ZET-ova Crna kronika

Autor tamlover, Prosinac 11, 2007, 23:18:15

MAN19464

moguće ali to je službeno evindentirano pa sad jel istina ili nije neznam, i niko se nečudi kada se dogodi kako ti kažeš pizdarija i vozači su ljudi i mogu pogriješiti svi bi htjeli biti bez pogrešaka ali to je nemoguće.

Berlingo

Citat: MAN19464  u Ožujak 04, 2010, 23:10:39
Citat: Tomek  u Ožujak 02, 2010, 22:26:26
I još nešto. Zanima me kojom brzinom su se kretala druga dva autobusa. Naime, sa Savskog mosta kreće hrpa prigradskih linija i vozači često znaju stisnuti po gasu(to se najbolje vidi na Jadranskom mostu gdje se nekad busevi prestižu osobne aute sa 80 ili 90km/h -- ovisi o tipu busa)..
Budući da je danas bilo jako sklisko ne bi bilo nemoguće i da je brzina jedan od faktora.
A što se tiče ove najave o otkazima ako je netko pogriješio sram može biti generalnog direktora jer upravo kako je netko rekao, kako on odgovara za svoje greške???
iz povjerljivih izvora zadnji bus je imao brzinu 26 km/h
a što se tiče te ceste kod nove tv zbilja je opasna danas je meni u susret išla kolona od nekih 7 auta i naravno jedan je našao preticati tu kolonu i mene natjerao da stanem i srećom napravili su mu mjesta da se ubaci a kiša pada i eto imao je sreću da ga neko spasi, a malo dalje od nove tv ispred kućnog broja 151 nalazio se parkiran audi srebrni mislim a6 skoro 1 m na cesti a ostalo na bankini i za nepovjerovat ometao je promet duže od 6 sati jel veća vozila( bus kamion) mora se zaustaviti propustiti kolonu i onda zaobići i nisam namjerno zvao policiju jer u tih 6 sati prošlo je puno patrola i niko nije pozvao pauk, do kada će se tolerirati kaubojština po gradu zagrebu da se više ništa nekažnjava i da je ometanje javnog prevoza došlo pod normalno da više bus nemože ući u ugibalište i na propisan naćin primiti putnike u autobus, do kad će ivanlidi morati propuštai autobuse jer zbog parkiranog kauboja u ugibalištu nemogu ući u autobus koji je udaljen od rinzola, mislim da je to sve propust policije da naši vozaći ( pogotovo na gradskim linijama) rade u katastrofalnim uvjetima na cesti i kada bi došao neki vozač iz tih uzornih europskih gradova koji su nas tako ocijenili takav vozač nebi izdržao ni dva kruga neke naše gradske linije. policijo pomagaj.
Gotovo sam 100% siguran da sam taj auto vidio. Svi stanu normalno a njemu ljevi kotaci na asfaltu. Postoje neke naznake da se sutra zaletim do vas i ako budem tamo i zateknem ga onda cemo to i zabiljeziti.

MAN19464

da upravo tako to je vjerovatno taj i veliko vozilo da bi ga zaobišlo mora uzeti malo prometne trake od suprotnog smjera

conecto

Citat: FitzTN  u Ožujak 02, 2010, 21:21:14
Po meni je zasrao vozač 2. busa, onaj iz 3. busa i tak nije mogao vidjet što se točno događa do trena kad je ovaj bubnuo, a onda je bilo prekasno za sve.

