Punjenje linija

Autor Boki651, Studeni 21, 2007, 15:22:26

Shole

Citat: ikar  u Veljača 26, 2010, 10:10:31
Danas je 500 umjesto 644 na liniji 10! Ne bi bila neka posebnost da nije vozio danas 8.30 21 Brnčići  !!!

Nije to neka drama da je monotral išao po selima Viškova, vjerovatno je vozaču bilo i interesantno, a putnicima pogotovo, ali je to pravi pokazatelj kakva je situacija sa voznim parkom.

5 dana jedan jedan Classic stoji jer nisu imali brisača, par Citara (i novi i stari) stoji već neko vrijeme sparkirano u kutu,  skladište rezervnih djelova prazno, a o dnevnom servisu da ne govorim.  ONI VAM NEMAJU SIJALICU ZA PROMJENIT ako pregori kratko svjetlo nego idu u remont skinut sa nekog neispravnog busa 1 žarulju !!!!!!!!

Berlingo

A 114 je danas vidjen na 5B. Glede linije 20A uljece svasta. Cini mi se da sam vidio 589.

Boki651

Ajme full mi je žao da 500 nisam vidio  :'(
Al kako je krenulo neće se dugo čekati na nove izlete  ;D

LuckyLooser

Lako za žarulje kad ih možeš skinut sa neispravog busa, ali naftu ne možeš. Jutros je bilo gusto, INA zatvorila špinu. :o Nešto su uspjeli iskemijat prije nego su prigradski počeli stizat na dnevni servis.

Berlingo

E sad, ovo je moj izvor. A on mi kaze da neki dugovi prema INI dolaze od rujna 2009!

mivano

Autotrolej izgleda puca po šavovima, bojim se da ćemo uskoro ostat bez gradskog prijevoza >:(

Berlingo

Nikako mi se ne svidja to. Nisam putnik. Ali kakav ce biti onda ovaj forum za par mjeseci? O cemu cemo pisati? I ono jos najbitnije? Sta ce voziti moje kolege vozaci? Nikako nije dobro.

LuckyLooser

Citat: mivano  u Veljača 26, 2010, 23:36:02
Autotrolej izgleda puca po šavovima, bojim se da ćemo uskoro ostat bez gradskog prijevoza >:(
Citat: Berlingo  u Veljača 27, 2010, 00:47:17
Ali kakav ce biti onda ovaj forum za par mjeseci? O cemu cemo pisati?
Nemojmo sad tako katastrofične prognoze. Grad veličine Rijeke mora imat gradski prijevoz. Prije nego se ukine JGP, puno drugih stvari će otić u K, ali da bi ga još mogli reducirat- vjerujem da hoće. Doći će privatnik, pa će Berlingo raspalit po njemu. ;D Ne zaboravimo da je Autotrolej KD u vlasništvu Grada, a koliko čujem Obi reže sve žive troškove, pa tako i prijevoz- otuda vam novi vozni red sa "povećanjem standarda prijevoza", skresane plaće djelatnika, nema pišljivih žarulja u skladištu (na kraju garaže je desetak autobusa sa kojih se skidaju dijelovi upravo zbog toga), pa do najnovijega- nema nafte. Ali glavno da će se Rijeka po 5. put kandidirat za trećerazrednu paradu zvanu MIR 2017. Za to se ima novaca. >:(

Citat: Berlingo  u Veljača 27, 2010, 00:47:17
I ono jos najbitnije? Sta ce voziti moje kolege vozaci?
Gdje piše da moraju vozit u Autotroleju? Vozit će kod privatnika gdje će bit prijavljeni na minimalcu, a ostatak dobivat na ruke, neće imat plaćeni puni GO/BO/državni praznik kao do sada nego će dobit 70 ili 100 kn po danu, nema 2 plaćena dana /6:40/ za krv, nema K15 (ako se ne varam, to im je već i ukinuto) nema božićnice/ uskršnjice, nema slobodnih plaćenih dana za vjenčanje/ smrt/ rođenje djeteta.... nego si uzmi mizerno plaćeni GO ili neplaćene dane. Što su to prekovremeni, rad nedjeljom, praznikom, noćni rad? Svi ti sati plaćeni su jednako kao običnim radnim ranom, bez kune stimulacije, nego si sretan ako je gazda dobre volje pa ti u buštu doda 100 kn. Još nisam čuo da je netko dobio otkaz ako nije nešto debelo zasrao. Privatnik će im reć: čuj, nema posla, od sutra ne moraš doć na posao.
Da me se ne bi krivo shvatilo- ne želim nikome takve uvjete, pogotovo ne svojim prijateljima vozačima kojih dosta poznam, ali jbg kriza je, teška su vremena. Ja već godinama radim pod tim uvjetima i hranim ova mala gladna usta sa svog avatara, pa što, jesam živ- jesam. Uf, skrenuo ja debelo sa teme, ali sorry morao sam se negdje ispuhat.

shef

Osjećam se ko na početku devedesetih: kanibaliziraju autobuse, monotrali na 21 (mislim da ni tada nije bilo takvih stvari), internet caffe sa 12 kn po satu...

