Tipovi autobusa na linijama 2009.

Autor manoplan, Siječanj 02, 2009, 20:53:22

conecto

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 07, 2009, 14:39:50
Jesu li upisane u sve atrone sve linije (APP, APD, APVG)?

Jesu!

A možeš to vidjet i ovdje par postova prije - GB 105 iz APP vozi u APD liniju 217 i na displeju sve uredno piše.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

conecto

Kad plinara radi i vozi više Citelisa parkiraju se novi Citari G i MAN-ovi, voze sve ispravne kocke, a lizing se (valjda) plaća...
A GDJE JE POANTA?

tramvajac 92

Da jer moraju malo i oni odmarati-kad opet krepa punionica opet će biti problema s izlazom..

Ivan1983

Jučer nakon mnogo vremena prođoh kroz garažu Dubrava kad ono iznenađenje sve puno novih citara :o ;)

ipiljek

Da...inače danas voze na liniji 121 same NG 312-ice.
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Shole

Baš su lijepo ukomponirana ova dva prethodna posta -  U Dubravi puna garaža Citara, i onda komentar kako su na 121 sami NG-i.  Bravo bravo

conecto

Pa garaža je puna novih Citara i MAN-ova, ne zato što ih previše ima već im se štedi kilometraža do Nove godine. Navodno je ugovorena godišnja kilometraža 75 tkm, a naši Citari mahom imaju 80 i više. Za prekoračenje se navodno plaćaju penali 0,5 eura po km, što znači za 5000 km prekoračenja 2500 eura... Zato i na našim linijama voze 0-405 GN, Conecti, a preostali solo O-405 N su u VG...
A GDJE JE POANTA?

conecto

Evo malo baš računam - ako je zaista ugovorena godišnja kilometraža od 75 tkm ispada da bus dnevno u prosjeku smije prijeći 205 km (maksimalno dvije službe i to samo na kratkim linijama). Dakle općenito mnogo (skoro dvostruko) manje nego što je autonomija plinaša, a oni baš zbog toga voze samo pažljivo odabrane vozne redove. Dakle, takav autobus liniju 268 može voziti 4-5 mjeseci godišnje, a koji busevi će voziti ostatak godine ???
Vjerojatni odgovor - O 405 GN i malo stariji Citari.
A plinski busevi s obzirom na način tankanja ni tu brojku očito neće dostići. I oni prvi koji voze više od pola godine jedva su uspjeli natući nešto sitno preko 30 tkm.

Ne zaboravimo, svi ti busevi će kroz 8 godina biti jako skupo plaćeni...
A GDJE JE POANTA?

221

Pa dobro, zašto se još forsiraju (doduše, sada manje) novi citari na 268? Zar ju se ne može napuniti sa citarima iz 2006. i kockicama?
A nove citare staviti na linije koje trebaju zglobne buseve, a nemaju veliku kilometražu.
Da su od početka kombinirali npr. 5 novih i 5 starih na 268, stanje bi bilo puno bolje.
Ali bili izbori...a sad ga boli ona stvar.