Ja bih se složio s ovom tvrdnjom i taj zadnji koji je vozio 70 realno je najmanje kriv. Ne vjerujem da je on imao niti preveliku brzinu niti premali razmak ali tu je klasični problem kod lančanih sudara kad se domino-efektom slažu vozila jedno na drugo.
Naime, bus 105 ispred njega nije stao prirodno vlastitim kočenjem već se zaustavio tako što se zabio u 139. Znači 105 se zaustavio u kraćem vremenu nego što je to normalno i na kraćem putu od normalnog puta kočenja. To je znatno skratilo put kočenja trećem autobusu i nije se mogao zaustaviti.
A put kočenja se osim samog kočenja sastoji i od vremena reakcije koje kod čovjeka iznosi prosječno oko jedne sekunde. Kod tako malih brzina vozilo treba vrlo malo prostora da se zaustavi kad započne kočenje, ali ako uzmemo navedenu brzinu 26 km/h u toj sekundi reakcije prije samog kočenja vozilo prijeđe oko 7 m. I kod tako malih brzina u cijelom putu kočenja oko dvije trećine čini samo vrijeme reakcije. Kod većih brzina ono dostigne negdje do 50% pošto samo kočenje višestruko proporcionalno raste, dok put reakcije raste otprilike proporcionalno.
Dakle, vozač gb 70 teško da je uopće imao vremena kočiti, praktično ga je potpuno zaustavio udarac. Kad tome pridodamo masu autobusa i guranje automatskog mjenjača (koji je definitivno problem kod jakih kočenja, posebno u tako kratkom vremenu) uzrok velikih oštećenja na busu se može i drugačije protumačiti osim velike brzine.

I još nešto - ova sekunda reakcije vrijedi za idealne uvjete, a to vrijeme može produžiti npr. umor, nervoza ili loše raspoloženje, a za alkohol smo već čuli da ga nije bilo.
Nije pomogao niti mokar kolnik koji može smanjiti trenje 60-80%.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Dobro, kakve sad veze imaju kvaliteta sustava i sve ostale gluposti sa jednom banalnom nesrećom koja se svakome može dogoditi? ZET-ov novi kriminalni vrh pokušava krivnju za sve probleme svaliti na vozače, ili barem pokazati kako se u firmi sređuje stanje sa kadrovima da se ne bi vidjelo koje kadrove stvarno treba smijeniti.

I koji mrtvi milijun kuna štete? Pa sva tri busa izvožena koliko jesu sad ne bi koštala toliko da ih prodaju, a ovo definitivno nije totalka, ovo je nekoliko razbijenih prozora, plastičnih komada i savijenih limova. U redu je suspenzija bez plaće dok traje istraga, ali kog vraga direktori (a među njima i Tolić neki dan) trebaju tako bahato prijetiti otkazima prije nego policija i pravosuđe kažu tko je kriv? Očito žele vozačima nabiti strah u kosti, odvratno. Ti nesposobni foteljaši i podobnici, jednako kako ne znaju svoj uži stručni posao, ne znaju niti biti civilizirani šefovi. Sramota.

Shole

Shit happened i nema tu pomoći više.  Može se svakome desit (osim ovima u foteljama.  Njima se može jedino posmotat onaj kotačić i eto ti sranja).  Nego, svi ste nekako uvjereni da je 70 najmanje kriv.  A da nije slučajno on glavni krivac ?  (samo nagađam)  Prvi stao naglo zbog spomenutog auta.  Drugi se uspio jedva zaustavit jako blizu, a treći se zabio u drugog i gurnuo ga u prvog ?  Šta nije i to moguće

MAN19464

moguće shole ali nije tako dogodilo se poredu prvi zakočio drugi udario i onda treći

igor 409

Shvaćam da su krivi vozači drugog i/ili trećeg busa jer barem jedan od njih "brzinu vožnje nije prilagodio uvjetima na kolniku" i time automatski postaje kriv ali po kojoj osnovi bi vozač prvog busa trebao biti kriv i snositi bilo kakve posljedice? Njemu je kreten s autom izletio ispred busa i on je počeo naglo kočiti te pri tome nije pogodio tog kretena (iako je trebao) niti je bilo tko zbog njega stradao. Vjerojatno nije ni prekoračio ograničenje brzine jer bi se ZET-ovo "istražno povjerenstvo" odma toga uhvatilo tako da bi zbilja volio znati za što bi on trebao biti kriv.