Nek ide kvragu onaj tko je upalio svjetlo.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Stvar je u tome da čak i nema toliko manjka autobusa koliko se ponavljaju spomenute 90-e i da se čerupaju autobusi zato što NEMA DJELOVA.  Skladište je prazno a iz kog razloga to znaju samo oni "gore".  Da li je trolej toliko dužan  dobavljačima da stvari stižu na kapaljku, ili je pak ovo neka nova metoda da se ne gomilaju stvari u skladištu nego se naručuje ono što je stvarno potrebno.  Ja se slažem da bi trebalo bit tako, ali pod uvjetom da se ne gomilaju gluposti tipa stolice za 651 ili displejevi  (673-674-675) ali u skladištu uvijek mora bit stvari koje idu stalno.  Žarulje, razna dugmad, releji, stakla, vanjska ogledala, sicevi za vozača, mali hladnjaci od grijanja, ventili od klime za Regia i Citara.   Kako neko ne razumije da ovo nisu Tamovi ili Manovi SG220 ili pak Sanosi pa da može dnevni servis u roku 3 minute i 15 sekundi montirat novo ogledalo na bus.  Ako skršiš na Citaru ogledalo, a svašta se desi, on stoji mjesec dana kao neispravan jer nemaju desnog ogledala.  Ili se pak skine na onome koji stoji zbog lijevog pa onda ovaj nema više nijednog, a umeđuvremenu su mu skinuli krovne portele zbog nekog trećeg, pola releja i da ne nabrajam dalje i eto ti za čas dobijemo 539 i 540 iz '92. i '93.

Berlingo

Citat: shef  u Veljača 27, 2010, 11:56:11
Osjećam se ko na početku devedesetih: kanibaliziraju autobuse, monotrali na 21 (mislim da ni tada nije bilo takvih stvari), internet caffe sa 12 kn po satu...

Nek ide kvragu onaj tko je upalio svjetlo.
Vjerovatno si mislio na onu da smo 50 god. zivjeli u mraku i onda je neko upalio svijetlo. Ostalo si ti napisao. Ali nije to tako davno bilo, u 5.mjesecu ce ovaj "moj" daily imati 4 god. Ja ga odlucio malo nakititi lampicama, odmah u startu, a gazda kaze kako cemo sad biti prepoznatljivi i po mraku. Iza na sanduku ima 6 gabaritnih (mislim na ona crveno-bijela) i to ne bilo kakva. Iz Troleja! Bilo je na skladistu dijelova. A sad? Nije dobro.

NP-549

Taj isti koji ne razumije da u skladištu uvijek mora bit nekih stvari je izdao i naredbu da nema više prekovremenih i da svi moraju imat isto sati, a ne da neko ne ispuni fond pa mu se prebaci iz sljedećeg mjeseca, a ovaj drugi ima 50 prekovremenih.  Da gospodo, to se može napravit bez problema u gradu gdje svi autobusi i svi vozači kreću i završavaju na istom mjestu i praktički u isto vrijeme, ali u prigradu ne sigurno kad ne voze svi sve linije sa istog mjesta neko postoji 10-ak grupa linija, nešto kao poslovne jedinice u Autotransu.  Na istoku imaš Hreljin i Grobnik koji su totalno odvojeni, onda imaš još Klanu i Viškovo, Kastav, Matulji i Lovran i još poneki.   Ako Hreljin sa Križišćem vozi 9 autobusa sa 20 i nešto vozača i par njih fali što zbog bolovanja što zbog godišnjeg tu nemože doć radit netko ko živi na Viškovu.  Može ako ćeš mu platit prijevoz ili će vuć drugi bus prazan iz garaže i navečer nazad u garažu i što si dobio NIŠTA.  70 praznih kilometara

Berlingo

Buduci da malo tko od vas vidi ovu smjesnu liniju 3A evo od mene jedna mala sitnica. Vratio se danas mali. I to ne bilo koji nego bas 108.

Berlingo

Ako niko nije primjetio ja jesam. Totalni manjak solo autobusa? 567 je cijeli dan odvozio na 2A ! Upravo je na putu za garazu. Ne sjecam se kad je zadnji puta zglobni odvozio cijeli dan tu liniju. Izgleda da je svakim danom sve gore.

Ruske

na 1A danas isto vidio zglobni, a mislim i na 3A ili tako neka linija vidio kod video kluba na zametu