MAN19464

Citat: conecto  u Prosinac 09, 2009, 08:02:11
Pa garaža je puna novih Citara i MAN-ova, ne zato što ih previše ima već im se štedi kilometraža do Nove godine. Navodno je ugovorena godišnja kilometraža 75 tkm, a naši Citari mahom imaju 80 i više. Za prekoračenje se navodno plaćaju penali 0,5 eura po km, što znači za 5000 km prekoračenja 2500 eura... Zato i na našim linijama voze 0-405 GN, Conecti, a preostali solo O-405 N su u VG...
da sve solo kockice  O-405 N su u velikoj gorici a obnovljeni 801 izgleda fenomenalno zbilja divno ga je gledat, a pošto nema za njega Atron nedaju ga na linije ako se nemora da nebi ljudi se vozili besplatno, a što se tiče goričkih novih MAN-ova oni još nemaju 30000 km prijeđenih tek jedva 29000 što je zbilja premalo, čak kad se dogodi problem kao u utorak kad je bus na liniji 310 ostao u kvaru gb.811  i kada se htjelo skinut sa linije 330 nije se smjelo jel se baš potrefilo da su slijedeća 3 busa na 330 bila nova a njih se nesmije ni za živu glavu poslati ma niti jedan krug na liniju 310 kao ni na ostale linije pa je ta linija puno više kasnila i nije se nikada moglo nadoknaditi vrijeme, tako da ti novi busevi puno kompliciraju posao otpremnicima i nisu uopče iskorišteni rade samo 180 km dnevno i to od ponedjeljka do petka a vikendom se nesmiju ni pogledat a kamoli upalit, tako da prvi put u povjesti autobus manje radi sati od vozača i autobusi imaju svaki vikend slobodan. čudno zar ne  ??? ??? ??? ???

Shole

A plaćeni su kao niti jedni do sad.  A čujte, izglasali ste pa nek vam bude

conecto

Citat: Shole  u Prosinac 11, 2009, 00:09:05
A plaćeni su kao niti jedni do sad.  A čujte, izglasali ste pa nek vam bude

Gledaj, nismo GA izglasali mi, jer imamo u ZG dovoljno onih koji će GA izglasat za nas. Takva je struktura stanovništva grada i vrlo pogodna za politički inžinjering. ON si izabere kvartove (najčešće socijalnih slučajeva koji sve dobivaju od Grada i države a ne rade ništa i ima ih koliko voliš i imaju glasačko pravo) koje će favorizirati. Pa im pukne autobusnu liniju, asfalt i ostale komunalije, pojavi se na otvaranju, a zauzvrat ima sigurne glasove. J..e se NJEMU za par tisuća Purgera (pravih, ne onih divljaka koji se tako nazivaju) koji prosvjeduju protiv rušenja Cvjetnog trga u samoj povijesnoj jezgri (totalni kulturocid) kad ON ima daleko brojnije glasače kojima dijeli besplatne stanove izgrađene našim novcem. Najbolji primjer je novo POS-naselje Sesvetska Sopnica na prostoru bivše svinjogojske farme tvornice "Sljeme" (farma bila - farma ostala) gdje je prošli tjedan kolega s busom rano ujutro skoro uletio u šaht pošto su nestali svi poklopci preko noći i otišlo po kg (sve jasno?)
Sad bi se ON popeo na državnu razinu, dijeli okolo po HR naše stare autobuse, paukove, vatrogasna vozila, gradi bolnice i ubire simpatije glasača po provjerenom receptu. A kasnije će i tebi netko moći reći - "tako ste izglasali pa nek vam bude"
A GDJE JE POANTA?

Shole

Bili vi za jedne ili za druge, ili pak za neke treće, Bandićevo ponašanje i vladanje mi nema aspolutno nikakvih dodirnih točaka sa socijaldemokracijom, i mogao bi mirne duše preć u HDZ koji mu je po svemu puno puno sličniji. Ma nema šansone da on dobije više od 10% na izborima.  I nije mi uopće jasno kakve mu ono budaletine vode kampanju kad mu je sve isto ko na lokalnim izborima, a predsjednička funkcija nema blage veze sa tim.  Idemo radit, idemo ovo idemo ono, slika u blatu u Kozari boku...... a taman da i dobije na izborima bio bi najobičniji fixus ko i ovaj prije njega.  Eventualno može tu i tamo nešto malo kenjat i to je to.

Tomek

Pa nismo djeca, koja je zapravo razlika između HDZ-a ili SDP-a?? Kažeš da njegovo ponašanje više liči na HDZ? Pa šta je onda Milanović čekao zadnjih 3 godine? Zašto ga nije smjenio.. Ulazim sad u politiku, ali ovo sve je ista kaša, nije to tako samo u Hrvatskoj, ali bogme ovdje je stvarno jako izraženo.