Linije - prijedlozi

Autor tamlover, Prosinac 10, 2007, 14:50:24

Ivan

Citat: Ivan  u Studeni 19, 2013, 10:56:36
Malo oživljavanje stare teme, kad gledam ovu nakaradnu 279, nije li možda pametnije da Sesvete - Novi Jelkovec vozi 275 u oba smjera preko Sopnice, a da 279 Dubec - Novi Jelkovec vozi direktno? Tako bi većina koja trenutno više ne ide u Sesvete na HŽ (hvala briljantnoj gradskoj upravi na uništavanju ZET-HŽ tarife) dobila brži prijevoz, a manjina koja ide u Sesvete bi putovala samo 3-4 minute duže kroz Sopnicu.

Čini mi se da je možda to netko prije već napisao takvo nešto, uglavnom, mislim da što prije treba bolje upotrijebiti trenutno malo korisnu 275 i "ispeglat" čudnovatu 279...

Ako je netko prije predložio možda sam tad bio protiv jer moja ideja je bila (i još uvijek mislim da se može napraviti) dodatni dio terminala Sesvete južno od pruge na praznim parkiralištima tvornice Sljeme da se izbjegnu semafori na Zagrebačkoj i Ljudevita Posavskog i produžiti 281 (a možda i 107) koja bi tad bila duža samo par minuta, no pošto trenutno za kolodvor Sesvete nema toliko putnika a moj prijedlog i nije baš relevantan vlastima, nema veze, u svakom slučaju jednoga dana bilo koja postojeća ili buduća linija za južne dijelove Sesveta ili nekud dalje bi u budućnosti bila puno ubrzana ako se napravi taj dodatni dio :), a zasad treba bilo kako ispraviti ovu 279 jer mi uopće nema smisla.
Citat: Ivan  u Studeni 19, 2013, 11:47:21
Još nešto mi je palo na pamet, pošto trenutno linije koje prvenstveno služe samom mjestu Sesvete imaju prilično "raštrkane" brojeve koji su pomiješani među dubravskim gradskim i prigradskim, ja bih predložio novu numeraciju 25x da se razlikuje i od užih zagrebačkih i od istočnih prigradskih linija koje idu dalje od Sesveta, onda bi brojevi bili recimo:

250 = sadašnja 269
251 = 281
252 = 212
253 = 279 + izmjena direktno Dubec - N. Jelkovec
254 = 275 + izmjena Sesvete kolodvor - Sopnica - N. Jelkovec
255 = 225
257 = 277
258 = 278

Dakle mislim na urbano mjesto Sesvete koje su službeno prema državnom registru naselje od granica s naseljima Zagreb, Dugo Selo i Ivanja Reka, dakle od Brestja do Kraljevca i Jelkovca, i u koje NE ulaze ni obližnja mjesta pod g.č. Sesvete poput Dumovca i mnoštva sjevernih sela (Popovec, Markovo Polje itd).

Broj 224 bih ostavio jer se vraća u Novoselec koji je službeno u mjestu Zagreb, makar se čini dosta odvojeno šumama :) , kao i ostale sesvetske prigradske 261-280 koje idu dalje od užih Sesveta.

Također, moglo bi se i sadašnje "Sesvete" koje vrijedi za terminal+želj.kolodvor preimenovati u "Sesvete kolodvor" na displejima i voznim redovima, mislim da bi slično trebalo napraviti i s drugim većim naseljima poput Zaprešića i V. Gorice koja imaju više okretišta ili čak terminala.
Citat: Ivan  u Studeni 30, 2013, 17:45:33
Još jedna ideja za sesvetsko područje, pošto je nekad noćni 34 zgodno vozio svake 34 minute, noćni 212 je taman stigao do Sesveta i nazad do sljedećeg 34, no pošto je sad već neko vrijeme 34 prorijeđen na 52-53 minute a neki polasci 212 ostaju prazni, nema smisla da se vrti tako brzo samo do terminala Sesvete, pa bih predložio produženje koje bi koristilo 40-ak od tih 52 minute i išlo:

