MAN SG 220/SG 240 Avtomontaža

Autor Chago, Prosinac 27, 2008, 19:12:51

conecto

Pa ako ga raskapaju možda tamo dijelovi i idu (ili neki treći grad), ne znam kuda bi išli u ZG...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

maky

Citat: conecto  u Studeni 03, 2009, 19:29:47
Pa ako ga raskapaju možda tamo dijelovi i idu (ili neki treći grad), ne znam kuda bi išli u ZG...
U Splitu ima dovoljno dijelova, dapače, 4 naša SG-jca su u rashodu (od toga 2 nisu bila uopće pokvarena, nego ih rashoduju iz samo njima poznatih razloga). Inače svi znamo da su neuništivi, a ako im neki vrag i je, onda je običaj da im naši uvale MAN motore iz Ikarusa (one sa 260KS, tako su stavili u 2 SG220). E to je onda žilavo stvorenje, dobro čupa...  ;)

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

ipiljek

Citat: maky  u Studeni 04, 2009, 20:15:51
Citat: conecto  u Studeni 03, 2009, 19:29:47
U Splitu ima dovoljno dijelova, dapače, 4 naša SG-jca su u rashodu (od toga 2 nisu bila uopće pokvarena, nego ih rashoduju iz samo njima poznatih razloga). Inače svi znamo da su neuništivi, a ako im neki vrag i je, onda je običaj da im naši uvale MAN motore iz Ikarusa (one sa 260KS, tako su stavili u 2 SG220). E to je onda žilavo stvorenje, dobro čupa...  ;)
Pa kaj tam kod vas čuvaju motore iz Ikarusa? ???
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

maky

Rabe su odavno u smeću, ali MAN motori su sačuvani (to je jedino šta je valjalo na Ikačama), dosta su moćni sa svojih 260KS i posluže ovako kod starih autobusa...

Iako, da se mene pita, ja bi malo prekopao skladište djelova. Zanima me gdje su otišli moćni MAN motori iz zglobnih Graf & Stiftova koje smo imali. To su svojedobno bile  rakete na ovim područjima. MAN 280KS, Voith automatski mjenjač, retarder, milina za vozit... Ja bi u jednog SG-jca pokušao radije to uvalit pa nek leti.

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

conecto

To s MAN-ovim motorima iz Ikarusa se radilo i u ZET-u, tj. prebacivalo ih se u MAN-ove. Ti su motori jednostavno bili prejaki za jadnog Ikarusa i s njima su se samo još brže razvalili. Tj. busevi otišli kvragu, a motori još ko curice
A GDJE JE POANTA?

Shole

Mi nismo u Rijeci imali Ikarusa, al zato u Avtomontaže SG220 savljamo Mercedesov OM427H sa 280KS iz rashodovanih zglobnih Sanosa.  Ne da idu u brdo, nego paraju asfalt

troosovinac

Citat: maky  u Studeni 04, 2009, 22:55:54
Rabe su odavno u smeću, ali MAN motori su sačuvani (to je jedino šta je valjalo na Ikačama), dosta su moćni sa svojih 260KS i posluže ovako kod starih autobusa...

Iako, da se mene pita, ja bi malo prekopao skladište djelova. Zanima me gdje su otišli moćni MAN motori iz zglobnih Graf & Stiftova koje smo imali. To su svojedobno bile  rakete na ovim područjima. MAN 280KS, Voith automatski mjenjač, retarder, milina za vozit... Ja bi u jednog SG-jca pokušao radije to uvalit pa nek leti.
u neoplanima su ti motori.
bela lađa

421

Nažalost tužna je vijest da je 300 bio prevelik teret i za AH grupu koja ga je trebala obnoviti i sačuvati.
Nisu to bili u mogućnosti realizirati pa nam je 300 otišao zauvijek.Srećom da su fotke u velikom broju na forumu!
RIP
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

ipiljek

Citat: 421  u Studeni 12, 2009, 20:56:09
Nažalost tužna je vijest da je 300 bio prevelik teret i za AH grupu koja ga je trebala obnoviti i sačuvati.
Nisu to bili u mogućnosti realizirati pa nam je 300 otišao zauvijek.Srećom da su fotke u velikom broju na forumu!
RIP
Znači ode u rezalište? :'(
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

421

Nažalost da, Tvoj 200ti post je posvećen njemu- 300tki!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

haki

Možda sam tog jučer vidio kako ga vuče dizalica po Zagrebačkoj aveniji  valjda u Podsused ali ga nisam uspio slikat

Classic

Na sreću ili žalost g.b 300 još uvijek stoji u Podsusedu ali več prilično očerupan...

Portos

300 stoji u CIOS-u čeka kasaciju. Fali nekoliko prozora, a krov iznad vozača rastvoren je kao konzerva...
Tako tužno :'(

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

conecto

Pouzdano znam da je postojala ozbiljna volja da se taj bus sačuva, izrađen je elaborat troškova, obnove, konzerviranja i svega potrebnog, no recesija je (nažalost) ovog puta učinila svoje...
A GDJE JE POANTA?

ipiljek

I član ovog foruma MAN fan mu je vratio zaštitni znak - lavića! :)
Ne znam dal on sad čita, ali sigurno bi mu bilo jako žao! Pozz  ;)