Globtour - rasprava i novosti (2)

Autor Tlimfocit, Ožujak 07, 2009, 18:44:06

max

Citat: PROFA  u Travanj 13, 2010, 21:50:40
Tomek po zakonu prometa u EU,ne mozes nikom unajmit liniju.
Samo onom sa kim je tvrtka u koperaciji!
Ta linija sta je vozio MERDIAN nije samo njegova vec i Cazmatransova =ali kako se u Becu nezna ni ko pije ni ko placa vozi ko sta hoce!
A linija medzunarodna  se moze iznajmit samo koperantnu,,samo da ti istinito kazem.u Becu kolodvor izgleda uzasno====samo sto KUGA od prljavstine ne zavlada.
To je kolodvor za EX JUGOSLAVIJU i neke muckarske linije sto voze,te tako ni POLICIJA ni INSPEKCIJA ne dolazi jer ji ne interesuje taj uzas!
Citat: PROFA  u Travanj 13, 2010, 22:40:27
Citat: Tlimfocit  u Travanj 13, 2010, 22:20:37
linije iz Slavonije za Beč su Blaguss kooperacija sa Panoramabusom....provjerite na eurolines.at

Te lazi sta pisu na stranici EUROLINES su ne adekvante,jer ta stranica pripada BLAGUSS.
On je koperant u Austriji EUROLINES,a te linije iz Slavonije  su koperacija sa MERDIANOM -i Cazmatransom,ali ne znam jel sad samo produzena koncesija sa MERDIANOM.
A o tom ne trebas nista pricat i o njegovim koncesijama,jer taj kad progovori ko ga spominjes od 4 rijeci slaze 3.
Ja imam uvid u KONCESIJE jel  sam clan FIRMINOG sindikata i ne moras mi objasnjavat=jer sad upravo za vrsavam visu KONCESIJONARSKU imam jos 2 ispita uJUNU.

A jos da znas na koncesiji sa MERDIANOM sta je vozio nije nikad BLAGUSS bio koperant,vec PANORAMA-Austria.
Pa kad je taj  gazda prokockao sve i ostao klosar onda ga je BLAGUSS kupio!
I ta se firma i danas vodi u vlasnistvu BLAGUSS,a taj gazda radi ko  KLOSAR kod BLAGUSS i otplacuje i dalje dugove.

Citat: PROFA  u Travanj 14, 2010, 19:04:19
Jeste imas pravo,ali nece Madzar da dopusti.
Vec su neki trazili ,ali to je otpalo!
Nekad je davno vozen Berlin preko Madzarske -pa mislim da ni to vise se ne vozi,To je vozio PANTURIST.
Jer ne mozes bas tako dobit KONCESIJU ima tu dosta faktora,koji se mogu zadovoljit u zakonu,
Hoces li nam molim ti kao buduci koncesijonar objasniti nacin i postupak dobivanja medjunarodni autobusni linija u Austriji Hrvatskoj i BiH.              :o :o ;D

busfan

Citat: Tlimfocit  u Travanj 14, 2010, 21:43:21
ceste su loše u toj kombinaciji šta vi govorite ako sam dobro shvatia....to je tzv. koridor Vc koji tek treba bit izgradjen....preko Slavonije i Srijema su jako slabi transverzalni pravci, posebno pravac Osijek-Beli Manastir-Mađarska.....jedina dobra i brza cesta je bivši autoput bratstva i jedinstva a on vodi na Zagreb i njime prometuju linije većinom....a šta se tiče koridora u Mađarskoj nisu ni oni sjajni....jedino prema GP Letenye/Goričan je autoput ali tu opet mora ić preko ZGa pa je još duže u konačnici....koridor Virovitica-Barcs je nekako logičan al se opet gubi previše kad se ide prema Nagykaniszi.....tako da mislim da će izgradnjom koridora Vc (Ploče-BiH-Mađarska) pravac preko Mađarske za Austriju dobit veće značenje

Ja tamo godinama nisam isao tako da se ne sjecam kakvi su putevi, a ni da li je sta izgradjeno, uglavnom sjecam se da se ide kroz Sekesfehervar pa na Nickelsdorf, tamo i ima autoput do Wiena, al se ne sjecam kroz koja mjesta prije se ide, al znam da nije bio autoput. Znam da jedan drug redvno iz Brckog za Wien ide preko Osijeka i Madjarske i kaze mi da je preko Madjarske 580km, a preko Zagreba i Slovenije oko 700. Ta usteda bi iz Osjeka trebala biti i veca, plus usteda za auto-put