- Dubec - Sesvetski Kraljevec i nazad, ili bolje
- Dubec - Kraljevec skraćeno (Novaki) - Novi Jelkovec  - Dubec
skraćeni Kraljevec može proći nekim ulicama u Kobiljaku ili Novakima, ima ulica gdje se lako može proći, na primjer odličan za to mi se čini blok ulica stajalište Kraljevečki Novaki - desno Gorička - M. Krleže - Kvarnerska - Selska i nazad, sve te ulice su široke a nema prometa i postoji semaforizirani izlaz na Selsku, a onda ide u Jelkovec i u Dubec direktno bez vraćanja na terminal Sesvete kao 279; naravno, ne gubi vrijeme na terminal Sesvete ni u jednom smjeru nego samo stoji na Bistričkoj.
Dubec-Novaki treba 11 minuta x 2 + 2 okretanje = 24, odvojak do Jelkovca treba još cca 8+8 minuta, ukupno 40 minuta od 52-53 koliko ima između dva polaska lin.34, dakle poslije povratka u Dubec sasvim dovoljno odmora za vozača.

Isto bi bilo dobro da noćni sesvetski opet vozi i radnim danom umjesto samo subotom, ako si Velika Gorica i Zaprešić mogu priuštiti noćni bus svaki dan, onda bi mogao i Grad Zagreb Sesvetama koje su brojem stanovnika veće i od jednog i od drugog a plaćaju veći zagrebački prirez...

Također, opet bih ponovio da treba promijeniti brojeve na noćnim linijama jer niti jedna ne vozi trasom dnevne osim 116, a i ona bi bila korisnija drugom trasom kroz Špansko i Stenjevec, a 172 ima i jako bitnu razliku da stoji na svim stanicama, i jednom mi se dogodilo da uđem u jedan od zadnjih dnevnih koji je bio brzi, kao da se ljude zbuni pa isto navodi 268/330 kao jednu liniju, isto tako pretpostavljam da recimo netko može ući i u zadnje dnevne 268 a treba u Dugave...
Brojevi bi bez problema mogli biti 3x ili 4x blizu tramvajskih, ili ako moraju ostati u "autobusnom" dijelu može biti nešto veće kao 34x...
Nitko nema mišljenje o mojim zadnjim prijedlozima za Sesvete? :)

Ivan

Prijedlog na tragu STIB-ovog prijedloga za spajanje 204 i 207 i onoga što je nedavno napravljeno sa 139-141, mislim da samo spojiti linije preko Horvatovca na Rim pa nazad preko Voćarske ne bi funkcioniralo zbog predugog vraćanja na Voćarsku, umjesto toga mislim da trebaju biti dvije linije koje bi vozio jedan bus.
Prije toga trebalo bi
- urediti stajalište Vlaška-Galjufova kao dodatak terminalu Kvatrić, mislim da je 421 prije predložio - ne treba puno uređivati, umjesto sadašnjeg parkirališta za 5 automobila kod plinske stanice na početku Galjufove uz Vlašku staviti stajalište, auti nek idu u prazne obližnje garaže, a to je više nego dovoljno mjesta za minibus, po mogućnosti se može proširiti pločnik za nadstrešnicu; stajalište je potrebno da se skrati sadašnje nepotrebno vrijeme lutanja 204 do terminala
- urediti dvostrana stajališta na Horvatovcu
- napraviti 2-3 nova stajališta na Babonićevoj gdje su nove zgrade iza sjemeništa, pretpostavljam da bi tamo dobro došao prijevoz jer neki dijelovi su dosta daleko od sadašnje 204 i drugih linija

Linije bi onda išle:
204 - Kvaternikov trg - Horvatovac - Rim - Horvatovac - Kvatrić ---- ukupno treba oko 25 minuta za krug (kraće ime Kt-Horvatovac-Rim)
207 - Kvaternikov trg - Babonićeva - Ružičnjak - Bijenička - Voćarska - Kvaternikov trg ---- krug 10 minuta (možda kraće Kt-Šalata-Kt)

Ukupno dva kruga s dva odmora za vozača trebaju za jedan bus 45 ili 50 minuta, uglavnom slično kako 204 i sada vozi, samo bi bilo bolje iskorišteno i mogao bi se maknut dodatni bus koji vozi 207, a ako treba može na kraju samo dvokratni sa sadašnje 207 dopunjavati u špici, dakle sigurno ne trebaju dodatna vozila i vozači, moguće su samo uštede, a siguran sam da su linije puno logičnije.

