Mercedes Benz Citaro G II

Autor Shole, Ožujak 18, 2009, 14:47:30

superhik

Citat: superhik  u Travanj 02, 2009, 16:31:13
Baš me zanima dal će one iste guzonje sa 704, 702 i njima slični dobit opet nove buseve na račun sindikata, prijateljstva, a naročito mita i korupcije u obliku raznoraznih usluga.

Iako smo mnogi očekivali da će se po stoti put desit babe, stričevi, kuglanje, štenci, obiteljski sindikat,  itd itd .......  ovom prilikom javno želim izrazit zadovoljstvo podjelom buseva u ovoj turi.   Šefovi, svaka vam čast, nek se je konačno jednom desilo da ste nas ugodno iznenadili !!!!   Samo tako nastavite i bit će puno više zadovoljnih djelatnika vozača.   I onih koji su dobili nove buseve, i onih koji nisu, al su zadovoljni s tim tko je dobio.   Svim kolegama čestitke na novom busu, i želim im svima puno sreće i čim manje problema!

Pozdrav od superhika.

1A

Citat: 421  u Travanj 06, 2009, 19:20:46
Citat:Na ljeto sam ionako ili u kući ili na plazi do koje doslovno pljunem tako da mi prijevoz ne treba.

Da,ali kolega za volanom ne pati!!!

;D

Autobusi su vrlo lijepi, ali jedina stvar što mi se nesviđa je previše tih unutarnjih 'ograda' i rukohvata (ne one blizu krova za drzanje nego ove zute nepotrebne gluposti kod ulaza i svakog mjesta za naslonit se).

shef

Naravno da je ovolika navala njemačke "ljepote" izazvala prometni kolaps. Šalim se, naravno, inače su danas čitavog dana nepregledne kolone kroz grad.

Evo čarobnih otvora:

TV ekipa kod mene u busu:

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

erobuss

Vidim vi uvijek na ove gradske imate kojekakve primjedbe. Gledajući Zagreb, Rijeku, Split i Dubrovnik koji svako malo kupuju nove autobuse, slobodno mogu reći da su NO1 na brdovitom balkanu. Forumaši iz ostalih zemalja, među kojima sam i sam, mogu samo sanjati stoljetne snove da će u njihov grad doći bar jedan nov novcat bus, a to bi moglo biti nikad, možda ni tad.

shef

Citat: erobuss  u Travanj 06, 2009, 19:57:04
Vidim vi uvijek na ove gradske imate kojekakve primjedbe. Gledajući Zagreb, Rijeku, Split i Dubrovnik koji svako malo kupuju nove autobuse, slobodno mogu reći da su NO1 na brdovitom balkanu. Forumaši iz ostalih zemalja, među kojima sam i sam, mogu samo sanjati stoljetne snove da će u njihov grad doći bar jedan nov novcat bus, a to bi moglo biti nikad, možda ni tad.

U čovjekovoj je prirodi da uvijek traži više i bolje. Ja sam sretan i zadovoljan što je u moj grad konačno došlo nešto kako treba (Regije ću ovdje izostaviti jer ne živim u prigradu - a i da živim isto ih se baš ne vidi, a nisam ni osnovnoškolac). Ali sam i dalje tužan jer neke stvari uvijek ostaju iste: vozni redovi, sustav naplate, informacijski sustav. Ovo je za Rijeku tek zrnce. I dalje su jutros na liniji gdje živim bila dva MAN-a iz 1981.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Kako to da nitko nije uspio to poslikat; sjedišta iznad treće osovine na blatobranu nisu u istoj visini !!!  Prvi put u životu to vidim.  Nije ništa strašno, samo mi je zasad još čudno

shef

Citat: Shole  u Travanj 06, 2009, 20:23:12
Kako to da nitko nije uspio to poslikat; sjedišta iznad treće osovine na blatobranu nisu u istoj visini !!!  Prvi put u životu to vidim.  Nije ništa strašno, samo mi je zasad još čudno
Tko je rekao da nema slike?

