MAN Lion's City ('09)

Autor kekobus, Veljača 09, 2009, 09:02:12

Portos

307 na 330 danas, curi mu zrak na prednjem desnom jastuku :-\

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Ivan

Citat: Max-d  u Svibanj 12, 2009, 20:17:26Kaj se vrata tice tu se u potpunosti slazem, kad je velika guzva onda je i velika frka sa zadnjim vratima.
Mislim da su ih inače u Podsusedu počeli "sređivati", neki dan sam sve vozio u prepunom na 102 i hrpa ljudi je stajala na zadnjim vratima, dok senzor radi to se ne zatvara sljedeće 2-3 minute dok se ne stisnu, ali ovaj je zatvorio od prve... Uostalom, čovjek iz MAN-a mi je rekao da se senzor može isključiti, tako da možda ni nije podsusedsko kemijanje nego jednostavno ispravno korištenje mogućnosti... Trebalo bi to tako srediti na svima... Sa zvučnim signalom, vozačkom kontrolom i zagrebačkim gužvama senzor stvarno i nema smisla.

kriticar

Danas viđeni novi
328 - ZG-1785-DZ
329 - ZG-1792-DZ
333 - ZG-5458-DZ
327,328 I 329 vozili na liniji 123
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

plavi ZET-ov bus volim

Evo gbr 333 odmara na Glavnom kolodvoru:
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Max-d

Citat: Ivan  u Svibanj 12, 2009, 23:59:51
Citat: Max-d  u Svibanj 12, 2009, 20:17:26Kaj se vrata tice tu se u potpunosti slazem, kad je velika guzva onda je i velika frka sa zadnjim vratima.
Mislim da su ih inače u Podsusedu počeli "sređivati", neki dan sam sve vozio u prepunom na 102 i hrpa ljudi je stajala na zadnjim vratima, dok senzor radi to se ne zatvara sljedeće 2-3 minute dok se ne stisnu, ali ovaj je zatvorio od prve... Uostalom, čovjek iz MAN-a mi je rekao da se senzor može isključiti, tako da možda ni nije podsusedsko kemijanje nego jednostavno ispravno korištenje mogućnosti... Trebalo bi to tako srediti na svima... Sa zvučnim signalom, vozačkom kontrolom i zagrebačkim gužvama senzor stvarno i nema smisla.

po meni nebi bilo lose kad bi se senzor mogao iskljuciti za rucno zatvaranje trecih vrata,a na dozvolu neka ostane,jer mi ovakvo rucno zatvaranje trecih vrata u konbinaciji sa senzorom nema nikakvog smisla.

conecto

Ja mislim (što ne mora biti točno) da bez senzora (odnosno njegovog isključivanja) po nekoj logici više nema dozvole ni automatike jer nema preko čega raditi...?!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Spiker

Senzori moraju raditi zbog homologacijskih propisa.
Kasnije se mogu otkopčati. Ako mislimo na senzore na gumenim usnama vrata.
Gore iznad vrata su i foto-ćelije koje gledaju da nije netko i na žutom gazištu ispred vrata.

conecto

Automatika na Cityu radi fantastično, zatvara puno brže nego kod Mercedesa i ja ju koristim kao da ručnog otvaranja ni nema. Zapravo često zatvori brže automatski nego ručno jer ni City u unutarnjem retrovizoru baš nije nešto pregledan.
A GDJE JE POANTA?

dean25

Na fotki koja je slikana sa kabrio-busa vidi se da je u gb 309 programiran vanjski natpis-display za BRZU liniju 330 Zagreb(Glavni kolodvor)-Velika Gorica. 8)

štefek

da sada svi imaju natpise 330 velika gorica gl. kolodvor
a problem je što nigdje nepiše BRZA LINIJA a broj 330 malo tko gleda več kad vide natpis velika gorica odmah misle da je to spora linija i tada nastanu problemi pa brza stoi na više stanica, mislim da je to propust da na displeju nepiše BRZA LINIJA.

Max-d

Citat: conecto  u Svibanj 15, 2009, 09:49:42
Automatika na Cityu radi fantastično, zatvara puno brže nego kod Mercedesa i ja ju koristim kao da ručnog otvaranja ni nema. Zapravo često zatvori brže automatski nego ručno jer ni City u unutarnjem retrovizoru baš nije nešto pregledan.

slazem se stim da automatika na cityu radi odlicno i ja ju stalno koristim, ali kad sam prvi put vidio gumb za rucno otvaranje vrata ponadal sam se da nam to bude spas u guzvama kaj se nije pokazalo tocnim i onda me to malo razocaralo,jer cemu gumb kad je opet senzor u igri kao i za automatiku.Mogli su onda gumbi biti postavljeni jednostavno kao i na citaru,dva gumba i tipka za dozvolu i peglaj.

conecto

Jedina je prednost zapravo što na krajnjoj stanici možeš držat sva vrata otvorena i što ih možeš samostalno otvorit za putnike koji si ne znaju sami stisnut taster vrata ( a takvih je još masa).
A GDJE JE POANTA?

Max-d

A ja im ne otvaram vrata,puknem im dozvolu pa nek se skoluju!!!

citaro

Citat: Max-d  u Svibanj 16, 2009, 21:35:13

Da, pa čekaš do sutra i na okretište dođeš s 15 minuta kašnjenja, pogotovo u špici...

ikar

Citat: citaro  u Svibanj 16, 2009, 21:55:12
Citat: Max-d  u Svibanj 16, 2009, 21:35:13

Da, pa čekaš do sutra i na okretište dođeš s 15 minuta kašnjenja, pogotovo u špici...

Kakvo čekanje. Kad nema nikog više za uć/izać tjeraš dalje. Ima još stanica na liniji pa će se već odškolovati ;)