221

Citat: Ivan  u Prosinac 04, 2013, 15:48:14
Nitko nema mišljenje o mojim zadnjim prijedlozima za Sesvete? :)

Prijedlog ti je u redu, naravno. Također ne shvaćam logiku tako visokih numeracija za linije koje voze unutar granica grada. Ako malo pogledamo na zapad, ta numeracija (ali sa 1) jer dodijeljena linijama iz Zaprešića, znači izvan granica grada. Za linije iz Sesveta komotno se mogla koristiti 24X ili 25X numeracija.
Ali prošla baba s kolačima i sada nema smisla mijenjati brojeve jer bi to napravilo zabunu kod manje pažljivih putnika.
Noćne linije, po mom mišljenju, bi mogle proći bezbolno i trebalo bi to napraviti. Već sam jednom napisao: APP 198 i 199, APD 298 i 299.

Inače, zanima me kako je kod putnika prošla velika prenumeracija (sedamdesetih??) iz dvoznamenkastih linija u troznamenkaste?

Ivan

Hm, da, duga priča koja se većine ne tiče, no možda bi nekom pomoglo da se snađe kad bi stvarno bilo jasnije. Na zapadu tu numeraciju ima Zaprešić, ali visoki brojevi nisu rezervirani za linije koje napuštaju Grad Zagreb, imaju slično i 15x/16x linije u g.č. Brezovica, ali odavno i linije 26x i 27x koje idu dalje od Sesveta, ali su pod Gradom Zagrebom.

Opet ista konfuzija oko nomenklature koju je netko trebao bolje institucionalno riješiti na državnoj razini >hammer<, recimo sadašnje administrativne Gradove koji su u biti bivše Općine trebalo je nazvati Gradska općina (npr. kako slovenci imaju "Mestna občina" za područja značajnijih gradova a gdje je manje mjesto centar je "Občina") umjesto samo Grad da se izbjegne zbunjivanje s užim gradom... Sesvete su na području Grada Zagreba ali nisu dio mjesta Zagreb nego postoje naselja Zagreb i Sesvete i još deseci manjih sela koji se često navode kao "gradska naselja", pa tako ispadne da su Gornji Trpuci ili Lužan "(gradsko) naselje" Zagreba ili Kozjača "(gradsko) naselje Velike Gorice" ili Jablanovec "(gradsko) naselje Zaprešića" koliko godi bili odvojeni s 10-20 km polja od urbanih zona, a Prečko, Trnava, Sloboština, Pleso ili Kalamiri samo "mjesne zajednice", a ne naselja ili četvrti kako ih svi zovu, a onda dolazi hrpa drugih zavrzlama kao što su npr. pod g.č.Sesvete i neki dijelovi samog mjesta Zagreb, kao recimo i dijelovi Sesveta pod g.č.Gornja Dubrava, ili kad je genijalna lokalna samouprava u g.č.Novi Zagreb Zapad počla označavati žutim tablama Kajzericu, Remetinec ili Trnsko kao da ulaziš u drugi grad...
>hammer<

Kad je netko svojevremeno davao brojeve očito je imao princip da su gradski brojevi za Zagreb i najbliža susjedna mjesta od Stupnika, Lučkog i Leskovca do Sesveta i Dumovca (možda ni Čučerje službeno nije bilo Zagreb barem prema nekim geografskim kartama?) koji su praktički u istoj urbanoj aglomeraciji koja se naslanja na Zagreb, a sve one dalje su bile prigraske, nekad su čak imale i drukčije zelene table dok su gradski imali plave i obično je pisalo samo Zagreb umjesto Savski most ili Črnomerec, no zadnjih godina se očito nešto pomiješalo kad se uvodilo nove linije u Sesvete, ne da su samo linije koje kreću sa sekundarnog terminala Sesvete bile 27x nego i 281 koja je praktički ista kao i 212, kreće iz Zagreba i ide u Sesvete (dakle ne brojim ih kao one koje idu još sjeverno koje su i dalje u g.č. Sesvete i pod Gradom Zagrebom, ali sve su mala zasebna naselja koja nisu ni Zagreb ni Sesvete).