(c)Teutonic

Shole

Da, u biti to nisu ona sjedišta na blatobranu, nego ona iza.  I to ne jedan nego obadva reda.  Sto posto je neki otvor za "u motor" pa su stolice podignute da se može otvarati bez skidanja stolica.

EDIT:  ovo mi je 888 post, moram pod hitno počet više pisat jer će me stić MANFAN i MANSG313 sa brojem postova  ;)

conecto

Ako izuzuzmemo vozačku kabinu definitvno bolji od zagrebačkih!
Prvo, široka roleta protiv sunca kod Citara sa njegovom visokom šoferšajbom je nužnost što mi u ZG itekako osjećamo.
Drugo, pravi unutarnji retrovizor uz kojeg i oni na vratima dobivaju funkciju.
Treće, više komandi vrata sugeriraju na bolje rješenje
Četvrto, retarder na ručici u RI je svakako potrebniji, ali uvijek je prava stvar
Peto, isto vrijedi i za snažan motor

Jel bio neko iz ZG da vidi kako to može izgledati. Za ove rolete ja odavno trubim (uz ove naše jadne ponekad uopće ne vidiš desni retrovizor) ali očito na krivim mjestima.
A sjedala na nejednakoj visini imaju i naši novi Citari (stariji ne).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

ikar

Ekipe sa 667, 668, 582 i 591 dobile nove; ostali busevi su slagane ekipe!

kastavac

samo me zanima koliko će dugo ovako izgledat dok majmuni ne počnu šarat i razbijat po busu  >:( >:( :-\

netko

Citat: Shole  u Travanj 06, 2009, 20:58:44
Da, u biti to nisu ona sjedišta na blatobranu, nego ona iza.  I to ne jedan nego obadva reda.  Sto posto je neki otvor za "u motor" pa su stolice podignute da se može otvarati bez skidanja stolica.
To da. ;)
Ali pogledaj malo općenito sva sjedišta odnosno stolice pa vidi jesu li u istoj visini. ;)
Doduše mi u Splitu imamo Citare sa troja vrata,pa  možda to igra neku ulogu,ali kod nas niti jedno sjedalo odzada pa do zadnjih vrata nije u istoj razini tj.svako sjedalo ima svoju visinu.
Smiješno,kao da je nekome bilo dosadno pa se malo igrao. ;D ;)
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

shef

Citat: ikar  u Travanj 06, 2009, 23:16:39

Jel ovo meni miriše na sretnog forumaša i možda čašćenje?? 

(c)Teutonic

man750

Citat: shef  u Travanj 07, 2009, 08:06:04
Citat: ikar  u Travanj 06, 2009, 23:16:39

Jel ovo meni miriše na sretnog forumaša i možda čašćenje?? 
jel taj sretni forumas dragec52? A koji je bus, g.br.720?
A ovaj put ništa umjesto 595?
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

ikar

Prvi dojmovi - jako zadovoljan! Napravio krug na 7-ci sa 720 i kolegom dragecom.

Bus je isto kao i prethodna serija jako krut ali su druge stvari poboljšane!
-350KS motor vuče uz Pehlin 40km/h polu-prazan
-klima automatski prati vanjsku temperaturu i održava unutra 4 stupnja nižu
-mogućnost blokiranja pojedinih krila prednjih vrata
-tasteri vrata blendaju kada se na tim vratima pozvonilo

Ima nekoliko stvari koje bodu u oči...
-Naljepnice poljepljene kao da ih je pijanac ljepio (Skoro otpale neke)...
-Plastika! Već su putnici donoslili poklopce vida sa stolica
-vozačka pregrada jako lupa (navodno da će sredit tu plastiku)

I još nešto... Prvi mačići se u vodu bacaju... 719 nije izašo na liniju 6 jutros zbog kvara na elektronici! Cijelu noć nisu mogli ustvrdit o čemu se radi! Razočarani vozač je morao istjerat 566 na liniju.

720 na Pehlinu

I na Vežici

P.S. U prigrad nije išlo niš novoga iako držim da je Općina Kostrena trebala dobit jedan Citaro jer pomažu prilikom svake nabavke novih autobusa! A i 611 neće vječno trajat.