ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

mansg313

Pitanje kad su poceli proizvoditi mb 0530 citaro 1998  ???

Tomek

Reklama za Bandića, ali na slikama iz Marije Bistrice se vide najmanje 2 ZET-ova Citara??? Pa nisu valjda njih slali s putnicima na hodočašće dok školski su danas pošto je nedjelja ili spavali u garaži ili vozili linije, poput gb6x koji je bio na 120 Črnomerec - Gajnice..

http://24sata.hr/news/clanak/bandic-je-pjesacio-u-mariju-bistricu-a-stigao-autom/79914/?context=naslovnica&web_page_id=main_page

mansg313

To je istina i ja kad sam isao prvi put u app nisu mi dali i onda sam rekao da pozovu direktora i direktor Gosp.Ilija Maric mi je to dopustio(baba na porti je pošizila) ;D ;D

Ivan

Citat: Tomek  u Rujan 14, 2008, 20:58:46
Reklama za Bandića, ali na slikama iz Marije Bistrice se vide najmanje 2 ZET-ova Citara??? Pa nisu valjda njih slali s putnicima na hodočašće dok školski su danas pošto je nedjelja ili spavali u garaži ili vozili linije, poput gb6x koji je bio na 120 Črnomerec - Gajnice..

http://24sata.hr/news/clanak/bandic-je-pjesacio-u-mariju-bistricu-a-stigao-autom/79914/?context=naslovnica&web_page_id=main_page
Užas... Stvarno ne vidim razlog da maltretiraju Citare i da maltretiraju ljude Citarima sa tvrdim ovjesom i malo sjedala kada školski stoje... A u ovih godinu dana su školski skupili 50-ak tisuća km, opet podsjećam da im prema operativnom leasingu održavanje 3 godine besplatno do 160.000 godišnje... ::|
ZET-ova ekonomska racionalnost je stvarno nepostojeći pojam.

Ivan

Citat: mansg313  u Rujan 08, 2008, 22:24:13
Pitanje kad su poceli proizvoditi mb 0530 citaro 1998  ???
Od 1997., zagrebački su prvi iz 2003.

Tomek

Evo malo priloga iz novog broja ZET-ovih novina gdje se razgovaralo sa rukovoditeljima pogona..
Počet ćemo od Dubrave:

Željko Kalafatić,rukovoditelj APD:

Inventarski je u pogonu Dubrava 140 autobusa, a za izlaz bi morali dati 138 autobusa. Ali, na snazi je planska redukcija 4 autobusa zbog nedostatnog broja autobusa,pa na kraju ukupno dajemo 134 autobusa, od toga 115 redovitih i 19 školskih.
Dubrava je pogonu u Velikoj Gorici trajno dala 2 autobusa za ispomoć, a tijekom ljeta još četiri koje su nam vratili za jesenski vozni red. Od pogona u Podsusedu smo pak dobili 2 autobusa(gb60 i 61)
Servis radi kvalitetno. Davati svaki dan 134 autobusa, ako znamo da ih inventarski imamo 140, a prosječno na dan na servisu S3 i S4 moraju biti minimalno 2, znamo da samo četiri smije biti neispravno. Održavati, dakle, KTI na 0,96 mislim da nema nitko na svijetu....

Ja bih ovome dodao da dnevno 10-ak autobusa fali iz pogona Dubrava u prometu te mnoge linije gdje nema redukcija ne dočekaju svoj vozni red, upravo zbog ovakvog manjka vozila...

Željko Podbojec, rukovoditelj APP i APVG:

Za izlaz radnim danom tijekom jesenskog voznog reda pogon Podsused ima planirano 125 autobusa. Na žalost, zbog nedovoljnog broja ispravnih autobusa taj plan nećemo moći ostvariti. Uz 4 redukcije planirane još od lanjskoga jesenskog voznog reda, uvedene su još dvije, a to znači da bi pogon Podsused s tih 6 redukcija za izlaz trebao imati 119 autobusa plus jedan koji vozi radnim danom na liniji 140 Mihaljevac-Sljeme plus 9 školskih, a to je 129 autobusa.. 4 autobusa ćemo morati dati Velikoj Gorici(gb41,i još 3 Eurobusa za sada), te dodatno još 2 školska za pogon Dubrava(gb60 i 61). Zacijelo neće završiti radovi na 8-9 autobusa koji su u ARZ-u.. Uza spomenute brojke, produžili smo dvije linije, 106 - svi polasci do Krematorija i 146 do Jankomira. Kad je riječ o inventarskom broju autobusa pogon Podsused ima 154 autobusa od kojih već u startu nedostaju 2, jedan za posebne potrebe(gb5,samo se iznajmljuje) dok je autobus garažnoga broja 71 stradao za nevremena na Sljemenu.. Najveći je problem ovog pogona nekvalitetno održavanje tijekom godina, što sad stiže na naplatu. Svi autobusi koji se sad nalaze u ARZ-u ondje su zbog mjenjača ili motora. ...
Pogon autobusa Velika Gorica još je u nezavidnijoj i goroj situaciji. Zbog toga će pogon Podsused za Veliku Goricu morati dati ispomoćne autobuse, jer Velika Gorica koja radnim danom prema jesenskom voznom redu ima planski izlaz od 25 autobusa, neće to moći dati. S dva vozila manje(redukcija na 330) izlaz će biti 23 autobusa. Inventarski je u Velikoj Gorici 28 autobusa, 5 autobusa je predviđeno za rashod, a šesti gb855 je zbog motora na popravku u ARZ-u. Dodatno, jedno je vozilo predviđeno za poseban prijevoz(gb853). Može se računati da će pogon V.G. imati za jesenski vozni red 21 autobus. Tako će pogon Podsused morati intervenirati i ustupiti 4 vozila, kako bi se do jesenskoga voznog reda dopunila 2 autobusa a 2 trebaju biti u pričuvi za popravke, kako bi se vozni red mogao normalno odvijati...

Evo, pročitavši ovo vidi se kakvo je očajno stanje koje se ponavlja godinama u pogonima, što prije novi dođu to će biti lakše...

Konj

Da li je istina da je ZET otvorio sad u 9. mj. natječaj za vozače autobusa?
I ako je gdje postoji objavljeni natječaj i do kada traje?

HVALA!

8) 8)

NP-549

Citat: Tomek  u Rujan 18, 2008, 23:22:03
Evo malo priloga iz novog broja ZET-ovih novina gdje se razgovaralo sa rukovoditeljima pogona..
Počet ćemo od Dubrave:

Željko Kalafatić,rukovoditelj APD:

Inventarski je u pogonu Dubrava 140 autobusa, a za izlaz bi morali dati 138 autobusa. Ali, na snazi je planska redukcija 4 autobusa zbog nedostatnog broja autobusa,pa na kraju ukupno dajemo 134 autobusa, od toga 115 redovitih i 19 školskih.

................

Evo, pročitavši ovo vidi se kakvo je očajno stanje koje se ponavlja godinama u pogonima, što prije novi dođu to će biti lakše...

KATASTROFA od organizacije !!!
Samo za usporedbu, stanje u Rijeci:
gradski promet -  potrebno 17 solo kola  ("na raspolaganju" 22 = 5 viška)
                             -  potrebno  43 zglobna   ("na raspolaganju"  55  = 12 viška )
prigradski promet - potrebno solo - 59  ( "na raspolaganju"  77 = 18 viška )
                             - potrebno zglobnih - 13 ( "na raspolaganju" 18 = 5 viška)

I uz sav taj višak koji je u ZET-u nezamisliv, ponekad se jedva spoji kraj s krajem pa se prebacuju vozila iz jednog u drugi sektor.  Obično prigrad uzima solo gradske, a grad zglobne prigradske.

mate

maky

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

mansg313

Molim komentar na ovu stvarčicu koju samo našao na gb 655 i 672.

Ivan

Zanimljivo. Na autobusima u Zagrebu nikad nije bilo previše reklama niti vjerujem da će ih u bližoj budućnosti biti, tako da mi ne smeta na par komada (za razliku npr. od gluposti sa tramvajima KT4 kojih je već polovica prefarbana u reklame).

Jedino je konkretno na ovima malo glupo da se garažni broj baš i ne vidi.

manoplan

STIB

Ah, to je znači to!
Vidio sam da je na busu "nešto" danas popodne kad mi je točno pred nosom pobjegao bus s Kvatrića na Kozjak, ali nisam uspio vidjeti broj.
Ali, gledajući ove slike i dalje mi nije jasno je li to neka reklama (vidi se na par mjesta "kozmetika Afrodita") ili što?
Ne sviđa mi se...  ::|
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tamlover

Katastrofa!!!

Ali pošto je ZET u milijunskim gubicima koji se iz dana u dan samo gomilaju ne bi nas trebalo čuditi ako se na ovaj vatrogasni način pokušava priskrbiti koju kunu.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....