Uglavnom, pomalo je komplicirano ali moglo je sve biti jednostavnije, mislim da se unutar sadašnjih teritorijalnih jedinica ipak može jasno označavati linije, kako god bilo, zato bi bilo bolje izmisliti odvojenu ali ipak zagrebačku numeraciju 25x za uže Sesvete koje nisu ni uže mjesto Zagreb ali nisu ni izvan Grada Zagreba, a nisu ni udaljeno područje poput Lipnice ili Blaguše i zato trebaju smislene brojeve koji su između ali posebni. Nakon toga, visoki 15x/16x i 26x/27x prigradski brojevi ostaju samo za linije na području Grada Zagreba, a sve ostalo odlazi u zajedničko pobrojavanje s ostatkom ZŽ, Velika Gorica kako je, Samobor kako je bio, Jaska i Zaprešić dobivaju komad 4xx ispod ili iznad Samobora, a istok dobiva 5xx; možda uz iznimke poput 268 koje puno lokalno služe Gradu Zagrebu (iako i ona može recimo biti 300,301?).

tamlover

U operativnom i organizacijskom smislu zadnjih godina se u ZET-u uopće izgubilo značenje brojeva linija. Takav je moj dojam. Ko da šefovi baš i ne znaju zakaj su ti brojevi takvi kakvi jesu i s čim bi trebali imati veze - pravilo je najčešće - popuni rupu... Isto vrijedi i za većinu drugih segmenata iz te neke, ajmo reći, prometne teorije, poput voznih redova koji su postali SF za posložiti itd. Hendla se samo s vozilima, tu se dela nekakva visoka filozofija a za to da sve školski funkcionira nitko ili malo tko mari.
Usput, dobri su ti prijedlozi i za Sesvete i za Kvatrić.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

tamlover

Produžetkom Šoljanove do bolnice Sv.Ivan u Jankomiru stekli su se savršeni uvjeti da se 115 produži do bolnice, samo da je to netko predvidio pa napravio stajališta na kraju Šoljanove kod novog bloka bolnice pa bi se bus okretao u kružnom toku jer se inače ispred glavnog ulaza nema gdje okrenuti. 146 bi produžili do Podsused - most, a 119 vratili na Bolonju do Podsused - centar jer me srce boli kad vidim tri busa za lijevo na onom jadnom vrapčanskom semaforu... Inače, na tom semaforu ne mogu se drukčije slagati faze jer to tehnički nije moguće i radi se o jedinom semaforu te vrste u gradu, pa zbog toga i gužve već dvadesetak godina...
122 ukinemo, 119 uskladimo sa 120 po principu skraćenih polazaka tako da dobijemo bus po Bolonji svakih desetak minuta, a na 123 stavimo Kaćamalog od Podsused centar do P.Dolja jer je to naselje koje se sigurno neće razvijati k većem broju stanovnika, nego može samo obrnuto nažalost...
E sad 136 i 146 bi isto malo korigirao da se zadovolje oni oko Lucijanke, pa bi 136 od Kožinćevog puta poslao Vrapčanskom putinom do Samoborske pa lijevo kod gimnazije i ravno do Šoljanove te dalje do okretišta - može i ona do bolnice jer se taj dio ubrzano razvija i produžetak će biti neminovan uskoro... 146 od Kožinćevog puta sadašnjom trasom do I.B.Mažuranić i dalje do Stenjevca i Samoborske pa za Podsused most. Tako bi Malešnicu potpuno premrežili linijama i razdvojili ove dvije koje se često zalijepe jedna za drugu (i za treću ako računamo aktualni 119 na Vrapču).