Tlimfocit

ma jasno.....s tim da linije ne idu uvik najkraćim putem nego najbržim i preferira se autoput zbog udobnosti i brzine....i ja kad idem za Salzburg i Njemačku skratim preko Slovenije (ne idem na Breganu) ali svi busevi idu na Breganu.....a sve to ulazi u kalkulaciju cijene

steyr1985

Citat: busfan  u Travanj 14, 2010, 21:30:24
Da, ali bolji kvalitet bi imalim, tj vise putnika i manje troskove, kad bi isli iz Zupanje-Osjeka i i mjesta iz okoline preko Madjarske jer bi brze stizali
Ustvari, imaju li oni uopste neku konkurenciju za Wien?
Ovaj putni pravac koji se trenutno koristi prema Austriji ( Ilok - Wien ) također se koristi i na linijama prema Njemačkoj            ( Ilok - Dortmund ) prema tome to bi trebalo nešto značiti.  Svaki pametan prijevoznik putni pravac ( odnosno liniju )  će uvesti tamo gdje ima interes odnosno gdje ima putnika.  E sada kada ta linija ide podravinom do Koprivnice onda više nema interesa da ide preko Mađarske.  Usput trebate imati u vidu taj autoput preko Mađarske treba platiti, na autoputu se povećava  potrošnja goriva i još ako idete preko Mađarske izbjegavate podravske gradove.  I za kraj neosnovano  je pisati  o ovakvoj liniji iz perspektive prijevoznika iz Bosne.

ist

Globtour je blažen, jer za njega nema sistema zatvorenih vrata  ;D Kada su u BiH - oni su Globtour, kada su u RH, oni su Panoramabus. E sad, trebale bi hrvatske inspekcije provjeriti koliko je vozača Panoramabusa zaista prijavljeno u Hrvatskoj, dakle, za koliko njih vlasnici plaćaju sve dadžbine Republici Hrvatskoj

Tlimfocit

po informacijama koje imam GLOBTOUR je na pragu preuzimanja Croatia bus u stečaju d.d. iz Zagreba.....prema informacijama koje ja imam već su krenile pripreme za premještaj dijela autobusa iz BiH u Zagreb...njihov dolazak na AK Zagreb bi se mogao dogoditi već danas-sutra odakle bi trebali ići na registraciju u Hrvatskoj......ti busevi (2004 ili 2005 ili 2006 godište) bi trebali biti veliko osvježenje u voznom parku CBa do nove velike nabavke buseva koja se očekuje uskoro, a koja će biti na tragu posljednje akvizicije.....
naglašavam da informacije nisu službene, ali su više manje ekskluzivne......

erobuss

Citat: Tlimfocit  u Travanj 22, 2010, 17:30:15
po informacijama koje imam GLOBTOUR je na pragu preuzimanja Croatia bus u stečaju d.d. iz Zagreba.....prema informacijama koje ja imam već su krenile pripreme za premještaj dijela autobusa iz BiH u Zagreb...njihov dolazak na AK Zagreb bi se mogao dogoditi već danas-sutra odakle bi trebali ići na registraciju u Hrvatskoj......ti busevi (2004 ili 2005 ili 2006 godište) bi trebali biti veliko osvježenje u voznom parku CBa do nove velike nabavke buseva koja se očekuje uskoro, a koja će biti na tragu posljednje akvizicije.....
naglašavam da informacije nisu službene, ali su više manje ekskluzivne......

Šta je sa silnim milijunima duga koje CB ima prema državi i ostalim vjerovnicima? Tko će to očistiti?

Tlimfocit

stvarno neznam...samo sam ovo zasad uspia saznat....čim bude nešto više podijelit ću s vama

Tomek

Večeras na kolodvoru u Zagrebu jedan Sideral sa ZG reg. imao tablu naprijed Zagreb-Murter od Croatia busa.

erobuss

Citat: Tomek  u Travanj 25, 2010, 22:11:32
Večeras na kolodvoru u Zagrebu jedan Sideral sa ZG reg. imao tablu naprijed Zagreb-Murter od Croatia busa.

Na kome su ti novoregistrirani (ako su takvi) autobusi koji voze CB-ove linije?

Tomek

Ne, ovo nije bio novoregistrirani, nego ZG8497BD i nije vozio tu liniju neg je stajao na parkingu kolodvora s još dvadesetak autobusa raznih tvrtki.
Ostali Globtourovi autobusi na kolodvoru su svi imali table sa dobro nam poznatim Globtourovim linijama.

Tlimfocit

dakle to znači da voze (barem) tu liniju CBa? i u splitu san danas vidia jedan Barbi na HR tablama a obično on ne bude ovde nediljom...nisam uspia vidit tablu

Tomek

Nisam ih još vidio na linijama, sve CB linije koje sam večeras vidio u pokretu su vozili CB busevi. Samo sam vidio ovog na parkingu s tom tablom pa eto, da napišem ovdje.

Tlimfocit

Citat: Tomek  u Travanj 25, 2010, 22:36:35
Nisam ih još vidio na linijama, sve CB linije koje sam večeras vidio u pokretu su vozili CB busevi. Samo sam vidio ovog na parkingu s tom tablom pa eto, da napišem ovdje.

e zanima me zašto šalju buseve iz Međugorja u Zagreb? Zar CBu fali buseva? Mislim znam da vozni park nije baš reprezentativan ali zar je stanje toliko loše?

Tomek

Bus s najmanje kilometara u Croatia busu je Neoplan Cityliner N1116 iz 2003. s 1.5 mil km. Pa onda ti vidi..