MAN Lion's City

Autor maky, Studeni 21, 2007, 20:07:56

torrente

pametan policajac nema šta...

maky

Danas bi vam za kretanje Splitom najbolje poslužila kakva brodica, ali eto, vozili su i autobusi... Naguštao sam se kako dugo nisam. Prvo jedna fotka da dočara kakvi su vremenski uvjeti vladali tijekom cijelog popodneva:

Ovih nekoliko slika sam napravio vozeći se u g.b. 216 (zato ih i stavljam u ovaj topic), a ostale se nisam ni trudio slikavati, spašavao sam živu glavu da ne pokisnem do kostiju...

A eto, kad sam već uhvatio i komad g.b. 227, onda ću spomenut i da je prije malo manje od tjedan dana izgubio ratkapu na srednjoj osovini lijevo...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Koliko sam ja skužio, na g.b. 222 je nestala ratkapa na prednjem lijevom kotačzu, dok je g.b. 226 odjednom dobio ratkapu na srednjem desnom kotaču...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Citat: maky  u Rujan 20, 2008, 16:27:07
Jutros sam u garaži vidio parkiranog jednog troosovinca. Bio je ispod hangara gdje se lakiraju autobusi. Skinut mu je stražnji branik i još jedan element na desnoj strani. Nadam se da će ovoga puta pogoditi nijansu žute...
Saznao sam da se radi o g.b. 232. Majstor je uspio odvaliti stražnji desni kraj, vrata, branik, poklopac motora... Uglavnom, da ne duljim, kojih 60-tak tisuća kuna štete. Junački, nema šta...  8)
Skoro ga je došlo glave.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

g.b. 216 zna iznenada izgubit visinu i pasti, mislim da je problem u nekim relejima. Uglavnom,  već nekoliko dana na nalogu piše da to treba popravit, a oni ga svejedno stavljaju stalno u promet bez da su napravili...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Eh, malo sam se umirio s pisanjem o lavovima ovih dana. Nema se ništa posebno reći.
g.b. 232 je još razbijen i ne vozi.
Počela je školska godina, pa tako i rušenje autobusa. Svi već imaju tragove "bitki" pa tako ni lavovi nisu iznimka. Evo primjer iz g.b. 224:

Nekidan sam ušao u g.b. 226, a nasloni sjedalica u cijelom zadnjem redu su bili preklopljeni.  Naravno da sma ih rastvorio i namjestio opet u svoju poziciju, ali jadno je da je nekome uopće palo napamet preklapat ih.

Od ostalih stvari mi sada pada napamet da je g.b. 227 dobio nazad svoju ratkapu, a na g.b. 229 su na trećoj osovini ugradili Continental gume koje su došle kao rezervne sa Citarima  ;D

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Citat: maky  u Listopad 06, 2008, 17:35:51
g.b. 232 je još razbijen i ne vozi.
Moram odmah sam sebe demantirati. Upravo se pojavio sa sholetom koji je došao na treću smjenu. Cijeli stražnji kraj mu je obnovljen. Danas tijekom dana ga je mijenjao g.b. 84...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Pogled na srce od 310 KS  :-*

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Danas sam napravio puno kilometara u prigradu sa Lion`s Cityjima. Stvarno šteta što ih ruše po onim cestama...

g.b. 223:

g.b. 217:

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Hebem li mu noćnu opremu, kako bi ovo ispala fenomenalno moćna slika g.b. 217 da je imam:

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Srđan

markost

Evo  Citya  po našim selim.Ma ko li ga je samo nazva gradskim autobusom ??  ;D
TUGARE:

A bogami može on bez problema povuč i priko 80km/h!!!

ova slika nije dosljedna onoj gornjoj rečenici jer sam malo usporija zbog slikavanja..

maky

Hehe, vozio sam se i ja linijom 29 sve do Naklica pa sam isto vidio da ide preko 80km/h i bilo mi je čudno, jer su neki naštimani na 75km/h. Vjerojatno postoji raspon u kojem se može namještati blokada, a ovi su malo pomaknuli, drugo objašnjenje mi ne pada napamet  :)

Inače, htio sam govorit o jednom drugom lavu. Troosovinac g.b. 230 mi se nekako čini najsporiji, najtromiji i najljeniji od sve ostale braće. I ne, nije to samo moj dojam, primjetili su to i neki vozači, šta je potvrdilo moje sumnje. Dijagnostika na displayu ne pokazuje nikakav kvar, no međutim, nije on isti kao ostali. Baš je nekako "prigušen". Volio bi kad bi ga se detaljno pregledalo od početka do kraja. Također sam već odavno primjetio da ima problema sa visinom. Prednji kraj je uredu, ali na 3. osovini je uvijek nekako spušten, izdušen. Bojim se da ima problema sa jastucima na zadnjoj osovini i da onda sve padne na one na srednjoj osovini, koji se onda zbog toga nemilice uništavaju. Pokušat ću ga jednom kvalitetno slikati,  vozi on, ali nisu mi te neke sitnice baš po volji, trebalo bi mu posvetit malo više pažnje...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

E sad si me sjetio.....
Pošto Lion`s City imaju dosta problema s ratkapama ;D na nekim ratkapama su napisani g.b.Ja sam vidio da 228 ima sve ratkape i na drugoj osovini lijeva ratkapa ima broj 228.Sad je li netkom stvarno stalo do ratkapa ili je to tek tako bezveze stavljeno.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.