Ivan

Hm, 115 baš nije nužan u Jankomiru, ima južno i 116, ali pretpostavljam da mu ne bi ni jako štetilo odvesti još kilometar dalje kad nema puno prometa, ili može to i ipak rjeđi 136. Inače, već sam pisao da bih blizu stavio i novu 117 Ljubljanica-Malešnica-Stenjevec, između može preko Španskog, Oranica ili Rudeša a možda i do Jankomira, kako ispadne najpotrebnije...

Hm, da, tri linije koje skreću na Vrapčanskoj sve više ispadaju promašaj. 146 može do Podsuseda, ali onda ne vidim čemu još 119, na kraju krajeva može sve skupa i bez nje ako 146 ide do mosta a i 17x stoje na Prigornici. Ja mislim da 119 može ostati kako je i neki su dugo čekali da krene Samoborskom, i da za 146 treba naći smisao. S jedne strane bi ju mogla dopuniti 117, a sama 146 može biti nešto prilično drugačije.
Kad gledam to raskrižje na Vrapčanskoj, koliko god ranije mislio da je apsurdno, sve više mislim da je moguće provesti još jednu liniju kroz Donju Kustošiju gdje su ceste ponešto sređene zadnjih godina, bilo bi putnika jer ima dosta stanovnika a i tvornica TEP radi, sve je pomalo udaljeno od ostalih linija. Pošto su i ovdje neki počeli govoriti o novoj liniji preko Zagrebačke, možda treba stvarno razmišljati, i ta 146 koja mi je otpočetka odudarala može ispasti jako dobra stvar ako prolazi drugačije. Može nastaviti preko I.B.Mažuranić i Oranica, pa na široki dio Medarske, a onda dolazi teži dio, jednosmjerna regulacija na Medarskoj i Čepinskom putu. Usko je ali mislim da nije ništa gore od Žagarove kud vozi zglobni 121, jedino treba uklanjati parkirane aute, a osim toga dalje može voziti barem solo do Trga Mažuranića ako se stajališta 118 ne bi mijenjala, ili može dalje ići zglobni kao 134 na Črnomerec, uglavnom može se probati provesti zglobni bus pa bi se vidjelo je li moguće, mislim da je, ali ako se Malešnica pojača sa 117 možda je dovoljan i solo za Trg Mažuranića, tako da na kraju uz oživljenu 117 dolazi i 146 Trg Mažuranića - Donja Kustošija - Malešnica - Stenjevec, a u Jankomir ide neka od prije navedenih, 115 ili koja već. Onda 119 ostaje u sadašnjem obliku i ima puno više smisla, 146 prolazi s donje strane a 136 između, jer, da, ovakve sad kad skreću tri odjednom stvarno jesu bezvezne.

Ivan

Inače, mislim da treba i urediti neka stajališta na Ivane Brlić-Mažuranić, već 20 godina autobusi ulaze na parkirališta koja su loša ugibališta koja invalidi ne mogu koristiti, bus smeta, uz to još se često pojave i auti koji si prošire parkiralište koliko im se sviđa pa ionako jadnim stajalištima dodatno smetaju, a na stanici na raskrižju s Donjim Vrapčem prema Črnomercu postoji i oštro izlaženje sa stanice u lijevu traku i definitivno ga treba premjestiti poslije raskrižja.

Inače, ako bi 117 ili 146 išla dalje po IBM postoji ugibalište poslije raskrižja s Donjim Vrapčem i prema centru (ali sada i 136 i 164 skreću lijevo, i mislim da barem 136 treba ostati preko Donjeg Vrapča). Što se tiče ostalih stajališta 146 ako bi išla dalje, tri nova stajališta bi mogla biti recimo Oranice-IBM, Medarska-park i Poljski put I, a dalje stane gdje već i idu 134 i 118.

