Mercedes-Benz Citaro G II

Autor Ivan, Siječanj 12, 2009, 13:00:21

Shole

Nekad davno su možda i imali, u vrijeme O305G i Avtomontažinih SG220 to je bilo nebo i zemlja.  Danas je sve to isto

Ivan

Citat: Shole  u Veljača 12, 2009, 12:12:51
Danas je sve to isto
Ne bih se složio.

Moj je dojam da su niskopodni MAN-ovi uglavnom ugodni na rupama čak i na linijama poput razvaljene 110, dok su Citari sasvim druga priča, nevjerojatno mi je da mogu pomalo skakutati i na novoj potpuno ravnoj cesti, a na rupama brutalno razvaljuju, pogotovo na prvoj osovini, dok je zadnja obično u redu, ali ni ona nije neko čudo i još često ispušta čudne klak zvukove...

Svaki puta kad sjednem kod prednje osovine (naglašavam, iza nije tako) vibracije su toliko jake da osjetim pravo olakšanje kada bus stane, ne samo na linijama poput 208 nego i na 220, a to mi je osjećaj potpuno nepoznat kod drugih autobusa na bilo kojoj liniji... Znao sam par puta izaći iz Citara najdoslovnije sa bolovima u vratu koji bi me pratili sljedeća dva-tri dana.

Istina, sa ranijim generacijama je bilo potpuno drugačije, a još su i O 405 N možda bili malo blaži od MAN-ova. No sada je Citarov ovjes užas.

Shole

Puno se da napravit na ovjesu kad si ga vozači sami podese kako im paše.   Ako ne voziš brzo, a cesta ima neravnina puno se može dobit ako jastuke skroz digneš, onda pliva po neravninama, ali ako slučajno brže naletiš na koju onda jako lupi.

mansg313

Citat: Ivan  u Veljača 12, 2009, 12:54:11
Citat: Shole  u Veljača 12, 2009, 12:12:51
Danas je sve to isto
Ne bih se složio.

Moj je dojam da su niskopodni MAN-ovi uglavnom ugodni na rupama čak i na linijama poput razvaljene 110, dok su Citari sasvim druga priča, nevjerojatno mi je da mogu pomalo skakutati i na novoj potpuno ravnoj cesti, a na rupama brutalno razvaljuju, pogotovo na prvoj osovini, dok je zadnja obično u redu, ali ni ona nije neko čudo i još često ispušta čudne klak zvukove...

Svaki puta kad sjednem kod prednje osovine (naglašavam, iza nije tako) vibracije su toliko jake da osjetim pravo olakšanje kada bus stane, ne samo na linijama poput 208 nego i na 220, a to mi je osjećaj potpuno nepoznat kod drugih autobusa na bilo kojoj liniji... Znao sam par puta izaći iz Citara najdoslovnije sa bolovima u vratu koji bi me pratili sljedeća dva-tri dana.

Istina, sa ranijim generacijama je bilo potpuno drugačije, a još su i O 405 N možda bili malo blaži od MAN-ova. No sada je Citarov ovjes užas.
Ma za nas je Citaro daleka budučnost nama treba bus sa tvrdim podvozjem a ne svaki put kad pređe preko mosta slobode da ti kasnije 2 dana zvoni u ušima i tako 9 do 11 puta na 221 u srednjoj službi pa ti vidi... >:(

Ivan

Prvi dan je u prometu pa može valjda sličica ovdje. :)

conecto

Citat: Ivan  u Veljača 13, 2009, 20:29:06

http://i23.photobucket.com/albums/b366/i_nl263/P2132318.jpg

Citaro prvi dan u prometu i odmah na 212? Koji je to g.b.? I ja sam taj dan prvi put izvezao 549 na 220. Za razliku od ovih dosadašnjih ima digitalni tahograf.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Od  01.01.2009.  je obavezan digitalni tahograf u autobusima.  Daj ga maloslikaj da vidimo, ja ga još nisam imao prilike vidit

Ivan

Citat: conecto  u Veljača 15, 2009, 00:29:39
Citat: Ivan  u Veljača 13, 2009, 20:29:06

http://i23.photobucket.com/albums/b366/i_nl263/P2132318.jpg
Citaro prvi dan u prometu i odmah na 212? Koji je to g.b.? I ja sam taj dan prvi put izvezao 549 na 220.
547, a 550 je bio na 269. :) Pisali smo već na temi o tipovima na linijama pa sam zaboravio ovdje broj napisati. :-[ :)

Tomek

U APP-u danas viđeno 8 novih Citara G s probnim tablicama. Mislim da će to biti definitivan kraj Avtomontažama u Zagrebu  :'(

Ivan1983

Danas oko podneva u Svetoj Nedjelji viđeno par novih citara koji su čekali na registraciju ;D ;D ;)

brunok

da od ponedjeljak su na upoznavanju Zagreba ;D ;D ;D,danas su ljepili Gb i sređivali ih ;D,valjda više neče biti toliko redukcija u APP

kekobus

Taman će tih 8 pokriti izlaz, jer danas u prometu Podsuseda nema 8 buseva!

Ivan

Danas popodne sam vidio novih 10 komada u APP, četiri su već imala ZET-ov logo, valjda će onda i brojevi uskoro...

Također, 180 je dobio logo, drugih nekoliko iz te serije koje sam vidio još nisu, ali nadam se da budu uskoro. Samo sramota je da su ih takve uopće puštali na cestu... ::|

Portos

Citat: Ivan  u Veljača 18, 2009, 16:27:21
Danas popodne sam vidio novih 10 komada u APP, četiri su već imala ZET-ov logo, valjda će onda i brojevi uskoro...
Ja sam ih nešto poslije 13h u APP vidio 8 komada, ali između prvog i sljedečeg bila je rupa, jedan je stajao i kod servisa. Točno, neki su imali već ZET logo...

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

421

U APD jučer navečer viđen neutvrđen broj novih Citara s probnim oznakama.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln