Globtour - rasprava i novosti (2)

Autor Tlimfocit, Ožujak 07, 2009, 18:44:06

ist

ist

Citat: Tlimfocit  u Travanj 13, 2010, 20:33:00
Citat: ist  u Travanj 13, 2010, 19:34:37
Zašto u sklopu ove teme nije izdvojen popis voznog parka MIX Commercea
zato šta MIX nije u valsništvu Globtoura niti je ikad bia.....samo voze njihove linije za Njemačku

Da, ali kod njih su i Globtourovi autobusi, pa ima rezona da tu bude popis njihova voznog parka

Tomek

Nisu nego je Globtour unajmio njihovu liniju kao i od Meridijan-a iz VInkovaca za Beč.

ist

Ok, a imamo li igdje popis buseva koji voze za MIX

PROFA

Tomek po zakonu prometa u EU,ne mozes nikom unajmit liniju.
Samo onom sa kim je tvrtka u koperaciji!
Ta linija sta je vozio MERDIAN nije samo njegova vec i Cazmatransova =ali kako se u Becu nezna ni ko pije ni ko placa vozi ko sta hoce!
A linija medzunarodna  se moze iznajmit samo koperantnu,,samo da ti istinito kazem.u Becu kolodvor izgleda uzasno====samo sto KUGA od prljavstine ne zavlada.
To je kolodvor za EX JUGOSLAVIJU i neke muckarske linije sto voze,te tako ni POLICIJA ni INSPEKCIJA ne dolazi jer ji ne interesuje taj uzas!

Tlimfocit

linije iz Slavonije za Beč su Blaguss kooperacija sa Panoramabusom....provjerite na eurolines.at

PROFA

Citat: Tlimfocit  u Travanj 13, 2010, 22:20:37
linije iz Slavonije za Beč su Blaguss kooperacija sa Panoramabusom....provjerite na eurolines.at

Te lazi sta pisu na stranici EUROLINES su ne adekvante,jer ta stranica pripada BLAGUSS.
On je koperant u Austriji EUROLINES,a te linije iz Slavonije  su koperacija sa MERDIANOM -i Cazmatransom,ali ne znam jel sad samo produzena koncesija sa MERDIANOM.
A o tom ne trebas nista pricat i o njegovim koncesijama,jer taj kad progovori ko ga spominjes od 4 rijeci slaze 3.
Ja imam uvid u KONCESIJE jel  sam clan FIRMINOG sindikata i ne moras mi objasnjavat=jer sad upravo za vrsavam visu KONCESIJONARSKU imam jos 2 ispita uJUNU.

A jos da znas na koncesiji sa MERDIANOM sta je vozio nije nikad BLAGUSS bio koperant,vec PANORAMA-Austria.
Pa kad je taj  gazda prokockao sve i ostao klosar onda ga je BLAGUSS kupio!
I ta se firma i danas vodi u vlasnistvu BLAGUSS,a taj gazda radi ko  KLOSAR kod BLAGUSS i otplacuje i dalje dugove.

steyr1985

Trebate znati  da  iz Slavonije ( ako će te u nju svrstati i Srijem i Baranju ) idu dvije linije jedna  A/C - Zagreb - Ausztrija a druga Podravnom za Austriju.  Panoramabus nema koncesije odnosno koperacije oni su tu samo u smislu podvozara i iz Slavonije kao i iz Dalmacije.

Tlimfocit

Citat: steyr1985  u Travanj 14, 2010, 16:29:45
Trebate znati  da  iz Slavonije ( ako će te u nju svrstati i Srijem i Baranju ) idu dvije linije jedna  A/C - Zagreb - Ausztrija a druga Podravnom za Austriju.  Panoramabus nema koncesije odnosno koperacije oni su tu samo u smislu podvozara i iz Slavonije kao i iz Dalmacije.

upravo tako.....

busfan

Koje dvije linije? Za Wien je puno blize preko Madjarske, posebno iz Iloka i Osijeka, a vidim da idu na Zagreb i Graz

PROFA

Jeste imas pravo,ali nece Madzar da dopusti.
Vec su neki trazili ,ali to je otpalo!
Nekad je davno vozen Berlin preko Madzarske -pa mislim da ni to vise se ne vozi,To je vozio PANTURIST.
Jer ne mozes bas tako dobit KONCESIJU ima tu dosta faktora,koji se mogu zadovoljit u zakonu,

busfan

Citat: PROFA  u Travanj 14, 2010, 19:04:19
Nekad je davno vozen Berlin preko Madzarske -pa mislim da ni to vise se ne vozi,To je vozio PANTURIST.
Jer ne mozes bas tako dobit KONCESIJU ima tu dosta faktora,koji se mogu zadovoljit u zakonu,

Madjari su cini mi se od oko 2003god pa dok nisu usli u EU, uveli vize za gradjane BiH, ako se dobro sjecam viza je kostala 300DM. Prije tih viza svi iz ovog kraja BiH Zvornik-Bijeljina-Brcko su vozili preko Osijeka i Madjarske za Wien. Kad su uvedene te vize presli su na Sloveniju, ali otakako je Madjarska u EU opet su ukinute te vize, pa opet Teratrans vozi preko Madjarske. Znaci nije nemoguce, a posebno bi iz Osijeka bilo blize, samo mozda Globtour nece i radi putnika, jer imaju putnika mozda u Sl. Brodu, Zagrebu,...

steyr1985

Citat: busfan  u Travanj 14, 2010, 19:13:03
Citat: PROFA  u Travanj 14, 2010, 19:04:19

Madjari su cini mi se od oko 2003god pa dok nisu usli u EU, uveli vize za gradjane BiH, ako se dobro sjecam viza je kostala 300DM. Prije tih viza svi iz ovog kraja BiH Zvornik-Bijeljina-Brcko su vozili preko Osijeka i Madjarske za Wien. Kad su uvedene te vize presli su na Sloveniju, ali otakako je Madjarska u EU opet su ukinute te vize, pa opet Teratrans vozi preko Madjarske. Znaci nije nemoguce, a posebno bi iz Osijeka bilo blize, samo mozda Globtour nece i radi putnika, jer imaju putnika mozda u Sl. Brodu, Zagrebu,...
Lijepo sam napisao dvije linije : jedna Vukovar - A/C - Zagreb - Salzburg a druga Ilok - Vukovar-Osijek Đakovo-Našice-Slatina-Virovitica-Đurđevac-Koprivnica - Wien.  Na ovoj drugoj relaciji se vide stanice ( tj gradovi ) u koje se smije stajati i zadnja je Koprivnica.  Pa ljudi moji tko je lud voziti preko Mađarske.  Što se tiče prijevoznika iz BIH  njima je svejedno jer oni idu svakako sistemom zatvorenih vrata i kroz RH i Mađarsku pa naravno gledaju kraći put odnosno manje troškove. 

busfan

Da, ali bolji kvalitet bi imalim, tj vise putnika i manje troskove, kad bi isli iz Zupanje-Osjeka i i mjesta iz okoline preko Madjarske jer bi brze stizali
Ustvari, imaju li oni uopste neku konkurenciju za Wien?

Tlimfocit

ceste su loše u toj kombinaciji šta vi govorite ako sam dobro shvatia....to je tzv. koridor Vc koji tek treba bit izgradjen....preko Slavonije i Srijema su jako slabi transverzalni pravci, posebno pravac Osijek-Beli Manastir-Mađarska.....jedina dobra i brza cesta je bivši autoput bratstva i jedinstva a on vodi na Zagreb i njime prometuju linije većinom....a šta se tiče koridora u Mađarskoj nisu ni oni sjajni....jedino prema GP Letenye/Goričan je autoput ali tu opet mora ić preko ZGa pa je još duže u konačnici....koridor Virovitica-Barcs je nekako logičan al se opet gubi previše kad se ide prema Nagykaniszi.....tako da mislim da će izgradnjom koridora Vc (Ploče-BiH-Mađarska) pravac preko Mađarske za Austriju dobit veće značenje