ??????  NEMA PIŠANJA kako napustiti bus kad na obe strane unutra putnici. Kako se isprditi pošteno ili požderati burek kad nikad nisi sam?
NIKAKO
Ma mi /vozači/ i nismo bili u igri kod pravljenja svega ovog /reda vožnje/. Ali ima njih snalažljivih i nas "zbuki" koji ćemo piškiti u gaće i na Trsatu i u Srdočima. O kavi i marendi nema niti govora. Gdje što uzeti i kad pojesti?.

Berlingo

Pa ja od Rijeke do Zagreba imam oko 2 sata i ne mogu bez pisanja. Ma stvarno mi ovo nije jasno. Da li postoji bar jedna osoba koja ce biti zadovoljna ovim revolucionarnim promjenama?

Berlingo