Mercedes-Benz Citaro G II

Autor Ivan, Siječanj 12, 2009, 13:00:21

Shole

A što bi rekli da ste pak u Rijeci.  Na jednoj seriji Lion's Classica iz '05. potpuno ispravni displejevi se zamjenjuju novim narančastim.  Nitko živ nezna iz kojeg razloga.  Došla je takva naredba i amen.  Nemože bit ništa drugo nego to da će netko pokupit jako dobru proviziju za to sve skupa. 

mansg313

Citat: Tomek  u Veljača 08, 2009, 13:53:32
A što bi tek rekli za Biodizel gb162 kojem će ubrzo biti godinu dana da vozi sa požutjelim displayom... Zbog toga nije vozio na SIsvete za Mirogoj, jedini od Biodizela nije vozio za rukometno prvenstvo za Arenu..
Šokantno je da je jedan display teško popraviti.
I ako se vec nemoze popraviti(u sto cisto sumnjam) pa neka ga iskopcaju i hvala,dovidjenja ovako mi pada mrak na oci svaki put kad vidim njega ili jos neke sa slicnim stvarima >:( >:( >:(

Ivan

Ovo je katastrofa kako su zadnji Citari označeni (valjda onda 175-182)... Brojevi su nalijepljeni samo naprijed i odostraga, potpuno su drugačije veličine od 170-174, a jedna stvar je još gora, voze BEZ IKAKVE OZNAKE VLASNIKA!!!

Dobro je da su uključeni u promet pa valjda neće biti divljih redukcija na 109, ali ne mogu shvatiti zašto je bilo teško nabaviti 8 naljepnica ZET, jer preko nekih stvari ipak ne bi trebalo prelaziti tako olako, ne mogu vjerovati da je ZET toliko nisko pao da se ne može držati osnovnih pravila... Ako ih ja znam, onda bi ih itekako trebao znati netko kome je to posao, ako netko na funkciji iz ZET-a ovo čita, neka ga bude sram! 

PRAVILNIK
O POSEBNIM UVJETIMA ZA VOZILA KOJIMA SE OBAVLJA JAVNI CESTOVNI PRIJEVOZ I PRIJEVOZ ZA VLASTITE POTREBE

2. Autobus

....
Članak 6.

...
(1) Autobus namijenjen za prijevoz putnika mora ispunjavati najmanje sljedeće uvjete:

– ime i prezime te prebivalište fizičke osobe, odnosno naziv tvrtke i sjedište za pravnu osobu istaknuto najmanje na vanjskim bočnim stranama autobusa. Podaci navedeni na bočnim stranama autobusa moraju odgovarati podacima navedenim u licenciji za obav­ljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza. Visina slova u natpisu ne smije biti manja od 30 mm;

– unutrašnjost autobusa, čistu i neoštećenu (sjedala, podovi, bočne stranice, rasvjetna tijela);

– osnovni pribor za interventno čišćenje (metla, lopatica, posuda, spužva i sl.);

– uređaj za zagrijavanje i prozračivanje vozila;

– vanjske površine autobusa neoštećene, a ako su sanirane, sanacija mora biti izvedena uredno;

– svi znakovi obavijesti i natpisi unutar autobusa (ULAZ, IZLAZ, IZLAZ ZA NUŽDU i sl.) moraju biti na hrvatskom jeziku.

(2) Autobus (razred I. – gradski autobus), kojim se obavlja prijevoz putnika unutar zona koje utvrđuju jedinice lokalne samouprave, mogu umjesto naziva iz stavka 1. podstavak 1. ovog članka imati prepoznatljivu oznaku tvrtke, te ne moraju ispunjavati uvjet iz stavka 1. podstavka 3. ovoga članka.

kekobus

Polako, bez žurbe. Ionako ne ide logo ZET-a, nego neke kocke...

buSHunter795

Ja sam danas imao čast ući u gb 179 koji je danas vozio liniju 109...bus je savršen...
Miriši tvornički, osjeti se da je sve ganc novo... 8)
Evo jadna slikica:
ZG 8607-DU 179

421

Čini mi se da jedino  na 179 nije  radio prednji displej,zašto bi inače imao ploču  "109"kod vjetrobrana zdesna.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

buSHunter795

Citat: 421  u Veljača 09, 2009, 19:47:21
Čini mi se da jedino  na 179 nije  radio prednji displej
jooj nisam uopče pratio...moguće

Ivan

Ja sam se vozio u 181 i dobio sam isti osjećaj kao i kod prvih prije mjesec dana - vuče dosta slabo i kad sam ušao u stariji Citaro na 220 išao je neusporedivo bolje... Kod ovih koji su sad neko vrijeme u prometu motori su se razradili pa su mi tako-tako, ali dok je motor još nov kakav je mislim da je jako daleko od savršenstva... :(

A ovo sa brojevima je stvarno sramota... APP koji je do prije dvije godine znao sasvim uredno stavljati brojeve sada ispada kao da tamo rade samo sedmogodišnja djeca, ne mogu shvatiti kako ih mogu tako lijepiti, ovi prije mjesec dana veći, ovi sada manji, a svi skupa neuredni i nahereni... ::|

ipiljek

Jel zna netko tko ima tiši i mirniji rad - ovi novi Citari ili MAN NG313?
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Shole

odi unutra pa se vozi pa ćeš vidit.    Stvarno idiotsko pitanje

ipiljek

Citat: Shole  u Veljača 11, 2009, 22:19:34
odi unutra pa se vozi pa ćeš vidit.    Stvarno idiotsko pitanje
Ja sam lijepo pital,al....ne znam zašto je idiotsko??
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

maky

Zato šta će doći taj i taj član i reć će da je Citaro tiši i mirnije radi, onda ću za 2 dana doć ja i reć da nije istina i da je tiši i mirniji NG313, a zapravo oba govorimo gluposti jer nijedan od nas nije doašo sa uređajem koji mjeri decibele, nego po osobnom dojmu. Ne možeš sve pitat, o nekim stvarima trebaš imat svoj stav. Ne znači ako je nekom drugom nešto tako da je i tebi to tako. Svi smo različiti.

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

ipiljek

E Maky hvala ti na lijepom i kulturnom odgovoru! ;)
Oni su meni približno isti u zvuku, al mislil sam da zna netko ak piše u kakvim tehničkim karakteristikama.Na to sam prvenstveno mislil.Nemojte kaj zamjerit! ;)

Ivan

Bezvezno pitanje... Jedno je sigurno, moraju zadovoljavati standarde oko glasnoće i mislim da bi bili otprilike slični što se tiče konkretnih dB. Koji radi "mirnije" je još bezveznije pitanje, to su MAN i MB, a ne sad neke razvaljotine da vibriraju i trzaju, pogotovo sa Voithovim mjenjačima koji, ako su ispravni, praktički obično nimalo ne trzaju.

t4

Baš je neobično vidjeti MB na 109ki. Vozio sam se u njima, bio je netko spomenuo da imaju mekše amortizere od MAN-a. Ma imaju malo sutra :-)