Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

Shole

A di su ti zglobne 305-ice i hrpa NG-ova u žici u Mandlovoj?  OK, ovi drugi možda nisu rashodovani, al definitvno ne voze već godinu dana.

tramvajac 92

Nema podatka koliko je 305 otišlo.. A za NG samo znam da tamo stoje..

STIB

Vjesnik:
http://www.vjesnik.hr/html/2011/01/18/Clanak.asp?r=zag&c=3
Citat:ZET obustavio prijevoz djece s invaliditetom do škola!
Roditelje djece s invaliditetom koja su dosad koristila organizirani prijevoz do škola u ponedjeljak su telefonom obavijestili da u utorak ujutro ne očekuju prijevoz, jer se pokvarilo pet ZET-ovih kombija
ZAGREB - Iako je prije 15 godina bio prvi grad koji je uveo poseban prijevoz osoba s invaliditetom, a nešto kasnije i učenika s teškoćama u razvoju do škola, Zagreb i njegov javni prijevoznik ovih će dana morati podrobnije objasniti zašto je naglo obustavljen prijevoz ZET-ovim specijaliziranim kombijima. Roditelje djece s invaliditetom koja su dosad koristila organizirani prijevoz do škola u ponedjeljak su telefonom obavijestili da u utorak ujutro ne očekuju prijevoz, jer se pokvarilo pet ZET-ovih kombija. Majka jednog učenika rekla nam je da su je nazvali i u srijedu navečer te obavijestili da u četvrtak ujutro prijevoza neće biti. Druga obitelj nam je ispričala kako je jedan od kombija ovih dana po dijete zakasnio cijeli sat, a drugoj je obitelji uranio - dijete s invaliditetom pred školom je ostavljeno sat prije početka nastave. U ZET-ovu Pravilniku o obavljanju prijevoza za djecu s teškoćama u razvoju piše da je ZET dužan ostaviti učenika pred školom najranije 20, a najkasnije 10 minuta prije nastave.
U ZET-u su potvrdili da su im »kapaciteti za prijevoz osoba s invalidnošću zadnjih nekoliko dana smanjeni zbog kvarova«. Zato, kažu, voze sa šest umjesto s devet vozila. Tvrde da je riječ isključivo o vozilima za organizirani prijevoz odraslih s invaliditetom i napominju da je svih sedam kombija za prijevoz djece s teškoćama ispravno i u funkciji. »Pokvarena vozila ne možemo osposobiti do isporuke rezervnih dijelova, na što ne možemo utjecati. Zato korisnike tog modela prijevoza molimo za razumijevanje, nadajući se da će vrlo brzo kvaliteta usluge biti vraćena na raniju razinu«, odgovaraju iz ZET-a.
Neslužbeno saznajemo da je do problema s kombijima došlo zbog isteka leasinga, pa je MAN odlučio povući dio svojih vozila, jer im je Grad Zagreb poručio da nema novca za produljenje ugovora. Isti izvor tvrdi da za dva do tri mjeseca istječe leasing za još oko 70 vozila (većina se koristi za javni prijevoz građana), pa bi ZET uskoro mogao imati znatne probleme u organizaciji vožnje.
Podebljao STIB.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Tomek

Danas viđen poplavljeni gbr 813, ne znam zašto nema gbr u sredini kao i 420???

Inače u ARZu je neki NL263 oguljen skroz na skroz, očito novo poplavljivanje.

Majstor

da plavo skroz ima jos I 818,808 na limariji I bojanju a napokon I 503 dobio bocno staklo I 537 mijenja portalnu osovinu / pogonsku / isto kao I 35 I uskoro 29
Samo mi sudite pošteno !

Tomek

A koji NL263 je na farbanju?

sokre

Vidio sam 422 novo poplavljenog. Zanimljivo je to da je to autobus iz AP Dubrava koji stoji (i vjerojatno će tamo dočekati rashod) u APVG, sa dubravskim garažnim brojem i podsusedskim načinom ljepljenja brojeva (naprijed i nazad broj u sredini).

Čudna kombinacija.


A vidio sam i plavog 879 - dobro mu stoji ta boja. Lijep bus. Još da mu stave ratkape...

221

Ako sam dobro vidio u daljini, i 501 ima sređenu limariju i farbanje kao 504 i 525.

Majstor

Da i 501 je malo skockan
Samo mi sudite pošteno !

conecto

I 501 je mrak, jedan od najboljih (iako najstarijih) buseva u APD - ide ko zmaj, super grije i skoro ništa ne lupa u njemu.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

sokre

Citat: conecto  u Siječanj 23, 2011, 10:20:03
I 501 je mrak, jedan od najboljih (iako najstarijih) buseva u APD - ide ko zmaj, super grije i skoro ništa ne lupa u njemu.

Istina, neki dan sam se vozio s njim. Ta prva serija mi je najbolja od svih. Nekako su udobniji od ostalih.


Nego, danas ujutro na Glavnom stoje tri autobusa i sva tri iz Podsuseda. APD-ovaca nigdje.  ;D

221

Citat: sokre  u Siječanj 24, 2011, 16:48:36
Nego, danas ujutro na Glavnom stoje tri autobusa i sva tri iz Podsuseda. APD-ovaca nigdje.  ;D

Istina, na 219, 220 i 221 voze 180, 182, 183, 185 i 186.

conecto

Ali sigurno ih nema (APP Citaro) ni na 268, ni na 269.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

sokre

Nešto potpuno drugačije i ne previše važno. Ali, ...

Slučajno sam pročitao obavijest na stropu Citara (novog), kod otvora za izlazak u slučaju nesreće i vidio da tekst koji je napisan na naljepnici ima dosta uočljivu gramatičku grešku na predzadnjoj riječi.

Ne sjećam se točno što piše, pa pogledajte sami.  8)

scorpio

To sam i ja primjetio davno ako mislimo na istu stvar.Ono u slučaju opasnosti razbijte staklo,ili ti ZET-ovim engleskim in case of emergency brake the glass.Što nema smisla nego bi zapravo išlo break,ali to je po meni mala kap u moru za greške koje ZET napravi.Napočetku kad su Citari još dolazili bila je vidljiva greška na aparatu za poništavanje gdje je pisalo Aproach s jednim p umjesto 2.