ZET-ova Crna kronika

Autor tamlover, Prosinac 11, 2007, 23:18:15

Shole

Citat: Tomek  u Svibanj 25, 2012, 17:38:43
Ja još jednom napominjem, sve ovo smo si mi mogli priuštiti šta se radilo u Zagrebu zadnjih 10 godina, ali sa svakom investicijom dio love je nestao i to jednostavno ni Dubai nebi mogao podnijeti.

Ovom rečenicom je doslovno sve rečeno. Pametnome dovoljno.

I Viktor Lenac je propao na sličan način;  silne investicije u razvoj, koje su mogle bit bez problema i pokrivene, da usput nije svaki put usput nestala i vreća novca

Tomek

Često se priča da je ovih 250 autobusa previše za Zagreb, da nema te love. Ja mislim da je imao, ali naravno, ne da kupiš 250 autobusa po cijeni 350. Zato je i zaškripalo.. A pitanje je koliko će trebati da se opet gradski proračun oporavi.

I još nešto, često se pljuvalo po leasingu.. Ja mogu reći da nikad nisu autobusi za putnika bili čišći i djelovali ispravnije nego sada, to je stvarno vrlo dobro. Sad, dal je to do leasinga, dal je to do novog voznog parka, ne znam, ali mislim da Zagreb nikad nije imao ovakvo stanje, barem ne zadnjih 30-ak godina.

Tomek

Casper

Ovo nikako ne razumijem! Kako? Zašto nije otišao malo naprijed s lijeve strane ima parking, dovoljno velik za okrenuti bus...

sokre

Citat: Tomek  u Svibanj 31, 2012, 20:49:52
http://www.24sata.hr/reporteri/rekli-mu-da-tuda-moze-proci-i-avionom-pa-zapeo-u-raskrizju-268247

Čini mi se da je ovo zamjenski Lion's City gbr 88 koji je u APD-u

Zanimljiv je komentar bivšeg vozača autobusa:
"dule1607: Zet je prilagodio gabarite. Bogami niste prilagodili kome to prodajete. Na slici je Mercedes citaro nisko podni bus. Vozac sam po struci i vozio sam tu vrstu busa. Jako je nizak upravo zato da omoguci laksi ulaz i izlaz putnika. Od zadnje pogonske osovine do kraja busa ima oko 2,80 m cirka. prilikom svake udubine ti autobusi se vole njihati radi udobnosti putnika /mekani su/. Upravo je to opasnost..." ..

dean25

Ma čekajte malo
Zbog čega se taj autobus uopće krenuo okretati tamo?
I gdje je pratnja onda?
Nerazumijem.
Pretpostavljam da je ovdje riječ o slučaju da se zbog nekog razloga vozač odlučio okrenuti i vratiti natrag (po kontra smjeru).

Mirta

Možda griješim, ali ovo mi je izvan svake pameti. Cesta od Medvedgrada izlazi nešto niže od Kraljičina zdenca i može se skrenuti samo udesno (Sljemenska cesta je jednosmjerna!). Zna se koliko je cesta široka itd. itd. i da joj je na drugoj strani strmina i potok. A navodno prilagođeni gabariti vozila – pa vidimo iz priloženoga. Vozač bi morao biti kamikaza.

Nikad ne reci:"Nikad!".

Tomek

Malo prije mali gbr 16 kod Jurjevskih vrata imao sudar, D5 je došao po njega, cijela jedna strana je zguljena, a i cesta je bila puna tekućine.

tramvajac 92

Jurjevska vrata? Di je to?

Tomek

To ti je na onoj cesti koja ide od Gornjeg grada prema Cmroku.

tramvajac 92

A to..
Meni karta grada veli da je to Jurjevska ves, prema google karti sam Jurjevska.

STIB

Citat:Četiri osobe napale su vozača autobusa zagrebačkog ZET-a  jutros u 04.30 sati u Ilici. Vozaču je zbog zadobivenih ozlijeda pružena liječnička pomoć u Kliničkoj bolnici Sveti duh, a kako neslužbeno doznajemo nakon obrade pušten je na kućnu njegu. Osim vozača nasilnici su oštetili i autobus. Policija obavlja očevid, nakon čega će dati detalje događaja.
http://www.jutarnji.hr/jos-jedan-napad-u-nizu--cetiri-huligana-pretukli-vozaca-zet-a/1038461/
Na slici je bus 201, ali to je samo "ilustracija"
U Večernjem ima još teksta:

Citat:38-godišnji vozač ima nekoliko hematoma na glavi, razbijen mu je nos, te usna, no nije zadržan na bolničkom liječenju. Trenutačno je na policiji gdje iznosi detalje napada.