O reakcijama uprave ZET-a nebi jer neznam pristojnu riječ kojom bi opisao svoje mišljenje o istima.
Nadam se da će u ovoj situaciji barem sindikati stati iza vozača i pružiti im podršku a što se mene tiče ne bi imao ništa protiv štrajka kojim bi se upozorilo na stanje u ZET-u odnosno holdingu jer ovo iživljavanje od strane tolića & co koje trenutno doživljavaju ta tri vozača bi mogao osjetiti bilo koji drugi vozač.

Tomek

Jel mi netko zna reći šta se na kraju dogodilo onom vozaču koji je imao nesreću sa MAN-om NG312 gbr143 kad se bus omotao oko stupa u Ljubljanskoj aveniji?

MAN19464

Citat: igor 409  u Ožujak 05, 2010, 21:38:55
Shvaćam da su krivi vozači drugog i/ili trećeg busa jer barem jedan od njih "brzinu vožnje nije prilagodio uvjetima na kolniku" i time automatski postaje kriv ali po kojoj osnovi bi vozač prvog busa trebao biti kriv i snositi bilo kakve posljedice? Njemu je kreten s autom izletio ispred busa i on je počeo naglo kočiti te pri tome nije pogodio tog kretena (iako je trebao) niti je bilo tko zbog njega stradao. Vjerojatno nije ni prekoračio ograničenje brzine jer bi se ZET-ovo "istražno povjerenstvo" odma toga uhvatilo tako da bi zbilja volio znati za što bi on trebao biti kriv.

O reakcijama uprave ZET-a nebi jer neznam pristojnu riječ kojom bi opisao svoje mišljenje o istima.
Nadam se da će u ovoj situaciji barem sindikati stati iza vozača i pružiti im podršku a što se mene tiče ne bi imao ništa protiv štrajka kojim bi se upozorilo na stanje u ZET-u odnosno holdingu jer ovo iživljavanje od strane tolića & co koje trenutno doživljavaju ta tri vozača bi mogao osjetiti bilo koji drugi vozač.
ja nisam primjetio da itko spominje nešto negativno što se tiče prvog vozača možda sam nešto propustio

421

Citat:NESREĆA U REMETINCU
FOTO: Otkaz vozaču koji je skrivio sudar tri ZET-ova busa
Sudar čak tri ZET-ova autobusa najvjerojatnije je skrivio vozač prvog autobusa, koji je naglo zakočio na autobusnoj stanici. Jedanaest osoba je ozlijeđeno u sudaru
http://www.jutarnji.hr/zagreb--sudarila-se-tri-zet-ova-autobusa--ozlijedeno-osmero-ljudi/601635/
Opet ne čitaš s razumijevanjem, u imeniku već imaš jedan minus!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

Kak se vremena mijenjaju - nekad uglavnom nisi mogao stati jer nisi imao čime kočiti, a sad pak ne smiješ zakočiti da ne dobiješ otkaz ;D ;D ;D
A GDJE JE POANTA?

MAN19464

ovo sam zbilja preskočio od danas nikada više nečitam jutarnji list pa od kada su novinari prometni vještaci i koja stanica ma nema tamo nikakve stanice ajme pa bolje da nisam to pročitao, eto našto je spalo novinarstvo užas, naši novinari su skup običnih neškolovanih huligančića, po njihovom najverovatnijem mišljenju kočenje je zabranjeno.

conecto

Citat: MAN19464  u Ožujak 05, 2010, 22:33:53
ovo sam zbilja preskočio od danas nikada više nečitam jutarnji list pa od kada su novinari prometni vještaci i koja stanica ma nema tamo nikakve stanice ajme pa bolje da nisam to pročitao, eto našto je spalo novinarstvo užas, naši novinari su skup običnih neškolovanih huligančića, po njihovom najverovatnijem mišljenju kočenje je zabranjeno.

Tako je to u zemlji u kojoj svatko zna tuđi posao samo nitko ne zna svoj!

I kao da će vještaci, sudstvo i ostali puno filozofirati - bit će na kraju sve onako kako je odmah rečeno - nedovoljan razmak, udarac odozada i sl.
Ali vidimo da je ZET već presudio prije suda - KRIVI SU!!!
A GDJE JE POANTA?