MAN Lion's City

Autor maky, Studeni 21, 2007, 20:07:56

markost

Jedna noćna otraga.Linija br. 18,g.b. 225:

maky

Evo danas i slika unutrašnjosti g.b. 217:

A ovo se otkačio jedan poklopac u g.b. 225, nadam se da će to netko  učvrstiti prije nego bude prekasno...

A ovo je g.b. 228. Vozio je liniju 6, a kako sam čuo po pričama, danas je  jedna linija preskočila pa se puno ljudi odjednom ukrcalo u njega. Bio je toliko krcat da je utonio do poda  ;D
Ali dobro, nije to ništa čudno,  koliko god žalim autobuse, toliko sam ponosan na lavove što to svakodnevno uspiju izdržati. Mene više zabrinjava ovaj selotejp... U nedjelju smo ja i jedan vozač koji ga stalno vozi na okretištu primjetili da su popucale vide na onom plexiglasu što su mu  u servisu ugradili umjesto originalnog stakla i taj se plexiglas odvojio i postojala je opasnost da netko nedaj Bože ispadne ako se nasloni. Mi smo to učvrstili sa dvije vide i pomoću selotejpa, pa nek stoji privremeno, a u  onaj neki nalog smo napisali  obavijest onima u garaži da to treba napraviti. Pogađate? Da, evo već 4 dana vozi ovakav  >:(

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Jutros sam se vozio g.b. 227 na liniji 18 od Pazara do doma. Bio je apsolutni kokošinjac, zbili smo se unutra da više nije bilo ni slobodnog milimetra autobusa, jedva sam se nagurao na prednja vrata, stajao sam cijelo vrijeme priljubljen uz njih i zapinjao za njih svaki puta kada bi se otvarala ili zatvarala. Ali, ja sam još imao sreće, vozač je nakon 3-4 minute stajanja na stanici zatvorio vrata i ljudi koji su bili napola u busu su se nekako ugurali, a oni koji su vani čekali, ostali su na stanici čekati novu liniju jer stvarno više nije bilo mjesta. Bio je krcat!
Međutim, nije to samo danas. Svaki dan u ovo vrijeme autobus bude  upravo ovako krcat kada se penzioneri vraćaju doma sa pazara, pa tako onda 7 dana u tjednu, 365 dana u godini, a što je  najgore, to je tako u više navrata dnevno. Jadni lavovi, trebat će se lavovski boriti da prežive...

Uostalom, evo slike:

Ovo je kada se malo pročistilo pa sam se uspio probit malo u unutrašnjost..

Inače da nadodam, g.b. 221 vozi liniju 7 danas, nema stražnju desnu ratkapu  :-\

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

g.b. 226 će do kraja svog životnog vijeka postati autobus samo sa stajaćim mjestima:

Dok je ajde evo, g.b. 226 dobi oratkapu na srednjoj desnoj osovini:

Međutim, g.b. 231 ili 232 je ostao bez jedne od ratkapa, ne mogu se sad sjetit točno...  :-X

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Ajmo sada redom...

Unutrašnjost g.b. 227.
Netko je popucao rubove ovog poklopca  za krovni otvor:

Potpisa naravno ima:

A večeras kad sam ušao u njega vidio sam da je jedna reklama otpala sa stropa:

Ima potpisa i u g.b. 232:

A naravno da sam se morao voziti i u g.b. 226 da vidim što piše na mjestu gdje je nekoć bilo sjedalo:

I za kraj, ipak je g.b. 231 taj koji je ostao bez ratkape na srednjoj desnoj osovini:

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

A zaboravio sam spomenut...

g.b. 226 na zadnjoj osovini ima Sava gume!  :o
Novi lavovi su svi došli sa Goodyear gumama, a ne vjerujem da ih je već mogao potrošiti, jer  su mu u braće stražnje gume još sasvim nove.
Kad bi samo znao što se zbilo pa su mu tutnuli Savu...  ::|

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Danas se vozio u g.b. 226 i nisam mogao ne primjetit da ima sva sjedala  ???
Kad su mu ih samo vratili da mi je znati...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

man134

ja bi im straznje klupe digo skros pa nek stoje na nogama,ocito je da su takvi kod kuce

maky

Netko je očito marendavao u g.b. 224, ali nije se sjetio iznijeti smeće sa sobom, nego ga je  gurnuo iza sjedalica:

A ubijte me, ali zaboravio sam pogledati g.b. kad sam izišao, može biti da je 221, vozio je danas liniju 15. Uglavnom, mislim da je to jedini preostali lav kojem nisu skinuli natpis MAN iznad zadnjih sjedala:

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Bit će sve manje i manje ovakvih slika... Zašto? Evo g.b. 226 kao primjer zašto.
Sjedala sva ima, što mi je malo čudno, ali dobro, negdje su ih iskopali...

Volio bi osobno upoznati čovjeka koji je ovo kitavao:

Gledajući  malo širim kutem, jasno je da je imao popriličan kontakt s nečim:

A ovo je "Sava" o kojoj sam govorio nekoliko postova iznad:

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Ajde evo jedna pohvala da ne ispada da samo gunđam...

g.b. 226. Primjećujete li išta neobično? Naravno, lakirali su mu onaj kitani dio toliko brzo da svi nisu stigli ni pročitat na forumu da je uopće bio kitavan  8)

Ufff što je lijep. Ajme!  Međutim, nešto je i neobično na ovoj slici...

Sad će vam možda biti malo jasnije:

Da, dobro vidite. Jutros je po prvi puta ikad troosovinac vozio liniju 17. Naravno da sam morao isprobati kako se snalazi na toj liniji pa sam napravio kompletan krug. Moram vam priznati da je iznenađujuće dobar. Jako je okretan, što sam mislio da neće biti slučaj, treba malo šire ući u oštri zavoj, ali onda naglo skrenuti i ide bez problema, čak je uspio s lakoćom skrenuti i ondje kod hotela President. ali naravno, kao šta svaka linija ima bar jednu crnu točku, tako ima i ova. Stanje je gore nego na liniji 18. Na okretištu linije 17 uzbrdica je mala ali strma i koliko se god vozač trudio polako ići, autobus dobro nasjedne, a bome je ostavio i tragove po cesti. dok npr. konektori i SG 313 tu idu punom brzinom. Brzo ćemo uništit lavove ne sredimo li infrastrukturu...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

markost

Vidim jučer na g.b.228 tvoj selotejp Maky još uvik drži ono staklo šta si lipija .   ;D

torrente

nema nam do svestranog makyja :)

maky

Citat: markost  u Ožujak 29, 2008, 17:37:21
Vidim jučer na g.b.228 tvoj selotejp Maky još uvik drži ono staklo šta si lipija .   ;D

Citat: torrente  u Ožujak 29, 2008, 18:04:17
nema nam do svestranog makyja :)
Hvala, hvala  :-[

A ništa, trebamo se još malo strpit dok se standardni shole od 228 vrati s godišnjeg pa da se nešto poduzme, jer čekati ove u garaži je apsolutno  glupo. Neće oni to nikad sredit...
A vidio sam i da su razbili jednu žaruljicu otraga poviše stražnjih sjedala  :-\

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Nevjerojatno što bi ja sve mogao izgovorit o nekim ljudima u prometovoj garaži koji su zaduženi za održavanje i popravljanje autobusa  >:(

Ima 15 dana da sam ja postao sliku sa ovim poklopcem g.b. 225, koji ima na sebi vidu i sve i samo je treba zavidati, Bože mili i oni nikako da to naprave. 15 dana!
Mene bi bilo sram...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!