Napad se dogodio na stanici Vrapče, kada su huligani ušli u autobus br. 172 koji prometuje od Črnomerca prema Zaprešiću. Ne mareći za putnike u autobusu, huligani su razvalili nogama vozačku kabinu i vozača počeli udarati. Zahvaljujući brzoj intervenciji policije, trojica od četvorice huligana brzo su uhvaćena.

Sindikat najavljuje neprometovanje autobusa i tramvaja

Najveći sindikat u ZET-u zgrožen je ovim napadom, koji je samo jedan u nizu brojnih koji su se dogodili ove godine  te ističe kako će povući drastične mjere ne uvede li se reda u sigurnost putnika i vozača.

- Tražimo od mjerodavnih, a to su u prvom redu policija i Grad Zagreb da se na linijama na kojima se učestalo događa premlaćivanje, maltretiranje te verbalno zlostavljanje kako vozača tako i kontrolora, povede učinkovita kontrola, zaštita djelatnika ZET-a, te hvatanje te kažnjavanje počinitelja. Ukoliko izostane primjeren odgovor sustava na nasilje, poput današnjeg, zaustavit ćemo vožnju na kritičnim linijama  na kojima eskalira nasilje odnosno na kojima je došlo do napada više od dva puta, najavio je Anto Jelić, predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a, koji okuplja najveći broj članova u toj holdingovoj podružnici.

Ujedno poručuje kako je od početka godine do danas evidentirano na desetke napada na vozače i kontrolore ZET-a među kojima su bilo i četiri teža fizička napada.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

sokre

Ovakve gluposti moze sprijeciti samo stroga (i brza) kazna za pocinitelje.

Recimo 12 mjeseci bukse i visoka novcana kazna.

Tomek

Miho-x

Citat: STIB  u Srpanj 01, 2012, 11:08:18
Citat:Četiri osobe napale su vozača autobusa zagrebačkog ZET-a  jutros u 04.30 sati u Ilici. Vozaču je zbog zadobivenih ozlijeda pružena liječnička pomoć u Kliničkoj bolnici Sveti duh, a kako neslužbeno doznajemo nakon obrade pušten je na kućnu njegu. Osim vozača nasilnici su oštetili i autobus. Policija obavlja očevid, nakon čega će dati detalje događaja.
http://www.jutarnji.hr/jos-jedan-napad-u-nizu--cetiri-huligana-pretukli-vozaca-zet-a/1038461/
Na slici je bus 201, ali to je samo "ilustracija"
U Večernjem ima još teksta:

Citat:38-godišnji vozač ima nekoliko hematoma na glavi, razbijen mu je nos, te usna, no nije zadržan na bolničkom liječenju. Trenutačno je na policiji gdje iznosi detalje napada.

Napad se dogodio na stanici Vrapče, kada su huligani ušli u autobus br. 172 koji prometuje od Črnomerca prema Zaprešiću. Ne mareći za putnike u autobusu, huligani su razvalili nogama vozačku kabinu i vozača počeli udarati. Zahvaljujući brzoj intervenciji policije, trojica od četvorice huligana brzo su uhvaćena.

Sindikat najavljuje neprometovanje autobusa i tramvaja

Najveći sindikat u ZET-u zgrožen je ovim napadom, koji je samo jedan u nizu brojnih koji su se dogodili ove godine  te ističe kako će povući drastične mjere ne uvede li se reda u sigurnost putnika i vozača.

- Tražimo od mjerodavnih, a to su u prvom redu policija i Grad Zagreb da se na linijama na kojima se učestalo događa premlaćivanje, maltretiranje te verbalno zlostavljanje kako vozača tako i kontrolora, povede učinkovita kontrola, zaštita djelatnika ZET-a, te hvatanje te kažnjavanje počinitelja. Ukoliko izostane primjeren odgovor sustava na nasilje, poput današnjeg, zaustavit ćemo vožnju na kritičnim linijama  na kojima eskalira nasilje odnosno na kojima je došlo do napada više od dva puta, najavio je Anto Jelić, predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a, koji okuplja najveći broj članova u toj holdingovoj podružnici.

Ujedno poručuje kako je od početka godine do danas evidentirano na desetke napada na vozače i kontrolore ZET-a među kojima su bilo i četiri teža fizička napada.

Četvorica na jednoga .....junaci nema  se što reći
obični bijednici nafiksane neodgojene budale
vjerujem da nisu imali ni karte  te kao takvi nisu
naši putnici nego propalice i noćni razbijači
i još autobus  od  ljutine razbili krajnji bezobrazluk

Došlo je vrijeme da se  u noćnu službu ide naoružan
i da se pobrineš sam za sebe jer od naših:
sindikata,  poslodavaca, policije, vlasti ne možeš ništa  očekivati
mudra vožnja je partnerstvo za preživljavanje
zato kontroliraj se ili ćeš postati žrtva