Promet Makarska - razno

Autor miky, Prosinac 18, 2007, 15:31:43

Paško

Setra 210 H ex Atlas (ST-736-UM) prebačena iz Sinja u Makarsku. Dobila je MA registracije (mislim da su 210-BB (krivo je napisano u voznom parku), registracije gradskog Kineza).
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

COVIK

Danas na sirobuji izbjegnuta tragedija.Matinom starlineru se zapalija motor.Vozač koji je vozio iza busa vidio plamen i blicanjem i sviranjem a potom i preticanjem uspije ga zaustavit na Lovrincu.Brzom intervencijom prisebnih vozača vatra je ugašena pp aparatima.

Strah me i pomislit šta se moglo dogodit da čovik nije uočio plamen navrime.
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

COVIK

Kako čujem (a fala Bogu imam odličan sluh) izgleda da se Mate nije baš usrićija s troosovnskim starlinerom.Od kad ga je kupija nikako ne može dva dana u komadu izdržat bez kvara.Mora bit da je stvarno istinita ona izreka "koliko para toliko i muzike" buljimir

Paško

Ma to je bio krš još u Potočkom, u Makarskoj je situacija samo poboljšana... :)evil

Tlimfocit

Evo ga opet Mate hara:
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-županija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/156115/Default.aspx

COVIK

Ho ho hooooo stižu prinove od Djeda Božićnjaka.Mora bit da je Mate faken bija puno dobar (čitaj puno zaradija) ove godine jer kako mi je javija Djed Božićnjak stigle su dvi setrice u njegov vozni park  (GT trice).
A još mi je i šapnija da su na putu k njemu i pet komada neoplan citylinera.
Na nama je da budemo strpljivi i sačekamo jel djedica govori istinu ;D ;D ;D

COVIK

Paško

Citat: Avtomontažafan  u Listopad 17, 2011, 21:31:27
Setra 210 H ex Atlas (ST-736-UM) prebačena iz Sinja u Makarsku. Dobila je MA registracije (mislim da su 210-BB (krivo je napisano u voznom parku), registracije gradskog Kineza).
Bio sam u pravu, a dobila je i PM shemu...

zagorec

koliko je autobusa koji su došli iz laurusa nakraju ostalo u prometu makarska
prema mojim saznanjima samo 2 a to su isuzu turqouise i neoplan cityliner n 116 h ex ma-887-m
to naši dalmatinci bolje znaju

peron24

U voznom parku fali nam podatak o još jednom Neoplanu.Tablice su bile MA 227 AH ili MA 277 AH (nisam siguran koja od tih dvije).
Vozio sam se u njemu 2003 na relaciji Sarajevo-Ploče-Split koju je Promet Makarska tada držao sa Centrotransom.
Izgledao je kao drugi s desna sa Tomekove stare slike:
http://i1204.photobucket.com/albums/bb417/autobusi11/dsc293.jpg

Paško

MA-277-AH, sad je u Čaglja (ST-986-LN).

peron24

Odlično!Sad ostaje pitanje gdje su završili Skylineri,osim MA 870 Z koji je prodan u Vukovar, postojao je još jedan,ali u standarnoj shemi.
Čini mi se da su tablice bile MA 920 U,nadam se da ih nisam pomiješao sa starim Setrama.Vidio sam ga 2003 u Makarskoj na nekoj izvanrednoj liniji.

martin

SKYLINERI su zavrsili u CAZMATRANSU
SETRA Fahrzeuge Omnibusse mit Stil

buSHunter795

Citat: peron24  u Veljača 28, 2012, 16:52:09
Odlično!Sad ostaje pitanje gdje su završili Skylineri,osim MA 870 Z koji je prodan u Vukovar, postojao je još jedan,ali u standarnoj shemi.
Čini mi se da su tablice bile MA 920 U,nadam se da ih nisam pomiješao sa starim Setrama.Vidio sam ga 2003 u Makarskoj na nekoj izvanrednoj liniji.

MA620U, završio u Čazmatransu gbr234 sa tablicama ZG9817AN, zatim BJ739DU, pa je prodan u Iv-Ko trade KŽ294AU, ima slika na forumu :)
Vozio je još u Čazmatransu sa Makarskim tablicama, bio je sav kapučino smeđe boje.

peron24

Sjetio sam se još jednog podatka iz prošlosti.U voznom parku imamo podatke o Citylineru MA 308 AK i Eurolineru MA 309 AK,nabavljeni prije nekih 8god.
Čini mi se da je bio još jedan Neoplan MA 307 AK,ali nažalost sumnjam da je riječ o autobusu koji je krajem 2004 stradao u stravičnoj prometnoj nesreći kod Vrgorca kada je otklizao u provaliju.Na Dnevniku sam uspio vidjeti da je tablica završavala na AK,broj se nije dobro vidio.Ako nije postojao možda MA 387 AK ili nešto slično onda bi to bio taj.Sjećam se da je tadašnji ministar Primorac "obećavao" da će uvoditi neke nove mjere u školskom prijevozu jer je to bila  školska linija.