Ivan

Hm, baš mi je došlo da se raspišem ovdje...  :-[ :P Sad jedno pitanje za ljude iz Gajnica, znam da ste tu :) , ne bi li se 143 lako moglo riješiti tako da samo svaki drugi 130 vozi jednostavno 143 Črnomerec-Orešje? Solo može proći jednako kao i na 130, mislim da bi tako stanovništvo bilo zadovoljnije linijom do Črnomerca otkad je tarifa ZET-HŽ smeće (još je gore nego kad se 137 moralo produžiti), u 130 nije gužva a Borčec ionako gravitira liniji 143, a jedan bus i tri vozača se slobodno mogu staviti negdje drugdje, možda i kombinirat ukupno do tri busa na 130-137-143 da se dobije optimalni vozni red, vuk sit a koza cijela, ili mi se čini?  :P

142 je ipak preusko i mora ostat minibus, a umjesto da toliko stoji onda može voziti recimo uz 142 još i Vrapčanska al.-Trdice-Završje-Gornja Kustošija, to mi se čini kao dosta loša opcija i onda nema spajanja Fraterščice, ali pošto se to očito ne događa, ovo je jednostavnije jer iskorištava se bolje prazni bus sa 142, i nema prigovora o cestama, ove su sve šire i urednije od Manterovčaka, i najdalji krajevi koji su trebali prijevoz ipak će dobiti, Fraterščica ipak nije toliko daleko.
Ukupno bi vrijeme bilo 20+20+20 min = 1 h, uz malo planiranja taman da uhvati svaki treći 126 i svaki četvrti 125.

tramvajac 92

Sviđa mi se linija 117, samo bi je okretao kod bolnice Jankomir, sa solo busevima, preko Anine, Oranica i Šoljanove, s krugom od sat vremena (30+30). 3 solo busa svakih 20 min, suprotno od 114 s čijeg perona može i polaziti onda.
Anina je glavna rudeška cesta u pravcu istok-zapad.
Trebalo bi napraviti sljedeća stajališta:
1) Dragutina Golika, u Golikovoj (ili Drvinju ak je nekom draže)
2) Travnička (obostrano, kod raskrižja Jezerske, Anine i Travničke)
3) Jezerska (obostrano, kod kod raskrižja Jezerske i Anine)
4) Rudeška (obostrano, iza novog Kauflanda)
5) Jablanska (obostrano, nakon raskrižja sa Zagrebačkom)
6) Dobriše Cesarića (obostrano, u Šoljanovoj)
7) Antuna Šoljana 43 (kod Kauflanda, obostrano) ovo stajalište i nije najpotrebnije, ali kad je već tamo trgovina, to nikako ne može loše utjecati na popunjenost linije.

Napomena: Jezerska ulica je polukružna pa zato drugačija imena, da se ljudi ne pogube.
Trebalo bi kojih 23 minute za pola kruga + moguće gužve u prometu dođemo do vremena od 30 minuta za pola kruga.

Ili druga ideja da se produži dalje u Stenjevec, a to znači još jedan bus i produženje voznog vremena na 1:20
Kaj dobivamo ovom linijom: posredno rasterećenje linije 115 sa novom linijom koja bi vozila rjeđe nego 115, ali ipak dovoljno često da ga se isplati pričekati, stanovnici Rudeša su dobili liniju koja prolazi kroz njihov kvart, i Špansko-Oranice je pokriveno sa 4 strane (tako da sad stvarno nebi bilo potrebe za provlačenjem linije koja ulazi direktno u naselje, nikog neće ubiti malo šetnje).

Ivan

Sviđa mi se takva linija osim kraja, nisam prije razmišljao o prolasku kroz uži Rudeš, samo što se tiče prolaska, mislim da bi ovdje bila potrebna jednosmjerna regulacija kad bi išao bus, može proći i zglobni, ali i solo bi možda zapinjao ako se vozi u dva smjera.

Što se tiče kraja, skretanje Malešnica-Stenjevec poslije tržnice Špansko definitivno ne bi bilo duže nego Jankomir, možda se radi o minuti-dvije više a ne 10+10 minuta, ne treba cijeli dodatni bus barem što se tiče vremena jer jednako je daleko kao i Jankomir, jedino ako bi bilo više putnika...

tramvajac 92

Za solo sam siguran da može proći i da nebi bilo problema.  Za zglobnog nisam siguran, a i poslje Zagrebačke prema Španskom ima nekoliko oštrih skretana, pa bi moglo biti problema s prolazom.

Liniju za Stenjevec misliš trasom N. Gučetića-I. B. Mažuranić-Stenjevečka ili?

Inače, nakon probijanja Šoljanove do bolnice bi bilo lijepo da se ZET prilagodi i ukine skraćene vožnje na službenim voznim redovima do i od Gustava Krkleca pošto nisu nigdje objavljeni, jer je duplo kraći put (kilometarski) Šoljanovom i Kovinskom do garaže nego okolo preko Zagrebačke av. (4 km), to je skoro pola kruga na 115!

221

Citat: Ivan  u Prosinac 04, 2013, 21:42:46
ili kad je genijalna lokalna samouprava u g.č.Novi Zagreb Zapad počla označavati žutim tablama Kajzericu, Remetinec ili Trnsko kao da ulaziš u drugi grad...

Imaš najnoviji primjer u g.č. NZ istok. Ulaz u Središće sa V. Holjevca (kod MSU) ima žutu ploču ''Središće''.

tamlover

Kaj se tiče 143, na Borčecu je oduvijek važna veza za OŠ Domjanića u Gajnicama u oba smjera i zato nisu dali ništa dirati. Meni se sviđala ideja da dio polazaka na 130 bude kružni, po Orešju gore a po Zelenoj m. dolje ili obratno ovisno o potrebama školaraca u određeno doba dana. S tim da na Borčecu nema čekanja...

Ne znam zašto se 115 i 136 ne bi produžile do bolnice kad je cesta napravljena, otvorena velika trgovina... Zašto 119 u mom prijedlogu do centra Podsuseda? Zato što prigradske linije ne staju na svim stajalištima, a netko npr od Gospodske ili Vrapča želi do Podsuseda. Ove koji su tražili 119 na Samoborskoj zadovoljavamo s izmjenjenom trasom 136 do lucijanke, te sa 146 u nastavku prema Jankomiru i Podsusedu - puno zahtjeva je bio upravo tamo, oko Zelendvora gdje su sagrađene nove zgrade. Mislim da trebamo hitno riješiti ta tri busa u Vrapču i bolje iskoristiti činjenicu da i ako skreću dva busa za Malešnicu možemo puno kvalitetnije pokriti to naselje.

Ivan

Citat: tamlover  u Prosinac 05, 2013, 15:37:06
Ne znam zašto se 115 i 136 ne bi produžile do bolnice kad je cesta napravljena, otvorena velika trgovina... Zašto 119 u mom prijedlogu do centra Podsuseda? Zato što prigradske linije ne staju na svim stajalištima, a netko npr od Gospodske ili Vrapča želi do Podsuseda. Ove koji su tražili 119 na Samoborskoj zadovoljavamo s izmjenjenom trasom 136 do lucijanke, te sa 146 u nastavku prema Jankomiru i Podsusedu - puno zahtjeva je bio upravo tamo, oko Zelendvora gdje su sagrađene nove zgrade. Mislim da trebamo hitno riješiti ta tri busa u Vrapču i bolje iskoristiti činjenicu da i ako skreću dva busa za Malešnicu možemo puno kvalitetnije pokriti to naselje.
No da, u pravu si na kraju za Jankomir. Za ostalo, u svakom slučaju kad se skupe tri busa na raskrižju situacija je još gora na ionako lošem skretanju, ako se ne napravi nešto radikalno sa 146 onda je tvoj prijedlog u redu, iako i dalje mislim da je malo viška imati treću liniju na Samoborskoj bilo gdje poslije Stenjevca, no možda griješim.

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 05, 2013, 14:56:11
Liniju za Stenjevec misliš trasom N. Gučetića-I. B. Mažuranić-Stenjevečka ili?
Da, do okretišta Stenjevec kod crkve koje su nekad koristile 117 i 146, tako se dobije još jedna veza sjevera i juga zapadnog dijela grada, a Jankomir može pokriti 115 ili 136 ili obje, kako je tamlover napisao. Od raskrižja Šoljanova-Gučetićeva do rotora na Jankomiru i do okretišta Stenjevec je ista udaljenost, 1,5 km, oba pravca imaju samo po jedan semafor, jedino bi na Malešnici vjerojatno bila jedna ili dvije stanice više ali više je i stanovnika, dakle razlika je maksimalno 2 minute.